JavaScript’i Yükleme – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma
JavaScript’i Yükleme
Yaygın bir Ajax modeli, kaynakları gerektiği gibi talep üzerine yüklemektir. Aynısını Ajax’a ihtiyaç duymadan sadece JavaScript kullanarak da yapabilirsiniz. DOM’yi kullanarak bir komut dosyası öğesi oluşturabilir ve bunu, bunun gibi head öğesine ekleyebilirsiniz.
Şimdi $include_js(‘http://domain.com/myfile.js’) işlevi, XHTML belgenizin başına bir komut dosyası öğesi ekleyecektir. Opera’nın gövde öğesine bir komut dosyası öğesi eklerken bir hata ürettiğini unutmayın, bu nedenle komut dosyalarını ana öğeye eklemek en iyisidir.
İsteğe bağlı JavaScript iyileştirmeleri
Önceki bölümde komut dosyasında birkaç geliştirme yapabilirsiniz. İlk olarak, önbelleğe almayı önlemek için, bunun gibi komut dosyası adına rastgele bir tohum ekleyebilirsiniz. Komut dosyasını yüklemeden önce onload ve src özniteliklerinin ayarlanmasının Safari’de bir onload olayı oluşturacağı ortaya çıktı. Önceki komut dosyası ayrıca belleği korumak için temizlik yapmaz. DOM’a bir komut dosyası eklenip kullanıldığında, bellekten tasarruf etmek için kaldırılabilir.
Sorunlardan kaçınmak için JavaScript kitaplıklarını düşünün
Bu teknikle başka iyileştirmeler yapabilirsiniz. Örneğin, ad alanları desteklenmez ve önceden yüklenen komut dosyaları yeniden yüklenir. Bu sorunları çözebilir veya komut dosyalarını tarayıcılar arası bir şekilde içe aktarmak için tasarlanmış bir kitaplığa dönebilirsiniz. Acile by Mike Skitz bir çözümdür ve mevcuttur. Ryan Grove’dan LazyLoad, birden çok komut dosyasını ve geri aramayı destekleyen başka bir tarayıcılar arası çözümdür.
Harici JavaScript İçin Bir Iframe Kullanımı
Yavaş yüklenen JavaScript sorunlarını düzeltmenin bir çözümü, harici komut dosyasını veya verileri yüklemek için bir iframe kullanmaktır. Komut dosyasının yüklenmesinde herhangi bir gecikme olursa, web sayfasının tamamı değil, yalnızca iframe gecikecektir. JavaScript, bir HTML dosyasından gömülü bir iframe’e ve bunun tersi değişkenlere erişebildiğinden, bu, eşzamanlı bir HTML sayfasını iframe’lere bölerek etkin bir şekilde eşzamansız hale getirir.
Ardından, harici JavaScript dosyasını yüklemek için iframe oluşturun. İç çerçevelerin yerleşim sorunlarına neden olabileceğini unutmayın, bu nedenle en kolay yol, bunun gibi gizli bir iframe kullanmaktır (bazı tarayıcılar konumlandırılmış iframe’leri sevmez). Şimdi, JavaScript değişkenlerini iframe’deki verilerle doldurduğunuzda, aşağıdaki kodu kullanarak bunları ana HTML sayfasına iletebilirsiniz.
Site Dışı Dosyaları Sunucuda Önbelleğe Alın ve Yerel Olarak Yükleyin
Web, üçüncü taraf web hizmetlerinde (reklam yazılımı, anketler, web analitiği vb.) bir çoğalma yaşadı ve çoğu, görevlerini yerine getirmek için JavaScript’e güveniyor. Bu komut dosyalarını gövde öğesinin sonuna yerleştirdikten sonra bile, aşırı yüklenmiş sunucuları beklerken açıklanamayan gecikmeler olabileceğini bulduk.
Gerçek zamanlı olmayan içerikle kullanabileceğiniz bir yöntem, site dışı dosyayı yerel olarak önbelleğe almaktır. Unix benzeri işletim sistemlerinde, aşırı yüklenmiş harici sunucular için herhangi bir gecikmeyi önlemek için dosyayı periyodik olarak almak ve yerel olarak yüklemek için bir cron işi kullanabilirsiniz.
Hisse senedi fiyatları gibi daha gerçek zamanlı içeriklerle aşağıdaki stratejiyi kullanabilirsiniz. Verileri her aldığınızda, önceki girişi önbelleğe alın. Kötü bir sonuç alırsanız, önceki girişi kullanın. Belirli sayıda kötü sonuçtan sonra bir uyarı oluşturun.
Örnek RSS önbelleği
Harici bir RSS beslemesini yerelleştirmek için, Jonathan Eisenzopf’un rss2html.pl komut dosyası gibi bir dönüştürme komut dosyası kullanarak bir RSS beslemesini alabilir ve bunu sunucunuzdaki HTML’ye veya metne dönüştürebilirsiniz. Feed sunucunuzda olduğunda, site dışı gecikmeleri önlemek için yerel olarak görüntüleyebilirsiniz. Bir cron iş dosyasının formatı aşağıdaki gibidir.
Örneğin, satış sunucusunu saat 23:30’da yedeklemek için ayarlayın. Hafta içi her gün, Backup.bat’ta yedekleme komutlarını içeren bir toplu iş dosyası oluşturun ve yedeklemeyi planlamak için Enter tuşuna basın.
JavaScript etkinleştirme
JavaScript etkinleştirme Chrome
JavaScript yükle
Android JavaScript etkinleştirme
Telefonda JavaScript etkinleştirme
JavaScript indir PC
Javascript Nedir
JavaScript güncelleme
JavaScript Optimizasyonu ve Paketleme
Bir dizi JavaScript paketleyicisi, boşlukları ve yorumları kaldırır ve değişken adlarını kısaltır. Bazı paketleyiciler nesne adlarını yeniden eşler. Mozilla Projesi’nin tamamlayıcısı olan Rhino, kodunuzu bir JavaScript ayrıştırıcısıyla analiz ederek hata olasılığını en aza indirir. Java tabanlı Rhino, JavaScript’i yukarıda belirtilen tekniklerle sıkıştırır ve ayrıca komut dosyasıyla yazılabilir.
Bu kod, orig.js’yi optimize eder ve opt.js’yi çıkarır. Rhino boşlukları ve yorumları kaldırır ve değişken adlarını kısaltır. Dojo Projesi ve Yahoo! Rhino tabanlı kompresörler de sunar. Dojo, ShrinkSafe’i sunar. Julien Lecomte, yine Rhino’ya dayanan YUI Kompresörünü sunuyor.
Başka bir JavaScript, CSS ve XHTML optimize edici, Port80 Yazılımından temin edilebilen w3compiler’dir. W3compiler, boşlukları ve yorumları güvenle kaldırır, varlık ve renk değerlerini değiştirir, gereksiz meta etiketleri kaldırır, değişken adlarını, işlev adlarını ve dosya adlarını kısaltır ve yerleşik JavaScript nesnelerini yeniden eşler. W3compiler, XHTML, CSS ve JavaScript arasındaki ilişkinin bozulmadan kalmasını sağlamak için adları yeniden eşlemeyecek kadar akıllıdır.
W3compiler ayrıca, yalnızca bir iç deyimle if/while gibi deyimlerde ölü kod kaldırma, küme ayracı kaldırma ve ifade yoğunlaştırma (örneğin, x=x+1, x++ olur) yapar. JavaScript’inizi optimize ettikten sonra, ek tasarruf için gzip dosyası oluşturabilirsiniz. Bu bölümde daha önce HTTP sıkıştırmasını araştırdık.
Aşırı optimizasyon tavsiye edilmez!
Bazı optimizasyon araçlarının özniteliklerden, DOCTYPE etiketlerinden ve kapanış etiketlerinden alıntıları kaldıracağını ve daha kısa ancak daha az anlamsal etiketleri (örneğin, <strong> için <b>) değiştireceğini unutmayın. İndirme hızında marjinal bir artış uğruna yapsanız bile, web standartlarını ihlal etmenizi önermiyoruz. Aslında, kapatma etiketlerini atlamak gibi uygulamalar, tarayıcının “tuhaflıklar” moduna geçerek sayfanızı ayrıştırmak için daha fazla çalışmasını sağlayarak sayfalarınızın oluşturulmasını yavaşlatabilir.
Satır içi görüntülerin dezavantajları
Görüntü verilerinin Base64 metinsel gösterimi, ikili görüntüden daha fazla bayt alır. Testlerimizde, Base64 verileri ikili görüntüden %39 ila %45 daha büyüktü, ancak gzip sıkıştırmasıyla fark yalnızca %8 ila %9 daha büyük oldu. Görüntüleri Base64’e dönüştürmeden önce optimize etmek, dize boyutunu küçülttü orantılı olarak ayarlanır.
Satır içi görüntüler için boyut sınırlamaları vardır. Tarayıcıların, RFC 2397’ye göre yalnızca 1.024 bayta kadar URI’leri desteklemesi gerekir. Bununla birlikte, tarayıcılar kabul edecekleri konuda daha özgürdür. Opera, veri URI’lerini yaklaşık 4.100 karakterle sınırlar.22 Firefox, 100 KB’a kadar olan veri URI’lerini destekler, bu nedenle bu teknik en iyi şekilde küçük, dekoratif görüntüler için kullanılır.