İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

Ajax Optimizasyonu – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

Ajax Optimizasyonu – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

AJAX – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Ajax Optimizasyonu

İlk olarak Jesse James Garrett tarafından tanımlanan1 Asenkron JavaScript ve XML (Ajax), web sitelerinin etkileşimini artırmanın yeni bir yoludur. Ajax, geliştiricilerin uygulamalar gibi daha etkileşimli davranan web sayfaları oluşturmasına olanak tanıyan, platformlar arası bir teknolojiler grubudur. Eşzamansız olarak veri alışverişi yapmak için Basamaklı Stil Sayfaları (CSS), XHTML, JavaScript ve bazı metinsel verilerin (genellikle XML veya JavaScript Nesne Gösterimi (JSON)) bir kombinasyonunu kullanır.

Bu, kullanıcı girişine yanıt olarak bölümsel sayfa güncellemelerine izin vererek sunucu aktarımlarını (ve sonuçta ortaya çıkan bekleme sürelerini) minimuma indirir. Düzgün bir şekilde kodlanmış Ajax sayfaları, eski tam sayfa boyama, karar verme, tıklama ve bekleme yaklaşımının yerini alan, akıcı kısmi sayfa yeniden çizimleriyle değiştirerek yanıt sürelerini, etkileşimi ve kullanılabilirliği artırır.

Şimdi Ajax olarak bilinen iletişim modeli 2005’ten önce geliştirildi. DHTML, iframe’ler, görüntü-çerez iletişim sistemleri, Java uygulamaları ve Flash kullanan web geliştiricileri, daha masaüstü benzeri bir deneyimle sonuçlanan daha zengin iletişim formlarıyla deneyler yapmıştı.

Bununla birlikte, yeni adı “Ajax” olana kadar, kısmi sayfa güncelleme modeli web geliştiricileri tarafından yaygın olarak kullanılmıyordu. Belki de zaman doğru değildi. Belki büyük ölçekli örnekler eksikti ya da Zengin İnternet Uygulamaları (RIA), uzaktan komut dosyası oluşturma ve dahili tarama tasarımı terimleri, gezinen halkın hayal gücünü yakalamakta başarısız oldu.

Sonuç olarak, Ajax’ın amacı, daha hızlı, daha kullanıcı dostu bir web deneyimi aracılığıyla dönüşüm oranlarını artırmaktır. Ne yazık ki, optimize edilmemiş Ajax, performans gecikmelerine, uygulama kırılganlığının ortaya çıkmasına ve kullanıcının kafa karışıklığına neden olabilir. Arama motoru sıralamalarınıza bile zarar verebilir. Bu bölümün amacı, bu olası tuzaklardan kaçınmanıza ve Ajax’ın ödüllerini toplamanıza yardımcı olmaktır.

Ajax uygulamalarının performansını, kararlılığını ve kullanılabilirliğini optimize etmek için aşağıdaki en iyi uygulamaları öneriyoruz:

• Ajax’ı bir soruna uygun şekilde uygulamak
• İyi yapılandırılmış ve desteklenen bir Ajax kitaplığı kullanma
• JavaScript kod ayak izinizi en aza indirme
• HTTP istek gereksinimlerinin azaltılması
• İletim için doğru veri biçimini seçme
• Ağ kullanılabilirliği ve performans endişelerinin ele alınmasını sağlamak
• JavaScript önbelleği kullanma
• Kullanıcı girişi için dikkatlice yoklama
• JavaScript kapatıldığında arama motorları ve erişilebilirlik için bir geri dönüş mekanizması sağlama
• Parça tanımlayıcısı ile durumu kaydetme

Ajax ile Sık Karşılaşılan Sorunlar

Ajax’ınızı optimize etmek için kullanabileceğiniz en iyi uygulamaları açıklamadan önce, Ajax tabanlı web sitelerinin karşılaştığı bazı genel sorunlara bakalım. Ajax’ı müşteriler için analiz ederken ve optimize ederken aşağıdaki sorunlarla karşılaştık:

• Zorunlu JavaScript tarzı mimari efektler
— Erişilebilirlik sorunları
— JavaScript’i tanımayan örümceklerin indeksleme eksikliğinden kaynaklanan arama motoru optimizasyonu (SEO) sorunları ve tek sayfalık mimari sorunları
• Kullanıcılar tarafından tarayıcı ve kod hatalarının algılanması
• Ağ efektleri
— Kullanıcı aciliyet beklediğinde yanıt süresinde gecikmeler
— Aralıklı ağ sorunları nedeniyle zaman aşımları ve yeniden denemeler
— Uygun ağ ve sunucu hata işleme eksikliği
— Bağımlılık ve veri sıralama sorunları
• Tek sayfalık mimari efektler
— Geri düğmesini kırma ve yer imi ekleme
— Standart web analitiği sistemlerinde zorluk
— Arama robotları tarafından derin içeriğin endekslenebilirliği


Ajax Örnekleri
Jquery Nedir
AspNET AJAX nedir
Jquery AJAX nedir
Ajax Nedir Medium
Ajax JavaScript Nedir
Xmlhttprequest nedir
JavaScript AJAX kullanımı


Yeni ve İyileştirilmiş JavaScript İletişimi

Garrett’ın tanımladığı şey, büyük popülerlik kazanan değiştirilmiş bir web iletişim modeliydi. Bu, Gmail, Google Suggest ve Google Haritalar gibi Google hizmetleri tarafından kanıtlanmıştır. Artık bir kullanıcı tıklayıp tam sayfa yenilemeyi beklemeyecek. Bunun yerine, arka planda iletişim istekleri yapmak ve sayfanın bölümlerini eşzamansız olarak güncellemek için JavaScript kullanılacaktır.

Bireysel isteklerin perde arkasında oluşturulduğunu ve sayfanın bölümlerinin güncellendiğini gösterir. İşte nasıl çalıştığı. Ajax uygulamaları, sunucu ile kullanıcı arasına bir Ajax motoru ekler. Ajax motoru, sunucudan gelen veriler olsun veya olmasın, kullanıcı isteklerine yanıt olarak sayfayı günceller. Örneğin, Google Suggest tarafından sağlanan ileri yazma işlevini düşünün.

Tuş vuruşları girilirken, aşağıdaki öneri listesini güncellemek için kısmi sorgularda istekler yapıldığını ağ izlemesinde görüyoruz. Son pakette, açılır listede gösterilen terimleri ve sonuç sayısını içeren bir JavaScript işlev çağrısı gibi görünen şeyi görebilirsiniz.

Bu kadar büyük bir veri kümesini hızlı ve dinamik olarak filtreleme yeteneği güçlüdür. Döndürülen veri paketleri oldukça küçük olduğundan, şanssız olmadığınız ve yol boyunca bazı ağ kesintileriyle karşılaşmadığınız sürece işleri hızlı tutar.

Bu bölümde, yanlış kullanıldığında Ajax’ın tehlikeli olabileceğini gösteriyoruz. Uygulama sağlamlığı veya arama motoru sıralamaları pahasına artan hız, geliştiricilerin kabul etmesi gereken bir ödünleşim değildir. Öncelikle en tehlikeli soruyla başlayalım: Ajax web sitemiz için gerekli mi?

Birçok web teknolojisinde olduğu gibi, pragmatik bir aşamayı takip eden bir başlangıç ​​heyecanı aşaması vardır. Şu anda, Ajax hala hype aşamasının kuyruk ucunda. Maceracı web geliştiricileri, şablonun uygunluğuna çok az önem vererek, zengin ve hızlı masaüstü benzeri bir deneyim olasılığını arayarak karşılaştıkları hemen hemen her soruna Ajax’ı uygulamaya hazırdır.

Bir şeyi aşırı Ajaxleştirme olasılığına bir örnek olarak, Ajax’ı basit bir iletişim formuna ekleme fikrini düşünün. Ad, adres, şehir, eyalet, posta kodu vb. toplamak için bazı temel alanlara sahip olduğunuzu hayal edebilirsiniz. Şimdi, her şeye Ajax eklerken, kullanıcı alanları doldururken alanları doğrulamak için sunucuya bir Ajax çağrısı ile eşzamansız bir istekte bulunmayı düşünebilirsiniz.

“Ad” gibi bilgiler için bu açıkça anlamsız olacaktır. Kullanıcının alana herhangi bir şey koyup koymadığını kontrol etmeniz yeterli olacaktır. Standart istemci tarafı JavaScript, bu tür veri doğrulama işlemlerini kolayca gerçekleştirebilir.

Ancak, hemen Ajax’ın form doğrulama ile kullanım için uygun olmadığı sonucuna varmayın. Diğer alanlarla birlikte kullanıldığında mükemmel bir anlam ifade edebilir. Örneğin, posta kodu alanını doğrulamayı düşünün. Sayıların girilip girilmediğini kontrol eden temel istemci tarafı Java-Script kodu sağlayabilirsiniz.

Ancak sayıların girildiğinden emin olmak için sunucuya gitmek mantıklı değildir. Bunun yerine değeri gönderin ve girilen posta kodunun gerçekten geçerli olup olmadığına bakın. Girilen posta koduna göre şehir ve eyalet gibi ilgili alanları bile doldurabilirsiniz. Veya bu alanlar zaten girilmişse, sağlanan posta koduyla eşleşip eşleşmediğini kontrol edebilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın