İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

Widget Kullanma – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

Widget Kullanma – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Çoklu Kullanım Sorunları

Widget Kullanma

Sparklines widget’ı, Will Larson’ın mükemmel Sparklines JavaScript kitaplığına dayanmaktadır. Çalışma, verileri görselleştirmeyle çalışan herkesin okuması gereken bir kitaptır. Kullanıcının “normal” değerleri görsel olarak tanımasına yardımcı olmak için yüzde çizgileriyle tamamlanmış örnek bir Mini Grafik çubuk grafiği gösterir.

Diğer widget’larımızda olduğu gibi, Sparklines.init’i çağırarak widget’ı Boot sınıfınızda başlatmanız gerekir. Liste, gösterilen grafiği oluşturmak için widget’ı kullanan basit bir snippet’i gösterir.

Şablonunuzda, widget tarafından içeriği için kullanılacak bir id özniteliğine sahip bir tuval öğesi sağlamanız gerekir. Örneğimizde, verilerimizle birlikte bir JsArray (soyut bir JavaScript dizisi) ve grafik için seçenekler içeren bir JSON nesnesi sağlıyoruz; JSON nesnesi için daha fazla seçenek Will Larson’ın Sparklines web sayfasında bulunabilir.

Seçeneklerimizi çubuk grafik için yüzde çizgileri çizmenin yanı sıra yüzde çizgileri arasındaki alanı dolduracak şekilde ayarladık. Son olarak, grafik çizim kodunu oluşturmak için Sparklines.onLoad yöntemini çağırıyoruz (grafik, sayfa yüklendiğinde çizilecektir). Sparklines kitaplığı şu anda SparklineStyle numaralandırması aracılığıyla seçilen çubuk ve çizgi grafikleri yönetmektedir.

Widget Oluşturma

Giriş bölümünde açıkladığımız gibi, bir widget oluştururken sihirli bir formül yoktur, çünkü Lift ve Scala, özellikler veya statik XML bağlama gibi kısıtlamalara başvurmak zorunda kalmadan çok fazla temel işlevsellik sağlar. Ancak, kendi widget’larınızı tasarlamak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken birkaç nokta vardır.

Genel olarak, bağımlılık yönetimini ve dağıtımını basitleştirmek için widget’ınızı bağımsız bir JAR dosyası yapmak yararlıdır. Maven kullanıyorsanız, stil sayfaları ve JavaScript kitaplıkları gibi şeyleri paketinize dahil etmek oldukça kolaydır, ancak o zaman soru şu olur: “Bu kaynaklara bir Lift uygulamasından nasıl erişirsiniz?”

Neyse ki, Lift, kaynakları almak için sınıf yükleyicileri kullanmak için bazı çok basit mekanizmalar sağlar. Temel işlevsellik net.liftweb.http aracılığıyla gerçekleştirilir.

Bu nesne kaynak yüklemeyi kontrol eder ve özellikle kaynakların nereden yüklenebileceğini belirtir. Liste, ResourceServer’a /classpath/mywidget yolundan kaynakları yükleyebileceğini söyleyen örnek bir init yöntemini (mevcut parçacıklar için daha önce kullandıklarımıza benzer) gösterir. Bu kaynakları widget projenizdeki mywidget paketinin altında bulabilirsiniz.

Uygun izinleri ayarladıktan sonra, widget’ınız, Listeleme’de gösterildiği gibi, sınıf yolundan yüklenen bağlantılar veya komut dosyaları oluşturabilir. Bu örnekte, belirli bir URL’yi bir IFrame öğesine dönüştüren basit (ve biraz saçma) bir pencere öğesi tanımladık.

Kullandığımız yolun LiftRules.resource Sunucu Yolu değişkenini kullandığına dikkat edin. Kodu son kullanıcılar için esnek tutmak için sabit kodlama /sınıf yolu yerine bu mekanizmanın kullanılması tercih edilir. Sayfa için uygun stil sayfasının yüklendiğinden emin olmak için bir kafa birleştirme de kullanırız.

Gördüğünüz gibi, kendi widget’ınızı tanımlamak, bir snippet yazmaktan çok farklı değil. En büyük fark, gruplama sırasında kaynakları erişilebilir kılmak ve pencere öğenizin son kullanıcıları tarafından yapılandırılabilen sabit kodlama özelliklerinden kaçındığınızdan emin olmaktır.

Bu bölümde, yalnızca bazı kod ve/veya etiketler ekleyerek uygulamanıza hızlı bir şekilde işlevsellik eklemenize olanak tanıyan, Lift için birkaç pencere öğesi modülünü ele aldık. Bu widget’lar, tabloları sıralamak, sıralanmamış bir listeyi dinamik bir ağaca dönüştürmek ve kullanıcının e-posta adresine dayalı olarak bir Gravatar simgesini almak için basit işlevsellik içerir.

Ayrıca takvim görünümleri, RSS akışı ekranı ve Sparkline oluşturucu gibi bazı daha gelişmiş pencere öğelerini de ele aldık. Son olarak, kendi yeniden kullanılabilir bileşenlerinizi oluşturmaya başlayabilmeniz için kendi widget’ınızı yazmaya yönelik bazı önemli ipuçlarını ele aldık.

Burada, web hizmetlerini tanıtacağız ve bu işlevselliği Lift uygulamanıza nasıl kolayca ekleyebileceğinizi göstereceğiz. Gönderme ve model eşleştirme gibi daha önce tartıştığımız konuları kullanarak, siteniz için bir API oluşturmanın ne kadar kolay olduğunu size göstereceğiz.


Widget ayarları nerede
Widget nasıl eklenir
Ana ekrana kısayol ekleme
Android ana ekrana kısayol EKLEME
Google widget
Android Ana ekran düzenleme
XIAOMI widget ekleme
Android Widget ekleme


Web Uygulamanıza API Eklemeyi Seçme

Günümüzde birçok web uygulaması, başkalarının hizmetin işlevselliğini genişletmesine izin veren bir API sunmaktadır. API, üçüncü tarafların bir uygulamanın öğelerini yeniden kullanmasına izin veren bir dizi kullanıma açık işlevdir. ProgrammableWeb gibi bazı siteler, mevcut tüm API’leri kataloglamaya çalışır.

Kendi uygulamanızı geliştirmek veya yeni bir şey yaratmak için çeşitli API’leri birleştirebilirsiniz. Google Haritalar ve Flickr API’lerini birleştiren bir site örneği, FlickrVision’dur.

FlickrVision, fotoğraflara gömülü coğrafi konum bilgilerini ve Google Haritalar’ın haritalama sistemini birleştirerek, kullanıcıların son fotoğrafların dünyanın neresinde çekildiğini görselleştirmelerine olanak tanır. Bu, sayısız API karma örneğinden yalnızca biridir. PocketChange için basit bir RESTful web API sunmak için gerekenlere odaklanacağız.

HTTP Hakkında İnceleme

Web hizmetimizi oluştururken, HTTP istekleri ve yanıtları hakkında birkaç şey bilmek faydalı olacaktır. İstek/yanıt döngüsü ve ayrıntıları konusunda rahatsanız, “REST’i Tanımlama” bölümüne atlayıp işe koyulabilirsiniz.

İşte Web’in nasıl çalıştığına dair basitleştirilmiş bir açıklama: istemciler, genellikle web tarayıcıları, HTTP yanıtlarıyla yanıt veren sunuculara HTTP istekleri gönderir. Bir istemci ile bir sunucu arasındaki değiş tokuşa bir göz atalım.

CURL yardımcı programını kullanarak URI’sine bir GET isteği göndereceğiz. HTTP protokolü başlık bilgilerinin dökümünü etkinleştireceğiz ve gösterilen sonucu alacağız.

Bu süreç oldukça basit: bir kaynak istiyoruz ve sunucu onu bize geri veriyor. HTTP isteğine bir göz atın. Eylemi, bu durumda bir GET’i ve http://demo.liftweb.net/ olan URI’yi belirtmek istiyoruz.

Eylemler ve adresler, Web’in çalışmasını sağlayan şeylerdir. Web’i, değişen kaynaklar üzerindeki bir dizi eylem olarak düşünebilirsiniz. Fiil olarak da adlandırılan eylemler, HTTP standardının bir parçası olarak tanımlanır ve bunları API’mizde kullanacağız. GET’e ek olarak, diğer HTTP eylemleri POST, DELETE, PUT, HEAD ve OPTIONS’dır. Bu bölümde API’de GET ve PUT kullanacağız.

Tıpkı istekler gibi, yanıtlar da birkaç önemli bilgiyle birlikte gelir. Yanıt kodu ve varlık gövdesi dikkat çekicidir. Önceki örnekte, yanıt kodu 200’dür (OK) ve varlık gövdesi, <!DOCTYPE ile başlayan ve kesilen son iki satır olarak gösterilen web sayfasının HTML içeriğidir.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın