Bağlayıcılarla Arama Oluşturma – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma
Alt Kümeler ve Tüm Kayıtlar
Tüm kayıtlar görüntülenirken bile, Concordance geçerli bir sorguyu tüm satırları döndüren bir sorgu olarak kabul eder. Concordance, tüm veritabanına başvurmak için aramalarınızda kullanabileceğiniz bu sorguyu 00000 olarak adlandırır. Bir Uyumluluk veritabanı açarken varsayılan sorgu 00000’dir.
00000’den sonra, art arda yapılan aramalar 00001, 00002 vb. olarak adlandırılır. Sorguları birleştirmediğiniz sürece, her yeni arama 00000’i temel alır. Bu, bazı kullanıcılar için kafa karıştırıcı olabilir; bu, bir veritabanını açıp DATECREATE alanında bir tarih aralığı ararsanız, döndürülen satırların 00000’in bir alt kümesi olduğu anlamına gelir.
Önceki sorgu, 00001 ve 000002’de bulunan tüm kayıtları gruplar ve bu kayıtlardan yalnızca DOCTYPEdeğeriMEMO olan belgeleri döndürür.
Bir sorguya numarasıyla başvurmak, sorgunun tam arama sözdizimini kullanmanıza göre daha hızlı yürütülmesine neden olur. Aşağıdaki sorguyu alın.
Concordance, siz geçmişi temizlemesi ve 00000’e dönmesi gerektiğini belirtene kadar bir oturumdaki tüm arama geçmişini korur. Bunu Arama ➤ Temizle menüsünden yaparsınız. Bir arama ifadesinde önceki bir sorguya başvururken, ortaya çıkan sorguya kendi takma adı verilir. 00000: tüm kayıtları görüntüleyen bir veritabanı düşünün. 54 kayıt getiren aşağıdaki aramayı girersiniz.
Concordance bunu şu şekilde yorumlar: 00001 sorgusunun sonuçlarını alın ve bu kayıtlardan SAYFALAR alanının 1 değerine eşit olduğu kayıtları bulun. Bu aramanın sonuçlarına 00003 takma adı verilir. 00002 takma adı (YAZAR CO “ROB) “) üzerine yazılmamıştır. Arama geçmişinde herhangi bir noktada aşağıdakileri girebilirsiniz.
Not: Arama ifadelerini başka bir karakterle sınırlamak için kullanılan çift tırnak karakterini, Araçlar ➤ Tercihler menüsünden açılan Tercihler iletişim kutusundaki Arama sekmesinden değiştirebilirsiniz.
Vurgulamayı Anlamak
Arama türüne bağlı olarak, aranan kelimenin veya ifadenin belgenin neresinde göründüğünü size belirtmek için Gözat görünümünde gerçek isabetler vurgulanır. Varsayılan olarak, vurgu rengi kırmızıdır. Bu rengi, Tercihler iletişim kutusundaki Vurgu Rengi sekmesindeki Araçlar ➤ Tercihler menüsünden değiştirebilirsiniz.
Uyum belge düzeyinde birleştiği için (yani, Uyum’daki bir kayıt, ciltli bir belgenin birkaç sayfasını temsil eder), aynı belge kaydı içinde birkaç yerde bir arama sözcüğü veya tümcecik görünmesi mümkündür.
Arama kelimesi veya kelime öbeği örnekleri belge boyunca vurgulanır. Yüzlerce sayfa içeren belgeler için (bir Concordance kaydına ciltlenmiş), isabetler arasında gezinmek bir angarya olabilir; dolayısıyla Sonraki Vuruş ve Önceki Vuruş düğmeleri.
PARAGRAPH veri türüne sahip alanlarda veya dizinlenmiş alanlarda sözcüklerin ve tümceciklerin vurgulandığını bilmelisiniz. Dizine eklenmemiş alanlarda sözcükler ve tümcecikler vurgulanmaz. Ayrıca, dizine eklenmiş sabit alanlar için, vurgulamalar yalnızca arama sözdizimi ilişkisel işleçler kullanmıyorsa (karşılaştırmalar için kullanılır) görünür.
Tüm PARAGRAPH alanlarındaki tüm sözcükler varsayılan olarak sözlük dosyasına eklenir, ancak yalnızca sabit alanlarda bulunan ve dizin özniteliği True olarak ayarlanmış sözcükler eklenir. Örneğin, değiştirilme tarihi 1/1/2002’den daha eski olan tüm belgeleri bulmak istediğinizi varsayalım. Değiştirilen tarih alanı, MDATE olarak adlandırılır ve DATE veri türüne sahiptir. Dizine alınmadı. Arama sözdizimi aşağıdaki gibidir.
Ortaya çıkan kayıtlarda MDATE alanındaki isabetler vurgulanmaz. MDATE alanının index özelliği True olarak ayarlanırsa ve ardından veritabanı yeniden dizine eklenirse (böylece sözlük dosyası güncellenir), MDATE alanındaki tüm tarihler sözlük dosyasına eklenir. Aşağıdaki aramayı girdiğinizde, Gözat görünümündeki MDATE alanının içeriği vurgulanacaktır.
Sayfada kelime arama kısayolu
Kelime arama tuşu
Telefonda sayfada kelime arama
Web arama
Sitede kelime arama
Telefon arama web
Google görsel arama
Google sitede kelime arama
■Not : Alan adı belirtilmediği için bu aramadan daha fazla kayıt çıkabileceği de doğrudur. Belirli bir alan adı olmayan aramalar, her PARAGRAPH alanında ve dizine eklenmiş her alanda arama gerçekleştirir. “1/1/2002” dizisi bir kayıttaki DOCTEXT alanında görünürse, bu kayıt çıktıya dahil edilecek ve o kayıttaki isabet vurgulanacaktır.
İlişkisel işleçler kullanan ve dizine alınmış sabit alanlarda gerçekleştirilen aramalarda isabetler vurgulanmaz. İlişkisel aramalar sözlük dosyasına atıfta bulunmaz (bir alan dizine eklenmiş olsa bile) ve bunun yerine alanlarda bulunan değerleri karşılaştırır. MDATE alanı dizine eklendiyse, aşağıdaki arama kayıtları döndürür, ancak “1/1/2002” tarihi vurgulanmaz.
Form Arama
Concordance’ın <Hızlı Arama> arama alanına girilen serbest aramalar, kayıtları aramanın en esnek yolunu sunsa da, Concordance kullanıcılara yardımcı olmak için grafiksel bir kullanıcı arabirimi sağlar: Örneğe Göre Sorgulama arama oluşturucu vb.
Bu arabirim, veritabanındaki tüm alanları açılan kutularda, geçerli işleçlerde (ayrıca açılır kutularda) ve sağladığınız sözcükler veya tümcecikler için boş alanları listeler. Ayrıca Sözlük düğmesi aracılığıyla sözlük dosyasında bulunan gerçek sözcükleri incelemenin hızlı bir yolunu sunar. Arama sözcüklerini çift tıklayarak seçmek için bu listeyi kullanabilirsiniz.
Alanları ve operatörleri seçme kolaylığı göz önüne alındığında, acemi kullanıcılar bu arayüzü tercih edebilir. Bu şekilde oluşturulan aramalar uygun arama sözdizimine çevrileceğinden ve her arama yapıldığında görüntüleneceğinden, aynı zamanda yararlı bir eğitim aracıdır. Açılır kutulardan seçtiğiniz değerlere yanıt olarak Concordance tarafından önerilen sözdiziminde ince ayar yapmak için aramaları doğrudan bu alana yazabilirsiniz.
Bağlayıcılarla Arama Oluşturma
Bağlayıcı açılır kutusu, alanları birleştirerek veya hariç tutarak daha karmaşık aramalar oluşturmanıza olanak tanır. Aşağıdaki arama operatörleri mevcuttur: AND, OR, NOT, ADJ, ADJ5, ADJ25, NEAR, NEAR5, NEAR25, SAME, NOTSAME ve XOR. “İlişkisel Aramalar” bölümü, bu arama operatörlerini daha ayrıntılı olarak ele almaktadır.
Alanları Belirtme
Veritabanındaki her alan, “Nereye bakılır” açılır kutusunda listelenir. Alan adları tamamı büyük harfle gösterilir. Alanın veri türü de görüntülenir. Tüm alan adlarına ek olarak, *Herhangi bir Tam metin* seçeneği, herhangi bir paragraf alanını ve dizine eklenmiş diğer tüm alanları arar.
“Nasıl bakılır” açılır kutusundaki kullanılabilir seçenekler, “Nereye bakılır” açılır kutusunda neyin seçili olduğuna bağlı olarak değişir. *Herhangi bir Tam metin* seçilirse yalnızca CO operatörü listelenir. Belirli bir alan seçilirse operatörler kullanılabilir: CO, EQ, GE, GT, LE, LT, NC, NE, OL ve WL. “İşleçler” bölümü, bu ilişkisel işleçleri daha ayrıntılı olarak ele almaktadır.
Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır.
1) Backlink Paketi 50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)