İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

Arama Değerlerini Girme – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

Arama Değerlerini Girme – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Android Güvenlik Kavramları

Arama Değerlerini Girme

Örneğe Göre Sorgula iletişim kutusundaki her alan satırı, arama sözcüklerini ve tümceciklerini girmeniz için size boş bir metin alanı sağlar. Tüm ifadeleri ararken biraz dikkatli olmalısınız. Concordance, NEW YORK ifadesini, iki terimin doğrudan bitişik olduğu tüm NEW YORK örnekleri için isabet döndüren NEW ADJ0 YORK olarak yorumlar.

NEW veya YORK kelimesinin göründüğü tüm isabetleri istiyorsanız, kelimeler bitişik olmasa bile, ilk arama satırında YENİ metnini sağlamanız, OR bağlayıcısını seçmeniz ve ardından YORK’u arama satırına girmeniz gerekir. ikinci sıra. YENİ kelimesini içeren bir belge, belgede YORK kelimesi olmasa bile sonuç kümesinin bir parçası olacaktır.

NEW ve YORK kelimelerinin geçtiği tüm belgeleri istiyorsanız (yani, her iki kelime de belgede bulunmalıdır), bitişik olmasalar bile, AND bağlacını seçmeniz gerekir. NEW kelimesini içeren ancak YORK kelimesini içermeyen bir belge sonuç kümesinden çıkarılır.

Ara düğmesini tıklatmak sorguyu yürütür, ancak Örnekle Sorgula iletişim kutusunu açık tutar. Gözat, Tablo veya Düzenle görünümleri etkinken, aramadan kaynaklanan kayıtların sayısı Uyum penceresinin sol alt köşesinde görüntülenir. “Ara ve Gözat” düğmesinin tıklanması aramayı yürütür, Örneğe Göre Sorgula iletişim kutusunu kapatır ve ardından arama sonucunda elde edilen kayıtlara Gözat görünümünü açar.

Aynı şekilde, “Ara ve Tablo” düğmesine tıklandığında, Örneğe Göre Sorgula diyaloğu kapatılır ve ardından elde edilen kayıtlarla Uyumluluk Tablosu görünümü açılır. Görünüm, Örneğe Göre Sorgula iletişim kutusunu açmadan önce Concordance’ın düzenini nasıl tanımlamış olursanız olun Gözat veya Tablo’dur (bkz. Şekil 9-10). Bunun nedeni, diyalog kutusunun açılmasının Concordance’ı Aktif Çalışma Alanı görünümüne geri döndürmeye zorlamasıdır.

Yazılımın bu davranışı sizi, aramanızın sonuçlarını görüntülemek için Gözat veya Tablo düğmesini tıklamaya zorlar. Ancak, arama hiçbir kayıtla sonuçlanmazsa, “Ara ve Gözat” veya “Tablo Sonra Ara” tıklansa bile Örneğe Göre Sorgula iletişim kutusu açık kalacaktır.

Arama Sözdizimi Penceresi

Arama sözdizimi penceresi, sorgu oluşturucu satırlarının altında bulunan geniş bir alandır. Concordance’ın, sorgu oluşturucu alanlarıyla belirttiğiniz aramayı nasıl yorumladığını gösterir. Ayrıca, sorgu oluşturucu alanlarını atlamanıza ve arama metnini doğrudan girmenize olanak tanır.

İşlevsel olarak bu, sorgu oluşturucu alanlarındaki tüm arama metinlerini temizleyerek, arama sözdizimi penceresine 0 girerek ve Ara düğmesini tıklatarak Örneğe Göre Sorgula iletişim kutusundan tüm kayıtlara geri dönebileceğiniz anlamına gelir. Ancak, sorgu oluşturucu alanları önceliklidir: arama sözdizimi penceresine 0 girdiyseniz ve “Ara” alanına metin girdiyseniz, arama sözdizimi penceresindeki metin yok sayılır.


excel’de kelime arama kısayolu
Excel arama
düşeyara 2. değeri getirme
excel’de isim arama formülü
excel’de isim arama kısayolu
Excel sütunda arama yapma
Excel arama kısayolu
excel’de kelime arama formülü


Sübjektif Veri Arama

Sübjektif veriler, inceleme ekibi tarafından Concordance veri tabanı kayıtlarındaki belge kayıtlarını veya belge metnini açıklamak için sağlanan bilgilerdir. Bir belge sayfasındaki (notlar) metin bölümlerine açıklamalar ekleyebilir, kayıt aileleri oluşturmak için tüm belgeleri etiketleyebilir veya metin bölümlerine (sayılar) etiketler uygulayabilirsiniz. Uyum arama motoru öznel verileri arayabilir. Bu şekilde, bir araştırma ekibinin bir üyesi, yalnızca ekibin diğer üyeleri tarafından “İlgilenilen” olarak beyan edilen belgeleri bulabilir.

Etiketler

Etiket, bir belgeye uygulanabilen yeniden kullanılabilir bir tanımlayıcıdır. Etiketler, kullanıcılar tarafından oluşturulur ve belgelere kombinasyon halinde uygulanabilir.

Etiketleri, Etiketleme düğmesine tıklayarak açabileceğiniz Etiket/Sorun Yönetimi iletişim kutusuyla yönetirsiniz. Veritabanında bulunan tüm etiketlerin bir listesi görüntülenir. Birkaç etiketi aynı anda seçebilir (etiket adlarını tıklatırken Ctrl tuşuna basarak) ve ardından etiketleri paylaşan kayıtları almak için bir sorgu oluşturabilirsiniz.

Etiket/Sorun Yönetimi iletişim kutusundan oluşturulan sorgulara, bu bölümün önceki bölümlerinde açıklananlar gibi takma adlar verilir. Bu, seçilen etiketlere sahip belgeleri bulan bir sorgu oluşturmak için Etiket/Sorun Yönetimi iletişim kutusunu kullanabileceğiniz ve ardından anahtar kelime aramalarıyla birlikte bu sorgunun takma adına başvurabileceğiniz anlamına gelir.

Etiket/Sorun Yönetimi iletişim kutusundan uygulanan sorgular her zaman sorgu 00000’e uygulanır: tüm kayıtlar. Ancak, her yeni sorguya yeni bir takma ad verilir. Bu, yalnızca etiket yönetimine dayalı olarak kayıt kümelerini nasıl daraltabileceğinizi etkiler. Aşağıdakileri içeren kayıtların nasıl sorgulanacağı Etiket/Sorun Yönetimi iletişim kutusundan hemen belli olmaz.

İki veya daha fazla etiket seçerek bir sorgu oluşturduğunuzda, ortaya çıkan arama mantığı OR operatörünü kullanır. Ortaya çıkan sorgudaki kayıtlar, seçilen etiketlerden herhangi biriyle işaretlenmiş herhangi bir veritabanı kaydını içerir.

İki veya daha fazla etiket arasındaki kesişimi bulmak için her etiketi ayrı ayrı sorgulamanız gerekir. Her sorguya bir takma ad verildiğinden, Concordance’ın Tablo veya Gözat görünümüne dönebilir ve <Hızlı Arama> arama alanını kullanarak kayıtları daraltmak için oluşturulan sorguları birleştirebilirsiniz.

Örneğin, yalnızca “Gizli” olarak etiketlenmiş ve “Redakte edilmiş” olarak etiketlenmiş belgeleri bulmak istiyorsanız, Etiket/Sorun Yönetimi iletişim kutusunu kullanarak her bir etiketi ayrı ayrı sorgulamanız gerekir. Ardından, sorgulara hangi takma adların verildiğini belirlemek için Gözden Geçir düğmesine tıklamalısınız. Takma adlar sırasıyla 1 ve 2 ise, aşağıdaki arama sözdizimi yalnızca her iki etiketi de içeren kayıtları bulur.

Sorunlar

Sorunlar etiketlerdir ve tüm belgeler yerine metnin bölümlerine uygulanır. Mevcut sorun ailesi, mevcut etiket ailesiyle aynıdır. Gözat görünümünde metnin bir bölümünü vurgulayarak, sağ tıklayarak ve Yeni Not açılır menü öğesini seçerek sorunları uygularsınız. Vurgulanan metne uygulamak üzere bir veya daha fazla etiket seçmek için mevcut bir etiket listesini kullanabilirsiniz.

Sorunlar etiketler olduğundan, önceki bölümde açıklanan aynı yöntem kullanılarak aranırlar. Kayıtları sorgulamak için Etiket/Sorun Yönetimi iletişim kutusunu kullanırken, metin düzeyindeki sorunlar ile belge düzeyindeki etiketler arasında ayrım yapmanın bir yolu yoktur.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın