İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

Güvenliği Yönetme – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

Güvenliği Yönetme – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Güvenliği Yönetme – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Orijinal ve Yinelenen Etiketler

Belge kayıtları yinelenen olarak tanımlandığında, bunlara varsayılan olarak orijinal veya yinelenen olarak etiketlenen belge düzeyinde etiketler verilir. Bu etiketlerin atanması isteğe bağlıdır, çünkü karşılaştırılacak kayıt olarak kullanılan ilk kayda orijinal etiket verilir ve veritabanında daha sonra görünen ve yinelenen ölçütlere uyan diğer kayıtlara yinelenen etiket verilir.

Bu etiketlerin adlarını Kopya Tespiti aracından değiştirebilirsiniz ve aslında, etiketler yeniden kullanıldıkça, sonraki yineleme kontrolleri için bu değerleri değiştirmeniz gerekir. Örneğin, veritabanına karşı ilgisiz iki kopya kontrolü yapılırsa ve orijinal ve yinelenen etiketlerin etiketleri değiştirilmezse, her iki grup da bu etiketleri paylaşacak ve bu da yinelenenleri kriterlere göre gruplandırmayı zorlaştıracaktır.

Güvenlik

Varsayılan olarak, yeni bir Concordance veritabanında herhangi bir güvenlik uygulanmaz. Bir veritabanı hassas nitelikte olmayan veriler içeriyorsa, güvenliğin etkinleştirilmesi hiç gerekli olmayabilir. Ancak birçok uygulamada kullanıcıların görebileceği bilgileri kısıtlamak ve daha da önemlisi yetkisiz kullanıcıların verilere erişmesini engellemek gerekiyor.

Ancak, siz bir Concordance veritabanında güvenliği açıkça etkinleştirene kadar, programa erişimi olan ve uygun ağ izinlerine sahip olan herhangi bir kullanıcı bir Concordance veritabanını açabilir ve Concordance’ı görüntüleyebilir.

Etkinleştirildiğinde, Concordance normal ağ izinleri üzerine bir güvenlik katmanı ekler ve bu güvenliği Concordance’ın içinden uygular. Bu, Concordance dizinindeki dosyaları okumak, yazmak, yürütmek ve silmek için tam ağ haklarına sahip olan kullanıcıların bunu yapmaya devam edebileceği, ancak güvenli bir Concordance veritabanını açtıklarında, Concordance’ın kendisi tarafından verileri değiştirmesi veya görüntülemesi kısıtlandığı anlamına gelir. programın içinden.

Örneğin, Concordance’daki kullanıcıların Dosya ➤ Zap menüsünden bir veritabanının tamamını silmesi engellenebilse de, yine de tüm Concordance dosyalarını veritabanının dizininden silebilir.
ağ izinleri izin veriyorsa.

Concordance’ta güvenliğin kapsamlı bir şekilde ele alınması, hem Concordance’ın kendi güvenlik modelini hem de kullanıcıların ağ izinlerini içerir.

Concordance’ın güvenlik modeli, her bir veritabanı örneğine uygulanır. Belirli bir veri tabanının güvenliğini yönetmek için önce o veri tabanını açmalısınız. Güvenliği yönetmek için harici bir araç olmadığı gibi birden çok veritabanının birkaç oturumunda güvenliği uygulamak için bir yöntem de yoktur.

Uyumlulukta Güvenlik, kullanıcının belirli alanlardaki verileri okuma (ve arama) veya menü öğelerine erişme becerisini etkiler. Kısıtlamalar, kayıtların kendilerine değil, kayıtların içindeki alanlara konur. Bir veritabanı kullanıcının görmemesi gereken kayıtlar içeriyorsa, bu kayıtları veritabanından tamamen kaldırmanız veya kullanıcının veritabanına erişmesini engellemeniz gerekir.

Concordance’ta güvenlik uygulandığında, parolalar ve diğer güvenlik ayarları veritabanının .SEC dosyasında saklanır. Bir veritabanı DOCREVIEW.DCB olarak adlandırılırsa, güvenlik dosyası DOCREVIEW.SEC olarak adlandırılır. Güvenlik etkinleştirilene kadar bu dosya mevcut olmayacak. Güvenlik etkinleştirildiğinde, bu dosyanın silinmesi tüm kullanıcıları veritabanının dışında kilitler ve dolayısıyla kullanılamaz hale getirir.

Güvenliği Yönetme

Güvenliği, Güvenlik iletişim kutusunu açan Dosya ➤ Yönetim ➤ Güvenlik menüsünden yönetirsiniz. Güvenlik, yeni bir Concordance veritabanında varsayılan olarak uygulanmadığından, herhangi bir kullanıcı bu araca erişebilir. OWNER kullanıcı adıyla bir oturum açma ekranı görüntülenir. Parola başlangıçta boştur.

Güvenlik iletişim kutusu ilk kez açıldığında, önceden var olan iki hesap olacaktır: varsayılan ve sahip. Sahip, yönetici için ayrılması gereken gerçek bir hesaptır. Varsayılan, bir kişi Concordance’a veritabanı tarafından tanınmayan bir oturum açma adı sağladığında kullanılan bir hesaptır. Bu hesabı kaldırmak, tüm yetkisiz kullanıcıları etkili bir şekilde kilitler.

Not : Varsayılan ve sahip hesapları Concordance tarafından önceden ayarlanmış olsa da, siz “Oturum açma gerekli” onay kutusunu işaretleyene kadar etkinleştirilmezler.


Web uygulama Güvenliği PDF
Web Uygulama Güvenliği
Web Güvenliği
Mobil uygulama güvenliği
Web uygulama güvenliği Nedir
Web sitesi güvenliği nasıl Sağlanır
Web Güvenliği Nedir


Kullanıcıları ve Alan Düzeyinde İzinleri Yönetme

Bir veritabanının güvenliğini sağlamak için iki ayarı ayrı ayrı veya birlikte kullanabilirsiniz. Bunlar “Güvenliği etkinleştir” veya bir oturum açma gerektirecektir (“Giriş gerekli”). “Güvenliği etkinleştir” seçildiğinde, alan düzeyindeki izinler uygulanır. “Oturum açma gerekli” seçildiğinde, kullanıcıların bir veritabanı açılmadan önce geçerli bir oturum açma adı ve parola göndermeleri gerekir.

En güvenli yöntem bu özellikleri birleştirir: güvenlik etkindir ve oturum açma gereklidir. Varsayılan hesap silinmişse, bu yalnızca sizin eklediğiniz kullanıcı adlarına sahip kullanıcılara erişim sağlar ve bu kullanıcıların izinleri olmayan alanları görüntülemelerini veya bu alanlara yazmalarını engeller.

Not : Hem “Giriş gerekli” hem de “Güvenliği etkinleştir” işaretliyse ancak alan düzeyinde izin ayarlanmamışsa, kullanıcılar veritabanındaki hiçbir alanı görüntüleyemez.

Kullanıcıları Yönetme

Kullanıcıları Güvenlik aracının “Alan hakları” sekmesinden ekler veya silersiniz. Bir kullanıcı eklemek için, sekmenin sol tarafında “Alan hakları” etiketinin hemen altında görünen metin alanına tıklayın, istediğiniz kullanıcı adını ekleyin ve ardından “Kullanıcı ekle” düğmesine tıklayın. Kullanıcının adı liste kutusuna eklenir. Bir kullanıcıyı silmek için, listeden adı seçin ve ardından “Kullanıcıyı sil” düğmesine tıklayın.

“Oturum açma gerekli” işaretlenmediğinde, Concordance, varsa, kullanıcının ağ oturum açma adını yakalayacaktır. “Güvenliği etkinleştir” işaretlenirse Concordance, kullanıcının ağ adını Concordance’ın güvenlik modelinde kayıtlı adlar listesiyle eşleştirmeye çalışır.

Concordance bir eşleşme bulursa kullanıcı, Concordance’ta kendi adı altında saklanan alan ve menü düzeyindeki ayarlarla devam edecektir. Concordance bir eşleşme bulamazsa, varsayılan kullanıcı tarafından tanımlanan kullanıcı izinlerini verir. Varsayılan kullanıcı hesabı adı yoksa, kullanıcı veritabanını kullanamaz.

Bir hesap ilk oluşturulduğunda, karşılık gelen parolası boştur. Bir parolayı değiştirmek veya ayarlamak için herhangi bir menü öğesi veya düğme yoktur; bu özellik, kullanıcı parolasını belirli bir şekilde girerse oturum açma ekranına yerleştirilmiştir.

Mevcut bir parolayı değiştirmek için, oturum açma isteminde kullanıcı eski parolasını, eğik çizgiyi (/) ve yeni parolayı bu forma girmelidir.

Bu, Concordance’a kullanıcının parolasını değiştirmek istediğini gösterir. Concordance, Yeni Kullanıcıyı/Parolayı Onayla başlıklı yeni bir oturum açma/parola ekranıyla yanıt verir. Kullanıcı yeni şifreyi yazmalı ve ardından Tamam düğmesini tıklatmalıdır. Yeni parola artık ayarlanmıştır.

İlk kez bir parola ayarlamak için işlem biraz farklıdır. Bir yönetici bir hesap oluşturduğunda, bu hesabın parolası başlangıçta boştur. Kullanıcı, Concordance veri tabanına ilk kez giriş yapmaya çalıştığında, istediği şifreyi girmeli ve ardından Tamam düğmesini tıklatmalıdır.

Kullanıcıdan istenen parolayı yeniden yazmasını isteyen bir onay oturum açma ekranı görünür. Tamam düğmesine tıklamak parolayı ayarlar ve veritabanını açar. Gelecekteki oturumlarda, kullanıcının aynı parolayı kullanması gerekir. Kullanıcı parolayı değiştirmek isterse, aşağıdaki biçimde önceki yöntem kullanılır.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın