Optimizasyon Yöntemleri – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma
Ölçüm Yaklaşımları
Bir ölçüm yaklaşımı, mevcut bir sistemi (normal çalışmadaki gerçek sistem veya bir test sistemi) enstrümanlar. Bu amaçla, ölçüm yaklaşımları iyi tanımlanmış sistem noktalarında zamanı ölçmek için zamanlayıcılar kullanır veya belirli olayların meydana gelişini saymak için sayaçlar kullanır ve topladıkları temel veriler performans niceliklerini belirlemek için kullanılabilir.
Yazılımdaki bu tür bir enstrümantasyon genellikle özel ölçüm donanımıyla (özellikle ağ alanında) geliştirilir ve desteklenir. Performans ölçüm yöntemleri, ölçümün kendisi tarafından sistem davranışını tahrif etme riskine sahiptir. Yazılım ölçülerek sistem davranışının tahrif edilmesi (saldırı) pek önlenemez.
Ölçüm ve simülasyonun bağlantılı olup olamayacağını görmek için bazı yaklaşımlar araştırılmaktadır, böylece ölçüm deneyleri sırasında bir “sanal zaman” yakalanabilir ve bu daha sonra performans niceliklerini belirlemek için kullanılabilir. Diğer yaklaşımlar, performans miktarları için karşılık gelen güven aralıklarını belirlemek için izinsiz giriş oranını tahmin etmeye çalışır.
Sahtekarlığı azaltmak için başka bir yaklaşım, test edilen sistemi değerlendirmek için donanım monitörlerini, yani sistemin kendi donanımını kullanır. Bu, bu yaklaşımın izleme amacıyla test edilen sistemin kaynaklarını neredeyse hiç kullanmadığı anlamına gelir. Donanım ve yazılım izleme araçlarının avantajlarını ve dezavantajlarını listeler.
Ölçüm uygulamasında yük oluşturan araçlar çok önemli hale geldi. Yük oluşturucular sentetik veya yapay iş yükü oluşturarak analistin varsayımsal bir iş yükü altında sistem davranışını incelemesine olanak tanır.
Bir yük oluşturucu, kendi kendine yazılmış bir program veya bir sunucuya HTTP istekleri gönderen ve yanıtı bir Web’de görselleştirmek amacıyla yorumlamak yerine istemcide yakalanan zaman damgalarındaki farktan yanıt süresini belirleyen komut dosyası olabilir. tarayıcı.
Ölçü araçlarının özel bir biçimi, kıstaslar olarak adlandırılır. Kıyaslama, sistemleri karşılaştırmaya yarayan yapay bir iş yükü modelidir. Bir kıyaslama kullanmak için, sistemin tanımlanmış bir dizi isteği işlemesi gerekir ve bu işlem sırasında sistemin performansı daha sonra tipik olarak tek bir ölçümle ifade edilir.
Diğer alanlarda sistem performansını karşılaştırmak için bazı kıyaslamalar popüler hale gelse de (örneğin, dünyanın en hızlı süper bilgisayarını hesaplamak için Linpack kıyaslaması), özellikle Web uygulamalarının ve bunların yürütme platformlarının performansını test eden kıyaslamalar henüz emekleme aşamasındadır. Bir örnek, bir dizi statik ve dinamik istekten oluşan standartlaştırılmış bir iş yükünü belirten SpecWeb kıyaslamasıdır.
Sonuçları Temsil Etme ve Yorumlama
Bir PA çalışmasının son adımı tipik olarak sonuçların temsilini ve yorumlanmasını içerir. Temsil için, hangi metrikleri temsil etmek istediğimize ve bunların nasıl görselleştirilmesi gerektiğine karar vermeliyiz.
Çoğu durum, performans niceliklerinin ortalama değerlerini temsil eder ve yayılma veya yüzdelik değerler özellikle Web uygulamalarıyla ilgilidir. Örneğin, kabul edilen hizmet düzeylerini sürdürmek istediğimiz isteklerin yüzdesini belirtmek için yüzdelik değerleri kullanabiliriz. Seçtiğimiz analitik tekniğin sonuçları temsil etme olanaklarını kısıtlayabileceğine dikkat edin; örneğin, bir ortalama değer analizinin belirtmenize izin verdiği tüm değerler, iyi ortalama değerlerdir.
Görselleştirme tekniklerinin ayrıntılı bir tartışması, bu bölümün amacını ve hacmini aşacaktır. Bunun yerine, kullanımın nasıl görselleştirilebileceğinin örnekleri olarak iki grafik türü göstereceğiz.
Kullanım tablosu (şeklin solunda), bir dizi bileşen için bu bileşenlerin yüzde kaçının meşgul veya boşta olduğunu gösterir. Grafik, bileşenlerin tamamının veya hiçbirinin boşta olduğu zamanları da gösterir.
Kullanımı temsil etmenin bir başka biçimi de Kiviat çizelgeleridir. Bu grafik formu, standartlaştırılmış eksenlerde bileşen başına boşta kalma ve üretken sürelerin yüzdesini gösterir. Bu çizelgeler tipik olarak yıldız şeklindedir ve özellikle çeşitli sistemlerin karşılaştırılması için uygundur.
Optimizasyon yöntemleri dersi
Optimizasyon Ders Notları pdf
Optimizasyon Modelleri
Optimizasyon yöntemleri Nedir
MODELLEME ve optimizasyon Ders Notları
Mühendislikte optimizasyon Nedir
Optimizasyon ve Matlab Uygulamaları PDF
Optimizasyon nedir
Performans Optimizasyon Yöntemleri
Web uygulamalarının performansını iyileştirmeye yönelik önlemler, öncelikle yanıt sürelerini kısaltmayı veya verimi artırmayı hedefler. Ancak, bu hedeflere ancak bir sistemdeki darboğazları (veya darboğazları) tanımlayıp ortadan kaldırdığımız takdirde ulaşılabilir. En yüksek kullanıma sahip bileşene birincil darboğaz diyoruz ve bu da öncelikle performans iyileştirme önlemleri gerektiriyor.
Bir darboğaz, temel olarak, darboğaz bileşeni üzerindeki yükü azaltarak (örneğin, ağdan yükü kaldırmak için iletilen dosya boyutlarını küçültmek) veya bileşenin kendisinin performansını artırarak (örneğin, ağ bağlantısının bant genişliğini artırmak) giderilebilir.
Birincil darboğazı ortadan kaldırdığımızda, tipik olarak başka bir bileşenin darboğaza dönüşeceğini gözlemleriz; bu bileşen ikincil darboğaz olarak bilinir.
Performans açısından optimal bir sistem, tüm sistem bileşenlerinin kullanımının (yaklaşık olarak) eşit olduğu ve böylece birincil darboğaz olmayacağı dengeli bir sistemdir. Bu nedenle, performansı iyileştirmeye yönelik optimal bir strateji, yalnızca tek bir bileşene bakmamalı, sistemi bir bütün olarak düşünmelidir.
Prensip olarak, herhangi bir sistem bileşeni bir darboğaz oluşturabilir ve pratikteki performans sorunları genellikle iletim ağındaki (İnternet) gecikmelerden ve dinamik olarak oluşturulan sayfalardan (örneğin, CGI komut dosyalarının yüksek başlatma süreleri, zaman yoğun veritabanı sorguları). Aşağıdaki bölümlerde seçilen performans optimizasyon yöntemleri tartışılmaktadır.
Bir Web Uygulamasında Hızlandırma
Yöntemlerin birinci sınıfı, Web uygulamasının kendisi için geçerlidir; bu, uygulama geliştirme sürecinde dikkate alınması gerektiği anlamına gelir. Bu sınıf tanım gereği uygulamanın sunucuda çalışma süresini kısaltmayı amaçlayan tüm yöntemleri ve aynı zamanda istemci ile iletişim süresini kısaltan veya istemcide daha kısa yürütme süresine yol açan Web uygulaması içindeki uyarlamaları içerir.
İstemci ve Sunucu Arasında Yük Dengeleme
Web uygulamalarının tasarımı için önemli bir soru, istemci ve sunucu arasındaki yük dağılımıdır. Daha spesifik olarak, uygulama mantığının ne kadarının istemcide ne kadarının sunucuda işlenmesi gerektiğine karar vermeliyiz. Örneğin, formlardaki veri girişinin kontrolü istemcide yapılabilir. Bu kontroller hem güvenlik nedenleriyle hem de performans nedenleriyle ilgilidir.
Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır.
1) Backlink Paketi 50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)