Web Uygulamasının Karmaşıklık Düzeyi – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma
Farklı Sürümlerin Paralel Gelişimi
Şiddetli rekabet, rakipleri sürüm döngülerini kısaltmaya yönlendirir. Bu tür bir zaman baskısı altında, yalnızca örtüşen veya paralel geliştirme projeleri, tam bir uygulamanın veya sürümün zamanında dağıtılmasına yol açabilir. Bu, tasarım, uygulama ve kalite güvencesi aşamalarındaki metodolojik faaliyetlerin farklı sürümler için eşzamanlı olarak üzerinde çalışıldığı anlamına gelir.
Genel olarak, birkaç küçük geliştirme ekibi benzer görevler üzerinde paralel olarak çalışır. Bu, Web uygulaması geliştirme projelerinde personelin konuşlandırılmasının planlanmasında yeni gereksinimlerle sonuçlanır.
Bu nedenle, iletişim ek yükü özellikle Web uygulaması geliştirmede çok fazladır. Bu amaçla, bir projede yer alan tüm kişilerin kısa ve düzenli toplantıları, farklı sürümlerin paralel gelişimini açıkça öneren Scrum gibi süreçlere dahil edilir.
Web uygulama geliştirme süreci için bu tür toplantıların gerçekten bir gereklilik olduğunu düşünmüyoruz. Bununla birlikte, bir süreç, yüksek iletişim ihtiyaçlarını bir şekilde karşılayabilmelidir. Özellikle, bundan çıkardığımız sonuç, ekip büyüklüğünün bir kısıtlamasıdır.
Yeniden Kullanım ve Entegrasyon
Web uygulaması geliştirmedeki muazzam zaman baskısının sonuçlarından biri, geliştiricilerin mümkün olduğu kadar çok bileşeni yeniden kullanmaya çalışması gerektiğidir. Bu genellikle harici olarak geliştirilen veya üçüncü taraflardan satın alınan farklı bileşenlerin birlikte çalışabilirliği ve entegrasyonu ile ilgilidir.
Bu nedenle, bir Web uygulamasının geliştirme süreci, aynı kuruluş içindeki diğer Web uygulamalarının geliştirme süreçlerinden ayrı olarak yürütülemez.
Bir projede yeniden kullanılabilir bir bileşen geliştiriliyorsa, bu bileşeni kullanacak diğer geliştirme projeleri ile koordineli olarak geliştirilmelidir. Aynısı, başka bir Web uygulaması geliştirme projesindeki bir bileşenin yeniden kullanılması gereken karşıt durum için de geçerlidir.
Ayrıca, birkaç Web uygulaması için ortak bir mimari geliştirmek genellikle faydalıdır. Bu, hem istenen sonuçları hem de bunlara ulaşmak için kullanılan yaklaşımları koordine etmemiz gerektiği anlamına gelir. Farklı Web geliştirme projeleri arasında yaklaşmakta olan güçlü çapraz bağımlılıklar, bir uygulamadan diğerine yayılan ve bir süreç tarafından ele alınması gereken sorunların tehlikesini artırır.
Bununla birlikte, belirli bir durumda bu koordinasyonun nasıl olması gerektiği yalnızca süreçle ilgili bir sorun değildir; yazılım geliştirme süreçlerinde kullanılan yöntemlere de bağlıdır. Örneğin, yeniden kullanım ve entegrasyonu planlamak için sağlam bir başlangıç noktası, model düzeyinde olabilir.
Önemli sorunlardan biri, Web uygulamalarında bileşenlerin yeniden kullanımı için mevcut olan kavramların tam olarak olgunlaşmamış olmasıdır. Ayrıca, yeniden kullanıma ilişkin en iyi bilinen kavramlar, nesne yönelimli fikirlere ve teknolojilere dayanmaktadır, ancak birçok Web uygulaması, nesne yönelimli bir şekilde geliştirilmemiştir.
Ayrıca, Web uygulamalarının mevcut uygulamalarla veya geliştirilmekte olan diğer (Web) uygulamalarla entegre edilmesi gerekliliği, Web uygulamalarının müşterinin iş süreçlerine artan entegrasyonuna paralel olarak artar.
Bu tür bir entegrasyon da geliştirme süreçlerinin koordine edilmesini gerektirir. Bu senaryoda, Web uygulama geliştirme ihtiyaçları ile geleneksel yazılım geliştirme projelerinin ihtiyaçları çatışır.
Web uygulamaları örnekleri
Java web uygulaması geliştirme
ASP.NET Web uygulaması geliştirme
Web uygulaması Nedir
Web Uygulamaları Dersi
Web uygulaması indir
Web Uygulamaları Sağlık Bakanlığı
Web uygulamaları NASIL çalışır
Web Uygulamasının Karmaşıklık Düzeyine Uyum Sağlamak
Yukarıdaki tartışmadan, kısa geliştirme döngülerinin Web uygulamalarının geliştirilmesinde çeşitli kalite gerekliliklerinden daha yüksek olduğunu biliyoruz. Ölçeklenebilirlik ve sürdürülebilirlik, genellikle bir kenara itilen niteliklere örnektir.
Ürünlerin art arda gelişmiş işlevleri yayınlanır. Erken geliştirme aşamalarında eksik olan nitelikler, sonraki sürümlerde bileşenler değiştirilerek ve yenileri geliştirilerek tanıtılır. Bu, detaylı bir plan ve dokümantasyona tercih edilir.
Bu, hem uygulama mantığı hem de içerik açısından belirli bir karmaşıklık derecesine kadar yararlı bir yaklaşım gibi görünmektedir. Ancak, bir Web uygulamasının müşterinin iş süreçlerine entegrasyonu ilerledikçe, bu yaklaşım giderek daha pratik hale geliyor. Web uygulamasının geliştirilmesi, daha yüksek karmaşıklık nedeniyle artık geçici olarak veya ayrıntılı bir plan olmadan yönetilemez.
Bu, Web uygulamalarını geliştirme sürecinin karmaşıklığına, kalite gereksinimlerine ve son olarak açıklandığı gibi Web uygulaması kategorisine bağlı olduğu anlamına gelir. Özetle, süreç dinamik olarak karmaşıklık düzeyine uyum sağlamalıdır.
Bir Web uygulaması, erken geliştirme aşamalarında daha düşük bir karmaşıklık düzeyine sahip olduğunda, sürecin hafif işlemlere benzer olması gerekir. Bununla birlikte, Web uygulaması daha sonraki geliştirme aşamalarında daha yüksek bir karmaşıklık düzeyine ulaştığında, süreç ağır süreçlere benzer şekilde çalışmak zorundadır.
Web uygulama geliştirme süreçleri için tipik olan birçok özellik, geleneksel yazılım geliştirme süreçlerinde de bulunabilir; sadece oluşumları ve yoğunlukları farklıdır.
Örneğin, hemen hemen her yazılım geliştirme projesi zaman baskısı altındadır ve gereksinimlerde yapılan değişiklikler çok yaygındır. Web uygulaması geliştirmede bu özelliklerin özel yoğunluğu, en azından Web uygulamalarının düşük karmaşıklık düzeyine sahip olduğu erken geliştirme aşamalarında, farklı türde bir sürüm planının faydalı olduğu durumlara yol açar.
Bir Web uygulamasının karmaşıklık seviyesinin geliştirme sürecinde değişmesi bir tuhaflık teşkil etmektedir. Bunun bir nedeni, Web’deki son derece şiddetli rekabettir. Uzun vadeli perspektifler dikkate alınmadan bir Web uygulaması bir an önce yayınlanmalıdır.
Bu, erken geliştirme aşamalarında küçük bir karmaşıklık düzeyine sahip Web uygulamalarına yol açar. Daha yüksek bir karmaşıklık düzeyi, erken yayımlanmayı engelleyecektir.
Web uygulamasına giderek daha uzun vadeli bakış açıları entegre edildikçe, karmaşıklık düzeyi artar ve mevcut Web uygulamalarının yeni sürümlerle değiştirilmesi gerekir. Bu, yeni bir sürümün yayınlanabilmesi ve son kullanıcılara sunulabilmesinin basit bir yolu ile kolaylaştırılır.
Rasyonel Birleşik Sürecin Analizi
Bu bölümde, ağır sıklet süreç modellerinin temsilcisi olarak Rational Unified Process’in (RUP) Web uygulamalarının geliştirilmesi için nasıl kullanılabileceği anlatılmaktadır. Başlamak için, sonraki tartışmayı daha iyi anlamak için gerekli olan en önemli RUP özelliklerini özetleyeceğiz.
İlk olarak, bir RUP yaklaşımı oluşturan dört aşamadan başlayarak, RUP’un Web uygulaması geliştirme için kullanımına ilişkin birkaç genel kısıtlama belirleyeceğiz. Ardından, bir Web uygulaması geliştirme süreci gereksinimlerine bakacağız ve RUP’un hangi gereksinimleri karşılayabileceğini araştıracağız.
Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır.
1) Backlink Paketi 50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)