İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

Geleneksel Yazılım Projeleri  – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

Geleneksel Yazılım Projeleri  – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

 Düzen Yöneticisi

Geleneksel Yazılım Projeleri 

Disiplinli iletişim görevini yerine getirmek için, bir Web proje yöneticisinin organizasyonel, teknik ve sosyal zorluklarla karşılaşabilmesi gerekir. Bir Web proje yöneticisi için çoğunlukla organizasyonel zorluklar, geliştirmeyle ilgili Web proje yönetiminin özellikleriyle bağlantılı olarak tartışılırken, çoğunlukla teknik zorluklar, ürünle ilgili Web proje yönetiminin özellikleriyle bağlantılı olarak tartışıldı.

Bir Web proje yöneticisi öncelikle aşağıdaki sosyal zorluklarla uğraşmak zorundadır:

• Tüm proje üyelerine proje hedefleri konusunda ilham verin.
• Çok disiplinli bir ekibe liderlik edebilir.
• (demokratik) işbirliği için isteklilik ve hazırlık yaratın.
• Takımı sürekli motive edin ve çatışmaları çözün.

Çoğu proje ekibi üyesi genç ve deneyimsiz olduğundan, Web proje yöneticisi onlara yalnızca liderlik etmekle kalmaz, aynı zamanda onları iletişim ve sosyal yeterlilik alanlarında eğitmeli ve ileri eğitime katılmaları için onları motive etmelidir.

Elbette bir Web proje yöneticisinin ekonomik açıdan en önemli görevi tüm proje yöneticilerinin görevidir: müşteri, iş yeri, piyasa güçleri, diğer dış etkenler ve geliştirme ekibi ile ilgili olarak zaman, maliyet ve kalite üzerindeki tüm engelleyici etkilere karşı projenin ilerleyişini sürekli olarak izlemek zorundadır”.

Web proje yöneticisinin bir diğer önemli görevi, bir Web uygulamasının geliştirilmesi sırasında müşterinin yardımı ve entegrasyonudur.

Geleneksel yazılım projeleriyle karşılaştırıldığında bu görevin iki özelliği vardır:

1. Bir Web projesinin geliştirmeden düzenli kullanıma geçişi akıcıdır. Ayrıca, Web proje yöneticisinin bir Web uygulamasının tam olarak ne zaman devreye alındığını ve dolayısıyla fiili geliştirme projesinin ne zaman tamamlandığını ve geliştirilen Web uygulamasının düzenli kullanımının (bakım dahil) başladığını belirlemesi sıklıkla zordur.
2. Ayrıca, uygulama işletme ve bakım aşamasına geçtikten sonra bir Web projesi yöneticisinin projeye dahil olup olmayacağı genellikle belirsizdir.

Bir Web proje ekibinin tek bir üyesinin özel bilgisi nedeniyle, Web projelerinde müşteri ile ana temasın Web proje yöneticisi aracılığıyla değil, doğrudan uzmanlar aracılığıyla sürdürülmesi nedeniyle bu daha kritik hale gelir. Bu gerçek, şu anda uygulandığı şekliyle Web proje yönetiminin olgunlaşmamış olduğunun bir başka işareti olabilir.

Web projelerinin başarılı bir şekilde yönetilmesini sağlamak için bir Web proje yöneticisinin izlemesi gereken en önemli kuralları gösterir.


Yazılım geliştirme Modelleri
Yazılım geliştirme Modelleri karşılaştırma
Spiral yazılım geliştirme Modeli
Yazılım süreç Modelleri
Agile yazılım geliştirme
V Modeli yazılım
Çağlayan Modeli
Çevik yazılım geliştirme yöntemleri


Web Uygulamasının Geliştirme Sürecini Yönetme

Web uygulamaları zorunlu olarak, yüksek derecede yeniden kullanılabilirlik, çevik süreç yöntemleri, yakın müşteri teması ve çok sayıda ara ürün ile karakterize edilen çok esnek bir yaklaşım kullanılarak geliştirilir. Web mühendisliği için kullanılan geliştirme süreçlerinde gerekli olabilecek değişiklikler tartışılacaktır.

Bununla birlikte, kullanılan araçlar ve üretilen (ara) sonuçlarla ilgili olarak, geleneksel (katı) yazılım geliştirmedeki belge odaklı yaklaşımdan, çevik geliştirme projelerinde oldukça araç destekli bir yaklaşıma doğru bir geçiş gözlemlenebilir. Çevik yaklaşımlarda araç desteğine geçiş, belgeleme modelini kullanan gösterilmiştir.

Çevik yaklaşımlar giderek daha fazla araç gerektirir; gereksinim yönetimi, planlama, tasarım/uygulama, test planlama ve uygulama ve hata işleme ve sürekli yapılandırma yönetimi için gerekir.

Bu, özellikle genç ve deneyimsiz geliştiriciler için geçerlidir, çünkü özellikle çok yinelemeli ise, proje üzerindeki hakimiyetlerini kolayca kaybedebilirler.

Web projelerindeki yönetim problemlerini açıkça ele alan az sayıdaki çalışmadan birinde, “ilerleme ölçümü, değişiklik yönetimi ve sonuçların gözden geçirilmesi ve hem geliştirici hem de geliştirici tarafından gereksinimlerin dikkatli bir şekilde izlenmesi için araçlar olmadan yinelemelerin kolayca geçici gelişmeler haline gelebileceğini öne sürüyor.

Aynı kaynak, özellikle Web projelerinin belgelenmiş bir plana dayalı olarak ele alınması gerektiğinden ve proje zaten gecikmelerden muzdarip olsa bile kapsamlı ve dikkatli testlerin kaçınılmaz olduğundan bahsediyor.

Bir geliştirme projesinin verimliliğinin artmasını sağlamak için bu araçlar iyi etkileşim içinde olmalıdır (veya ideal olarak entegre edilmelidir). Ancak geliştirme sürecinin bu araç ve teknolojilerden bağımsız olmasına özen gösterilmelidir.

Web uygulamalarını geliştirmek için mevcut teknolojiler hızla ve öngörülemez bir şekilde değiştiğinden, geliştirme süreci, uygulama araçlarından ve dillerinden açıkça ayrılmalıdır.

Çoğu durumda, çevik bir yaklaşıma geçerken insanlar bu araçların mevcudiyetinin madalyonun sadece bir yüzü olduğunu unutuyor; bunlarla başa çıkmanın da öğrenilmesi ve uygulanması gerekir. Bu tür öğrenme süreçleri için gereken süre, genellikle kısa Web projeleri için planlanmaz veya maliyetleri gerekçelendirilemez.

Web projelerinin geliştiricileri tipik olarak deneyimsiz olduğundan, çevik yöntemlerin ve gerekli araçların bireysel “otodidaktik” öğrenimi, aslında, bilgisayar korsanlığı devreye girerken, öznel olarak önemsiz olan her şeyin atlandığı bir duruma yol açabilir.

Web Proje Yönetimi Araçları

Web geliştiricileri özellikle Web’e aşina olduklarından, Web tabanlı araçlar Web proje yönetimi için idealdir. PHProjekt gibi web tabanlı proje yönetimi araçları, zaman kaydı, günlük tutma, sonuç belgelerini arşivleme ve sürümlendirme, günlük tutma, karatahtalar, sohbet odaları, e-posta dağıtımı vb. Web ekibinin iletişimini destekler.

Bu araçların birçoğu kişisel ve eğitimsel kullanım için bile ücretsizdir. Ek olarak, bu tür araçlar, Web projelerinde sıklıkla meydana gelen, yerel sınırların ötesinde iletişim ve işbirliğini kolaylaştırır. Project Management Institute, Web tabanlı araçlar da dahil olmak üzere proje yönetimi araçlarına genel bir bakış sunar.

Konfigürasyon Yönetimi Araçları

Bir konfigürasyon yönetim sistemi, düzenli bir proje sürecini desteklemek için önemli bir araçtır. Web mühendisliğinde konfigürasyon yönetimi, kısa yineleme döngüleri nedeniyle temel olarak aşağıdaki görevler için kullanılır:

• kaynak kodunun ve uygulama içeriğinin sürümünü yönetme ve içeriğe erişimi düzenleme,
• düzenli bir yayın politikası oluşturmak için hem kaynak kodu hem de uygulama içeriği için yapılandırmalar oluşturmak,
• değişiklik isteklerini yönetmek ve hataları ve kusurları işlemek,
• proje ilerlemesini izlemek için belge durumunu kontrol etme.

Varyantlar oluşturmak, Web mühendisliğinde daha az yaygındır. Varyantlar oluşturulursa (geliştirme ağacında dallara ayrılarak), bunun nedeni genellikle diğer ekip üyeleri ikinci bir dalda ürün ilerlemesi üzerinde çalışırken kısa yineleme döngüleri nedeniyle bir müşteri sürümünü tamamlamaktır.

Pek çok Web projesi küçük başlayıp ardından art arda büyüdüğü için, proje araç destekli yapılandırma yönetimi için “çok küçük” görünse bile, projenin en başından itibaren yapılandırma yönetim sistemlerini kullanmak önemlidir.

Daha sonra konfigürasyon yönetimine geçmek maliyetli ve zaman alıcı olacaktır. Ayrıca, projenin başlangıcından itibaren bir konfigürasyon yönetim aracı kullanılmadıkça evrim geçmişi izlenemez.

Bir Web projesi birçok küçük alt projeye bölündüğünde ve bunların sonuçlarının her (ara) ürün için birleştirilmesi gerektiğinde, bir yapılandırma yönetimi aracı hızla Web uygulaması geliştirme projesinin vazgeçilmez bir parçası haline gelecektir.

Konfigürasyon yönetimi, kimin neyi ne zaman değiştirebileceğini belirlemeye ve bu değişiklikleri kontrol etmeye olanak tanır. Özellikle Web mühendisliğinde, bir uygulamanın bileşenleri genellikle yazılım mühendisliğinde daha az deneyimli kişiler tarafından oluşturulur.

Genellikle tek bir bileşenin veya belgenin çok sayıda sürümünü oluştururlar, bu sürümlerin her birinin amacını veya bir sürümün hala güncel olup olmadığını hızla kaybederler. Bu durum, özellikle multimedya içerikli belgeler (müzik klipleri veya videolardan oluşan sözde varlıklar) çok fazla bellek gerektirdiğinden, Web projelerindeki belge miktarının önemli ölçüde artmasına neden olur.

Geliştirilmekte olan yazılımların yapılandırmalarını yönetmek için mevcut olan birçok araç, varlıkları işleme (büyük bellek talebi) ve sürüm farklılıklarını belirleme (ikili biçim) konusunda zorluklar yaşamaktadır. Bazı yapılandırma araçları, veri talebi nedeniyle bu tür varlıkları işleyemeyebilir. Multimedya için birçok konfigürasyon yönetim aracının hala bireysel olarak geliştirilme nedeni muhtemelen budur.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın