Test Seviyeleri – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma
Test Seviyeleri
Test edilebilir sonuçlar üretebileceğimiz farklı geliştirme aşamalarına göre, bu sonuçların test edilmesini kolaylaştırmak için test seviyeleri belirliyoruz.
• Birim testleri: test edilebilir en küçük birimleri (sınıflar, Web sayfaları vb.) birbirinden bağımsız olarak test edin. Birim testi, uygulama sırasında geliştirici tarafından yapılır.
• Entegrasyon testleri: entegre edildikten sonra farklı ve ayrı ayrı test edilen birimler arasındaki etkileşimi değerlendirin. Entegrasyon testleri, bir test uzmanı, bir geliştirici veya her ikisi tarafından ortaklaşa gerçekleştirilir.
• Sistem testleri: eksiksiz, entegre sistemi test edin. Sistem testleri genellikle uzman bir test ekibi tarafından gerçekleştirilir.
•Kabul testleri: üretim ortamına en yakın bir ortamda müşteriyle işbirliği içinde veya müşteri nezaretinde sistemi değerlendirin. Kabul testleri, gerçek koşulları ve gerçek verileri kullanır.
•Beta testleri: erken geri bildirim sağlama hedefiyle dost kullanıcıların bir ürünün erken sürümleriyle çalışmasına izin verin. Beta testleri, potansiyel kullanıcıların sayısına ve yaratıcılığına dayanan resmi olmayan testlerdir (test planları ve test senaryoları olmadan).
Geliştirme ilerledikçe, birim testlerinde, entegrasyon testlerinde ve sistem testlerinde olduğu gibi (varsa) teknik spesifikasyona göre bir doğrulamadan, kabul testleri ve beta testlerinde olduğu gibi kullanıcı beklentilerine göre bir doğrulamaya geçilir.
Test seviyelerini projenin aşamalarına göre sırayla gerçekleştirirken doğasında olan bir risk, yanlış anlaşılan kullanıcı beklentilerinden kaynaklanan hataların yalnızca geç bir aşamada bulunabilmesidir, bu da bunların ortadan kaldırılmasını çok maliyetli hale getirir.
Bu riski en aza indirmek için test, tüm geliştirme sürecini kapsaması gereken ürün yapısının entegre bir parçası olmalıdır. Bu nedenle, incelemeler veya prototip oluşturma gibi kalite güvence önlemleri, birim testleri yapılmadan önce bile kullanılır.
Güçlü yinelemeli ve evrimsel bir geliştirme süreci bu riski azaltır, çünkü daha küçük sistem parçaları (kullanıcı beklentilerine göre doğrulananlar dahil) tüm test seviyelerinde sıklıkla test edilir, böylece hatalar sistemin diğer bölümleri üzerinde bir etkiye sahip olmadan önce bulunabilir.
Bu, yukarıda açıklanan test seviyeleri dizisinin Web projesi testi için zamansal diziyi her zaman dikte etmediği, ancak birkaç kez gerçekleştirilebileceği anlamına gelir.
Test Cihazının Rolü
Mümkün olduğu kadar çok hata bulma niyeti, test uzmanlarının teste karşı “yıkıcı” bir tutum sergilemesini gerektirir. Aksine, bir geliştiricinin kendi yazılımına karşı böyle bir tutum sergilemesi normalde zordur, dahası, normalde “yapıcı” geliştirmeden sonra kendi işine yeterli mesafeye sahip değildir ve problem çözme etkinliği söz konusudur.
Aynı bakış açısı, genellikle geliştiricileri test sırasında ilk etapta uygulama sırasında hatalara yol açan aynı hatalara ve yanlış anlamalara eğilimli hale getirir. Bu nedenle, geliştiricilerin kendi ürünlerini test etmemelerini önerir.
Web projelerinde, geliştiriciler tarafından doğal olarak yazılan birim testlerine daha fazla odaklanıyoruz. Bu, Myers’ın önerisinin ihlali olsa da, ek testler tipik olarak orijinal geliştiriciden farklı biri tarafından gerçekleştirilir (örneğin, müşterinin iş departmanlarından işe alınan fonksiyonel test uzmanları tarafından).
Kalite her zaman bir ekip meselesi olduğundan, test ve geliştirmenin kesin bir şekilde ayrılması tavsiye edilmez ve geliştiriciler ile test uzmanları arasındaki yakın işbirliğini engellemek için doğal bir risk taşır. Sonuçta, hataları tespit etmek için izlenen amaç, hataların geliştiriciler tarafından ortadan kaldırılmasıdır.
Bu amaçla, açıkça düzenlenmiş, olumlu bir iletişim temeli ve karşılıklı anlayış ön koşuldur. Bu, testçi için şu anlama gelir: “En iyi testçi, en çok hatayı bulan veya programcıları en çok utandıran kişi değildir. En iyi testçi, en çok hatayı düzeltendir.”
Web projesi ekipleri normalde çok disiplinli olduğundan ve ekip işbirliği genellikle kısa süreli olduğundan, ekip üyelerinin geliştiriciler ve test edenler arasında yakın işbirliği için gerekli güveni oluşturması zor olabilir.
Yazılım test Seviyeleri
Yazılım test çeşitleri
Entegrasyon Testi örnekleri
Regresyon testi
Test Türleri
Sistem Kabul testi
Entegrasyon Testi Nedir
Yazılım sistem Testi
Web Mühendisliğinde Test Özellikleri
Önceki bölümde açıklanan temel bilgiler, hem geleneksel yazılım testi hem de Web uygulaması testi için geçerlidir. Web uygulama testini geleneksel yazılım testinden farklı kılan nedir? Aşağıdaki noktalar, uygulamanın özelliklerine dayalı olarak Web uygulaması testindeki en önemli özellikleri ve zorlukları özetlemektedir.
• İçerikteki hatalar genellikle yalnızca maliyetli manuel veya organizasyonel önlemlerle, örneğin redaksiyon yoluyla bulunabilir. Basit otomatik kontrol biçimleri (örneğin, bir yazım denetleyici tarafından) değerli bir yardımcıdır, ancak sınırlı sayıda olası kusurla sınırlıdır. İçeriğin yapısı ve anlambilimi hakkında meta bilgi veya karşılaştırmalı değerler sağlayan bir referans sistemi, genellikle derinlemesine testler yapabilmek için bir ön koşuldur.
Bu önkoşullar mevcut değilse, başka yaklaşımlar bulunmalıdır. Örneğin, bir turist bilgi sistemindeki kar durumu hakkında sık sık değişen veriler, doğru meta-bilgi veya karşılaştırmalı değerlerle test edilemiyorsa, verilerin güncelliğini sağlamak için verilerin geçerliliği buluşsal olarak iki günle sınırlandırılabilir.
•Köprü metni yapısını test ederken, sayfaların doğru bir şekilde bağlandığından emin olmalıyız, örneğin, her sayfaya bir bağlantı yoluyla erişilebilmeli ve buna karşılık, köprü metni yapısına geri giden bir bağlantıya sahip olmalıdır. Ek olarak, tüm bağlantılar mevcut sayfalara işaret etmelidir, yani kırık olmamalıdır. Bozuk bağlantılar, statik olarak önceden tanımlanmış bağlantılar geçersiz hale geldiğinde, örneğin kaldırılmış veya yapısı değiştirilmiş harici bir Web sayfasına atıfta bulunulurken sık sık yapılan hataları temsil eder.
Diğer bir hata kaynağı, bir Web uygulamasının olabileceği durumlarla birlikte Web tarayıcısı işlevleri aracılığıyla gezinmedir, örn. “Geçmişte Geri Dönme”. Tipik bir örnek: Bir kullanıcı online alışveriş yaparken sanal alışveriş sepetine bir makale yerleştirirse, kullanıcı tarayıcı geçmişinde bir adım geri giderek bir önceki sayfayı o makale olmadan görüntülese bile bu makale alışveriş sepetinde kalacaktır.
• Web uygulamalarının sunum seviyesindeki yumuşak, sübjektif gereklilikleri, örneğin “estetik”, belirlemek zordur. Ancak bu, test uzmanının kabul edilebilir (ve istenen) davranışı hatalı davranıştan net ve nesnel bir şekilde ayırt edebilmesi için temel bir önkoşuldur.
Ayrıca, yazılım testi için yalnızca birkaç geleneksel yöntem ve teknik, sunum testi için uygundur. Bir sunumu test etmek için, içerik kalite güvencesine benzer şekilde, basılı yayın gibi diğer disiplinlerden yöntemler ve organizasyonel önlemler kullanılmalıdır.
• Çok sayıda potansiyel cihaz ve bunların farklı performans özellikleri (çoklu platform teslimi) başka bir zorluğu temsil eder. Bir test uzmanı tüm potansiyel cihazlara sahip olsa bile, her cihaz için test senaryoları çalıştırması gerekir.
Cihazlar için simülatörler yardımcı olabilir, çünkü test eden kişi cihazları fiziksel olarak sağlamak zorunda değildir, genellikle kendileri hatalıdır veya bir cihazın özelliklerini tam olarak eşleyemezler veya yalnızca bir cihazın piyasaya sürülmesinden sonra kullanılabilir hale gelirler.
Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır.
1) Backlink Paketi 50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)