İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

JSP-Model – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

JSP-Model – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Değişmez Sınıflar – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

JSP-Model

JSP-Model-2 mimarisi, Apache Software Foundation’ın Struts açık kaynak projesi tarafından geliştirilmiştir. Struts, Web uygulamaları için hata işleme ve uluslararasılaştırma gibi yararlı eklemeler sunar. Ek olarak Struts, müşteri isteklerinin işlenmesini kolaylaştırmak için MVC modeli içindeki işlem akışının kontrolüne izin veren bir XML yapılandırma dosyası kullanır.

Struts çerçevesinin bir kullanıcı isteğini nasıl işlediğini gösterir: Başlangıçta, her kullanıcı isteği (1) merkezi ActionServlet tarafından alınır. Bu sunucu uygulaması, isteğin (2)’ye iletileceği denetleyiciyi (Eylem), yani bu istek için yürütülmesi gereken uygulama mantığını bulmak için isteğin URI’sini okur.

Denetleyici, bir görünümde (3) gösterilebilen JavaBean biçiminde bir model seçmekten veya oluşturmaktan sorumludur. Seçilen modele ve belki de diğer bilgilere (kullanıcı bilgileri, kullanıcı aracısı, vb.) dayalı olarak, ActionServlet artık içerikleri temsil edecek bir görünüm seçebilir (4). Son olarak, seçilen görünüm kullanıcıya gönderilen çıktıyı oluşturur (5).

Orijinal JSP-Model-2’nin aksine Struts, (struts-config.xml) dosyasında görünüm ve model tahsisini yapılandırmaya izin verir. Bu, içeriğin uyarlama nedenleriyle veya çok platformlu teslimatlar için daha esnek bir şekilde sunulabileceği anlamına gelir.

JSP-Model-2’ye benzer şekilde Struts, yapılandırılmış JSP sayfaları tarafından hesaplanan çeşitli çıktı biçimlerini uygulamanıza izin verir. Çerçeve, standart kurulumunda XSLT gibi diğer görselleştirme teknolojilerini kullanmak için hiçbir yol sunmaz. Ancak Struts’u geliştiren ve bu açığı kapatmaya çalışan çeşitli ürünler var. Örneğin, StrutsCX, farklı çıktı biçimleri oluşturmak için XSLT’yi destekler.

OOHDM-Java2

‘de belirtilen OOHDM-Java2 yaklaşımı, OOHDM navigasyon modelinin J2EE platformuna nasıl eşlendiğini açıklar. Uygulaması MVC modeline dayanmaktadır. OOHDM-Java2 bileşenlerinin MVC düzenine nasıl eşlendiğini gösterir. JSP-Model-2 ve Struts’un aksine bu yaklaşım, açık bir gezinme bileşeni sunar. WebRatio aracı, farklı bileşenlerin modellenmesini ve kodlanmasını destekler.

Bu şekilde, yürütme sırası numaralı kenarlarla belirtilmiştir: (1) Göndericiye (2) bir mesaj ileten HTTP İstek Ayrıştırıcısına bir HTTP isteği gönderilir. Struts’a benzer şekilde, bu ayrıştırıcı tahsis edilen uygulama nesnelerini (3) çalıştırır. Akabinde, kullanıcı arayüzünü (4) tanımlamak için seçilen uygulama nesnesi veya diğer bilgiler (örn. kullanıcı aracısı) kullanılır. Ardından, kullanıcı arabirimi gezinme özellikleriyle zenginleştirilir (5). Ve son olarak, sonuç uygun bir düzene konur ve müşteriye iletilir.

Proxy’ler başlangıçta bant genişliğinden tasarruf etmek için kullanılıyordu, bu nedenle erken proxy’lere önbellek proxy’leri denmesinin nedeni budur.

Ancak proxy’ler bir dizi başka işlevi de üstlenebilir:

• Bağlantı proxy’si: Bağlantı proxy’leri en az iki türde bulunur. İlk olarak, Kalıcı URL’ler gibi sistemler proxy benzeri bileşenler kullanır. Daha spesifik olarak, URL’ler için istemci isteklerini (gerçek) sunucuya iletmek için bir ara sunucu olarak bir proxy kullanılır.

İstenen kaynağın adı veya konumu değişirse, adresinin (URL) yalnızca dahili olarak değiştirilmesi gerekir ve müşterinin bunu bilmesine gerek yoktur. Böyle bir değişiklik, istenen URL ile “gerçek” URL arasında bir eşleme tablosu gerektirir. Bu eşleme tablosu proxy tarafından korunur.

İkincisi, proxy’ler, bağlantıları ve içerikleri kullanıcılara uyarlamak ve biçimlendirmek için kullanılır. Bu konseptin arkasındaki fikirlerden biri, bir kullanıcının ilgi alanlarına uyan bağlantıları dinamik olarak eklemektir. Bu, HTML sayfalarının proxy’de analiz edildiği ve kullanıcı profiline uyacak şekilde değiştirildiği anlamına gelir. Kullanıcı, iletilen kaynağın değiştirildiği konusunda belgenin alt kısmında bilgilendirilecektir.


get model attribute in jsp
life cycle of jsp
struts models


•Historyproxy:Birçok Web uygulaması,işlevlerinikullanıcılara uyarlamaya çalışır.Ancak, bu girişime normalde HTTP’nin durum bilgisi olmayan bir protokol olması sorunu eşlik eder, yani, çeşitli Web sitelerinde bir kullanıcı gezinme geçmişi hakkında hiçbir bilgi yoktur.

Örneğin, bir kullanıcı bir tatil gezisi planlar ve İnternet üzerinden bir uçuş, otel ve kiralık araba rezervasyonu yaparsa, uçak bileti satıcısı genellikle kullanıcının aynı zamanda bir otel ve kiralık araba rezervasyonu yaptığını bilmez. Havayolu şirketi bu bilgileri bilseydi, kullanıcının uçuşu iptal etmesi durumunda hem otel hem de kiralık araç iptal edilebilirdi.

Doğrudan pazarlama alanında da benzer bir sorun ortaya çıkmaktadır. Bir kullanıcının ilgi alanları hakkında ne kadar çok ayrıntı bilinirse, bir reklam çabası o kadar tüketici odaklı olabilir. Proxy’ler, bir kullanıcının geçmişini yönetmek için kullanılabilir. Daha spesifik olarak, proxy bir kullanıcı için benzersiz bir kimlik atar ve bu kimliği tanımlama bilgisi teknolojisini kullanarak saklar.

Şimdi, kullanıcı aynı proxy’ye bağlı başka bir şirketin Web sitesini ziyaret ederse, bu kullanıcı bilgileri alınabilir ve benzersiz bir kullanıcı kimliği etkinleştirilebilir.

Bu yaklaşım, bir kullanıcının davranışını böyle bir bilgi topluluğu içinde, yani aynı proxy’yi paylaşan tüm Web sitelerinde kaydeder ve değerlendirir. DoubleClick’in Boomerang sunucusu, doğrudan pazarlama için bu konsepti kullanır. Elbette bu tür teknolojilerin kullanımı, kullanıcıların mahremiyeti açısından kritik bir noktadır.

Entegrasyon Mimarileri

Harici veya dahili sistemler, örneğin mevcut uygulamalar, mevcut veritabanları ve harici iş ortaklarına yönelik arayüzler Web uygulamalarına üç seviyede entegre edilebilir: sunum seviyesi, uygulama mantığı seviyesi ve içerik seviyesi.

Entegrasyon mimarileri, içerik seviyesindeki ve uygulama mantığı seviyesindeki entegrasyon yönlerini ele alır ve genellikle Kurumsal Uygulama Entegrasyonu (EAI) mimarileri terimi altında özetlenir.

Bu kategori aynı zamanda mevcut uygulamaları bir bütün olarak entegre eden mimarileri de içerir, yani içerik ve uygulama mantığı entegre edilmiştir. Kesin olarak EAI, eski sistemlerin entegrasyonuna odaklanır.

EAI’ye alternatifler, hizmetlerin, yani uygulama mantıklarının ve içeriklerinin entegrasyonunu destekleyen Web hizmetleridir. Sunum düzeyinde, bir dizi farklı sistem tipik olarak portal mimarileri kullanılarak entegre edilir.

EAI, işletmeden işletmeye entegrasyon alanından çıktı ve üretim planlaması üzerinden satın almadan faturalandırmaya kadar mevcut sistemlerin yakın bir şekilde birleştirilmesini gerektiriyor.

Bu entegrasyon aşağıdaki yollardan biriyle uygulanabilir:

• Noktadan noktaya: Uygulamalar, örneğin dosya aktarımı veya toplu işlemler gibi harici iletişim mekanizmaları yoluyla entegre edilecek içeriği değiştirir.
• Veri teslimi: Bir sistem, örneğin bir veritabanı erişimi üzerinden dahili verilere doğrudan erişimi destekler.
• Veri entegrasyonu: Birkaç uygulama, örneğin ortak kullanılan bir veri tabanı aracılığıyla aynı veri deposunu kullanır.
• İşlevlerin teslimi: Eski bir sistem, örneğin bir API üzerinden işlevlere erişim sağlar.
•İşlevselliklerin yeniden yapılandırılması:İşlevselliklere erişim müşteri için şeffaftır, yani bir işlevsellik doğrudan eski sistemde uygulanabilir, ancak zorunlu değildir.
• Portlama: Eski sistemler, orijinal sistemin yerini alarak Web platformlarına taşınır.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın