İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

İçerik Modelleme – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

İçerik Modelleme – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

 Düzen Yöneticisi

Modelleme Gereksinimleri

Gösterildiği gibi, Web uygulama gereksinimlerini belirlemek, analiz etmek, tanımlamak, değerlendirmek ve yönetmek için çeşitli teknikler kullanılabilir. Kullanım durumları, özellikle grafiksel olarak temsil edilebildikleri için, işlevsel gereksinimler için tercih edilen modelleme tekniğidir.

Bir Web uygulamasının genel işlevselliği, aktörlerin (insanlar ve diğer sistemler) bakış açılarından Web uygulaması gereksinimlerini tanımlayan bir dizi kullanım durumu olarak modellenir. Ek olarak, işlevsel gereksinimleri daha ayrıntılı olarak açıklamak için kullanım durumları UML etkinlik diyagramlarıyla desteklenebilir.

Web uygulaması gereksinimlerinin bir özelliği, kullanıcının hiper metinde gezinmesine ve düğümleri bulmasına izin veren gezinme işlevidir. İşlevsel olanın navigasyonel kullanım durumlarından ayrılarak iki farklı model oluşturulmasını önerir.

Burada seçilen başka bir yaklaşım (UWE), işlevsel ve köprü metne özgü kullanım durumları arasındaki farkı belirtmek için UML gezinme klişesini kullanan tek bir kullanım durumu modeli oluşturmaktır.

Tüm Web uygulamalarının en az bir insan kullanıcısı vardır ve çoğu zaman anonimdir. Çevrimiçi konferans makale inceleme sistemi örneğimizde (aşağıda “değerlendirme sistemi” olarak anılacaktır), dört aktör tanımlanabilir: inceleme sisteminin kullanıcıları, konferansa makale gönderen yazarlar, program komitesi üyeleri (hakemler) ) sunulan makaleleri incelemek ve program komitesi başkanı (PC başkanı).

İnceleme sistemi için kullanım durumu modelinin bir parçasını temsil eden ve daha sonraki modelleme için başlangıç ​​noktası görevi görecek bir kullanım durumu diyagramını gösterir. İşlevsel gereklilikleri tamamlayan navigasyon gereksinimleri, kullanım durumu diyagramındaki klişe navigasyon yoluyla açık hale getirilir.

Kullanım durumları ayrıntılı olarak açıklanmalıdır. Her kullanım durumunu metin biçiminde veya bir davranış diyagramı kullanarak açıklayabiliriz, ör. bir etkinlik diyagramı. Etkinlik diyagramları, genellikle kullanım durumları daha karmaşık uygulama mantığına dayalı olduğunda kullanılır. Örneğin, böyle bir kullanım durumu bir Web hizmeti olarak uygulanabilir.

İçerik Modelleme

Bir Web uygulaması tarafından sağlanan bilgi, özellikle Web’in bir bilgi ortamı olarak ortaya çıkışı nedeniyle, o uygulamanın başarısı için en önemli faktörlerden biridir.

Saf veri modelleme anlamında içeriğin modellenmesi normalde statik Web uygulamaları için yeterlidir. Karmaşık Web uygulamaları ayrıca davranışsal yönlerin modellenmesini gerektirir. Bu, içerik modellemenin, geleneksel Yazılım Mühendisliğinden bilindiği gibi, statik ve dinamik yönlerden oluşan problem alanı modelinin oluşturulmasını içerdiği anlamına gelir.

Ek olarak, aşağıdaki Web uygulaması özellikleri dikkate alınmalıdır:

• Belge merkezli karakter ve multimedya: Bilginin dayandığı yapılar da dahil olmak üzere, içeriğin modellenmesinde her türlü farklı medya formatının dikkate alınması gerekir.

• Mevcut veri ve yazılımın entegrasyonu: Birçok Web uygulaması, başlangıçta Web uygulamaları için oluşturulmamış olan mevcut veri havuzları ve yazılım bileşenleri üzerine kuruludur. İçerik modelleme, potansiyel olarak birbiriyle çelişen iki hedefi karşılamalıdır, yani, Web uygulamasının içerik gereksinimlerini mümkün olan en iyi şekilde kapsamalı ve mevcut veri yapılarını ve yazılım bileşenlerini içermelidir.

Hedefler

İçerik modelleme, gereksinim mühendisliği tarafından belirlenen bilgi ve işlevsel gereksinimlerin bir modele aktarılmasını amaçlar. Bir Web uygulamasının köprü metni karakteri ve sunumunun gereklilikleri bu çabada dikkate alınmayacaktır.

İçerik modelleme, hem içeriğin yapısal yönlerini, örneğin bir sınıf diyagramı şeklinde hem de Web uygulamasının türüne bağlı olarak davranışsal yönleri, örneğin durum ve etkileşim diyagramları biçiminde içeren bir model üretir.


Google Akademik
Betimsel içerik analizi Nedir
Betimsel Yaklaşım
Tematik içerik analizi
Betimsel analiz ve içerik analizi arasındaki fark
İçerik analizi
İçerik analizi Nedir
Betimsel araştırma nedir


Kavramlar

Daha önce belirtildiği gibi, içerik modelleme, veri modelleme veya nesne yönelimli modelleme kavramları ve yöntemleri üzerine kuruludur. Mevcut bilgilerin fazlalıklardan arınmış ve yeniden kullanılabilir olmasını sağlamaya çalışır.

İnceleme sistemi örneği için çok basitleştirilmiş bir UML sınıf diyagramı gösterir. Diyagram, çeşitli konularda yapılacak bir konferansı ve konferansta oturum açıp bildirilerini gönderebilecek kullanıcıları modelliyor.

Bir makale üç hakem tarafından incelemeye tabi tutulur. “Kağıt” sınıfına eklenen değişmeze dikkat edin: bu, yazarların kendi makalelerini gözden geçirememelerini sağlar. Bu sınıf diyagramı daha sonra örnek uygulama için köprü metni ve sunumu modellemek için temel olarak hizmet edecektir.

Sınıf diyagramına ek olarak, inceleme sistemindeki bir makalenin çeşitli durumlarını modellemek için kullanılan bir durum makinesi diyagramını gösterir. Gönderilen bir makalenin, son teslim tarihi sona erdikten sonra incelenmek üzere üç hakeme atanacağını gösterir.

Önceden ayarlanmış bir eşik değerine ulaşılırsa, kağıt kabul edilir; aksi takdirde reddedilir. Her iki durumda da yazarlar, incelemenin sonucu hakkında e-posta yoluyla bilgilendirilir. Son olarak, son sürüm gönderildikten sonra kabul edilen bir makale basılacaktır.

Köprü Metni Modelleme

Köprü metninin doğrusal olmaması, Web uygulamaları modellenirken dikkate alınması gereken en önemli özelliklerden biridir. Bu nedenle hipermetin yapısı dikkatle tasarlanmalıdır. Bu, kullanıcıların kaybolma ve onları aşırı bilişsel stres altına sokma riskinden kaçınmak için uygun erişim yapıları, yani gezinme seçenekleri kullanılarak başarılabilir.

Gezinme modellemesi olarak da bilinen köprü metni modellemenin amacı, bir Web uygulamasının içeriği aracılığıyla gezinilebilirliği, yani kullanıcılara sunulan gezinme yollarını belirlemektir. Köprü metni modelleme, iki yönlü bir sonuç üretir.

İlk olarak, köprü metninin yapısını tanımlayan, yani gezinme yoluyla içerik modelinin hangi sınıflarının ziyaret edilebileceğini tanımlayan gezinme yapısı modeli olarak da bilinen köprü metni yapı modelini üretir. İkincisi, bir erişim modeli biçimindeki erişim öğeleriyle köprü metni yapı modelini geliştirir.

Köprü metni modelleme, köprü metninin ve erişim öğelerinin yapısal yönlerine odaklanır. Bir Web uygulamasının gezinme davranışı, geliştirici için çok az ek bilgi sağladığından normalde açıkça gösterilmez.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın