İçerik Yönetimi İşleyicisini Yapılandırma – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma
İçerik Yönetimi İşleyicisini Yapılandırma
Tüm HTTP İşleyicileri gibi ContentManagementHandler’ın da ASP.NET’in onu ne zaman ve nerede kullanacağını bilmesi için yapılandırılması gerekir. Bunu ContentManagement klasöründeki Web.config’e ekleyin, böylece yalnızca bu klasör altındaki sanal sayfalara yönelik istekleri alır. Liste, Web.config dosyasının nasıl görünmesi gerektiğini gösterir.
Bunun, Content➥ Management klasörü altındaki bir sayfa için gelen tüm istekleri alacağına dikkat edin. Böylece, istediğiniz herhangi bir uzantıya sahip sayfaları belirtebilirsiniz: .asp, .aspx, .html ve hatta gerçekten insanların kafasını karıştırmak istiyorsanız .cfm veya .jsp. Elbette standart olmayan uzantıyı IIS’de ASP.NET ile eşlemeniz gerekecek, aksi takdirde yalnızca 404 Bulunamadı hatası alırsınız.
Ana Sayfaları Kullanarak İçerik Şablonları Oluşturma
Ana Sayfalar, ASP.NET web formları için şablonlar tanımlar. Herhangi bir şablonda olduğu gibi, şablonun, şablon dışı içeriği görüntülemek üzere değiştirilebilen bölgeleri vardır. Ana Sayfada bu bölge ContentPlaceHolder olarak adlandırılır. ASP.NET denetimlerini ContentPlaceHolder’a ekleyebilirsiniz ve bu öğeler, sayfa işlendiğinde ContentPlaceHolder’ın yerine görünür.
İçerik yönetimi kodu, içerik veritabanından içerik yükler, Ana Sayfada uygun ContentPlaceHolder’ı bulur ve ardından içerik öğesini o Content➥ PlaceHolder’a yükler. Bölümün başlarından itibaren, bu süreci özetleyen temel bir diyagram gösterilmektedir.
İçerik yönetimi kodu, her içerik kaydındaki Alan sütunu nedeniyle hangi içeriğin hangi ContentPlaceHolder’a girdiğini bilir. Bu alan, içeriğin yüklendiği ContentPlaceHolder’ı temsil eden bir tam sayı saklar.
Bir ContentPlaceHolder için adlandırma kuralı Alan<index> şeklindedir, burada <index> 1’den büyük veya 1’e eşit bir tam sayıdır (örneğin, Alan1, Alan2, Alan3 vb.).
İçerik kaydında belirtilen Alan değeri yoksa, içerik görüntülenmez Örnek uygulamada üç örnek Ana Sayfa bulacaksınız. TemplateA.master’ın tek bir içerik alanı vardır, TemplateB.master’ın iki ve TemplateC.master’ın üç tane vardır. Listeleme, TemplateA.master için işaretlemeyi gösterir.
Ana Sayfanın ActionlessForm adlı özel bir denetim içerdiğine dikkat edin. Bu, birazdan tartışacağımız önemli bir öğedir. TemplateB.master ve TemplateC.master biçimlendirmesi için örnek uygulamaya (Apress web sitesinin Kaynak Kodu alanında) bakın.
Front Controller.aspx Sayfasını Oluşturma
FrontController.aspx sayfası oldukça basit bir sayfadır çünkü yalnızca Sayfa yönergesini içermeli ve başka HTML veya ASP.NET denetimlerini içermemelidir. Listeleme, tüm sayfa için işaretlemeyi gösterir.
Sayfanın tamamen boş olmasını istiyorsunuz çünkü bu sayfa, mizanpajını tanımlamak için bir Ana Sayfayı dinamik olarak yüklüyor ve içeriğini bir veritabanından alıyor. Ana Sayfa kullanan bir sayfada geçici HTML kullanamazsınız; tüm içerik bir İçerik denetiminin içine girmelidir (bu, ContentPlaceHolder’da sona erer).
Sayfada herhangi bir metin varsa, sayfa yürütüldüğünde ASP.NET bir istisna atar. Ayrıca, Master Page’in veritabanından gelen sayfa bilgilerine dayalı olarak çalışma zamanında dinamik olarak yüklendiğini ve bu nedenle Page yönergesinde MasterPageFile özniteliğinin belirtilmediğini de bilin.
Windows 11 IIS kurulumu
NET Core IIS kurulumu
Windows IIS
IIS Kurulumu Server 2019
Server Manager kurulumu
Server 2012 IIS kurulumu
Web Server Kurulumu
Windows Server
Front Controller.aspx.vb Kodunu Arkasında Oluşturma
FrontController.aspx web formunun kodu, bir dizi veritabanı erişim rutininin içerik oluşturma mantığını içerdiğinden oldukça uzundur. Zor değil, sadece uzun. Listeleme, sayfanın arkasındaki kod listesinin tamamını verir. Tüm yöntemler ve işlevler, kod listesinden sonra tartışılır.
Sınıf Değişkenleri
Bu sınıf, içerik veritabanının Sayfa tablosundaki Sayfa Kimliği, Başlık ve MasterPage sütunlarına karşılık gelen üç değişkene (_PageID, _Title ve _MasterPage) sahiptir. Bu değişkenler, AcquirePageInfo işlevinde alınır.
Sayfa Bilgisi İşlevini Al
Bu işlev iki amaca hizmet eder. ContentManagementHandler’daki bağlam nesnesinde saklanan sanal sayfa bilgilerini hatırlıyor musunuz? AcquirePageInfo, içerik veritabanındaki sayfa kaydını aramak için sanal sayfa bilgilerini kullanır.
İçerik veritabanı bağlantı dizgisi, Web.config’in <connectionStrings> bölümündeki “Database” anahtarı ile tanımlanır. Sanal sayfa için kayıt bulunursa, işlev _PageID, _Title ve _MasterPage değişkenlerini kayıttaki verilerle doldurur. Ayrıca, kayıt bulunduğu için işlevin dönüş değerini True olarak ayarlar. Kayıt bulunmazsa, işlev False döndürür.
Page_PreInit Yöntemi
ASP.NET 2.0’daki bir başka yeni özellik de Page.PreInit olayıdır. Bu olay, web formu için Ana Sayfa yüklenmeden önce tetiklenir, böylece bu olayda bir web formu için bir Ana Sayfa belirtebilir veya değiştirebilirsiniz. Ana sayfa bilgileri, bu olay yöntemi yürütüldükten hemen sonra yüklenir, bu nedenle, Page.PreInit olayı tetiklendikten sonra Ana Sayfayı değiştirmeye yönelik herhangi bir girişim bir hatayla sonuçlanacaktır.
Ancak Ana Sayfanın belirlenebilmesi için yöntemin, istenen sanal sayfanın hangi Ana Sayfayı kullanmak istediğini bilmesi gerekir. Böylece Page_PreInit, AcquirePageInfo’yu çağırır. Sayfa bilgisi başarılı bir şekilde alınırsa, Page_PreInit sayfa için Başlık ve MasterPageFile özelliklerini ayarlayacaktır. Değilse, kullanıcı geçersiz bir sayfa talep ettiğini belirten bir sayfaya yönlendirilir.
Page_PreLoad Yöntemi
Ana Sayfa yüklendikten sonra Page_PreLoad yöntemi yürütülür. Bu yöntem ASP.NET 2.0’da yenidir ve Ana Sayfa yüklendikten sonra, ancak Sayfadan önce yürütüldüğü için içeriği ayarlamak için harika bir konumdur.
Load olayı tetiklendi. Birçok UserControl’ün Page.Load olayına yanıt vermesi gerekir, bu nedenle bu yöntemde eklenirlerse bunu yapma fırsatına sahip olurlar.
Tüm içerik mantığı LoadPageContent yönteminde işlenir, dolayısıyla bu yöntem yalnızca LoadPageContent’i çağırır ve sanal sayfa için içeriği işlemesine izin verir.
Setup Break Literal Yöntem
LoadPageContent’e geçmeden önce, parametre olarak lit adlı bir Literal denetimi ve Count adlı bir Tamsayıyı kabul eden SetupBreakLiteral yöntemini ele alalım. Değişmez değer denetimi, ham HTML metninin çıktısını almak için kullanılan bir ASP.NET denetimidir.
Bu yöntem, Count parametresinde belirtildiği gibi, Literal denetiminin sonuna çok sayıda HTML satır sonu (<BR/>) eklemek için tasarlanmıştır. Bu yöntem, içerik öğeleri arasına boşluk eklemek için veritabanının İçerik tablosundaki ContentBreaksAfter alanıyla birlikte kullanılır.
Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır.
1) Backlink Paketi 50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)