Web Tabanlı Sihirbazlar – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma
Sayfalandırma Formu
Sayfalandırma Formu PH, IPaginationControl bileşeninizi görüntülemek istediğiniz PlaceHolder denetimine bir başvuru döndürür. Sayfalandırma kullanmak istemiyorsanız, bu yöntemin değeri olarak Nothing döndürün ve ReportFramework sayfalandırmayı kullanmaz. ReportGrid, ReportFramework’ün rapor verilerini çıkardığı GridView denetimine bir başvuru döndürür. Bu gerekli bir kontroldür. Bu yöntemin değeri olarak Nothing döndürmek, bir özel durum oluşturulmasına neden olur.
ConnectionStringKey, Rapor Sayfasını veritabanına bağlamak için kullanmak istediğiniz bağlantı dizesiyle ilişkili anahtarı döndürür. Anahtar geçersizse veya anahtar geçersiz bir bağlantı dizesine işaret ediyorsa, bir özel durum oluşturulmasına neden olur.
ItemsPerPage, sayfa başına kaç öğenin gösterilmesi gerektiğini tanımlayan bir Tamsayı döndürür. Bu, yalnızca sayfalandırma kullanan raporlar için geçerlidir. Her sayfada 10 öğe olması gerekiyorsa, 10 döndürün. Her sayfada 20 öğe olması gerekiyorsa, 20 döndürün.
Son yöntem olan SetSortExpression, bir SqlQuery nesnesini ve bir sıralama ifadesini kabul eder. Görevi, SqlQuery nesnesi için uygun ORDER BY yan tümcesini ayarlamaktır. ReportFramework bunu otomatik olarak işlediğinden, sıralama yönüne göre sıralama düzenini tersine çevirme konusunda endişelenmenize gerek yoktur.
ORDER BY deyimini kurmanın en kolay yolu, gelen sortExpression’ın CASE’ini belirlemek için bir SELECT CASE deyimi kullanmak ve ORDER BY deyimini buna göre ayarlamaktır. Önceki kodda, her durumun kendine özgü ORDER BY yan tümcesine sahip olduğunu görebilirsiniz.
Ayrıca, sortExpression öğesinin geçersiz bir değer olması durumunda her zaman varsayılan bir CASE eklemelisiniz. Önceki örnekte, MüşteriKimliği sütununun sıralama ifadesi başka herhangi bir Vaka deyimi tarafından işlenmediğinden, bir kullanıcı MüşteriKimliği sütununu tıkladığında sorgu varsayılan durumda sıralama düzenini kullanır.
Rapor Sayfasını Çalıştırma
Artık çalışan bir Rapor Sayfanız var, bu yüzden devam edin ve farklı işlevsellik parçalarıyla oynayabilmek için çalıştırın. Basit arama formu varsayılan olarak görünür, ancak arama formunun altında görünen bağlantı düğmesini kullanarak basit ve gelişmiş arama formları arasında geçiş yapabilirsiniz.
Ara düğmesine tıklayın. Aramanın sonuçları, Rapor Sayfasında 10’lu setler halinde görüntülenir. Sonraki sayfaya, önceki sayfaya ve ortadaki bir sayfaya gitmek için sayfalama gezinmesini kullanın. Aramayı filtrelemek için arama formuna kriterler girebilirsiniz. Sorguyu güncellerken, görüntülenen toplam kayıt sayısına ve sayfa sayısı bilgilerine baktığınızdan emin olun.
Sıralama yeteneklerini görmek için birkaç sütun başlığına da tıklamalısınız. Raporun sütuna göre artan ve azalan düzende sıralandığını görmek için bir sütun başlığına iki kez tıkladığınızdan emin olun. Ayrıca sayfa kaynağını görüntülemek ve ViewState boyutuna bakmak isteyebilirsiniz. Bazı verilere sahip olduğuna dikkat edin, ancak raporda gezinirken oldukça yönetilebilir olmaya devam ediyor.
İşlenmekte olan veritabanı isteklerinin toplam sayısını gösteren bir yardımcı programınız varsa, BindInPreLoad özelliğini geçersiz kılmanın veritabanı performansına nasıl yardımcı olabileceğini görebilirsiniz. Bir arama yapın ve her veri sayfasında gezindiğinizden emin olun.
Kaç tane veritabanı isteğinin işlendiğini not edin. Ardından BindInPreLoad özelliğini geçersiz kılın ve False döndürdüğünden emin olun. Aynı aramayı yapın ve her veri sayfasında gezinin. Veritabanı isteklerinin sayısını karşılaştırın.
Bu bölümde, bir raporlama çerçevesine göre geliştirmenin raporları daha hızlı, daha doğru ve daha tutarlı hale getirmenize yardımcı olduğunu öğrendiniz. Raporlama çerçevesini kullanarak nasıl arama formları oluşturacağınızı ve basit ve gelişmiş bir arama formu arasında nasıl geçiş yapacağınızı öğrendiniz.
Ayrıca GridView denetiminde bulunan yerleşik sayfalama bileşeninden çok daha üstün olan yeniden kullanılabilir bir sayfalama bileşeni oluşturdunuz. Ayrıca, PreLoad’da PreRender yöntemine karşı veri bağlamayla ilgili performans ve işlevsellik arasındaki dengeleri araştırdınız ve BindInPreLoad özelliğini kullanarak her iki senaryoya nasıl izin verileceğini gördünüz.
Yeniden kullanılabilir bir raporlama çerçevesi oluşturmak çok zaman, çaba ve düşünce gerektirir, ancak uzun vadede kesinlikle karşılığını verir. Hiç şüphe yok ki, arama sayfaları raporları oluşturmaya devam edeceksiniz, böylece her yaptığınızda tekerleği yeniden icat etmemiş olursunuz. Bu bölüm, raporlama için yeniden kullanılabilir bileşenler ve çerçeveler oluşturmaya yönelik düşünce süreci ve tasarım hususları hakkında size daha iyi bir anlayış kazandırmıştır.
Web Tabanlı Uygulama GELİŞTİRME 11.
Web tabanlı ne demek
Web tabanlı yazılım
Okul Mail
Posta MEB K12 tr webmail
MEB mail
Web tabanlı yazılım dilleri
web tabanlı uygulama geliştirme 11.sınıf ders kitabı
Web Tabanlı Sihirbazlar: Yinelenen Veri Girişinden Kaçınma
Tam kargaşa. Büyük bir sipariş karşılama şirketinin yaralanma tazminatı departmanındaki kişiler, veri tekrarını önlemek için hiçbir işlem yapılmadan yıllardır çalışan bilgilerini giriyorlardı. Örneğin, Beth Smith için bir talep gönderilir ve sisteme eklenir.
Talebi ile ilgili tüm bilgiler, yaralanma bilgileri, görgü tanığı hesapları ve sigorta verileri sistemde tutulmaktadır. Daha sonra olayla ilgili daha fazla bilgi gelir, ancak bu sefer formdaki isim Elizabeth Smith. Bunun nereye gittiğini görebilirsiniz.
Beth Smith zaten sistemde olmasına rağmen biri onu arar, bulamaz ve yeni bir rekor oluşturur. Yeni bilgi yeni bir kayda girilir, bu nedenle eski kaydın yeni verisi olmaz ve yeni kaydın eski verisi olmaz.
Daha da kötüsü, bazen bilgi gelir ve kullanıcılar, daha önce girilip girilmediğini belirlemeye çalışmadan onu yeni olarak girerdi. Yinelenen veriler ve yinelenen çabanın bir sonucu olarak, sistemleri ve süreçleri verimsiz, etkisiz ve tamamen düzensizdi.
Veri girişi, geliştirdiğiniz hemen hemen tüm iş uygulamalarının bir parçası olacaktır, bu nedenle insanların gereksiz yere veri girmesini nasıl engelleyeceğinizi düşünmelisiniz. Birçok geliştirici, kullanıcıların bir kaydı sisteme girmeden önce kontrol etmesine olanak tanıyan arama sayfaları oluşturur; ancak bu arama sayfaları, kayıt ekleme sürecinin ayrılmaz bir parçası değildir.
Kullanıcıların gidip kaydı kontrol etmesi gerekir, ancak bunu yapma sorumluluğu tamamen kullanıcıya aittir. Bu nedenle, kullanıcının acelesi olduğunda adım genellikle atlanır.
ASP.NET 2.0, bir kullanıcıyı iyi tanımlanmış, adım adım bir süreç boyunca yönlendirmenize olanak tanıyan yeni bir web tabanlı Sihirbaz denetimine sahiptir. Sihirbazları, arama, raporlama ve bilgi görüntüleme dahil olmak üzere hemen hemen istediğiniz her şey için kullanabilirsiniz. Bu bölüm, kullanıcıları ekleme işleminin bir parçası olarak kopyaları aramaya zorlayan web tabanlı bir sihirbazın nasıl kullanılacağını gösterir.
Bu noktada neler bekleyebilirsiniz:
• Sihirbaz Denetimine Genel Bakış: Sihirbaz denetimi, özellikleri, özellikleri ve IDE’de bunlardan biriyle nasıl çalışılacağı hakkında temel bir açıklama verir.
• Fonetik Arama: Veri tekrarından kaçınmaya çalışırken tam eşleşme araması çok etkili değildir çünkü kullanıcının birinin adını tam olarak nasıl yazacağını bildiğini ve alternatif bir yazımın kullanılmadığını varsayar. SQL soundex işlevleri, tam yazım yerine bir kelimenin fonetiğine dayalı olarak yakın eşleşmeleri aramanıza olanak tanır ve veri tekrarını önlemede çok yararlı olabilir.
• Çalışan Ekleme Sihirbazı Oluşturma: Çalışanları bir sisteme eklemek ve veri tekrarını önlemek için adım adım bir süreç oluşturmak için web tabanlı sihirbazların ve SQL soundex arama işlevinin nasıl kullanılacağını gösterir.
Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır.
1) Backlink Paketi 50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)