İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

İstemci Sıralama – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

İstemci Sıralama – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Android'de Kodlama

İstemci Sıralama İşlevselliği Oluşturma

SetupJavaScript yöntemi, dize olarak bir JavaScript yöntemi oluşturur ve ardından Page.Client Komut Dosyasını kullanarak bu yöntemin çıktısını verir. İstemci Komut Dosyası Blok yöntemini kaydedin. RegisterClientScriptBlock yöntemi dört parametre kabul eder. İlk parametre, istemci komut dosyası bloğunu eklemek isteyen nesnenin nesne türüdür.

Bu, anahtara bir bağlam verir ve aynı anahtarı kullandıkları için farklı bileşenlerin birbirlerinin komut dosyalarının üzerine yazmasıyla ilgili sorunların önlenmesine yardımcı olur. Bu örnekte, me.GetType() türü sağlar. Anahtar, bileşeninizin birden çok kez tek bir komut dosyası çıktısı vermemesini sağlayan komut dosyası için benzersiz tanımlayıcıdır.

İstediğiniz herhangi bir ad verebilirsiniz, ancak bu durumda sortExp’dir. Komut dosyası dizesi, sayfaya çıktısı alınacak istemci tarafı kodunu içeren bir dizedir. RegisterClientScriptBlock çağrısının üzerindeki satırların, komut dosyası dizesini oluşturmaya ayrıldığını görebilirsiniz. Birazdan biraz daha tartışacağız.

Son parametre RegisterClientScriptBlock’a istemci tarafı komut dosyası etrafına <script> etiketleri eklenip eklenmeyeceğini söyler. Komut dosyası <script> etiketlerini içermediğinden, etiketler dahil edilecek şekilde parametre True olarak ayarlanır.

Ardından, Listeleme, sıralama değerlerini depolayan gizli değişkenleri ayarlamak için kullanılan istemci tarafı JavaScript’i sağlar. SetupHiddenFields yönteminin, bu yöntemde kullanılan gizli alanları oluşturduğunu unutmayın.

setSortExp yöntemi, bir kullanıcı raporu sıralamak için bir sütun başlığına tıkladığında yürütülür. Bunun tam olarak nasıl çalıştığına bir sonraki bölümde bakacağız. Şimdilik, her sütun başlığının, hangi sütun başlığının tıklandığını gösteren yönteme farklı bir sortExp değeri ilettiğini bilin.

Yöntemin içinde, setSortExp önce sortExp ve sortDir gizli alanlarına bir başvuru alır ve bu başvuruları sırasıyla sortExpField ve sortDirField’de saklar. sortDirField, son sıralama ifadesi değerini içerir ve sortDirField, son sıralama yönü değerini içerir.

Yöntemdeki ilk if ifadesi, gelen değer olan sortExp’nin sortExpField içindeki son sıralama ifadesi değeriyle eşleşip eşleşmediğini kontrol eder. Eğer öyleyse, yöntem, sütunun arka arkaya iki veya daha fazla kez tıklandığını bilir. Bir öğeye birden fazla tıklandığında sıralama tersine döner.

Sıralama yönü 0 ise, yani artan değeri temsil ediyorsa 1 olur. 1, azalan değeri temsil ediyorsa, 0 olur. Kullanıcı sütunu ilk kez tıkladıysa, yöntem sortExpField değerini gelen sortExp’ye ayarlar. değer ve sortDirField öğesini artan veya 0 olarak ayarlar.

Kodun en sonunda yöntem, sortClicked gizli alanını 1 olarak ayarlar ve kullanıcının bir sıralama başlığına tıkladığını belirtir.

Sıralanabilir Sütunlar Yöntemiyle Sıralama İşlevselliği Oluşturma

ViewStateEnabled False olarak ayarlandığında, GridView’ın varsayılan sıralama mekanizması, Sorting geri gönderme olayını başlatmaz. Bu, Sorting geri gönderme olayını oluşturan sütun başlıklarının işe yaramaz olduğu anlamına gelir. Bu sorunu aşmak için, ReportFramework kendi sütun başlıkları kümesini oluşturur ve her birini, her sütun için farklı bir sıralama ifadesi ile setSortExp istemci tarafı yöntemini yürütmek üzere ayarlar.

Kullanıcı sorguyu sıralamak için bir sütun başlığına tıkladığında, LinkButton setSortExp istemci tarafı yöntemini yürütür, uygun sıralama ifadesini ve yönünü depolar ve ardından sayfayı geri gönderir.


Sunucu ve istemci Nedir
İstemci Nedir
İstemci ve sunucu arasında alınıp verilen isteklerin ve yanıtların içeriğin biçimlendirilmesi
Client-Server Mimarisi
Web Teknolojileri Nedir
BTK Akademi
Client-Server Mimarisi Nasıl çalışır
Sunucu Nedir


SetupSortableColumns, sırasıyla bir LinkButton ve Label denetimi olan sortButton ve columnHeading adlı iki değişken bildirerek başlar. Yöntem daha sonra ReportGrid.Columns koleksiyonundaki her sütun üzerinde yinelenir. Bu döngü içinde SetupSortableColumns, sütun başlığına hangi denetimi yerleştirmesi gerektiğini belirlemek için sütunun SortExpression ve HeaderText özelliklerini denetler.

Sütun bir SortExpression sağlamıyor ancak bir HeaderText sağlıyorsa, yöntem, sütun başlığına HeaderText değerini içeren bir Label yerleştirir.

Sütun bir SortExpression sağlıyorsa, yöntem HeaderText’i görüntüleyen bir LinkButton oluşturur. Ardından, kullanıcı sütun başlığına tıkladığında, setSortExp istemci tarafı yönteminin sütun için uygun SortExpression kullanılarak yürütülmesi gerektiğini belirten, istemci tarafı onClick olayı için bir öznitelik ekler.

Sayfalandırma Yöntemleriyle Veriler Arasında Sayfalama

ReportFramework içindeki son üç yöntem sayfalandırmayı işler. RequestNextPage, _PaginationForm’un NextPageRequested olayını, RequestPrevPage, PrevPage➥ Requested olayını ve RequestNewPage, NewPageRequested olayını işler.

Her yöntem aynı mantık ve yapıyı takip eder. İlk olarak, yöntem CurrentPage değerini ayarlar. RequestNextPage, CurrentPage’i birer birer artırır, RequestPrevPage, CurrentPage’i bir azaltır ve RequestNewPage, CurrentPage’e gelen sayfa değerini atar.

Ardından her yöntem, yeni veri sayfasını almak için yeni bir sorgu oluşturmak üzere SearchSearchSql’yi çağırır. Son olarak, BindInPreLoad True ise, yöntem BindReport’u çağırır ve PreLoad olayı sırasında GridView denetimine yerleştirilen tüm verilerin üzerine yazar.

Bu, raporlama çerçevesinin kodunu tamamlar. Ardından, raporlama çerçevesi bileşenlerini uygulayacak ve çalışan bir Rapor Sayfası oluşturacaksınız.

Raporlama Çerçevesini Kullanarak Rapor Oluşturma

Artık emrinizde bir raporlama çerçevesi olduğuna göre, bunu bir Rapor Sayfası oluşturmak için kullanabilirsiniz. Bu örnekte, Northwind veritabanındaki müşteri kayıtlarını aramak ve görüntülemek için CustomerSearch.aspx adlı bir Rapor Sayfası oluşturacaksınız.

Bu, kullanıcıların müşteriler için iletişim bilgilerini kolayca bulmasını sağlar. Arama, ekrana çok fazla veri dökülmesini önlemek için sayfalara ayrılmıştır ve kullanıcıların arama esnekliğini sağlamak için basit ve gelişmiş bir arama formuna sahiptir. Tam olarak tarayıcıya çıktığında CustomerSearch.aspx sayfasını gösterir.

Takip eden bölümler, bir Rapor Sayfası oluşturmak için gereken tüm bileşenlerin uygulanmasını özetlemektedir. Bu, arama formları arasında nasıl ileri ve geri geçiş yapacağınızı gösteren birkaç ISearchControl bileşeni, sayfalama gezintisini göstermek için IPaginationControl ve bunun arkasındaki gerçek Rapor Sayfası düzeni ve kodu, ReportFramework soyut sınıfını devralır.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın