Şifre Kurtarma Süreci – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma
Şifre Kurtarma Süreci
Şifre kurtarma, üyelik sağlayıcınızı nasıl yapılandırdığınıza bağlı olarak iki veya üç adımlı bir işlemdir. PasswordRecovery denetiminin toplam üç şablonu vardır: UserNameTemplate, QuestionTemplate ve SuccessTemplate. Her şablon sürecin bir adımını temsil eder.
İşlemin ilk adımı, şifresini arayan kullanıcının kullanıcı adını almaktır. Bunu gerçekleştirmek için, PasswordRecovery denetimi bir kullanıcı adı giriş alanı ve bir gönder düğmesi görüntüler. Kullanıcı kullanıcı adını girer ve ardından Gönder düğmesini tıklatır. Kullanıcı bulunursa, kontrol ikinci adıma geçer. Değilse, kullanıcı hata hakkında bilgilendirilir.
Sürecin ikinci adımı, üyelik sağlayıcınızın yapılandırma ayarlarına bağlıdır. Ayarlardan biri, şifre kurtarma işlemi sırasında Soru-Cevap istenip istenmeyeceğidir. Soru-Cevap gerekmiyorsa, bu adım tamamen atlanır ve kullanıcıya şifre e-posta ile gönderilir.
Gerekirse kullanıcı, hesabı kurulurken girilen güvenlik sorusunu ve yanıtın girileceği bir alanı görecektir. Kullanıcı doğru cevabı girerse, kontrol üçüncü adıma geçer. Değilse, kullanıcı hata hakkında bilgilendirilir.
Üçüncü ve son adımın davranışı, üyelik sağlayıcı yapılandırmanızın enablePasswordRetrieval ve Enable Password Reset özellikleri tarafından belirlenir. enablePasswordRetrieval, True olarak ayarlanırsa, kullanıcıya mevcut parolası e-posta ile gönderilir.
enablePasswordRetrieval False ve enablePasswordReset True olarak ayarlanırsa, kullanıcının parolası temizlenir ve kullanıcıya e-postayla otomatik olarak oluşturulan yeni bir parola gönderilir. Ve her iki özellik de False olarak ayarlanırsa, uygulamanızda PasswordRecovery denetimini kullanmayı planlıyorsanız birini veya diğerini etkinleştirmeniz gerektiğinden kötü bir istisna atılır.
Parola Kurtarma E-postasının İçeriğini Değiştirme
Bir kullanıcı parola kurtarma işlemini tamamladığında bir e-posta oluşturulur ve kullanıcıya gönderilir. Varsayılan olarak, kullanıcıya parolanın e-postayla gönderildiğini bildiren oldukça parlak olmayan bir mesaj içerir. Sıradanlık için çekim yapıyorsanız, mesajı olduğu gibi bırakın.
Bununla birlikte, mesajınızda biraz daha fazla pizzazz istiyorsanız, PasswordRecovery denetiminin MailDefinition özelliğine aşina olmanız gerekir. Temel olarak, MailDefinition özelliği bir MailMessage nesnesinde en sık kullanılan özellikleri gösterir, böylece posta iletinizin içeriğini daha az genel hale getirmek için değiştirebilirsiniz.
BodyFormat (metin/HTML), Bilgi, Kimden, Öncelik ve Konu gibi özelliklerin çoğuna nispeten aşina olmalısınız, bu yüzden onları burada ele almayacağım. Ancak BodyFileName veya EmbeddedObjects özelliklerine aşina olmayabilirsiniz.
EmbeddedObjects özelliği, ekleri söylemenin gerçekten kötü bir yoludur. Giden her e-postayla birlikte bir dosya (örneğin gizlilik sözleşmesi) göndermek istiyorsanız, EmbeddedObjects özellik düzenleyicisini kullanarak eklenecek dosyaları belirtebilirsiniz. Temel olarak, bir dosyaya göz atarsınız, ona bir ad verirsiniz ve o, PasswordRecovery e-postanızla birlikte gider.
BodyFileName, e-postanızın gövde içeriğini içeren bir metin dosyasının yolunu temsil eden yararlı bir özelliktir. PasswordRecovery denetimi, belirtilmişse bu dosyayı okur ve bir kullanıcıya göndermeden önce dosyanın içeriğini posta iletisinin gövdesine atar.
Bu, özellikle kullanıcılarınıza göndermek üzere bir HTML e-postası oluşturmak istediğinizde kullanışlıdır ve onu bulmak için bir grup kodu gözden geçirmeniz gerekmediğinden mesaj içeriğini korumayı kolaylaştırır. E-posta gövdesi içeriğinizi içeren dosyayı seçmek için özellik penceresinden dosya seçiciyi kullanın ve e-posta göndermeye hazır olacaksınız.
Gövde Metninde Kullanıcı Adı ve Parolanın Görüntülenmesi
Kendi e-posta gövde metninizi oluştururken oldukça hızlı bir şekilde karşılaşacağınız bir sorun, kullanıcının kullanıcı adını ve şifresini metnin gövdesine nasıl alacağınızdır. Statik metni, ancak kullanıcı adını ve şifreyi dinamik olarak girmeniz gerekiyor.
PasswordRecovery denetimi yalnızca bu iki etiketi arayan e-posta gövdesini ayrıştırır ve bunları gönderdiğiniz gerçek kullanıcı adı ve parolalarla değiştirir. Bunlar, gövde metninde kullanabileceğiniz tek etiketlerdir, bu nedenle, çalışacağını umarak bir sürü ASP.NET kodunu oraya bırakmayın.
Gmail şifre kurtarma
Hesap kurtarma
iforgot.apple.com hesap kurtarma
Gmail şifremi unuttum telefon numarası Yok
Google hesap kurtarma
Apple hesap kurtarma
Gmail şifresini unuttum telefon açılmıyor
Telefonda açık olan Gmail şifresini öğrenme
Posta Gönderme Olayını İşleme
PasswordRecovery denetimi, bir kullanıcıya bir e-posta gönderilmeden hemen önce tetiklenen SendingMail adlı tek bir olayı ortaya çıkarır. Bu olay, nihai olarak kullanıcıya gönderilecek olan MailMessage nesnesinde geçer, böylece MailMessage nesnesini ihtiyaçlarınıza göre programlı olarak değiştirebilirsiniz.
İleti bu olaya ulaştığında, gövde içeriği ayarlanmıştır, <% KullanıcıAdı %> ve <% Parola %> etiketleri işlenmiştir ve MailDefinition özelliğinden gelen tüm alt özellikler iletiye yüklenmiştir.
Temelde kullanıma hazırdır, bu nedenle ihtiyacınız olan değişiklikleri yapın ve ardından PasswordRecovery kontrolünün mesajı kendi kendine göndermesine izin verin. Kullanıcı mesajı iki kez alacağından, mesajı SendingMail olayının içinden göndermeyin.
Aşağıdaki örnekte, posta mesajının Gizli alanının nasıl ayarlanacağını göreceksiniz. Bu, MailDefinition özelliğini kullanarak bir Bcc alıcısı tanımlayamayacağınız için bir posta iletisini değiştirmek için bu olayı kullanmanın ne zaman uygun olduğuna dair bir iniş örneğidir. E-posta iletisi değişkeninin MailMessageEventArgs parametresinin içinde gömülü olduğuna dikkat edin. Önceki kod parçacığında gösterildiği gibi e.Message kullanarak erişebilirsiniz.
Oturum Açma Durumu Denetimi
Birçok web sitesi, sitelerinde bir yerde, kullanıcıların mevcut oturum açma durumlarına bağlı olarak hızlı bir şekilde oturum açmasına veya oturumu kapatmasına olanak tanıyan bir bağlantı görüntüler. LoginStatus denetimi, bu işlevselliği ortaya çıkaran basit bir denetimdir. LoginStatus denetiminin önemli özelliklerini listeler.
İşte kontrolün nasıl çalıştığı. Şu anda oturum açmamış olan kullanıcılar, oturum açma bağlantısını ve/veya oturum açma resmini görür. Bir kullanıcı bu oturum açma bağlantısını tıkladığında, kullanıcı varsayılan oturum açma sayfasına yönlendirilir. Daha önce giriş yapmış olan kullanıcılar bir çıkış bağlantısı görecektir. Bu, onları imzalar ve ardından LogoutAction ayarına bağlı olarak onları yeniden yönlendirir veya sayfayı yeniler. LoginStatus denetiminin kapsamı budur.
Oturum Açma Adı Denetimi
LoginName denetimi, grubun en basit denetimidir. Bu gerçekten sadece şu anda oturum açmış olan kullanıcının kullanıcı adını görüntüleyebilen bir etikettir. Kullanıcı oturum açmadıysa, tamamen görünmezdir.
LoginName denetiminin gösterdiği tek dikkate değer özellik FormatString özelliğidir. Daha önce String.Format işleviyle çalıştıysanız, FormatString kullanımı için sözdizimini hemen tanıyacaksınız: {0} kullanıcı adının dizede görünmesini istediğiniz yere yerleştirmeniz yeterlidir. Böylece, {0} olarak oturum açtığınız FormatString, bir web formunda görüntülendiğinde JSmith olarak oturum açtığınızı okumasıyla sonuçlanır.
■Not : LoginName kontrolü, gerçek kullanıcının adını değil, kullanıcının oturum açma adını görüntüler. Bu yüzden bunu kullanırken dikkatli olun çünkü onunla bir şeyi kişiselleştirmeye çalışırsanız, “Web sitemizi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler JSmith!” gibi bir şey okuyabilir.
Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır.
1) Backlink Paketi 50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)