Yorum Denetleme – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma
Yorum Denetleme
Bu bölümdeki iki ayar varsayılan olarak kontrol edilir. Kapatmadığınız sürece, bir gönderinin veya sayfanın yazarı, gönderilen her yorum için bir e-posta alır. Denetim için bekletilen her yorum, Genel Ayarlar panelinde belirttiğiniz e-posta adresine bir bildirim oluşturur.
Sonraki üç bölüm, denetleme için hangi yorumların tutulacağını belirler. Bu, yorum yazarı onları gönderir göndermez sitenizde görünmeyecekleri anlamına gelir; bunun yerine yönetim alanında bir kuyruğa girecekler ve yayınlanmadan önce onları onaylamanız gerekecek.
Tüm yorumların denetim için bekletilmesini zorunlu kılabilirsiniz. Bu varsayılan davranış değildir ve tipik bir blog için sizi bildirim e-postalarıyla boğarken tartışmanın hızını yavaşlatır. Daha az kısıtlayıcı bir seçenek, yorum yazarlarının önceden onaylanmış en az bir yorumu olmasını zorunlu kılmak olacaktır. Bu ayar, güvenilir tekrar eden okuyucularınızın sizin müdahaleniz olmadan yorum yapmasına olanak tanır, böylece yalnızca ilk kez yorum yapanlar için endişelenmeniz gerekir.
Yorumları içeriğine ve yazarına göre denetleyebilirsiniz. İstenmeyen posta yorumları genellikle uzun bağlantı listeleri içerdiğinden, varsayılan olarak WordPress, ikiden fazla bağlantı içeriyorsa bir yorumu moderasyon için tutacaktır. Geçerli yorumlarınızın genellikle izin verdiğinizden daha fazla bağlantı içerdiğini fark ederseniz, buradaki sayıyı ayarlayabilirsiniz.
Bağlantı sayısına ek olarak, denetlenecek kelimelerin, adların, e-postaların ve IP adreslerinin bir listesini belirleyebilirsiniz. Bu, bilinen istenmeyen e-posta gönderenleri kısıtlamanıza olanak tanır, ancak tartışmalarınızı yolunda tutmak için de yararlıdır. Belirli konuların ateşli savaşları ateşleme eğiliminde olduğunu biliyorsanız, ilgili anahtar kelimeleri burada listeleyin ve yorum yazarları, açık onayınız olmadan bu konuları tartışamayacaklarını çabucak anlayacaktır.
Avatarlar
Avatarlar, yani Twitter, Facebook, anlık mesajlaşma istemcileri vb. üzerindeki küçük kullanıcı resimleri internetin her yerinde. Bu bölümde kapatmadığınız sürece onlar da blogunuzdadır. Seçtiğiniz temanın avatar görünümüyle de çok ilgisi olduğunu unutmayın; buradaki ayardan bağımsız olarak bazı temalar onları hiç desteklemez. Avatarları destekleyen çoğu tema, bunları yalnızca yorumlarda gösterir, yazı veya sayfa yazarları için göstermez.
Avatarlara izin verirseniz, sitenizde görünen avatar türleri üzerinde bir miktar kontrolünüz olur. WordPress, insanların e-posta adresleriyle ilişkilendirilecek avatarları seçebilecekleri merkezi bir hizmet olan Gravatars’ı (gravatars.com) kullanır. Gravatarlar, film derecelendirmeleri için MPAA sistemine gevşek bir şekilde dayanan içerik derecelendirmelerini içerir: Çocuklara uygun görüntüler için G, 13 yaşın üzerindeki izleyiciler için PG, 17 yaşın üzerindeki izleyiciler için R ve müstehcen görüntüler için X. Varsayılan olarak, sitenizde yalnızca G dereceli Gravatarlara izin verilir.
Gravatar’ı olmayan yorum yazarları için kullanılan resmi de seçebilirsiniz. Seçenekler birkaç genel ayar (boş, Mystery Man) ve üç rastgele seçim içerir: Identicon, Wavatar ve MonsterID.
Kimlikler, bilgisayar tarafından oluşturulan geometrik desenlerdir. Her yorumcunun e-posta adresine benzersiz bir model atanacak, böylece her yorum yaptıklarında aynı model kullanılacaktır. MonsterID aynı konsepti kullanır, ancak geometrik tasarımlar yerine canavarların resimlerini çizer. Wavatar, bir Bay Patates Kafa oyuncağını bir araya getirmek gibi, bir parça havuzundan (yüzler, gözler, burunlar, saçlar) avatar resimlerini bir araya getirir.
Yorum geçmişi
Google yorumlar
YouTube yorum geçmişi
YouTube yorumları
Video yorumları
YouTube yorum geçmişi Mobil
Yorumlar
Yorum geçmişine nasıl gidilir
Medya
Medya Ayarları ekranı, yüklediğiniz resim ve videoların maksimum boyutlarını belirlemenizi sağlar. Gönderilerinize ve sayfalarınıza gömülmek üzere resimler yüklediğinizde, WordPress, orijinal boyuta ek olarak küçük resim, orta ve büyük olmak üzere farklı boyutlarda görüntünün birkaç kopyasını oluşturur.
Resminiz düzeninize sığmayacak kadar büyükse veya ziyaretçilerinizin tam boyutunu indirmelerini istemiyorsanız, gönderinize daha küçük boyutları dahil edebilecek ve orijinaline bağlantı verebileceksiniz. bir ön izleme gördüm.
Varsayılan resim boyutlarınızı sitenizin düzenine göre ayarlayın: Sabit genişlikli bir düzen kullanıyorsanız ve yayın alanınız 600 piksel genişliğinde olacaksa, büyük boyutunuz için maksimum genişlik olarak 600’ü kullanın. Görüntünüz başlangıçta küçükse, yalnızca orijinalinden daha küçük boyutlar oluşturulur.
(Ekranın dediği gibi) “normalde küçük resimler orantılıdır.” Kare küçük resimler, dergi stili temalar için idealdir, ancak bu ayarlar kullanıldığında fotoğraflarınızın kötü bir şekilde kırpıldığını görebilirsiniz.
Daha sonra kare küçük resimlerin ideal olmadığına karar verirseniz bu ayarı değiştirebilirsiniz. Gerekirse, önceden yüklediğiniz resimlerin küçük resimlerini düzeltmek için Regenerate Thumbnails eklentisini kullanabilirsiniz.
Resimler gibi, film boyutları da bu sayfada belirtilen maksimum boyutlar kullanılarak sınırlanabilir. Ek olarak, gönderi veya sayfa içeriğinizde bulunan URL’lere dayalı olarak videoları gömmeye çalışacak olan WordPress’in medya otomatik keşfini kapatmayı seçebilirsiniz.
Dosya Yüklemeleri İçin Dizin
Medya Ayarları ekranının alt kısmında, yüklediğiniz dosyaların konumunu değiştirebilirsiniz. Yolun wp-content/uploads dışında bir yol olmasını istiyorsanız, burada belirtebilirsiniz. Neden istersin? Belki de ziyaretçilerinizin doğrudan yüklediğiniz dosyalara bağlantı vereceğini tahmin ediyorsunuz ve URL’lerin daha kısa (ör. img) veya daha açıklayıcı (ör. raporlar) olmasını istiyorsunuz. Belki bir siteyi başka bir CMS’den taşıyorsunuz ve yeni dosyalarınızı eskilerinin yanında depolamak istiyorsunuz.
WordPress kurulumunuza göre bir yol girmelisiniz. Bir sonraki alanda tam URL’yi de belirtmeniz gerekir. Bu dizin yoksa, siz (veya içerik yazarlarınızdan biri) medya yükleyiciyi ilk kullandığınızda WordPress onu oluşturmaya çalışacaktır. Tabii ki, sadece dizini oluşturabilir ve yazılabilir hale getirebilirsiniz.
WordPress’in yükleme dosyalarınız için tarihe dayalı alt dizinler oluşturup oluşturmayacağını da seçebilirsiniz. Varsayılan olarak, WordPress her yıl için ve bunların içinde her ay için alt dizinler oluşturacaktır. Dosyalarınız yüklendikleri tarihlere göre saklanacaktır.
Örneğin, Aralık 2010’de image.gif adlı bir dosya yüklerseniz, wp-content/uploads/2010/12/image.gif olarak depolanır. Bu seçeneğin işaretini kaldırırsanız, yüklediğiniz tüm dosyalar belirtilen yükleme dizininde saklanır. Örnek dosyamız, ister Aralık’ta ister Haziran’da yüklemiş olun, wp-content/uploads/image.gif olarak saklanacaktır.
Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır.
1) Backlink Paketi 50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)