İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

Gizlilik Politikası – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

Gizlilik Politikası – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Animasyon Ekleme

Gizlilik Politikası

Gizlilik altında yalnızca iki seçenek vardır ve bunları daha önce gördünüz: yükleme işlemi sırasında, blogunuzun arama motorlarına görünür olmasını isteyip istemediğiniz sorulduğunda ortaya çıktılar.

Arama motorlarını engellemek istiyorum ancak normal ziyaretçilere izin vermek istiyorum’u seçerseniz, WordPress aşağıdakileri yapar:

• <head> içeriğinize <meta name=’robots’ content=’noindex,nofollow’ /> ekler
• Bir robots.txt dosyası isteklerine, tüm kullanıcı aracılarına izin vermeyen bir dosyayla yanıt verir; ancak bu, yalnızca bir robots.txt dosyası yoksa ve sitenizin kök dizininde WordPress kuruluysa.
• Gönderi yazarken bağlantılı bloglara veya blog güncelleme hizmetlerine ping atmanızı engeller.
• Yazma ayarları panelindeki Güncelleme Servisleri bölümünü gizler.

Bu gizlilik seçenekleri yalnızca arama motoru tarayıcıları ve diğer makineler için geçerlidir. İnsan ziyaretçilerin sitenizi görmesini engellemezler. Gönderiler ve sayfalar yazdığınızda, bunları kişisel olarak özel veya parola korumalı yapma seçeneğine sahip olacaksınız. WordPress sitenizin tamamını özel yapmak istiyorsanız, Yalnızca Üyeler gibi bir eklenti yüklemeniz gerekir.

Kalıcı Bağlantılar

Varsayılan olarak WordPress, URL’lerindeki sorgu dizelerinde gönderi ve sayfa kimliklerini kullanır: example.com/?p=123. Aşağıdaki sunuculardan birine WordPress yüklediyseniz, Kalıcı Bağlantı Ayarları ekranında özel bir URL yapısı (temiz URL’ler olarak da bilinir) seçebilirsiniz:

• mod_rewrite modülü kurulu olarak Apache veya LiteSpeed
• Microsoft IIS 7, URL Rewrite 1.1 modülü kurulu ve PHP 5 FastCGI olarak çalışıyor
• 404 işleyici veya üçüncü taraf yeniden yazma modülü kullanan Microsoft IIS 6
• Lighttpd, 404 işleyici, mod_rewrite veya mod_magnet kullanarak

Sunucunuz bu koşulları karşılıyorsa, gösterilen diğer URL yapılarından birine geçebilir veya mevcut etiketleri kullanarak kendi URL yapılarınızı oluşturabilirsiniz.

Sunucunuz URL yeniden yazma işlemlerini yönetmek için .htaccess dosyalarını kullanıyorsa, Kalıcı bağlantı seçeneklerinizi kaydettiğinizde WordPress .htaccess dosyanızı oluşturmaya veya değiştirmeye çalışacaktır. WordPress dosyaya yazamıyorsa, gerekli yeniden yazma kurallarının görüntülendiğini göreceksiniz ve dosyayı kendiniz düzenlemeniz istenecektir.

IIS 7 kullanıyorsanız, Kalıcı bağlantı yapınızı kaydettikten sonra web.config dosyanıza bir kural eklemeniz gerekir. Güvenlik İpucu: Kalıcı bağlantı yapınızı seçtikten sonra, dosya izinlerinizi WordPress’in artık .htaccess’e yazamayacağı şekilde ayarlamalısınız.

Bir dizi yaygın istismar, ziyaretçilerinizi başka sitelere yönlendirmek veya WordPress sayfalarınıza istenmeyen bağlantılar eklemek için .htaccess dosyanızı değiştirmeyi içerir. .htaccess’te değişiklik yapılması gerekiyorsa, bunlar görüntülenecek ve dosyayı kendiniz düzenlemeniz istenecektir.

Gönderileriniz için varsayılandan farklı bir kalıcı bağlantı yapısı kullanıyorsanız, sayfalarınız da güzel kalıcı bağlantılar kullanır. Kalıcı bağlantı yapıları sayfa adını kullanır (gönderiler için hangi yapıyı seçerseniz seçin) ve sayfa hiyerarşisine dayalı dizin benzeri bir zincir oluştururlar. Üst sayfalar, statik dosyaların üst dizinleriymiş gibi URL’de görünür. Örnek bir kategori yapısı ve sonuç kategori arşiv URL’lerini gösterir.

Kalıcı bağlantı yapınızı istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz. WordPress, önceki kalıcı bağlantı yapınızı saklayacak ve HTTP’nin 301 yönlendirme protokolünü kullanarak ziyaretçileri eski konumdan yeni konuma otomatik olarak yönlendirecektir. Ancak, yalnızca bir önceki yapıyı saklar, bu nedenle, birkaç kez değiştirdiyseniz, ziyaretçileriniz (ve sitenizi dizine ekleyen tüm arama motorları) kaybolabilir.

İpucu: Bir sayfanın anahtar kelimelerini içeren URL’ler, çoğu arama motorunda daha üst sıralarda yer alma eğilimindedir. Sitenizi arama motoru sonuçları için optimize etmekle ilgileniyorsanız, gönderi adını içeren bir kalıcı bağlantı yapısı seçin: Gün ve Ad, Ay ve Ad veya gösterilen Özel Yapı gibi bir şey. Ancak, gönderi adı veya kategorisi ile başlayan kalıcı bağlantılar, tartışacağım performans sorunlarına neden olabilir.


e-ticaret gizlilik politikası örneği
Gizlilik Politikası oluşturma
Gizlilik Politikası kabul edilmeli mı
gizlilik politikası’ ve kullanıcı sözleşmesi
Gizlilik politikası TikTok
Veriler ve gizlilik Google
Ayarlar ve gizlilik
Gizlilik Politikası nasıl kaldırılır


Kısa URL’ler

Kalıcı bağlantı yapınıza gönderi adınızı dahil ettiyseniz veya uzun başlıklara sahip derinlemesine iç içe sayfalara sahipseniz, kalıcı bağlantılarınız çok uzun sürebilir. Bazen daha kısa URL’lerin bir e-postaya veya Twitter mesajına yapıştırılmasını istersiniz. Bir dizi URL kısaltma eklentisi mevcuttur; Kısa URL en popüler olanlardan biridir.

Ancak, daha kısa bir URL elde etmek için bir eklentiye ihtiyacınız yoktur. Hangi kalıcı bağlantı yapısını seçerseniz seçin, varsayılan (“çirkin”) yapı her zaman çalışacaktır. Bunu kullanmak için gönderinizin veya sayfanızın kimliğini bulmanız yeterlidir; bu, diğer yerlerin yanı sıra Gönderiyi/Sayfayı Düzenle ekranındaki URL’dedir.

Kategori Tabanı

Kategori ve etiket arşiv sayfaları, varsayılan olarak kategoriler için “kategori” ve etiketler için “etiket” olacak bir kalıcı bağlantı “taban” içerir. Arama motoru optimizasyonu amacıyla, URL’lerinizi kısa tutmak için veya yalnızca görünüşünü beğenmediğiniz için Kategori Tabanı Yok gibi bir eklenti kullanarak kategori tabanını kaldırmak mümkündür.

Ancak, bu yaklaşımın aşağıdaki dezavantajlarının farkında olun:

1. Sayfa adlarıyla çakışıyor. Kategoriler ve sayfalar için aynı adları kullanmaktan kaçınmaya dikkat etmeniz gerekir. Bir kategori tabanı olmadan, aynı başlıklara sahip kategoriler ve sayfalar aynı URL’lere sahip olacaktır. Kategori arşivinize ulaşmaya çalışan ziyaretçiler, bunun yerine sayfada sona erecektir.
2. Daha yavaş performans. WordPress’in istenen kategori URL’sini veritabanında depolanan tüm sayfa URL’leriyle karşılaştırması gerekeceğinden, kategori tabanını kaldırmak ziyaretçileriniz için önemli ölçüde daha yavaş yanıt sürelerine neden olabilir.

Tüm bu ayarları gözden geçirdikten sonra, blogunuzun nasıl çalışacağına dair oldukça iyi bir fikre sahip olmalısınız. Yeni yazılar ve sayfalar yazdığınızda editörün nasıl davranmasını istediğinize karar verdiniz ve ziyaretçilerin yazılarınızı nasıl göreceğini belirlediniz. Yorumlarınızı ayarladınız, nasıl denetleneceklerine karar verdiniz ve yorum yapanlarınız için bir dizi avatar seçtiniz. Sitenize içerik eklemeye başlamaya hazırsınız!

WordPress birkaç temel içerik türüyle birlikte gelir: gönderiler, sayfalar, bağlantılar ve medya dosyaları. Ayrıca, biraz daha bahsedeceğim kendi içerik türlerinizi de oluşturabilirsiniz.

Gönderiler ve sayfalar sitenizin kalbini oluşturur. Gönderilerinizi ve sayfalarınızı büyütmek için muhtemelen resimler, ses, video veya Office dosyaları gibi diğer belgeleri ekleyeceksiniz ve WordPress bu dosyaları karşıya yüklemeyi ve bunlara bağlantı vermeyi kolaylaştırıyor.

WordPress ayrıca, bir blogroll veya başka bir bağlantı dizinini sürdürmek için kullanabileceğiniz güçlü bir bağlantı yöneticisi içerir.
WordPress, içeriğinizi birleştirmek için otomatik olarak bir dizi farklı yayın oluşturur. Deneyimli WordPress kullanıcılarının bile bilmeyebileceği dört besleme biçiminden, yaygın beslemelerden ve gizli beslemelerden bahsedeceğim.

WordPress olağanüstü blog oluşturma yetenekleriyle tanındığından, önce gönderiler hakkında konuşacağım ve ardından sayfaların gönderilerden nasıl farklı olduğunu ve bunları daha benzer olacak şekilde nasıl değiştirebileceğinizi tartışacağız.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın