Web Uygulamanızı Yapılandırma – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma
Web Uygulamanızı Yapılandırma
Yapılandırma veri yapılarınızı ve yapılandırma bölümü işleyicinizi içeren sınıf kitaplığını oluşturduktan sonra, web uygulamanızdan sınıf kitaplığına bir referans eklemeniz gerekir. Solution Explorer’da web uygulaması projesine sağ tıklayın ve ardından Referans Ekle’yi seçin.
Referans Ekle iletişim kutusu belirir. Projeler sekmesini seçin. Çözümünüzde projelerin bir listesini göreceksiniz (web uygulamasının dışında). Örnek uygulamada, IconConfiguration adında yalnızca tek bir proje vardır, bu yüzden onu listeden seçin. Tamam düğmesini tıklayın.
Herhangi bir hata mesajı almıyorsanız referansınız doğru ayarlanmış demektir. Bunu, web uygulamanızın Bin klasörünü genişleterek ve klasörde IconConfiguration.dll olup olmadığını kontrol ederek onaylayabilirsiniz.
Özel Yapılandırma Bölümünü Tanımlama
Web.config’e özel bir yapılandırma bölümü koymadan önce, Web.config dosyasının varlığını bilmesini sağlamalısınız. Bu, configSections öğesine yeni bir bölüm girişi eklenerek gerçekleştirilir. Web uygulamanız için Web.config dosyasını açın ve aşağıdaki XML’i <configuration> bölümünün en üstüne ekleyin.
name parametresi, Web.config dosyasında göründüğü şekliyle yeni yapılandırma bölümünüzün adını tanımlar. Büyük/küçük harf duyarlıdır, bu nedenle bu ad ile yapılandırma bölümünüzün açılış ve kapanış etiketlerinde kullanılan adın aynı olduğundan emin olmanız gerekir. Önceki örneği kullanarak, yapılandırma bölümünün okunması gerekir.
Web uygulamanızda tanımlanmış bir konfigürasyon bölümü kullanıyorsanız, derleme adını belirtmeniz gerekmez. Yalnızca harici derlemeler için derleme adını belirtmeniz gerekir ve bunu yaptığınızda derleme adı, derlemenin .dll uzantısını içermemelidir. Türün çok özel bir örneğine işaret etmeniz gerekiyorsa, tür için sürüm, kültür ve publicKeyToken parametrelerini de belirtebilirsiniz.
■Dikkat : Montajlar, derleme adını taklit eden bir kök ad alanına sahip olabilir. Örneğimizde, örneğin, IconConfiguration hem derleme adı hem de kök ad alanıdır. Gereksiz görünüyor, ancak ilk ad alanını kaldırma eğiliminden kaçının. Örneğin, aşağıdakiler çalışacaktır.
Yeni özel konfigürasyon bölümleri tanımlayabilmenin yanı sıra yeni bölüm grupları da tanımlayabilirsiniz. Bölüm grubu, bir veya daha fazla yapılandırma bölümünü çevreleyen bir XML öğesidir. Örneğimiz bir bölüm grubu kullanmaz, ancak burada birinin nasıl tanımlanabileceğine dair bir örnek verilmiştir.
Bölüm grupları, benzer öğeleri bir arada gruplamak için kullanışlıdır. Örneğin, mantıksal olarak ilişkili bir dizi bileşeniniz varsa, konuyu pekiştirmek için bunların konfigürasyon bölümlerini birlikte gruplayabilirsiniz. Veya şirketiniz yapılandırılması gereken bir dizi bileşen geliştiriyorsa, bu yapılandırma bölümlerini bölümlere ayırmak için şirket adını gruplama bölümü olarak kullanabilirsiniz.
Web sitesi güncelleme Fiyatları
Web sitesinde değişiklik nasıl yapılır
Web sitesi bakım ücretleri
İnternet sitesi düzenleme
WordPress
Özel Yapılandırma Bölümünü Ekleme
Web.config dosyasındaki özel yapılandırma bölümünüzün yerleşimini birkaç kural yönetir. İlk olarak, doğrudan <configuration> bölümünde bulunmalıdır. <configuration> bölümünün dışına eklemeyin ve <configuration> bölümünün içindeki bir bölüme eklemeyin.
İkinci olarak, <configSections> bölümünden sonra görünmelidir. Özel konfigürasyon bölümünüzü <configSections> içinde tanımladınız, bu yüzden onu bu bölümden önce yerleştirmek bir istisnanın atılmasına neden olacaktır.
Son olarak, yapılandırma bölümünüzün adı <configSections> içinde tanımlanan adla eşleşmelidir. Unutmayın, büyük/küçük harf duyarlıdır. Yapılandırma bölümünüzün açılış etiketi veya kapanış etiketi yanlışsa, bir istisna atılır. Ardından, Web.config dosyanızın özel yapılandırma bölümünüz dahil olarak nasıl görünmesi gerektiğini göreceksiniz.
Uygulamanızda Özel Yapılandırma Verilerine Erişme
Tüm yapılandırma ayarlarını tek bir konumda tutmak amacıyla, simge yapılandırma verilerini ortaya çıkarmak için Config sınıfında bir IconData özelliği oluşturacaksınız. Bu özellik, IconConfiguration ad alanındaki sınıfları kullanır, bu nedenle, bu sınıf adlarını tam olarak nitelemek zorunda kalmamak için Config.vb dosyasının en üstüne aşağıdaki satırı ekleyin.
Config sınıfında, yapılandırma ayarlarını önbelleğe almak için kullanılan özel paylaşılan değişkenleri içeren bölümü bulun. IconData özelliğini önbelleğe alacaksınız, bu nedenle önbelleğe alınan değeri tutmak için sınıfa özel bir değişken eklemeniz gerekir.
IconData özelliği, daha önce tartışılan yapılandırma özellikleriyle aynı yapıyı takip eder. Önce IconData’nın başlatılıp başlatılmadığını kontrol eder.
GetSection işlevi, elde edilecek yapılandırma bölümünün adını temsil eden bir dize olan bir parametreyi kabul eder ve yürütüldüğünde aşağıdakilerin tümünü gerçekleştirir:
• Belirtilen yapılandırma bölümüyle hangi yapılandırma işleyicisinin ilişkili olduğunu belirler. Bu bilgilerin Web.config dosyasının <configSections> bölümünde ayarlandığını unutmayın.
• Bu yapılandırma işleyicisinin bir örneğini oluşturur.
• Yapılandırma bölümündeki verileri okur ve bir XmlNode nesnesine yerleştirir.
• Yapılandırma işleyicisinin Oluştur işlevini çağırır ve bölüm parametresi olarak yapılandırma verilerini içeren XmlNode nesnesine geçer.
• Oluştur işlevi tarafından döndürülen nesneyi döndürür.
Tüm bunların sonucu, IconData değişkenine daha önce uyguladığınız yapılandırma bölümü işleyicisi tarafından döndürülen IconConfiguration➥ Collection nesnesinin atanmasıdır. Ardından, özelliğin son satırında IconData’da depolanan önbelleğe alınmış değeri döndürürsünüz.
Simge Görüntüleme Sayfası Oluşturma
Artık Config sınıfında kesin olarak girilmiş bir özellikten özel konfigürasyon bölümüne erişebildiğinize göre, simge görüntüleme sayfasını göreli kolaylıkla oluşturabilirsiniz.
Web uygulamanıza yeni bir web formu ekleyin ve onu IconDisplayPage.aspx olarak adlandırın. Web formunu tasarımcıda açın ve myLiteral adlı sayfaya yeni bir hazır bilgi yerleştirin. Ardından, arka plan kodunu açın ve aşağıdaki kodu ona ekleyin.
OutputFile prosedürü, bir dosyayı ve onunla ilişkili ikonu görüntülemek için gerekli kodu içine alır. İlk olarak, Filename parametresinde bulunan dosya adının uzantısını belirlemek için Path.GetExtension işlevini kullanırsınız.
Bu değer daha sonra uzantıyla ilişkili simge bilgilerini döndüren Config.➥ IconData.GetIconInfo işlevine iletilir. Son olarak, simge görüntüsünü ve dosya adını görüntülemek için myLiteral denetimine HTML eklenir.
Page_Load yöntemi, sayfanın Load olayı tetiklendiğinde yürütülür ve bir dizi dosya adı için OutputFile’ın çağrılmasından sorumludur. Dosya adları, basitlik açısından örnek kodda sabit kodlanmıştır.
Sayfayı görüntülediğinizde, her bir farklı dosya türünü temsil eden dosya adlarının ve simge görüntülerinin bir listesini görmelisiniz.
Unutmayın, tartıştığımız tüm kodlar Apress web sitesindeki Kaynak Kodu alanından indirilebilir.
Talimatlar için bu kitabın girişine bakın. Bu bölümün örnek kodu, bu örnekte kullanılan simge dosyalarının yanı sıra, bu örnek uygulamayı kullanarak simge uzantılarını yapılandırmanın ne kadar kolay olduğunu görmek için kullanabileceğiniz bazı ek simgeleri içerir.
Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır.
1) Backlink Paketi 50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)