Web Uygulama Geliştirme Süreci – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma
Web Uygulama Geliştirme Süreci
Web uygulamaları geliştirmek için geleneksel yazılım geliştirme süreçlerini kullanmak mümkün mü? Bu soruya bir cevap bulmak için, bu bölümde Web uygulaması geliştirme süreci için altı temel gereksinimi formüle edeceğiz.
Bu gereksinimler, ağır ve hafif (“çevik” olarak da bilinir) süreçleri eleştirel bir şekilde değerlendirmek ve Web uygulamalarının geliştirilmesi için kullanışlılıklarını değerlendirmek için kullanılacaktır. Özellikle ağır süreç modellerinin temsilcisi olarak Rational Unified Process’i (RUP) ve çevik süreç modellerinin temsilcisi olarak Extreme Programming’i (XP) değerlendireceğiz.
Tartışmamızı gerçek sürece, yani geliştirme sürecinin nasıl organize edildiğine, altta yatan yöntemleri göz ardı ederek yoğunlaştıracağız. İki süreç yaklaşımından hiçbirinin tüm gereksinimleri karşılayamayacağını göstereceğiz.
Ağır süreçlerin gücü, geliştirilmekte olan bir uygulamanın karmaşıklığına uyarlanabilir olmalarıdır. Buna karşılık, çevik süreçlerin gücü, kısa geliştirme döngüleri ve yeni veya değişen gereksinimlerle nasıl başa çıktıklarıdır. Bu tartışmanın bir sonucu olarak, her iki süreç modelinin avantajlarını bütünleştirmek için bir meta-süreç vizyonumuzu tanıtıyoruz.
Motivasyon
Web, tamamen bilgilendirici bir ortamdan bir uygulama ortamına dönüşüyor. Web uygulamalarındaki eğilim, tam teşekküllü, karmaşık yazılım sistemlerine doğru. Düzenli ve iyi yapılandırılmış bir geliştirme sürecinin önemi, geliştirilmekte olan Web uygulamasının karmaşıklığı arttıkça artar. Günümüzde uygulanan kalkınma yaklaşımlarının çoğu aşırı pragmatiktir.
Bu, kısa geliştirme sürelerine yol açsa da, bu tür yaklaşımlar genellikle “hızlı ve kirli” yöntemlerdir. Bunun sonuçları, Web uygulamalarının düşük kalitesinden kaynaklanan işletme ve bakım sorunlarıdır.
Web mühendisliği çok genç bir disiplindir ve henüz geliştirme için kendi süreç modellerine sahip değildir. Bunun yerine birçok kişi, geleneksel yazılım geliştirme için tasarlanmış mevcut süreç modellerini uyarlamaya çalışır.
İlk bakışta bu umut verici görünüyor, çünkü bu süreç modelleri onları belirli proje ihtiyaçlarına uyarlamanın yollarını içeriyor. Bu bölüm başlangıçta aynı yaklaşımı izleyecektir. Geleneksel uygulamalara karşı Web uygulamaları için bir yazılım geliştirme sürecindeki özel gereksinimlerin tartışılmasıyla başlayacağız.
Daha sonra bu özel gereksinimleri, Web uygulaması geliştirmeye yönelik mevcut süreç modellerinin yeterliliğini analiz etmek için kullanacağız. Son olarak, Web uygulamalarının geliştirilmesi için bir süreç vizyonumuzu tanıtacağız. Ancak, başlamadan önce, aşağıdaki bölümde yöntem, (hafif ve ağır) süreç, yineleme ve faz terimlerinin bu bağlamda ne anlama geldiğini daha iyi anlamak için bazı temel bilgiler kısaca açıklanacaktır.
Temel Bilgiler
Süreç modelleri ile yazılım geliştirme süreçlerinde kullanılan yöntemler arasında ayrım yapıyoruz. Literatür genellikle bu iki terimi eşanlamlı olarak kullanır, çünkü hem süreç modelleri hem de yöntemler bir yazılım geliştirme projesinin nasıl ilerlediğini açıklar. Bununla birlikte, bir süreç modeli yaklaşımı genel bağlamda tanımlarken, bir yöntem yaklaşımı ayrıntılı olarak tanımlar.
Farkı görmenin en kolay yolu ortak özelliklere bakmaktır. Hem ayrıntılı yaklaşım hem de genel bağlamda yaklaşım, belirli hedeflere nasıl ulaşılacağını ve bunların belirli adımlar ve dış koşullar arasındaki bağımlılıklardan çıkarılabilecek yan koşullardan nasıl etkilendiğini tanımlar. Aşağıda, daha teknik odaklı yöntemlere ve süreç bölümlerine odaklanacağız.
Metodolojik bağımlılıklar, örneğin bir geliştirme adımının sonucu bir sonraki adım için girdi olarak gerektiğinde, içeriğe özgü bakış açılarından kaynaklanır. Yöntemlerin hedefleri aynı zamanda içerikle de ilgilidir, örneğin gereksinimleri bulmak veya iş süreçlerini açıklamak.
Ayrıca, yöntemler uygulama için kullanılan teknolojiye dayanmaktadır. Örneğin, nesne yönelimli analiz ve tasarım yöntemleri, nesne yönelimli bir uygulamaya hazırlanır.
Aksine, bir sürecin hedefleri, yazılım geliştirme faaliyetinin kendisinin organizasyonu ile ilgilidir. Daha büyük amaç, proje risklerini anlamlı bir şekilde ele almaktır. Örneğin, bir sürecin amaçlarından biri, personel atamasını ekonomik ve anlamlı bir şekilde planlamaktır. Organizasyonel bağımlılıklar, mevcut bütçe veya zamandan kaynaklanabilir.
Özetle, bir yazılım geliştirme projesinde içeriğe özgü yönlerin yöntemlerle, sürecin ise organizasyonel yönleriyle ele alındığını söyleyebiliriz. Bu, yöntemlerin içeriğe özgü yönler altında bir şeyin nasıl yapılması gerektiği ve ne zaman yapılabileceği sorularına cevap verdiği anlamına gelir. Buna karşılık, süreç modeli, örgütsel yönler kapsamında bir şeyin ne zaman yapılması gerektiğini açıklar.
Web Tabanlı Uygulama GELİŞTİRME ders notları
Web uygulama Geliştirme dilleri
Web Tabanlı Uygulama GELİŞTİRME pdf
Web Tabanlı Uygulama geliştirme Yıllık plan
Web Tabanlı uygulama örnekleri
Web Tabanlı Uygulama geliştirme
Web Tabanlı Uygulama geliştirme
Web Tabanlı Uygulama geliştirme örnekleri
Bu bakış açısına göre, bir süreç, yazılım mühendislerine bir geliştirme projesinde çeşitli yöntemlerin hangi sırayla gerçekleştirilmesi gerektiği konusunda rehberlik eder.
Süreç, geliştiricilerin kaynakları tahmin etmesine, ilerlemeyi izlemesine vb. imkan vermesi açısından, geliştirme ve bakımı yönetmek için bir çerçevedir. Bir süreç metodolojik bağımlılıklar almak zorunda olduğundan, süreçteki kararlar için özgürlük derecesi altta yatan yöntemlerle sınırlıdır.
Tersine, bir projeye katılan insanların iletişim kurma ihtiyacı gibi organizasyonel ihtiyaçlar, yöntemler üzerindeki gereksinimleri tanımlar. Bunlar, bir sürecin ve yöntemlerinin neden yakından koordine edilmesi gerektiğinin nedenleridir.
Çok genel hususların dışında, örn. yazılım geliştirmede şelale modeli ve sarmal modelin karşılaştırılması, hemen hemen her yeni süreç modeli aynı zamanda yeni yöntemleri de tanımlar. Bir sürecin ve yöntemlerinin bu yığını, literatürde genellikle birlikte “süreç” olarak anılır.
RUP’ta uygulandığı gibi, belirli bir hedefe ulaşmak için belirli bir UML diyagramının kullanılması öneriliyorsa, bu, yöntemlerin bir parçasıdır, çünkü burada izlenen hedef içeriğe özeldir. XP’de uygulandığı gibi çiftler halinde programlama yapılması öneriliyorsa, bu aynı zamanda metodolojik bir öneridir, çünkü böyle bir yaklaşımın faydaları öncelikle kod kalitesinde bir gelişmedir.
Ayrıca, çiftler halinde programlama ekibi bilgi alışverişinde bulunmaya teşvik eder. Bu, çiftler halinde programlamanın XP yönteminin bir parçası olduğu, çiftler halinde programlamayı kullanma kararının ise XP sürecinin bir parçası olduğu anlamına gelir. Mevcut yazılım geliştirme süreç modellerinde bir süreci yeterince yöntemlerinden ayırmanın zor olduğunu özetleyebiliriz.
Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır.
1) Backlink Paketi 50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)