İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

Web Sitesi Yönetim Aracı – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

Web Sitesi Yönetim Aracı – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Android'de Kodlama

Web Sitesi Yönetim Aracı

Web Sitesi Yönetim Aracı, uygulamanızın yaşam döngüsü boyunca erişeceğiniz bir dizi site bakım seçeneği sunar. Aşağıda tartışılan ASP.NET IIS Özellik Sayfası aracılığıyla sağlanan yapılandırma seçenekleri kadar kapsamlı olmasalar da bazı yapılandırma seçenekleri sunar.

Menüden Web Sitesi ➤ ASP.NET Yapılandırması’nı seçerek Visual Studio IDE’den (Entegre Geliştirme Ortamı) Web Sitesi Yönetim Aracını açabilirsiniz. Menü seçeneğine tıkladığınızda, varsayılan tarayıcınız açılır ve gösterilene benzer bir ekran görüntülenir. Sayfanın ortasındaki bağlantılar ve açıklamalar, üst kısımda çalışan gezinme sekmelerine karşılık gelir.

Sağlayıcı Sekmesi

Uygulamanız için sağlayıcıları yapılandırma konusunda iki seçeneğiniz vardır. Sağlayıcılarla ilişkili tüm XML (Genişletilebilir İşaretleme Dili) sözdizimini, derlemeleri, türleri ve özellikleri hatırlamaya çalışabilir ve ardından tüm bu bilgileri Web.config dosyasına manuel olarak girebilirsiniz. Veya, sağlayıcıları adım adım bir biçimde ayarlama konusunda size yol gösteren Sağlayıcı sekmesini açabilirsiniz, ki bu benim çok daha üretken buldum.

ASP.NET’teki bir dizi farklı özellik sağlayıcılara bağlıdır:

• Üyelik: Üyelik sağlayıcısı, ASP.NET’e kullanıcı adlarını, e-posta adreslerini, oturum açma bilgilerini ve parola kurtarma işlemini nasıl yapacağını söyler. Oturum Açma denetimi, kullanıcı ve oturum açma bilgilerine erişmek için üyelik özelliklerini kullanan birçok denetimden biridir.
• Roller: Rol sağlayıcı, web uygulamanız için bir roller listesinin ve hangi kullanıcıların hangi rollerde olduğunun bir listesinin tutulmasına yardımcı olur.
• Profiller: Profil sağlayıcı, ASP.NET’e web uygulamanıza erişen kullanıcılar hakkında profil bilgilerinin nasıl saklanacağını ve alınacağını söyler. Profil nesnesi, profil sağlayıcısını kapsamlı bir şekilde kullanır.
• Kişiselleştirme: Web Bölümleri ile daha sonra çalıştığınızda, her sayfa için Web Bölümü kişiselleştirme ayarları bir sağlayıcı kullanılarak depolanır.

Sağlayıcı sekmesinin ilk sayfası, sağlayıcılara dayanan ASP.NET özellikleri için tek bir sağlayıcı seçmenize olanak tanır veya bireysel özellikler için farklı sağlayıcılar seçmeyi seçebilirsiniz.

Gerçekte, ASP.NET, SQL Server için tek bir sağlayıcıyla birlikte gelir; bu nedenle, üçüncü taraf satıcılar kendi sağlayıcılarıyla ortaya çıkana kadar, SQL Server sağlayıcısıyla hemen hemen sınırlı kalırsınız. Kendi sağlayıcı uygulamalarınızı da oluşturabilirsiniz, ancak bu, bu çalışmanın kapsamı dışındadır.

■Not : Web uygulamanıza kullanıcı veya rol eklemeden önce sağlayıcı bilgilerinizi ayarlamalısınız. Sağlayıcıların değiştirilmesi, kullanıcı, rol ve profil bilgilerinin kaybolmasına neden olur.

Sağlayıcılar Neden Gereklidir?

Web sitelerinin veri depolama gereksinimleri çok çeşitlidir. Bazı uygulamalar SQL Server veya Access kullanırken diğerleri Oracle, MySQL ve hatta XML kullanır.

Kullanıcı, rol ve profil bilgileri bir veritabanında saklandığından, web uygulamasının bu bilgileri depolamak için halihazırda kullanmakta olduğu veritabanını kullanmak mantıklıdır. ASP.NET 2.0, kullanıcılara, rollere ve profillere bağlı bir dizi yeni bileşene sahiptir; bu nedenle, bu bileşenlerin mevcut ve gelecekteki herhangi bir veri kaynağıyla uyumlu olacak şekilde nasıl tasarlanacağıyla ilgilenilir.

Microsoft, sağlayıcı modelini kullanarak veri kaynağı sorununu giderir. Sağlayıcı modelinde, bir arabirimdeki bir bileşen için işlevselliği tanımlarsınız ve ardından bileşene veri kaynağına erişmenin bir yolunu “sağlamak” için bu arabirimin veri kaynağına özel uygulamalarını oluşturursunuz.

Varsayımsal bir örnek olarak, bir Person nesnesi tanımladığınızı ve bu nesnenin sunduğu yöntemlerden birinin GetToWork() yöntemi olduğunu varsayalım. İnsanlar bir dizi farklı yolla çalışmaya başlayabildiğinden ve sürekli olarak yeni yollar icat edildiğinden, Person nesnesini GetToWork() yönteminin çeşitli uygulamalarıyla “sağlamak” için sağlayıcı modelini kullanabilirsiniz.

Bu örnekte, Kişi1 arabasına biniyor ve işe gidiyor. Kişi2 bir otobüs durağında durur, otobüsü bekler, biner, durağında iner ve işe giden yolun geri kalanını yürür. Ancak, hedeflerine ulaşmak için farklı yolları olsa da, GetToWork işlevi yürütüldükten sonra hem Kişi1 hem de Kişi2 iş başında olacaktır.

Benzer şekilde, bir web formundan Profile.Save() öğesini çağırırsanız, SQL Server, Oracle, XML veya başka bir özel mağaza için sağlayıcı kullanıp kullanmadığınızdan bağımsız olarak profil kaydedilir. Ancak, ASP.NET’teki sağlayıcıların normalde Web.config’de yapılandırıldığını ve varsayımsal örnekte olduğu gibi kodda açıkça ayarlanmadığını anlayın.


Web sitesi Yönetim Paneli
Web Sitesi Yönetim Paneli Kullanımı
Web sitesi yönetimi nasıl yapılır
Web sitesi Yönetim Paneli Yapımı
Web Sitesi Yönetim Paneli Giriş
Hazır yönetim panelli site
Yönetim Panelli web sitesi Template
Hazır web sitesi


Güvenlik Sekmesi

Web Sitesi Yönetim Aracı’ndaki işlevlerin çoğu Güvenlik sekmesinin altında bulunur, bu nedenle burada çok zaman harcayacaksınız.

Sekmeye ilk eriştiğinizde, bazı açıklayıcı metinler ve ekranın alt kısmında kullanıcıları, rolleri ve erişim kurallarını yönetmenize olanak tanıyan bağlantılar içeren üç kutu göreceksiniz. Bu bölümlere tek tek atlayabilir veya güvenlik yapılandırma sürecinde size yol göstermesi için Güvenlik Sihirbazını kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Güvenlik sekmesinin her bir alt bölümünün açıklaması aşağıdadır:

• Kullanıcılar: Bu bölüm, uygulamanın kullandığı kimlik doğrulama türünü ayarlamanıza olanak tanır. Form Kimlik Doğrulaması etkinse, kullanıcıları arayabilir, ekleyebilir, düzenleyebilir ve silebilirsiniz. Kullanıcı Ekle/Düzenle sayfasından, bir kullanıcının ait olduğu rolleri de seçebilirsiniz. Windows Kimlik Doğrulaması etkinleştirilirse, kullanıcıları doğal olarak Windows tarafından yönetildikleri için yönetemezsiniz.

• Roller: Kullandığınız kimlik doğrulama türünden bağımsız olarak rolleri etkinleştirebilir ve devre dışı bırakabilirsiniz, ancak esas olarak Form Kimlik Doğrulaması için kullanılır. Etkinleştirildiğinde, roller ekleyip silebilir ve hangi kullanıcıların hangi rollerde olduğunu görmek için Rolleri Yönet sayfasını kullanabilirsiniz. Ayrıca Rolleri Yönet sayfasında rollere kullanıcı ekleyebilir ve rollerden kullanıcı kaldırabilirsiniz.

• Erişim Kuralları: Yetkilendirme ayarları olarak da bilinen erişim kuralları, kullanıcı adı veya role dayalı bir dizin için yetkilendirme ayarlamak için kullanılır. Erişim kuralları, Erişim Kuralı oluşturucu kullanılarak büyük ölçüde basitleştirilmiştir.

Erişim Kuralı oluşturucu, uygulamanızdaki Web.config dosyalarına kolayca yeni <yetkilendirme> girdileri eklemeniz için bir tıkla ve tıkla arabirimi sağlayan web tabanlı bir araçtır. Önceden, erişim kuralları oluşturmak, burada gösterilene benzer şekilde, uygulamanızdaki dizinler için <yetkilendirme> girişlerini manuel olarak düzenlemenizi gerektiriyordu:

• Erişim Kuralı oluşturucusunu kullanarak uygulamanın dizin ağacından bir dizin seçebilir ve grafik arayüzü kullanarak uygun erişim kısıtlamalarını ayarlayabilirsiniz. Yeni kurallar oluşturduğunuzda, uygun <yetkilendirme> girdileri, dizin ağacından seçtiğiniz dizinde bulunan bir Web.config dosyasına yerleştirilir.

• Güvenlik Sihirbazı: Güvenlik Sihirbazı herhangi bir yeni işlev sunmaz. Daha önce bahsedilen üç bölümde size yol gösterir ve yapılandırma seçimlerinize bağlı olarak gereksiz bölümleri atlayacak kadar akıllıdır. Örneğin, Windows Kimlik Doğrulama modunu seçerseniz, kullanıcıları yönetmeniz gerekmediğinden sihirbaz sizi kullanıcı yönetimi ekranına götürmez.

Güvenlik sekmesinin amacı, kullanıcıları ve rolleri yönetmenize yardımcı olmak olsa da, onu kullanmanız gerekmez. Programlı olarak kullanıcıları yönetebilir ve roller atayabilir ve hatta yeni Oturum Açma araçlarını kullanarak kullanıcıların kendi hesaplarına kaydolmalarına izin verebilirsiniz. Kullanıcılar ve roller için yeni oturum açma denetimleri ve programlı destek hakkında daha fazla bilgi içerir.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın