İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

Web Sitesi Temelleri – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

Web Sitesi Temelleri – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

HTTP Post İstekleri

Web Sitesi Temelleri

Çevrimiçi hedeflerinizi, hedef pazarlarınızı ve çevrimiçi olarak tanıtmak istediğiniz ürünleri ve/veya hizmetleri açıkça tanımladıktan sonra, rekabet analizinizi yaparak Web sitenizi planlamanın bir sonraki aşamasına geçmeye hazırsınız demektir.

Rakip Siteleri Avantajınız İçin Kullanmak

Web sitenizin amaçlarından biri, arama motoru sıralamaları ve Web sitesi içeriği açısından rekabeti her zaman karşılamak ve geçmektir. Bunu yapmak için, rakibinizin ne yaptığını tam olarak anlamalısınız. Rakipleri araştırmak için zaman ayırın ve bunları öğe bazında karşılaştırın.

Çevrimiçi rekabetinizi tanımlamanın birkaç yolu vardır. Uygun anahtar kelimelerle arama yaparak, hangi rakip Web sitelerinin büyük arama motorlarında ve dizinlerde üst sıralarda yer aldığını görerek rekabetinizi bulabilirsiniz. Benzer şekilde, sektöre özel Web portalları ve dizinleri de dahil olmak üzere, rekabetinizi araştırmak için kullanabileceğiniz birçok çevrimiçi kaynak vardır.

Rakip Web sitelerinin bir listesini topladıktan sonra, rakiplerinizin sitelerinde hangi Web öğelerini içerdiğini ve sitelerinin birbirleriyle nasıl karşılaştırıldığını belirlemek için bunları öğe bazında analiz edin. Hedef pazarınıza ne tür içerik sağladıklarına bakmak istiyorsunuz.

Analiz etmeniz gereken diğer bileşenler, rakiplerinizin sitelerinin görsel çekiciliğini, içeriğini, gezinme kolaylığını, arama motorunun kolaylığını, etkileşimini ve Web sitesi yapışkanlığını veya insanları sitelerinde tutmak için yaptıklarını içerir. Bu bilgiler, rekabeti karşılamak ve yenmek için sitenize neleri dahil etmeniz gerektiğine ilişkin ayrıntıları sağlayabilir.

Çevrimiçi rekabetinizin çevrimdışı rekabetinizden farklı olduğunu anlamalısınız. Çevrimiçi olarak, çevrimiçi varlığı olan ve sizinle aynı ürün ve hizmetleri satan tüm kuruluşlarla rekabet ediyorsunuz. Çevrimiçi rekabet analizinizi yaparken, fiziksel olarak nerede bulunurlarsa bulunsunlar, sizinle aynı ürünleri ve/veya hizmetleri satan kuruluşların o harika Web sitelerini “türünün en iyisi”ni seçmek istersiniz.

Müşteriler için rekabet analizi yaptığımızda, rakip Web sitesini bir dizi farklı perspektiften tersine mühendislik veya inceleme yapıyoruz. Genel olarak, en iyi rekabet eden Web sitelerinden beş veya altı tanesini seçeceksiniz. Ardından Excel’i veya Word’deki bir tabloyu kullanarak bir veritabanı oluşturmaya başlarsınız.

İlk rakip Web sitesiyle başlayın ve incelemenizden başlayarak ilk sütuna veritabanı öğeleri ekleyin. Her türlü içerik türünü, tanımlanan hedef pazarları, kullanılan tekrar trafik tekniklerini, kullanılan viral pazarlama tekniklerini, kullanılan arama motoru dostu olma özelliklerini, farklı İnternet bağlantısı türleri için indirme süresini, platformlar arası uyumluluğu, tarayıcılar arası uyumluluğu, yenilikçi unsurları not edin. 

İlk rakip Web sitesini incelediğinizde ve karşılaştırmalı amaçlar için uygun veritabanı öğelerini not ettiğinizde, ikinci rakip Web sitesine geçin. Aynı süreçten geçin, ancak veritabanınızda bulunanlara yalnızca farklı veya yeni öğeler ekleyin. Rekabet analizinize dahil etmek istediğiniz tüm sitelere devam ederek veritabanınızın ilk sütununu oluşturmaya devam edin.

Sonraki adım, rekabet analizine dahil etmek istediğiniz sitelerin her biri için bir sütun geliştirmektir. Sitenizin rekabete göre nasıl yığıldığını görmek için biri mevcut Web siteniz için, diğeri ise gelecekteki planlama amaçları için iki sütun daha ekleyin.

Bir sonraki adım, uygun yorumları not ederek geri dönüp her siteyi birinci sütun kriterleriyle karşılaştırmaktır. İçerik bilgisi için, belirli sitenin belirli içeriğe sahip olup olmadığını ve bunun ne kadar iyi sunulduğunu not etmek istersiniz. İndirme hızları için her bağlantı türü için belirli dakika ve saniyeleri not edin.


Web tasarımın Temelleri Ders Notları
Web Tasarımının Temelleri
Web Tasarım Temelleri PDF
Web Tasarım Ders Notları pdf
Web Tasarımının Temelleri Vize Soruları
Web temel
Web Tasarım PDF
Web Tasarımı NOTLARI pdf


Bu öğede size yardımcı olacak araçlar şu adreste bulunabilir:

• Zaman Denetleyicisini İndir
• İndirme Sürelerini Hesaplayın

Her tekrarlanan trafik oluşturucu için ayrıntıları eklemeyi veya yalnızca Evet/Hayır’ı seçebilirsiniz. Kendi mevcut siteniz de dahil olmak üzere veritabanını tamamlayana kadar bu işleme devam edin.

Bu zamana kadar, rakiplerinizin sitelerini ziyaret ettiklerinde kullanıcıların deneyimi hakkında iyi bir fikir edinmiş olmalısınız. Artık planınızı yapmaya hazırsınız. Veritabanınızın son sütununda, ilk sütundaki öğelerin her birini gözden geçirin, rekabet analizinizdeki notlarınızı gözden geçirin ve uygun olduğunda, öğelerin her birini aşağıdakilerden biri olarak kategorilere ayırarak son sütunu tamamlayın:

• A—Olması gerekenler; temel, kritik unsur; onsuz yaşayamam
• B—Çok pahalı değilse olması güzel
• C—Gerek yok; hiçbir fiyata istemiyorum.

Artık rekabet analizinizi yaptınız. Hedeflerinizi, hedef pazarlarınızı, ürünlerinizi ve hizmetlerinizi tanımlamanızı ve rekabet analizinizi tamamladıktan sonra, siteniz için storyboard veya mimari planınızı veya planınızı geliştirmeye hazırsınız.

Web Sitenizde Storyboard Oluşturma

Ardından, hedeflerinizi, hedef pazar bilgilerinizi, rekabet analizinin bulgularını ve kendi fikirlerinizi ve başkalarının fikirlerini entegre ederek Web sitenizi görselleştirmeye ve planlamaya hazırsınız. Bu, storyboard oluşturma süreciyle yapılır. Film şeridi, Web sitenizin temelidir.

Sitenizin mimari planı veya planı olarak düşünün. Size, sitenizin içeriğinin ve düzeninin ilk taslağını kağıt üzerinde göstermelidir. Geliştirme başlamadan önce yerleşimi gözden geçirme ve değişiklik yapma şansı verir.

Bir Web sitesi storyboard’u, bir işletmedeki hiyerarşik bir organizasyon şeması gibi düşünülebilir. Tipik bir iş yapısında, yöneticiler en üstte oturur, ardından astları vb.

Bir Web sitesi oluşturmadan önce bir müşteri için ofisimiz tarafından geliştirilen bir storyboard düzeninin iki değiştirilmiş bölümünün örnekleri. Web sitenizin storyboard’unu şöyle düşünün: En üstte ana sayfanız veya ana sayfanızla başlarsınız. Ana sayfanın altında merkezi gezinme çubuğunuz bulunur. Kullanıcı sitenizde nerede olursa olsun, gezinme seçeneklerinin her biri her sayfada mevcut olmalıdır. Ana gezinme çubuğunuzda listelenen bölümlerin her birinde alt bölümler vb. olacaktır.

Film şeridi, bir yazılım programı, kağıt sayfaları veya başka herhangi bir mekanizma ile oluşturulabilir. Çoğu zaman, başladığımızda bir duvardaki sarı yapışkan notlarla başlayacağız. Çok düşük teknoloji, ama işe yarıyor! Gezinme yapısının görselini elde etmek çok kolay ve içerik sayfalarını (yapışkan not başına bir tane) uygun yerlere doldurmak çok kolay. Düzenlemesi de çok kolaydır; bir yapışkanı bir bölümden diğerine taşımanız veya yeni bir sayfa için başka bir yapışkan not eklemeniz yeterlidir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın