Web Sitesi Hedeflerini Belirlemek – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma
Web Sitesi Hedeflerini Belirlemek
İlk taslağınız yapıldıktan sonra, geri dönüp önerilen Web sitesini hedeflerinizin her birine, hedef pazarlarınızın her birine (ihtiyaçlar, istekler, beklentiler, WOW faktörü) ve her birine göre gözden geçirmeniz gerekir.
Önerilen Web sitesini rekabet analizi bakış açısından gözden geçirmeniz gerekir. Tüm olmazsa olmazları eklediniz ve güzel olurdu kategorisine uyan öğeler için bir fırsat bıraktınız mı? Önerilen Web sitesi rekabeti yenecek mi?
Paydaşlarınız ve hedef pazarınızın birkaç üyesi ile önerilen siteyi gözden geçirin. Çeşitli hedef pazarlarınızdan geri bildirim alın ve doğru olana kadar plan üzerinde ince ayar yapın. Bu aşamada yeni içerik eklemek ve düzeni değiştirmek kolaydır (ve ucuz).
Film şeridinizi geliştirirken, sitenizin düzenini basit ve mantıklı tutmayı unutmayın, çünkü site tamamlandıktan sonra kullanıcılar için bu şekilde düzenlenecektir. Sitenin hedef kitlenizin kullanması için kolay olmasını ve hedeflerinize ulaşmak için ihtiyaç duyduğunuz tüm unsurları sağlamasını sağlayarak, storyboard düzenini tamamlayana kadar Web geliştirme sürecinde ilerlemeyin.
Tüm hedef pazarların ele alındığından emin olmak için storyboard’unuzu gözden geçirin. Medyayı ele almak istiyorsanız, bir Medya Merkezi eklediğinizden emin olun. Potansiyel yatırımcıları çekmek istiyorsanız, kapsamlı bir Yatırımcı İlişkileri bölümünü eklediğinizden emin olun. Sitenize eklenebilecek viral ve izinli pazarlama öğelerini ve bunların en iyi nereye yerleştirilebileceğini dikkate alın. Bu unsurları daha sonraki bölümlerde derinlemesine tartışacağız.
Tamamlanmış ve onaylanmış storyboard’a sahip olduğunuzda, sitenizin inşası için plan haline gelir. Artık gerçek yapıya geçmeye hazırsınız. Sonraki bölümde sitenizin bazı içerik ve tasarım öğeleri ele alınmaktadır.
Öykü Taslağından Programlamaya
Film şeridiniz sitenizin planıdır, ancak inşaata başlamadan önce atmanız gereken birçok adım vardır. Web geliştirmede zamanın çoğu planlamaya harcanmalıdır. Bu bölümde şunları ele alıyoruz:
• Bir kod satırı yazılmadan önce sitenizin ayrıntılı planlaması
• İçerik yönergeleri
• Metin yönergeleri
• Renk yönergeleri
• Navigasyon yönergeleri
• Grafik yönergeleri
• Görsel yönergeler
• Diğer yönergeler.
Detaylı Web Sitesi Planlaması
Önceki bölümde storyboard’unuzu nasıl geliştireceğinizi öğrendiniz. Film şeridi, site için planınızdır, ancak şimdi inşaat hakkında düşünmeniz gerekiyor. Sitenizin her sayfası için içeriği, metni ve grafikleri geliştirmeniz gerekir.
Genellikle her sayfa için metnin ilk taslağını siz (evet, siz) geliştireceksiniz. Hedef pazarınızı en iyi siz bilirsiniz, onları neyin satın aldığını bilirsiniz, ne istediklerini bilirsiniz, sektörünüz için moda olan kelimeleri Web geliştiricinizden çok daha iyi bilirsiniz.
Bir sonraki adım, bu metnin çevrimiçi bir metin yazarı tarafından gözden geçirilmesi ve düzenlenmesidir. Çevrimiçi metin yazarlarının genellikle, mesajı olabildiğince az kelimeyle iletmeyi öğrendikleri reklamcılık geçmişi vardır. Okuyucunun dikkatini nasıl çekeceklerini biliyorlar. İnternet kullanıcıları, aradıklarını hızlı bir şekilde elde etmek istedikleri sayfaları ve sayfaları okumak istemezler. Metin kısa, öz olmalı ve kolayca taranabilmesi için yazılmalıdır.
Çevrimiçi metin yazarı sihrini yaptıktan sonra gözden geçirecek ve onaylayacaksınız. Maddenin değil sadece formun değiştirildiğinden emin olmak istiyorsunuz.
Bir sonraki adım, içeriğin bir İnternet pazarlamacısı tarafından gözden geçirilip düzenlenmesini sağlamaktır – arama motorları ve sıralama kriterlerinin yanı sıra tekrar eden trafik oluşturucular ve viral ve izinli pazarlama konusunda uzman olan biri. İnternet pazarlamacısı, metin ve grafikleri gözden geçirecek ve düzenleyecek ve yine anahtar kelimelerin yüksek arama motoru sıralaması için uygun yerlerde kullanıldığından emin olacaktır.
Blog için URL örnekleri
Blog için URL Nasıl Yapılır
Blog URL si Nedir
Blog için url seçme
Blogger
Kişisel hedef örnekleri
Hedef nedir
Blogspot
Bunun için gerçek bir bilim var. Belirli bir sayfaya atanan anahtar kelime, sayfa başlığında, sayfanın tamamında metinde, anahtar kelime ve açıklama için meta etiketlerde, başlıklarda, Alt etiketlerinde ve yorum etiketlerinde uygun şekilde kullanılmalıdır.
İnternet pazarlamacısı genellikle bu noktada bu etiketler, başlıklar ve başlıklar için içerik geliştirir. Bazen İnternet pazarlaması, Web geliştiricinizin ekibi tarafından gerçekleştirilir ve bazen bu, ayrı bir dış kaynaklı faaliyettir. Sitenizi arama motoru dostu olacak şekilde tasarlama hakkında daha fazla bilgi edineceksiniz.
İnternet pazarlamacısı ayrıca uygun tekrar eden trafik oluşturucuları, uygun izinli pazarlama tekniklerini ve uygun viral pazarlama tekniklerini kullandığınızdan emin olur. Yine, mesajınızın hedef pazarınıza uygun şekilde sunulduğundan emin olmak için değişiklikleri gözden geçirmeniz ve onaylamanız gerekir.
Bir sonraki adım grafik tasarımdır. Bazen grafik tasarımcı, Web geliştirme ekibinizin bir parçasıdır ve bazen bu aktivite dış kaynaklıdır. Grafik tasarımcı, siteniz için gezinme çubuğu, arka plan ve ayırıcı çubuklar için “görünüm ve his” geliştirir. Grafik tasarımcı, çevrimiçi ve çevrimdışı kurumsal kimliğinizin tutarlı olması gerektiğini bilir. Yine grafik tasarımı inceleyip onaylıyorsunuz.
Tüm bunlar yapıldıktan ve her şey gözden geçirilip onaylandıktan sonra, programlamanın başlaması için hazırsınız.
İçerik Notları
İletişim bilgilerinizi kolayca erişilebilir hale getirin. Her sayfaya iletişim bilgilerini eklemeyi düşünün. Buna adresiniz, telefon ve faks numaralarınız ve özellikle e-posta adresiniz dahildir. İnsanların sizinle iletişim kurmasını kolaylaştırın.
Sitenizde “Yapım Aşamasında” sayfalardan kaçının; ziyaretçi için hiçbir değeri yoktur. Bilginiz olduğunda yayınlayın. O zamana kadar, bundan bahsetme. “Yapım Aşamasında”, bazı popüler arama motorları ve dizinleri ile arama motorunuzun yerleşimini gerçekten engelleyebilir.
Güvenlik bilgilerini ekleyin. Web sitenizdeki işlemlerin veya bilgi alışverişinin ne zaman güvenli olduğunu müşterilerinize açıklayın. Siteniz kredi kartı siparişlerini kabul edecekse bu önemlidir. Gizlilik politikanızı ekleyin. İnsanlara kişisel bilgilerinin (örneğin adları, e-posta adresleri vb.) nasıl kullanılacağını ve kullanılmayacağını söyleyin. Bu, ziyaretçilerin sitenize soru gönderme veya posta listenize katılma konusunda daha rahat olmasını sağlar.
Arka plan seslerinin ve otomatik oynatma seslerinin kullanımını en aza indirin. Bazı insanlar işyerindeki ofislerinden Web’de gezinir ve bir siteden diğerine gizlice gitmek ister. Otomatik olarak yüklenen arka plan sesleri ve sesler, gizliliklerini tehlikeye atabilir. Ziyaretçilerinize bir ses dinleme seçeneği sunun, ancak onları zorlamayın.