İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

Verileri Tek Yönlü Şifreleme – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

Verileri Tek Yönlü Şifreleme – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Android Güvenlik Kavramları

Verileri Tek Yönlü Şifreleme ile Karıştırma

Çoğu kişi şifrelemeyi iki yönlü bir süreç olarak düşünür. Verileri şifrelersiniz ve verilerin şifresini çözersiniz. İki şekilde gidiyor. Karma, hash değeri adı verilen ve kesin olarak şifresi çözülemeyen şifrelenmiş bir değer oluşturan, tek yönlü şifreleme olarak bilinen bir şifreleme biçimidir. Özgün şifreli mesajı geri yüklemek için karma değerde yeterli bilgi yoktur.

Hashing, aslında bildiklerinizi iletmeden bir şeyi bildiğinizi iletmek için kullanışlıdır. Örneğin, siz ve bir arkadaşınız Peru’nun başkentini bildiğinizi iddia ediyorsunuz. Arkadaşının blöf yaptığını düşünüyorsun. Arkadaşın blöf yaptığını düşünüyor. Hiçbiriniz cevabı doğrudan söylemek istemezsiniz çünkü bu, cevabı rakibinize verebilir.

Cevabı gerçekten ifşa etmeden ikinizin de başkenti bilip bilmediğinizi nasıl belirleyebilirsiniz? Bu, tek yönlü şifrelemenin, bildiklerinizi fiilen iletmeden bir şeyler bildiğinizi iletmeye yardımcı olabileceği bir durumdur.

Arkadaşınıza, sermayenin değerini belirli bir algoritma kullanarak toplamasını söylersiniz. Aynı algoritmayı kullanarak sermayenin değerini de özetlersiniz. Her iki karma değer de eşleşirse, ikiniz de makul bir şekilde cevabı bildiğinizi varsayabilirsiniz.

Karma, veritabanlarındaki parolaları şifrelemek için de kullanılır. Kullanıcılar düz metin şifrelerini girerek oturum açarlar. Bu parola daha sonra karma haline getirilir ve veritabanında depolanan karma parolaya göre kontrol edilir. Karma değerler eşleşirse, kullanıcının kimliği doğrulanır.

Bu, bilgisayar korsanlarının ve rouge veritabanı yöneticilerinin veritabanından parola çalmasını engeller. Yalnızca parola karmalarını çalabilirler ve parola karmaları değersizdir çünkü şifreleri çözülemez. Böylece karma, veritabanına zorla girme durumunda kullanıcı kimlik bilgilerini korur.

Karma Algoritmalar

Bir karma algoritma kullanarak karma değerler üretirsiniz. Karma algoritmalar, bir girdinin işlenmesinden ve girdi için belirli bir karma değerin üretilmesinden sorumludur. Başka bir deyişle, belirli bir değeri iki kez hash ederseniz, her iki seferde de aynı hash değerini alırsınız. Karma değerler benzersiz değildir, bu nedenle, günümüzün karma algoritmaları göz önüne alındığında bu pek olası olmasa da, iki farklı girdi için aynı karma değeri alabilirsiniz.

Nasıl çalıştığını görebilmeniz için basit bir karma algoritmaya bir göz atalım. Listeleme, bir diziyi kabul eden ve karma değer olarak bir tamsayı çıkaran basit bir karma algoritmayı gösterir.

MyHashAlgorithm, girdi dizesi değişkenini tek parametresi olarak kabul eder. İşlev, girişi bir karakter dizisine dönüştürür ve hashValue’yu bir tamsayı olarak bildirir.

Daha sonra dizedeki her karakteri yineler, büyük harf yapar ve hashValue değişkenindeki her karakterin ASCII kod değerini toplar. Son olarak işlev, dizgedeki karakter kodlarının bir özetini içeren hashValue değerini döndürür. MyHashAlgorithm tarafından hesaplanan giriş değerleri ve bunlara karşılık gelen karma değerlerin bir listesini içerir.


Simetrik şifreleme algoritmaları
C metin şifreleme
Basit şifreleme yöntemleri
Alfabe şifreleme
Metin şifreleme
Anahtarsız şifreleme
Sezar şifreleme
Vigenere şifreleme


Karma değerlerden, öğelerin benzersiz karma değerlere sahip olmadığını görebilirsiniz. ITEM ve MITE, her ikisi de aynı harflere sahip olduklarından ve dolayısıyla aynı harf değerlerine sahip olduklarından, 303 karma değerlerine sahiptir. Harfler sadece farklı konumlarda görünür.

FEAST ve GREAT, farklı harflere sahip olmalarına rağmen aynı hash değerine sahiptir çünkü harf değerlerinin toplamı aynı sayıyı verir. Bu aynı zamanda sağlamanın başka bir önemli özelliğini de gösterir: karma değerin şifresini kesin olarak çözemezsiniz çünkü karma değer (371) çeşitli farklı karakter dizilerini (FEAST veya GREAT) temsil edebilir.

Açıkçası, MyHashAlgorithm zayıf bir karma algoritmadır ve onu verileri şifrelemek için kullanmak istemezsiniz. Bunun yerine, .NET Framework ile birlikte gelen altı karma algoritmadan herhangi birini kullanabilirsiniz.

Her algoritma farklı boyutta bir hash üretir: sırasıyla 128, 160, 160, 256, 384 ve 512 bit. Daha büyük hash’lerin yinelenen hash değerleri üretme olasılığı daha düşüktür ve bu nedenle daha güvenlidir, ancak işlenmesi daha uzun sürer. MD5 veya SHA1 algoritmaları çoğu uygulama için yeterli olmalıdır.

Yeniden Kullanılabilir Karma Sınıf Oluşturma

Hashing, normalde bir dizgenin hash edilmesini ve dizgi için hash değerinin döndürülmesini içerir. Bununla birlikte Microsoft, karma algoritmalarını, ikili dosyalar dahil olmak üzere hemen hemen her şeyi karma hale getirebilecek şekilde tasarladı. Bu nedenle, karma kod, dizeler veya diğer veri türleri değil, bayt dizileri etrafında döner ve uygulanması için bir miktar kod gerektirir. Karma işlevini her ihtiyaç duyduğunuzda yeniden kodlamak yerine, onu yeniden kullanılabilir bir sınıfa kapsüllemelisiniz.

Microsoft, her bir karma algoritmayı ayrı bir sınıfta uygulamıştır, ancak tüm karma algoritmalar, System.Security.Cryptography ad alanındaki HashAlgorithm temel sınıfından miras alır. Bu, tüm karma algoritmalara erişebileceğiniz genel bir karma sınıf oluşturmayı kolaylaştırır. Liste, örnek uygulamanın EcnryptionLibrary projesinde bulunan Hashing sınıfının kodunu gösterir.

Sınıfın en üstünde, bu sınıfın desteklediği tüm karma algoritmaları özetleyen HashAlgorithmType adlı bir liste göreceksiniz.

IntelliSense, CreateHash işlevini kullandığınızda Visual Studio IDE’de çeşitli algoritmaların bir listesini görüntülediğinden, bu numaralandırma, bir değere hash uygulamak için hangi algoritmayı kullanmak istediğinizi seçmeyi kolaylaştırır. MD5, SHA1, SHA256, SHA384 veya SHA512 karma algoritmalarını kullanabileceğinize dikkat edin.

CreateHash, iki parametreyi kabul eden Paylaşılan bir işlevdir: karma oluşturulacak dize değeri ve hangi algoritmanın kullanılacağını gösteren bir HashAlgorithm numaralandırma değeridir.

CreateHash, bir karma değer oluşturmak için beş farklı değişken kullanır:

• algoritma, beş farklı algoritma sınıfından herhangi birine referans depolayabilen bir HashAlgorithm değişkenidir.
• kodlayıcı, valueToHash’i bir bayt dizisine dönüştürmek için kullanılan bir ASCIIEncoding nesnesidir.
• valueByteArray, valueToHash’in bayt dizisi gösterimini saklar.
• hashValue, işlev için dönüş değerini depolayan geçici dize değeridir.
• hashValueByteArray, hashValue dize değişkeninin bayt dizisi gösterimini saklar.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın