İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

Veri Görüntüleme – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

Veri Görüntüleme – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Android'de Kodlama

Veri Görüntüleme

Microsoft SQL Server Analysis Services sunucusunda depolanan bir kübe bağlanmak ve içindeki verileri görüntülemek için Excel’i kullanacaksınız.

Analysis Services sunucusundaki Analysis Services Tutorial küpüne bağlanmak için aşağıdakileri yapın:

1. Excel başlatıldığında ve boş bir çalışma kitabı görünür durumdayken, Excel 2007’de Veri ➤ Dış Veri Al ➤ Diğer Kaynaklardan ➤ Microsoft Query’den tıklayın. Excel 2003’te, Veri ➤ Dış Verileri İçe Aktar ➤ Yeni Veritabanı Sorgusu’nu tıklayın.
2.OLAPCubest sekmesinde Veri Kaynağını Seç iletişim kutusuna gidin ve aşağıdakileri yapın:

A. <Yeni Veri Kaynağı> öğesi seçiliyken Tamam’a tıklayın.
B. Yeni Veri Kaynağı Oluştur iletişim kutusunda, Veri Kaynağınıza Hangi Adı Vermek İstiyorsunuz alanına AdventureWorksCube yazın.
C. Erişmek İstediğiniz Veritabanı İçin Bir OLAP Sağlayıcısı Seçin Listesinde, Analysis Services 9.0 için Microsoft OLE DB Sağlayıcısı’nı seçin.
D. Bağlan düğmesine tıklayın.

3. Çok Boyutlu Bağlantı 9.0 iletişim kutusunda aşağıdakileri yapın:

A. Analiz Sunucusu seçeneği seçiliyken, Sunucu kutusuna küpün depolandığı sunucu adını yazın (ve gerekirse Kullanıcı Kimliği kutusuna uygun kullanıcı adını ve Parola kutusuna parolayı yazın) ve ardından İleri’ye tıklayın.
B. Veritabanı listesinde, Analysis Services Eğitimi’ni seçin ve ardından Bitir’e tıklayın.

4. Yeni Veri Kaynağı Oluştur iletişim kutusunda, İstediğiniz Verileri İçeren Küpü Seçin listesinde, Analysis Services Eğitimi’ni seçin ve ardından Tamam’ı tıklatın.
5. Veri Kaynağı Seç iletişim kutusunda, OLAP Küpleri sekmesinde, Adventure- WorksCube öğesini seçin ve ardından Tamam’a tıklayın.
6. Excel 2007’de Verileri İçe Aktar iletişim kutusunda PivotTable Raporu seçeneği ve Mevcut Çalışma Sayfası seçeneği seçiliyken Tamam’ı tıklatın. Geçerli boş çalışma sayfasında bir PivotTable oluşturulur ve PivotTable Alan Listesi görüntülenir. Excel 2003’te, Pivot Tablo ve PivotChart Sihirbazı – Adım 3/3 iletişim kutusunda, Mevcut Çalışma Sayfası seçeneği seçiliyken Bitir’e tıklayın. Geçerli boş çalışma sayfasında bir PivotTable oluşturulur ve PivotTable Alan Listesi görüntülenir.

Verileri PivotTable ile görüntülemek için aşağıdakileri yapın:

1. Excel 2007’de PivotTable Alan Listesinde, Rapora Eklenecek Alanları Seçin listesinde aşağıdakileri seçin:
A. Satış Tutarı onay kutusu (İnternet Satışları bölümünde)
B. Eyalet İl Adı – Coğrafya onay kutusu (Müşteri bölümünde)
C. OrderDate.CalendarYear – CalendarSemester – CalendarQuarter – EnglishMonthName – FullDateAlternateKey onay kutusu (Sipariş Verileri bölümünde)

2. Excel 2003’te PivotTable Alan Listesi’nde aşağıdakileri tıklatın:
A. Listenin alt kısmındaki Satış Tutarı alanını tıklayın; Veri Alanının Ekle listesinde göründüğünden emin olun ve Ekle düğmesine tıklayın.
B. Eyalet İl Adı alanını tıklayın; Ekle listesinde Satır Alanının göründüğünden emin olun ve Ekle düğmesini tıklayın.
C. OrderDate.CalendarYear – CalendarSemester – CalendarQuarter – EnglishMonthName – FullDateAlternateKey alanına tıklayın, Ekle listesinden Sütun Alanı’nı seçin ve Ekle düğmesine tıklayın.

Veri Analizi

Excel, bu analizin sonucuna dayalı olarak önemli kararlar almanıza yardımcı olmak için verilerinizi analiz etmenizi sağlayan zengin bir araç seti sağlar.

Verileri sıralama, filtreleme ve ara toplama gibi Excel veri analizi teknikleri; veri tabloları oluşturma; verilerin birleştirilmesi; verileri gruplama ve özetleme; tablolar/listeler oluşturmak; senaryolar oluşturmak; hedef arayışı; Çözücü kullanarak; PivotTable’lar ve PivotChart’lar oluşturma; ve istatistiksel veri analizinin gerçekleştirilmesi bu bölümde ele alınmaktadır.


Veri görselleştirme Nedir
Veri görselleştirme yöntemleri
Geo görselleştirme nedir
Veri Görselleştirme araçları
Veri görselleştirme örnekleri
Veri GÖRSELLEŞTİRME Ders notları
Veri GÖRSELLEŞTİRME dersi
Data çıkarmak Ne demek


Verileri Sıralama

Excel, bir veri kaydı grubundaki veri değerlerini artan düzende (küçükten büyüğe, 0’dan 9’a, A’dan Z’ye) veya azalan düzende (büyükten küçüğe, 9’dan 0’a, Z’den A’ya) sıralayabilir. Örneğin, bir dizi siyasi oy toplamını, en çok oyu alan adaydan en az oyu alan adaya göre oylama bölgesine göre sıralayabilirsiniz.

Bir Excel çalışma sayfasındaki bir hücre grubunu sıralamak için aşağıdakileri yapın:

1. Sıralamak istediğiniz hücre grubu içinde tek bir hücre (tercihen ilk satırdaki bir veri sütunu başlığı) seçin.
2. Excel 2007’de Giriş ➤ (Düzenleme) Sırala ve Filtre Uygula’ya tıklayın ve ardından sıralama komutlarından birine tıklayın. Excel 2003’te, Veri ➤ Sırala’yı tıklayın, Sırala iletişim kutusundaki seçenekleri tamamlayın ve ardından Tamam’ı tıklayın.

Bir Excel çalışma sayfasındaki bir hücre grubunu sıralamak için, sıralamak istediğiniz hücre grubu içinde tek bir hücre (tercihen ilk satırdaki bir veri sütunu başlığı) seçin.

Excel 2007’de aşağıdakileri yapın:

1. Giriş ➤ (Düzenleme) Sırala ve Filtrele’ye tıklayın ve ardından şunlardan birini yapın:

• Metni artan düzende sıralamak, metni azalan düzende sıralamak, sayıları artan düzende sıralamak veya sayıları azalan düzende sıralamak için A’dan Z’ye Sırala, Z’den A’ya Sırala, Küçükten Büyüğe Sırala veya Büyükten Küçüğe Sırala’yı tıklatın. sırasıyla sipariş.

• Sıralama iletişim kutusunu görüntülemek ve özel bir sıralama düzeni belirlemek için Özel Sıralama’yı tıklayın. Sırala iletişim kutusunda, seçilen özel sıralama yan tümcesini eklemek, silmek veya kopyalamak için Düzey Ekle, Düzeyi Sil veya Düzeyi Kopyala’ya tıklayın; seçili özel sıralama yan tümcesini listede yukarı veya aşağı taşımak için yukarı veya aşağı oku tıklayın; veya ek seçenekler belirlemek için Seçenekler düğmesine tıklayın.

Seçenekler düğmesine tıklarsanız, sütun değerlerinin büyük/küçük harfe duyarlı sıraya göre sıralanması gerekiyorsa Büyük/Küçük Harfe Duyarlı onay kutusunu seçin; Yönlendirme alanında, hücre grubunun sırasıyla yukarıdan aşağıya mı yoksa soldan sağa mı sıralanması gerektiğini belirtmek için Yukarıdan Aşağıya Sırala veya Soldan Sağa Sırala seçeneğine tıklayın.

2. Sırala iletişim kutusuna dönmek için Tamam’ı tıklayın.

3. Her bir özel sıralama yan tümcesi için aşağıdakileri yapın:

A. Sütun sütununda, sıralanacak sütunu belirtin.
B. Sıralama Ölçütü sütununda, veri değerlerine, hücre rengine, yazı tipi rengine veya hücre simgesine göre sıralama yapılıp yapılmayacağını belirtin.
C. Sıra sütununda, Sıralama Ölçütü sütununda belirtilen seçeneğe göre ek ölçütler belirtin.

4. Verileri sıralamak için Tamam’a tıklayın.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın