İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

Uygulama Hatası Farkındalığı – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

Uygulama Hatası Farkındalığı – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Dijital İmzalar – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Uygulama Hatası Farkındalığı

Önceki noktaya benzer şekilde, kullanıcıların ne zaman hayal kırıklığına uğradıklarını veya yavaş indirmelerin dışında bir JavaScript hatası veya bir özellik sorunu gibi sorun yaşadıklarını bilmek iyi bir fikir olacaktır. Aslında, kullanıcının JavaScript’inin açık olduğunu bile bilmek isteyebilirsiniz. Bu aslında noscript etiketini kullanarak yapmak oldukça kolaydır. Burada gösterilen işaretlemeyi göz önünde bulundurun. Resim etiketi, kullanıcının JavaScript’ini devre dışı bıraktığını kaydedecek bir sunucu tarafı komut dosyasına başvurur. Yalnızca tarayıcı komut dosyasını kapattığında alınacaktır.

JavaScript’i açıksa ancak yine de bir hatayla karşılaşıyorsanız, bir hata işleyicisini window.onerror ile ilişkilendirmeyi ve ardından sunucuya ne olduğunu belirten bir çağrı göndermeyi hayal edebilirsiniz.

Lütfen kod örneğimizde XHR kullanmamayı tercih ettiğimizi, bunun yerine talebimizi iletmek için bir resim çağırdığımızı unutmayın. Bunun nedeni, hatalar oluştuğunda bunun yalnızca XHR farkında olmayan bir şeyin komut dosyamızı çalıştırıyor olması olabilir!

Kendinizden Sonra Temizleyin

JavaScript gibi üst düzey bir dil kullanmanın güzelliği, nesneler için bellek ayırma konusunda endişelenmenize gerek olmamasıdır. Yoksa sen mi? JavaScript, belleği kurtarmak için bir çöp toplama sistemi kullanır. Ancak, artık bir değer kullanılmadığı sürece bunu yapmaz. Geçmişte, çoğu JavaScript geliştiricisi bellek konusunda özensizdi ve değişkenleri boş olarak ayarlamak veya kullanılmayan nesne özelliklerinde silme operatörünü kullanmak için zaman ayırmadı.

Komut dosyaları genellikle hafızayı sızdırırdı, ancak genellikle bunu bilmiyorlardı. Geleneksel bir JavaScript uygulamasında, sayfayı nispeten hızlı bir şekilde kaldırır ve belleğin kurtarılmasına neden olacak yeni bir sayfa alırsınız. Ajax tarzı uygulamalar söz konusu olduğunda, kullanıcılar genellikle sayfalarda çok daha uzun süre kalır ve bellek sızıntıları meydana gelebilir.

Internet Explorer’da Bellek Sızıntıları ve Çöp Toplama

Sürüm 6’ya kadar olan Internet Explorer, döngüsel referansları çöp toplarken sorunlar yaşıyor. Örneğin, bir nesne başka bir nesneyi işaret ediyorsa ve bu nesne ilk nesneyi işaret ediyorsa, bu nesnelerin hiçbiri toplanmaz. Olay işleyicisi olaya neden olan DOM nesnesine geri döndüğünde, bunu en sık kapanışlarda ve olay işlemede görürüz.

Olay işleyicileri olan dairesel referanslar ve genel zamanlayıcıların aşırı kullanımı bazı tarayıcılarda bellek sızıntılarına ve kararsızlığa neden olabilir, bu nedenle her zaman kendinizden sonra temizleyin. Internet Explorer’ın bazı eski sürümlerinin kötü şöhretli olduğu bellek sızıntılarını izlemek istiyorsanız, Damlama aracını yararlı bulabilirsiniz.

Birçok Ajax kitaplığı, DOM programlamayı kolaylaştırmak için Class Name() gibi yeni yöntemler gibi çeşitli özellikler sunar. Bu yöntemlerin gerçekten oldukça kullanışlı olduğu göz önüne alındığında, Firefox 3 gibi bazı tarayıcılar bunların yerel sürümlerini yapıyor. Bir kitaplık kullanırsanız veya bu tür yardımcıların kendi sürümünüzü yazarsanız, kendi kodunuzu kullanmadan önce kitaplığın yerel sürümünü kontrol ettiğinizden emin olun, bu daha yavaş olabilir.

Yerel DOM’ye bu geçiş, Mozilla’daki getElementsByClassName() içermesiyle sınırlı değildir. W3C ayrıca bir seçici belirtimi geliştiriyor, böylece selectElement() gibi yöntemler gelecekte DOM’a erişmek için $css() veya $$( ) veya getElementsBySelector() yerine tercih edilen yol olabilir.


Uygulamalar durduruldu hatası
Uygulama DURDURULDU hatası çözümü
Uygulama durduruldu hatası Android
Ayarlar durduruldu hatası
Uygulama durduruldu hatası neden olur
Android uygulama DURDURULDU hatası çözümü
Google DURDURULDU hatası
Uygulama DURDURULDU hatası çözümü Samsung


Çalışma Zamanınızı Ayarlayın

Büyük miktarda JavaScript kodunu zamanında son kullanıcıya ulaştırmak kesinlikle önemli bir hedeftir, ancak bundan sonra ne olacağını ele almaz. Kod yürütüldüğünde, birkaç nedenden dolayı yavaş olabilir. İlk adım, sorunların nerede olabileceğini görmek için JavaScript kodunun profilini çıkarmaktır. Firebug, herhangi bir darboğazın nerede ortaya çıkabileceğini görebilmeniz için JavaScript’i profilleyen bir özellik içerir.

Profil oluşturucu elinizdeyken, sık çağrılan veya yürütülmesi yavaş olan işlevlere odaklanabilirsiniz. Gereksiz adımlardan kurtulursanız veya algoritmaları yeniden kodlarsanız verimliliği kesinlikle artırabilirsiniz. Bununla birlikte, JavaScript’i döngüler için ayarladığınız düşük seviyeli bir dil gibi ele almaya çalışırken dikkatli olun.

İlk olarak, dilin ve farklı tarayıcılarda uygulanmasının sizi şaşırtacağını göreceksiniz. Yerel bir DOM yöntemi çağrısının aşırı kullanımı bir tarayıcıda oldukça yavaş olabilirken diğerinde olmayabilir. İkincisi, C gibi daha düşük seviyeli bir dilden öğrendiğiniz numaralara yönelirseniz, bunlar aslında performansa zarar verebilir.

Örneğin, bit düzeyinde işlemler JavaScript’te her zaman hesaplamaları daha hızlı yapmaz. Nasıl kullanıldıklarına bağlı. Aslında işleri daha da kötüleştirebilirler. Bunun üst düzey bir yorumlanmış dil olduğunu unutmayın.

Ardından, profil oluşturucuyu çalıştırdığınızda, kodu kullanıcının değil, makinenizin çalıştırdığını anlayın. Kullanıcının deneyimi çok farklı olabilir. Bir şey hızlı indirilse ve sisteminizde düzgün bir şekilde çalışıyor gibi görünse bile, son kullanıcının sisteminde çalıştırmanın yine de acı verici olması mümkündür.

Durumun böyle olduğunu öğrenirseniz, bilgisayarların ne kadar hızlı, orta ve yavaş çalıştığına dair bir fikir edinmek ve kaç kullanıcınızın yavaş yaşadığını anlamak için bazı hesaplamaları çalıştırmak üzere bir tanılama komut dosyası oluşturmak isteyebilirsiniz. 

HTTP İsteklerini En Aza İndirme

Web tarayıcılarının web geliştiricilerinin sıklıkla yanlış yorumladığı bir yönü, iki bağlantı sınırıdır. HTTP belirtimine göre, tarayıcılar tam nitelikli bir etki alanına iki bağlantıyla sınırlıdır. Web’deki geleneksel görüş, bazı tarayıcıların (en azından resimler için) bu sınırı aştığını ileri sürer, ancak bu, son kullanıcı bunları değiştirmediği sürece aslında doğru değildir.

Kalıcı bağlantılar kullanan istemciler, belirli bir sunucuya sağladıkları eşzamanlı bağlantıların sayısını sınırlamalıdır. Tek kullanıcılı bir istemci, herhangi bir sunucu veya proxy ile 2’den fazla bağlantıya sahip OLMAMALIDIR. Bir proxy, başka bir sunucuya veya proxy’ye en fazla 2*N bağlantı KULLANMALIDIR; burada N, aynı anda etkin olan kullanıcıların sayısıdır. Bu yönergeler, HTTP yanıt sürelerini iyileştirmeyi ve tıkanıklığı önlemeyi amaçlamaktadır.

İki bağlantı sınırının gerçekliği, insanların görüntüleri veya JavaScript ve CSS dosyaları gibi diğer bağımlı nesneleri diğer etki alanlarında barındırmasının birincil nedenidir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın