Test Yaklaşımları – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma
Test Yaklaşımları
Çevik yaklaşımlar, Web projelerinde giderek daha fazla kullanılmaktadır. Çevik yaklaşımlar işbirliğine odaklanırken, geleneksel yaklaşımlar planlama ve proje yönetimine odaklanır. Bir Web projesinin özelliklerine bağlı olarak, proje süresince çevik ve geleneksel yaklaşımlardan test faaliyetleri gerçekleştirmek gerekebilir.
Projelerde çeviklik ve disiplin arasında doğru dengenin nasıl bulunacağını uzun uzadıya açıklayın. Bu bölüm, Web uygulama testi için belirli bir yaklaşımı tanıtmayacaktır. Bunun yerine, geleneksel ve çevik test yaklaşımlarının özelliklerini açıklayacağız ve nasıl farklı olduklarını göstereceğiz.
Geleneksel Yaklaşımlar
Geleneksel bir yaklaşım açısından bakıldığında, bir projedeki test faaliyetleri aşağıdakileri planlamayı, hazırlamayı, gerçekleştirmeyi ve raporlamayı içerir:
•Planlama: Planlama adımı, kalite hedeflerini, genel test stratejisini, tüm test seviyeleri için test planlarını, metrikleri ve ölçüm yöntemlerini ve test ortamını tanımlar.
•Hazırlık: Bu adım, test tekniklerinin ve araçlarının seçilmesini ve test senaryolarının (test verileri dahil) belirlenmesini içerir.
• Gerçekleştirme: Bu adım, test altyapısını hazırlar, test senaryolarını çalıştırır ve ardından sonuçları belgeler ve değerlendirir.
• Raporlama: Bu son adım, test sonuçlarını özetler ve test raporlarını oluşturur.
Bir yandan, geleneksel yaklaşımlar iş sonuçlarını (ör. kalite planı, test stratejisi, test planları, test senaryoları, test ölçümleri, test ortamı, test raporları) ve rolleri (ör. test yöneticisi, test danışmanı, test uzmanı, araç uzmanı) tanımlar. ) ve ayrıca çalışma sonuçlarını oluşturmak için ayrıntılı adımlar (örneğin, mevcut test verilerini analiz edin veya test verilerini hazırlayın/sağlayın). Öte yandan çevik yaklaşımlar, kalite hedefini tanımlar ve ardından kalite hedefini karşılayan (veya aşan) yazılım oluşturmak için ekibin kendi kendini organize etmesine güvenir.
Web uygulamalarının geliştirildiği kısa piyasaya sürme döngüleri nedeniyle, yalnızca en önemli iş sonuçlarını seçmek, rolleri birleştirmek ve gereksiz iş adımlarını kaldırmak tipik bir durumdur. Ayrıca, proje sırasında meydana gelen gecikmeleri telafi etmek için test aşamasında “zamanın telafi edilmesi” sıklıkla söz konusudur.
Bu nedenle, proje teslimine kadar geçen süreyi belirleyen faaliyetler dizisinin kritik yolunu kısaltmak için test faaliyetleri mümkün olduğu kadar erken başlatılmalıdır.
Örneğin, planlama ve tasarım faaliyetleri geliştirme başlamadan önce tamamlanabilir ve çalışma sonuçları elde edilir edilmez statik olarak doğrulanabilir. Bunun, Web uygulamalarının kısa geliştirme döngülerine güzel bir şekilde uyan teslim süresini kısaltmaya yardımcı olduğunu göstermektedir.
Yazılım test Metodolojileri
Yazılım test Süreçleri
Temel test Süreçleri
Test yöntemleri
Manuel test Süreçleri
Yazılım test çeşitleri
Yazılım test süreç ve Metodolojileri
Black Box test çeşitleri
Çevik Yaklaşımlar
Çevik yaklaşımlar, bir ekibin sorunlara ortaklaşa ve özerk bir şekilde çözüm bulacağını varsayar (kendi kendine örgütlenmeye güvenir). Bu aynı zamanda testler için de geçerlidir.
Bu nedenle test, roller meselesi değil, yakın işbirliği ve ekipte mevcut olan yeteneklerin en iyi şekilde kullanılması meselesidir. Bu, testin entegre bir geliştirme faaliyeti olduğu anlamına gelir. Tüm ekip, kaliteden ve dolayısıyla testten müştereken sorumludur.
Çevik yaklaşımlar, hemen bir fayda vaat etmeyen faaliyetleri göz ardı eder. Örneğin, bir şeyleri neredeyse hiç belgelemezler veya test planları yazmazlar; bunun yerine doğrudan iletişim kurar, beklentileri açıkça ifade eder ve bunları karşılamayı birlikte taahhüt ederler.
Ekip üyeleri, hataların hızlı bir şekilde tespit edilip analiz edilmesini ve verimli bir şekilde ortadan kaldırılmasını sağlamak için yakın işbirliği yapmalı ve birbirlerini “anlamalıdır”.
Çevik bir yaklaşımda, geliştiriciler birim testleri gerçekleştirir, yani kendi çalışmalarını test ederler. Bu birim testlerini otomatikleştirerek, küçük “değişim dedektörleri” olarak kullanılabilirler. Küçük bir işlevsellik parçası artık eskisi gibi çalışmadığında, değişiklik hemen algılanacaktır.
Bir hatanın ortaya çıkması ile tespit edilmesi arasındaki gecikme önemli ölçüde azalır, bu da geliştiricilerin hatayı düzeltmesini kolaylaştırır, çünkü en son etkinlikler veya değişiklikler zihinlerinde hâlâ tazedir. Hızlı geri bildirime ek olarak, otomatikleştirilmiş testler, kısa geliştirme döngüleri ve yeniden düzenleme için önemli bir ön koşuldur.
Ekipte geliştiricileri destekleyen ve ekip içinde kalite güvencesi liderliğini üstlenen özel bir test uzmanı olabilir. Ayrıca, testi yapan kişi (geliştiricilerin birim testlerinden daha yüksek bir soyutlama seviyesinde olan) işlevsel testler hazırlayabilir ve test komut dosyalarını değişikliklere karşı toleranslı hale getirebilir. Ek olarak, test cihazı müşteriyi işlevsel testler yazma konusunda destekleyebilir.
Aşağıdaki Extreme Programming (XP) uygulamalarının, test etme ve kalite güvencesi üzerinde özel bir etkisi vardır.
• Eşli programlama: geliştiriciler arasında, geliştiriciler ve test edenler arasında ve genellikle ekip içinde bilgi alışverişini hızlandırır. Yazılım incelemelerine benzer şekilde, hataları erken tespit etmeye de yardımcı olur.
• Bir site müşterisi: gereksinimlerle ilgili soruları için her zaman hazırdır ve bu doğrultuda kararlar alır. Müşteri, test cihazıyla birlikte, daha sonra kabul testleri için de kullanılabilecek fonksiyonel testleri hazırlar.
• Sürekli entegrasyon: küçük adımların değişiklik riskini en aza indirmeye yardımcı olmasını sağlar ve tüm sistemin hatasız olduğunu sürekli olarak doğrulamak için tüm testleri yürütür.
• Önce test geliştirme: testlerin koddan önce yazıldığı anlamına gelir ve “geliştirici çiftinin” “nasıl”ı uygulamadan önce “ne”yi düşünmesini sağlar. Bu testler otomatiktir, böylece sürekli entegrasyon için kullanılabilirler.
Özelliğe Dayalı Geliştirmenin Eşli programlamayı kullanmadığını, bunun yerine kod incelemelerini desteklediğini not etmek ilginç olabilir. Ancak her iki yaklaşım da statik kalite güvence tekniklerinin koda en başından itibaren uygulanmasını garanti eder.
Burada açıklanan çevik yaklaşım, temel olarak birim ve kabul testlerine atıfta bulunur. Aksine, entegrasyon ve sistem testleri için geleneksel yaklaşımlar kullanılır.
Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır.
1) Backlink Paketi 50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)