Temel Kimlik Doğrulama – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma
Temel Kimlik Doğrulama
Kimlik Doğrulama Yöntemleri iletişim kutusunun Kimliği doğrulanmış erişim bölümündeki Temel kimlik doğrulama onay kutusunu seçerek IIS’de Temel Kimlik Doğrulamayı etkinleştirebilirsiniz. Ayrıca, temel kimlik doğrulama için bir varsayılan etki alanı ve bölge belirtebilirsiniz.
Varsayılan olarak IIS, kimlik bilgilerini sunucunun ait olduğu etki alanına göre doğrular. IIS’nin kullanıcıların kimliğini farklı bir etki alanında doğrulamasını istiyorsanız, etki alanını Varsayılan etki alanı metin kutusunda belirtin. Ülke metin kutusu, tarayıcı kimlik bilgilerini istediğinde kullanıcıya görüntülenecek metni belirtmenize olanak tanır; doğası gereği bilgilendirme amaçlıdır ve kimlik doğrulama davranışını hiçbir şekilde değiştirmez.
Temel Kimlik Doğrulama, HTML 1.0’da tanımlandı, bu nedenle bir süredir ortalıkta dolaşıyor ve en yaygın olarak desteklenen kimlik doğrulama biçimidir. Kullanıcılardan kimlik bilgileri (bir kullanıcı adı ve parola) istenir ve bu kimlik bilgileri daha sonra bir base64 dizisine kodlanır ve kimliklerinin doğrulanabileceği IIS’ye geri gönderilir.
Temel Kimlik Doğrulama ile ilgili en büyük sorun, kullanıcı adı ve parolanın net metin olarak gönderilmesidir. Bir base64 dizisini kodlamak ve kodunu çözmek çok basittir, bu nedenle ağ tarayıcısı olan herkes kodlanmış diziyi kolayca yakalayabilir, kodunu çözebilir ve birinin kullanıcı adını ve parolasını belirleyebilir.
Bu nedenle, Temel Kimlik Doğrulama kendi başına güvenli bir kimlik doğrulama biçimi değildir. Elbette bunun bir uyarısı var. Güvenli Yuva Katmanı (SSL), Temel Kimlik Doğrulama’da kullanılan base64 kodlu dize dahil olmak üzere bir tarayıcı ile IIS arasındaki tüm iletişimleri şifreleyebilir. Temel Kimlik Doğrulamayı SSL ile kullanmak, çok güvenli ve geniş çapta desteklenen bir kimlik doğrulama mekanizması sağlar.
Çoğu tarayıcı Temel Kimlik Doğrulamayı desteklediğinden, uyumluluk bir sorun olduğunda Temel Kimlik Doğrulama iyi bir seçenektir. Temel Kimlik Doğrulama, temsilci atamayı da destekler, bu nedenle, belirli ağ kaynaklarına erişmek için temsilci kullanmanız gereken senaryolarda kullanışlıdır. Temel Kimlik Doğrulamanın doğası gereği güvensiz olduğunun her zaman farkında olmalısınız ve onu kullanırken tarayıcı ile sunucu arasındaki iletişim hattını güvenli hale getirmeye çalışmalısınız.
Özet Kimlik Doğrulaması
Özet Kimlik Doğrulaması, bir ağ üzerinden düz metin parola göndermeyle ilgili bariz sorunlardan kaçınmak için tasarlanmış bir sorgulama/yanıt kimlik doğrulama mekanizmasıdır. Temel Kimlik Doğrulama’dan daha yeni bir kimlik doğrulama mekanizmasıdır, bu nedenle bazı tarayıcılar bunu desteklemeyebilir.
Kimlik Doğrulama Yöntemleri iletişim kutusunun Kimliği doğrulanmış erişim bölümündeki Windows etki alanı sunucuları için Özet kimlik doğrulama onay kutusunu seçerek IIS’de Özet Kimlik Doğrulamayı etkinleştirebilirsiniz. Özet Kimlik Doğrulaması, yalnızca Active Directory çalıştırıyorsanız kullanılabilir.
Özet Kimlik Doğrulama’da, IIS bir sorgulama dizesi oluşturur ve bunu tarayıcıya gönderir. Ardından tarayıcı, kullanıcının kimlik bilgilerini girebileceği bir iletişim kutusu görüntüler, ancak bu kimlik bilgilerini şifrelenmemiş olarak IIS’ye geri göndermez.
Bunun yerine, parolayı meydan okuma dizesinin sonuna kadar birleştirir ve birleştirilmiş dizeyi hash’ler. Bu, özet olarak bilinen ve kullanıcı adıyla birlikte IIS’ye geri gönderilen bir dizi karakterle sonuçlanır.
IIS, istemciden özeti ve kullanıcı adını alır ve Active Directory’den kullanıcı adı için parolayı alır. Ardından, tarayıcıya gönderdiği sorgulamanın sonunda parolayı birleştirir ve kendi özetini oluşturmak için tarayıcıyla aynı algoritmayı kullanır. Tarayıcıdan geri gönderilen özet ile IIS tarafından oluşturulan özet eşleşirse, IIS makul bir şekilde kullanıcının uygun parolayı girdiğini varsayabileceği için kullanıcının kimliği doğrulanır.
Parola ağ üzerinden gönderilmediği için bu, Temel Kimlik Doğrulamadan daha güvenlidir; ancak, kendi güvenlik riskleriyle birlikte gelir. Bilgisayar korsanları, Özet Kimlik Doğrulamasının üstesinden gelmek için tekrar saldırılarını kullanabilir.
Kimlik doğrulama yöntemleri
Kimlik doğrulama ne demek
Auth Nedir
Authenticator
Authentify ne demek
Authentication app ne demek
Authentication Nedir
Authentication Framework Samsung nedir
Bir tekrar saldırısında, bilgisayar korsanları bir meydan okuma dizisini ve sonuçta ortaya çıkan özeti yakalamak için bir ağ tarayıcısı kullanır. Daha sonra yakalanan yanıtı “yeniden oynatabilirler” ve IIS bunların kimliğini doğrular. Parolayı doğrudan çalmaktan biraz daha fazla zaman ve çaba gerektirir, ancak yine de etkilidir.
Özet Kimlik Doğrulaması, Temel Kimlik Doğrulaması kadar geniş çapta desteklenmez, ancak Entegre Windows Kimlik Doğrulaması’ndan daha geniş çapta desteklenir. Temsilci atamayı desteklemez ve Active Directory’nin hesap parolalarını tersine çevrilebilir şifreleme kullanarak depolamasını gerektirir çünkü IIS özeti doğrulamak için orijinal değiştirilmemiş parolaya ihtiyaç duyar.
Tek yönlü şifreleme, daha güvenli bir parola depolama biçimidir, bu nedenle bazı ağ yöneticilerinin tersinir şifreleme kullanma fikrine karşı olduklarını görebilirsiniz. Delegasyonu kullanmanız gerekmediğinde ve uyumluluğun önemli olduğu ancak Temel Kimlik Doğrulamanın çok büyük bir güvenlik riski oluşturduğu (örneğin, SSL ile güvenliğini sağlayamayacağınız) durumlarda Özet Kimlik Doğrulamasını kullanmalısınız.
Entegre Windows Kimlik Doğrulaması
Tümleşik Windows Kimlik Doğrulaması, Internet Explorer kullanıcılarına sorunsuz bir oturum açma deneyimi sunan çok güvenli bir sorgulama/yanıt tarzı kimlik doğrulama mekanizmasıdır. Internet Explorer, kullanıcıdan kimlik bilgilerini istemek yerine, kimlik doğrulaması yapmak için oturum açmış kullanıcının kimlik bilgilerini kullanır.
Kimlik doğrulama başarılı olursa, kullanıcı asla bir oturum açma ekranı görmez. Kimlik doğrulama başarısız olursa, Internet Explorer kullanıcıdan farklı bir kimlik bilgisi seti ister.
Kimlik doğrulamanın sorunsuz olması için, hem istemcinin hem de sunucunun aynı Active Directory’ye erişimi olması veya her iki makinede tanımlanmış aynı hesaplara (yani, aynı kullanıcı adı ve aynı parolaya sahip hesaplar) sahip olması gerekir. Kimlik Doğrulama yöntemleri iletişim kutusunun altındaki Tümleşik Windows kimlik doğrulaması onay kutusunu seçerek IIS’de Tümleşik Windows Kimlik Doğrulamasını etkinleştirebilirsiniz.
Tümleşik Windows Kimlik Doğrulaması ile ilgili en büyük sorun, Internet Explorer’da çalışmak üzere tasarlanmış Microsoft’a özgü bir kimlik doğrulama mekanizması olması ve tarayıcı uyumluluğunu sorgulanabilir hale getirmesidir. Firefox, Tümleşik Windows Kimlik Doğrulamasını destekler, ancak otomatik kimlik doğrulamayı denemek yerine kullanıcıya bir iletişim kutusu görüntüler.
Opera gibi diğer tarayıcılar, kimlik doğrulama türünün desteklenmediğini belirten bir mesaj görüntüler. Çeşitli tarayıcıları desteklemeniz gerekiyorsa bu kimlik doğrulama yöntemini kullanmamalısınız. Tümleşik Windows Kimlik Doğrulaması aslında iki farklı kimlik doğrulama mekanizmasından oluşur, Kerberos ve NT LAN Manager.
Varsayılan olarak, Windows 2000 ve 2003 sunucuları Kerberos Kimlik Doğrulaması’nı kullanmayı dener, ancak ilgili hesaplar düzgün yapılandırılmamışsa NTLM’ye geri döner. Windows XP’de IIS, NTLM kullanır çünkü Kerberos, Active Directory’ye bağımlıdır.
Kerberos Kimlik Doğrulaması devredilebilir, ancak NTLM devredilemez, bu nedenle yetkilendirme büyük ölçüde yapılandırmaya bağlıdır. Ne yazık ki, hesapların Active Directory etki alanı denetleyicilerinde Kerberos Kimlik Doğrulaması kullanacak şekilde yapılandırılması bu çalışmanın kapsamı dışındadır.
Dikkate değer başka bir sorun da, Microsoft’un Noktadan Noktaya Tünel Protokolü (PPTP) kullanılarak bir Sanal Özel Ağ (VPN) üzerinden gönderilmedikçe, Tümleşik Windows Kimlik Doğrulamasının bir proxy üzerinden kullanıldığında bir güvenlik duvarı üzerinden çalışmayabilmesidir.
Tümleşik Windows Kimlik Doğrulaması, istemci ve sunucuların aynı Active Directory’ye erişimi olduğu dahili intranet uygulamaları için tercih edilen kimlik doğrulama türüdür ve sisteme erişen herkesin Internet Explorer kullandığı varsayılabilir. Halka açık web siteleri için tasarlanmamıştır.
Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır.
1) Backlink Paketi 50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)