İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

Sunumların Püf Noktaları – Sunum Hazırlama – Sunum Hazırlatma Hizmeti – Sunum Hazırlatma Ücretleri – Sunum Yaptırma

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

Sunumların Püf Noktaları – Sunum Hazırlama – Sunum Hazırlatma Hizmeti – Sunum Hazırlatma Ücretleri – Sunum Yaptırma

Dijital İmzalar – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Sunumların Püf Noktaları


jeffbezosweb” ailesi, şirket sunumlarında profesyonellikle hareket eder. Sunumun yapılacağı şirketle ilgili detaylı araştırma yaparak sizlere amaca uygun etkileyici bir şirket sunumu teslim edilir.

Sizler de şirket sunumu yaptırmak istiyorsanız iletişim adreslerimizden bizlere ulaşabilirsiniz.


PowerPoint Tasarımınızı Doğru Yapın

Slayt düzeni, yazı tipi seçimi veya ikonografi ile uğraşmanıza gerek olmadığı için, profesyonel iş PowerPoint şablonlarını kullanmak sunum destesi tasarımında zaten çok yardımcı olur.

Yine de, şablonlarınızı markaya göre ve sunmak üzere olduğunuz sunuma daha uygun hale getirmek için özelleştirmeniz gerekecek. Aşağıda, güvertenize ekstra bir cazibe kazandırmak için en iyi sunum tasarımı ipuçlarımız bulunmaktadır.

Madde İşareti Yerine Görselleri Kullanın

Steve Jobs’un sunumlarını daha önce izlediyseniz, asla madde işaretli listeler kullanmadığını fark etmişsinizdir. Garip değil mi? Çünkü madde işareti kullanmak sunum tasarımında en evrensel tavsiyedir.

Ancak Jobs’ın görselleri madde işaretli metinlere tercih etmesinin geçerli bir bilimsel nedeni var. Araştırmacılar, görsellerle verilen bilgilerin tek başına kelimelerden daha iyi akılda kaldığını buldu. Buna “resimsel üstünlük etkisi” denir. Moleküler biyolog John Medina’nın da açıkladığı gibi:

“Bir bilgi duyun ve üç gün sonra bunun %10’unu hatırlayacaksınız. Bir resim ekleyin ve %65’ini hatırlayacaksınız.”

Bu nedenle, amacınız sununuzun akılda kalıcılığını geliştirmekse, metinleri her zaman mantıklı olduğunda resimler ve görselleştirmelerle değiştirin.

Daha Az Slayt Daha İyidir!

Değeri ne olursa olsun, uzun bir PowerPoint sunumu bir noktada yorucu hale gelir. İnsanlar odaklarını kaybederler ve bilgiyi akıllarında tutmayı bırakırlar. Bu nedenle, her zaman havları düzeltmek için biraz zaman ayırın ve sunumunuzdaki bazı tekrarlayan fikirleri pekiştirin.

Örneğin, McKinsey’de yeni yönetim danışmanları, müşteri sunumlarındaki slaytların sayısını azaltmak için eğitilmiştir. Aslında, kıdemli bir ortak, her 20 slaytı yalnızca iki slaytla değiştirmekte ısrar ediyor. Bunu yapmak, ana iş sunumu fikirlerine – iletişim kurmak ve dolgu ifadelerini bırakmak için ihtiyaç duyduğunuz ana odaklanmanızı ister.

Slaytlarınızı kısaltmak için birkaç hızlı ipucu:

Net bir başlangıç ​​(kurulum), ana anlatı (yüzleşme), bitiş (çözünürlük) içeren üç yaylı bir yapı kullanın. Bunlardan herhangi birine uymayan fikirleri bırakın.

Tweet atarken yaz. Twitter’da paylaştığınıza benzer şekilde, 156’dan az sembolden oluşan kısa, yerinde metin tanıtımları oluşturun. Numaralarınızı bağlamsallaştırın. İlgili istatistikleri, dinleyicilerle ilgili bir bağlamda sunun. Daha kolay kavrama için daha uzun istatistikleri veri görselleştirmelerine dönüştürün.


Online sunum yaparken dikkat edilmesi Gerekenler
Slayt yapmanın püf noktaları
Sunum ortamı nasıl olmalı
Etkili bir seminer sunumu nasıl yapılır
Etkili bir sunum hazırlamak için nelere dikkat etmeliyiz
Sunum sırasında yapılmaması Gerekenler
Yöneticilere sunum yapmak
PowerPoint sunum özellikleri


Tutarlılık

Sağlam bir iş sunumunda, her slayt bağlantı hikayesinin bir parçası gibi hissettirir. Bu tutarlılığı sağlamak için aynı görsel stili uygulayın ve tüm sunumunuz boyunca aynı temel mesajı koruyun.

Güvertede aynı tipografiyi, renk düzenini ve görsel stilleri kullanın. Ancak yeni bir konuya geçişi vurgulamanız gerektiğinde (örneğin, bir kurgudan ana fikirleri ifade etmeye geçiş), anlatıdaki küçük değişikliği belirtmek için yeni bir görsel öğe ekleyin.

Kapanışınızı Unutulmaz Hale Getirin

En son paylaşılan bilgileri hatırlayalım. Bu nedenle, bu iş sunumu paketlerinin izleyicilerin hafızasında kalmasını sağlayın. Bunun için üç stratejimiz var.

Üçlü Kuralı Kullanın

Üçün Kuralı, fikirleri ve kavramları üçlü olarak sunulduklarında en iyi şekilde hatırladığımızı ve beğendiğimizi öne süren edebi bir kavramdır.

Birçok ünlü yazar ve konuşmacı bu tekniği kullanır. Üç Kuralı işe yarar çünkü üç, çoğu insanın ilk denemelerinde hatırlayabildiği maksimum öğe sayısıdır. Aynı şekilde, bu tür eşleştirmeler, beynimiz için hatırlaması kolay, kısa, tanıdık bir yapı oluşturur.

Başlık Kapatma Tekniğini Deneyin

Bir başka popüler sunum kapatma tekniği de anlatınızın başlangıcına geri dönmek ve ana fikrinizi başlığı bir paket servis şeklinde yinelemek gerekir.

Bunu yapmak, en az iki kez tekrarlandığından, hedef kitlenizin temel mesajınızı daha iyi tutmasına yardımcı olur. Ayrıca, bir kapanma duygusu getirir – beynimizin sevdiği iyi hissetme durumu. Ayrıca, tek satırlık kısa bir kapanış, uzun bir özetten daha akılda kalıcıdır ve bu nedenle daha iyi akılda kalır.

Sorular Sorun

Sunumu bitirdikten sonra konuşmayı sürdürmek istiyorsanız, dinleyicilerin yanıtlamasını istediğiniz genel bir soruyla sunumunuzu sonlandırabilirsiniz.

Alternatif olarak, üyeleri size soru sormaya teşvik edebilirsiniz. İkincisi, bazı konuları daha fazla tartışmak ve anında geri bildirim almak istediğiniz bilgi amaçlı sunumlar için daha uygundur.

Sunumları Özel Yapan Nedir?

Şimdi sizi bir iş sunumunun nasıl yapılacağına dair genel bilgilerle donattığımıza göre, diğer sunucuların bu işle nasıl başa çıktıklarına ve onlardan alabileceğiniz derslere bir göz atalım.

Saha Destesi

Bu, en iyi uygulamaların tümüne ulaşan iyi bir iş konuşması sunumu örneğidir. Güverte, çoğu Y kuşağının bir banka şubesine girmektense dişçiye gitmeyi tercih ettiğine dair büyük bir şok edici ifadeyle açılıyor.

Ardından, şirketin yukarıdaki çözüme yönelik çözümünü tartışmaya devam ediyor. 8 dakika içinde gerçekleştirilen, kağıtsız hesap açma işlemine sahip tamamen dijital bir banka. Ana ürün özelliklerini ve değer önerisini ilettikten sonra, deste, veri görselleştirmelerini kullanarak ürünün şu ana kadar ne kadar ilgi çektiğini daha da kavramsallaştırır. Eksik olan tek şey, mevcut bitiş biraz ani hissettirdiği için slaytları kapatmak için sağlam bir harekete geçirici mesaj içermelidir.

WeWork Saha Destesi

D Serisi tur için WeWork daha resmi bir iş sunumuyla gitti. Genel şirket bilgilerinin ortaya konulmasıyla başlar ve daha sonra iş modellerini, mevcut piyasa koşullarını ve şirketin piyasadaki konumunu açıklamaya geçilir.

Bu destenin iyi yanı, ticari büyüme beklentilerini ve değer tekliflerini ölçmeleridir. Yatırımcılar için olası kazançlar somut rakamlarla gösterilmektedir. Ancak, bu grafikler arka arkaya gidiyor, bu nedenle tüm veri noktalarını tutmak biraz zorlaşıyor.

Sunumlarının son kısmı, yeni bir teklife odaklanıyor. Takımın onu hayata geçirmek için neden para aradığını açıklıyor. Aynı şekilde, pazar büyüklüğü istatistikleri, örnek projeler ve beş yıllık bir gelir tahmini ile akıl yürütmelerini destekliyorlar.


jeffbezosweb” Online sunum yaparken dikkat edilmesi Gerekenler,Slayt yapmanın püf noktaları,Sunum ortamı nasıl olmalı,Etkili bir seminer sunumu nasıl yapılır,Etkili bir sunum hazırlamak için nelere dikkat etmeliyiz,Sunum sırasında yapılmaması Gerekenler,Yöneticilere sunum yapmak,PowerPoint sunum özellikleri alanlarında hizmet vermektedir.


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın