İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

SQL Alan Sınıfı – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

SQL Alan Sınıfı – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Çoklu Kullanım Sorunları

SQL Alan Sınıfı

Bu yazımız boyunca, belirli öğeler için değerleri tanımlayan numaralandırmaları göreceksiniz. Tüm bu numaralandırmalar, örnek koddaki Raporlama projesindeki Globals.vb dosyasında (Apress web sitesinin Kaynak Kodu alanında) saklanır. Listeleme, tüm numaralandırmaları ve bunlara karşılık gelen değerleri sağlar.

Her bir numaralandırma ve değerlerin neyi temsil ettiği hakkında açıklamalar için aşağıya bakın. Globals modülünde listelenen SqlString işlevi, bir dizedeki herhangi bir kesme işaretini iki kesme işaretiyle değiştirir. Bu, dizelerin bir SQL ifadesi için uygun şekilde biçimlendirilmesini sağlar ve bu araç parametreli sorgular kullanmadığından SQL enjeksiyon saldırılarından kaçınmaya yardımcı olur.

SqlField sınıfı, bir SQL sorgusunun SELECT, ORDER BY ve GROUP BY yan tümcelerinde görünen alanlar (a.k.a. sütunlar) için bilgileri depolamak üzere tasarlanmıştır. Bu yan tümcelerin her birinin biraz farklı bir sözdizimi vardır, ancak konuya indiğinizde hepsi birer alan listesidir.

İşte aralarındaki temel farklar:

• SELECT yan tümcesi: Sorgudan hangi alanların döndürüleceğini tanımlayan alan listesi. Bu yan tümce, SELECT Field1 AS AliasA, Field2, Field3 AS AliasB vb. gibi AS anahtar sözcüğünü (istenirse) kullanarak alanları yeniden adlandırmanıza olanak tanır.
• GROUP BY yan tümcesi: Toplu veriler için sonuç gruplamalarını tanımlayan alan listesi (MAX, MIN, SUM, AVG, vb.). Bu yan tümce, GROUP BY Field1, Field2 vb. gibi herhangi bir ek özelliği olmayan bir alan listesidir.
• ORDER BY deyimi: Döndürülen verilerin sıralama düzenini belirleyen alan listesi. Bu yan tümce, ORDER BY Field1, Field2 ASC, Field3 DESC vb. gibi alan adlarıyla birlikte sıralama yönergelerini (istenirse) belirtmenize olanak tanır.
Bu üç tümcenin her biri için farklı bir alan sınıfı uygulayabilirsiniz, ancak zaman ve mekan açısından, üçünün de özelliklerini destekleyen tek bir sınıf oluşturdum. Çok basit SqlField sınıfı, Listing’de gösterildiği gibi üç özellik ve üç kurucudan oluşur.

Sınıftaki üç kurucuya dikkat edin ve alanların kullanılabileceği üç farklı SQL cümlesi olduğunu unutmayın (SELECT, GROUP BY ve ORDER BY). Bu bir tesadüf değil. Her yapıcı, belirli bir yan tümce için uygun özelliklere sahip bir SqlField nesnesini başlatmak üzere tasarlanmıştır. Her bir tümceyi ve tümcelerin hangi özellikleri ve oluşturucuları kullanabileceğini ana hatlarıyla belirtir.

Yalnızca alan Adını belirterek herhangi bir alan türü için bir SqlField nesnesini başlatabilirsiniz. Bir SELECT alanı için bu, hiçbir diğer adın tanımlanmayacağı anlamına gelir. ORDER BY alanı için, sıralama yönünün varsayılan olarak ASC (artan) olacağı anlamına gelir.

Bir alan için kullanılmayan özellikler belirtilirse, bunlar SqlField nesnesini kullanan yöntem tarafından dikkate alınmaz. Örneğin, bir ORDER BY veya GROUP BY alanı için bir Alias ​​özelliği belirtirseniz, SQL deyimi yazıldığında GROUP BY veya ORDER BY deyimini etkilemeyecektir.

SQL Alanı Toplama Sınıfı

Tek bir SqlField nesnesi tek başına çok az değerlidir çünkü SQL sorguları genellikle yalnızca tek tek alanlar ile değil, alan listeleriyle ilgilenir. SqlFieldCollection, Listing’de gösterildiği gibi SqlField nesnelerinin bir listesini depolamak için tasarlanmış, türü kesin olarak belirlenmiş bir koleksiyon sınıfıdır.

Çoğu koleksiyon sınıfında olduğu gibi, SqlFieldCollection, koleksiyondaki SqlField nesneleriyle çalışmayı daha sezgisel hale getirmeye yardımcı olan Item, Add ve Remove gibi güçlü yazılan koleksiyon özelliklerini ve yöntemlerini ortaya çıkarır. Sınıf için üç farklı Add işlevi olduğuna dikkat edin. Her Add işlevi, önceki bölümde tartışılan eşdeğer SqlField yapıcısına eşlenir.

Kayda değer tek gerçek yöntem Bul işlevidir. Adı parametre olarak kabul eder ve eşleşen bir Name özelliğine sahip bir SqlField arayan alanların listesini yineler. Uygun bir eşleşme bulursa, eşleşen SqlField nesnesi döndürülür. Aksi takdirde, Hiçbir şey iade edilmez. Find işlevi, bir alanı adına göre listeden kaldırmak için Remove(byval name as string) yönteminin içinde kullanılır.


SQL programları
Sql Nedir
sql ‘<>’ işareti
SQL öğrenmek
SQL Komutları
SQL kullanım Alanları
Sql kimler kullanır
SQL açılımı


Nesne Modeli Arayışı

SELECT, GROUP BY ve ORDER BY yan tümceleri SqlField ve SqlFieldCollection sınıfları ile hesaplandığına göre, artık biraz daha karmaşık bir konuya odaklanabiliriz: WHERE yan tümcesi. Bir sorguda, WHERE yan tümcesi, sorgu tarafından döndürülmesi için bir veri satırının karşılaması gereken bir dizi koşulu tanımlar.

Örneğin, kuruluşunuzdaki çalışanların adlarını, soyadlarını ve telefon numaralarını içeren bir tablonuz varsa ve Joe Smith’i bulmak istiyorsanız, filtrelemek için WHERE FirstName=’Joe’ AND LastName=’Smith’ öğesini kullanabilirsiniz. diğer tüm isimler çıktı. Tabii ki, bu sadece basit bir örnek.

Amacımız, bir WHERE yan tümcesini başarıyla tanımlayabilen bir nesne modeli oluşturmaktır, bu nedenle bir WHERE yan tümcesinin tüm farklı bölümlerine bakmamız gerekir. Aşağıda bir WHERE yan tümcesi içeren örnek bir SQL ifadesi verilmiştir. WHERE yan tümcesinin çeşitli kısımlarını açıklar.

Bir SQL sorgu nesne modelinin çok ayrıntılı olduğu için ifade ve ifade operatörü düzeyinin detayına inmesini istemediğinizi deneyimlerimden söyleyebilirim. A=B gibi basit bir koşulu üç satırlı bir ifadeye tanımlamayı sağlar.

Gerçekte, koşul, nesne modelinin başlaması gereken yerdir çünkü tek tek ifadeler ve ifade operatörleri değil, çoğunlukla bir WHERE yan tümcesindeki tüm koşulları ekleyip değiştireceksiniz. Koşul grubu, koşul ve koşul gruplarının bir karışımını depolayan bir koleksiyonu temsil ettiğinden, nesne modeline de dahil edilmelidir. Bu iki sınıf sırasıyla SqlCondition ve SqlConditionGroup olarak adlandırılır.

Ancak koşul operatörleri bağımsız nesneler tarafından temsil edilmez. Koşul operatörlerini doğrudan SqlCondition ve SqlConditionGroup nesnelerine ekledim. Bu biraz açıklama gerektiriyor. Mantıksal olarak, bir koşul operatörü yalnızca SqlConditionGroup nesnesinde bulunmalıdır, çünkü operatörler tanım gereği iki koşulda çalışır.

Birden fazla koşulunuz varsa, bu bir gruptur ve bir grup bir SqlConditionGroup içinde depolanır. Mantıksal olarak, bir grup her zaman (A=1 VE B=2 VE C=3)’teki gibi aynı operatörü içerir. Ah, peki ya (A=1 VE B=2 VEYA C=3) gibi bir grup? Farklı operatörleri yok mu?

Hayır, çünkü örtük gruplar işlem sırasına göre tanımlanır. SQL sunucusu, otomatik olarak işlem sırasını örtük bir gruba uygular, bu nedenle ifade gerçekten ((A=1 VE B=2) OR (C=4) gibi yazılmış gibi yürütülür).

Bu nedenle, birden fazla işleci olan bir grup, tamamen geçerli bir ifadedir, çünkü SQL, ifadeyi çalıştırmadan önce sizin için “düzeltir”, bu yüzden koşul operatörlerini doğrudan SqlCondition ve SqlConditionGroup nesnelerine eklemeyi seçtim. Ayrıca örtük gruplamanın anahtar kelime aramayı önemli ölçüde kolaylaştırdığını da bilin, çünkü SQL ifadeleri, yapıları gruplandırma konusunda endişelenmenize gerek kalmadan kelime kelime oluşturulabilir.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın