Site Tasarımını Geliştirmek – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma
Site Tasarımını Geliştirmek
Yeni bir site geliştirmenin ilk adımı, sitenin genel düzeni, grafik kullanımı ve kullanıcı etkileşimi öğelerinden oluşan görsel site tasarımını geliştirmektir. Bugün görsel mimari, kullanıcının bakış açısından “görünüm ve his”ten daha fazlasını tanımlıyor; aynı zamanda kullanım kolaylığı ve kullanıcı etkileşimini teşvik etmek anlamına gelir.
İnsanların sahip olmasını istediğiniz kullanıcı deneyimini oluşturmakla başlarsınız ve ardından bu kullanıcı deneyimini sağlayacak perde arkasını tasarlarsınız. Kullanıcının deneyimini etkileyen bazı temel hususlar, menü ve gezinme, resimlerin kullanımı, sayfadaki öğelerin organizasyonu ve AJAX kullanımıdır.
Menü sezgisel olmalı ve kullanıcılara sitenin tamamına göre nerede olduklarını hatırlatan site haritası veya içerik haritaları gibi gezinme ipuçlarıyla zenginleştirilmelidir. Bu bağlamda içerik haritaları, sayfa hiyerarşisinde daha üstteki bir sayfanın bağlantı segmentine tıklayarak kullanıcıların bir önceki sayfaya geri dönmesini sağlayan bir yol oluşturan sayfadaki bir dizi küçük bağlantı anlamına gelir.
Herhangi bir kod yazmadan önce belirli ASP.NET özelliklerini göz önünde bulundurun, böylece zaten Microsoft tarafından yapılmış olan çalışmalardan yararlanabilirsiniz. Teknik mimari için iyi bir temel atarak, kodun yeniden kullanılabilirliğini geliştirebilir ve sürdürülebilirliği artırabilirsiniz.
Bu bölüm, sitenin genel görsel düzenine bakar ve kalıp sayfalar ve temalar gibi güçlü özelliklerden nasıl yararlanabileceğinizi açıklar. Ana sayfalar, işlevselliği birçok sayfa tarafından paylaşılan ortak öğeleri sağlayan şablonlar halinde gruplandırmak için kullanılır ve temalar, kullanıcıların kendilerine çekici gelen benzersiz bir görünüm ve his vermek için sitenin belirli yönlerini özelleştirmesine olanak tanır (ayrıca dış görünüm olarak da adlandırılır).
Sorunlar
Son birkaç yılda .NET geliştirme topluluğu, uygulamaları için harika kullanıcı arabirimleri oluşturmak için çok çalışmaya başladı. ASP.NET AJAX’ın kullanıma sunulmasıyla ve şimdi de Windows Presentation Foundation (WPF) ve Silverlight ile bu yönde gerçekten iyi bir çaba harcandığını görmeye başladık.
Pazar, bu paradigma değişikliğini gerçekten rekabet ve kullanıcıların talep etmesi yoluyla yönlendirdi. Güzel grafiklere ve harika özelliklere sahip olmaktan daha fazlasıdır; sadece düz kullanılabilirlikle ilgisi var. Kullanıcılar düşünmek zorunda kalmak istemez; bir uygulama sadece çalışmalıdır.
Pek çok geliştirici, sitenin birincil amacına dikkat etmeden kaynak kodu yazmaya başlar: kullanıcıların etkileşim kurması için basit ama son derece işlevsel bir grafik uygulama sağlamak. Günümüzün rekabetçi dünyasında bu kabul edilebilir bir durum değil.
Kullanıcı arayüzünü geliştirmek çok basit bir görev gibi görünüyor, ancak düzgün yapılmazsa, geliştirme sırasında birkaç kez tekrar gözden geçirmeniz gerekebilir. Geri dönüp temel özellikleri her değiştirdiğinizde, belirli bir miktarda yeniden çalışma gerektirecektir, bahsetmeye bile gerek yok.
Daha da kötüsü, kullanıcı arayüzünü çok hafife alırsanız muhtemelen pişman olursunuz çünkü kullanıcılar sitenizi ziyaret etmemeyi tercih edebilir. Site tasarımını oluştururken dikkate alınması gereken çeşitli unsurlar vardır. Öncelikle, kendinizi basit bir gerçeğe ikna etmelisiniz: görünüş önemlidir! Bunu birkaç kez yüksek sesle tekrarlamalısınız.
Siteniz çekici görünmüyorsa veya siteyle etkileşim doğal değilse, insanlar orada olduklarına pişman olabilirler. Bir geliştiricinin kaynak kodunu sınıflar halinde organize etme ve iş mantığını kodlama gibi zorlu görevlere kendini kaptırması kolaydır, sitenin görünümü o kadar da önemli görünmüyor, değil mi?
Web site Tasarımı ücretsiz
Web sitesi Tasarımı örnekleri
Web site tasarımı
WordPress site tasarımı
Web site tasarımı Nedir
Web sitesi tasarımı Fiyatları
Web site tasarımı nasıl yapılır
WordPress site tasarımı nasıl Yapılır
Kullanıcı arayüzü, son kullanıcıya ve daha da önemlisi tipik bir geliştiriciyseniz müşterinize sunulan ilk şeydir. Çirkin, belirsiz ve temelde kullanılamazsa, kullanıcının site ve arkasındaki şirket hakkında kötü bir izlenim bırakma şansı yüksektir.
Ne yazık ki, site ne kadar hızlı ve ölçeklenebilir olursa olsun bu gerçekleşecektir. Ayrıca, tüm kullanıcıların bir site şablonu hakkında aynı görüşe sahip olmadığını göz önünde bulundurmanız gerekir. Bazı kullanıcılar, belirli bir renk şemasına sahip bir sitedeki metni okumakta zorlanabilirler ve diğerlerinin pek çoğu için net olmayan farklı bir renk şemasını tercih edebilirler.
Tek bir şablon ve renk düzeni ile herkesi mutlu etmek çok zordur. Bu nedenle bazı sitelerde, kullanıcıların kendi kişisel zevklerine ve muhtemelen renk körlüğü gibi fiziksel engellere göre kendi kullanıcı deneyimlerini özelleştirmelerine olanak tanıyan, kullanıcıların aralarından seçim yapabileceği birden fazla renk şeması ve olası düzenler bulunur.
Çalışmalar, şaşırtıcı sayıda insanın, belirli renkleri ayırt etmelerini zorlaştıran kısmi renk körlüğünden muzdarip olduğunu göstermiştir, bu nedenle, ayırt edebildikleri ancak yine de hoş görünen renkleri seçebilmeleri gerekir.
Kullanılacak düzeni ve renkleri seçtikten sonra, sitenin farklı tarayıcılarda aynı görünmesini sağlamalısınız. Birkaç yıl önce, Internet Explorer (IE), Windows kullanıcıları arasında mutlak baskın tarayıcıydı ve Windows geliştiricilerini hedefleyen bir teknik site geliştiriyor olsaydınız, kullanıcı tabanınızın çoğunluğunun sitede gezinmek için IE kullanacağını varsayabilirdiniz. ve böylece onu yalnızca IE’ye karşı geliştirip test edin.
Ancak, Firefox, Opera, Safari ve şimdi de Google Chrome, Linux ve Mac OS gibi diğer işletim sistemlerinden göz atmak bir yana, İnternet kullanıcıları arasında gözle görülür bir pazar payı kazanıyor. İşleri biraz daha karmaşık hale getirmek için Microsoft, bir sitenin CSS standartlarına uygunluğunu ölçmek için standart bir test olan ACID 2 uyumluluğu vaat eden Internet Explorer 8’i piyasaya sürmeye yaklaşıyor.
Yalnızca küçük bir kullanıcı nişini hedeflemiyorsunuz (yani, yalnızca Windows geliştiricilerini değil, müşterinizin pub’ına giden tüm insanları) ve Internet Explorer dışında başka popüler tarayıcılar da olduğundan, sitenizin en popüler tarayıcılarda iyi çalışır.
Bunu görmezden gelir ve sadece IE’yi hedeflerseniz, Firefox kullanıcıları siteye gelebilir ve beklediklerinden çok farklı, yanlış hizalama, boyut ve renklerle, diğer öğelerin üzerinde paneller ve metinlerle, başka bir deyişle tam bir düzen bulabilirler.
Tahmin edebileceğiniz gibi, bu kadar çirkin bir sayfa sunulan bir kullanıcı genellikle sayfayı terk eder, bu da potansiyel bir müşteriyi veya çevrimiçi mağaza için müşteriyi kaybetmek anlamına gelir. En azından, bu kişinin ziyareti sayfa görüntülemeleri ve dolayısıyla banner gösterimleri oluşturmuş olurdu.
Ziyaretçileri kaybetmek istemediğiniz için, yeni sitesinin mümkün olduğu kadar çok tarayıcıda düzgün şekilde görüntülendiğinden ve çalıştığından emin olacağız. Tipik olarak, sitenin Internet Explorer, Firefox ve Chrome’da tutarlı bir şekilde çalışmasını sağlayabilirseniz, diğer tarayıcılarda da çalışacaktır. Gerçek anahtar, popüler tarayıcı motorları olan Internet Explorer, Gecko (Firefox) ve WebKit’e (Chrome) karşı test etmektir.
Kullanıcı arabirimi katmanını tasarlamak, yalnızca bir sayfa için HTML yazmak anlamına gelmez; aynı zamanda gezinme sistemini ve web yöneticisinin veya site yöneticisinin (son kullanıcı değilse) gerçek içerik sayfalarını (çok sayıdadır) düzenlemelerine gerek kalmadan sitenin görünümünü kolayca değiştirme becerisini de içerir.
Sitenin ana sayfasıyla işiniz bittiğinde, diğer tüm sayfaları geliştirmek çok daha az zaman alacaktır çünkü ana sayfa, site genelinde geçerli olacak düzen ve gezinme öğelerini oluşturur. Ve sitenin düzeninde bir şeyi değiştirmeniz gerekirse (örneğin, herhangi bir sayfanın sağ tarafında görüntülenecek yeni bir anket kutusu eklemek), geliştirdiyseniz bunu kolayca yapabileceksiniz.
Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır.
1) Backlink Paketi 50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)