İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

Sisteme Erişim – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

Sisteme Erişim – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Çoklu Kullanım Sorunları

Sisteme Erişim

Çoğu uygulama, farklı kişilerin sisteme farklı derecelerde erişim sağlamasına izin vermek için kullanıcı rollerine de güvenir. Maalesef Form Kimlik Doğrulaması, rol bilgilerini Context.User nesnesine otomatik olarak yüklemez. Rol bilgilerine erişmek istiyorsanız, bu bilgileri kimlik doğrulama biletinden manuel olarak ayarlamanız ve ayrıştırmanız veya bir veritabanından veya başka bir veri deposundan rol bilgilerine erişmeniz gerekir.

Ayrıca, kullanıcı kimlik bilgilerini depolamak için kullanılan veritabanını ve daha önce belirtildiği gibi kullanıcıları veritabanına karşı doğrulamak için kullanılan kodu ayarlamaktan da tamamen siz sorumlusunuz. Sonuç olarak, Form Kimlik Doğrulaması harika bir mekanizmadır, ancak en azından ASP.NET 2.0’dan önce yaptığı gibi, gerçekten kullanmak için biraz kurulum ve kodlama gerektirir.

Microsoft, siteniz için kullanıcı yönetimiyle ilgili tüm zor işleri otomatik olarak gerçekleştiren bir dizi muhteşem sağlayıcı ve oturum açma denetimi yayınlayarak Form Kimlik Doğrulamasını artırdı. Üyelik sağlayıcısı, kullanıcı ve rolleri depolayabilen bir kullanıcı yönetimi veritabanını otomatik olarak oluşturabilir.

Web Sitesi Yönetim Aracı, kullanıcıları ve bu veritabanındaki ilgili rollerini eklemeniz, düzenlemeniz ve silmeniz için bir yol sağlar. Oturum açma denetimleri, otomatik olarak kullanıcıların kimliğini veritabanından doğrular ve uygun kullanıcıyı ve rollerini istek bağlamına yükler.

Başka bir deyişle, tek bir kod satırı yazmak zorunda kalmadan uygulamanız için eksiksiz bir kullanıcı yönetim sistemi uygulayabilirsiniz. Bu bölümde, ASP.NET 2.0’ın yeni kullanıcı yönetimi özelliklerini keşfedecek ve artık kullanılabilen yeni oturum açma denetimlerini göreceksiniz.

İşte bölümün bir özeti:

• ASP.NET’te Form Kimlik Doğrulaması: Form Kimlik Doğrulamasını uygulamalarınızda manuel olarak nasıl uygulayacağınızı açıklar. ASP.NET 2.0’daki tüm yeni araçların doğası gereği artırıcı olduğunu ve Form Kimlik Doğrulaması’nın yerini alması amaçlanmadığını unutmayın. Hala uygulayabilirsiniz

Uygulamanız gerektiriyorsa, Form Kimlik Doğrulaması’nı manuel olarak yapın.

• Üyelik ve RoleManager Nesneleriyle Çalışma: ASP.NET’in otomatik kullanıcı yönetimi özelliklerini mümkün kılan yeni sağlayıcıları tartışır.
• Web Sitesi Yönetim Aracıyla Kullanıcıları Yönetme: ASP.NET’te yerleşik web tabanlı arabirimi kullanarak kullanıcı ekleme, düzenleme ve silme, rolleri ayarlama ve kullanıcılara roller atamanın tüm ayrıntılarını gösterir.
• Oturum Açma Denetimlerine Genel Bakış: Visual Studio Araç Kutusu’nda bulunan tüm yeni oturum açma denetimlerini ve bunların uygulamalarınızda nasıl kullanılacağını sunar.

ASP.NET’teki tüm yeni özellikleri çok derinlemesine incelemeden önce, bazı Form Kimlik Doğrulaması temellerine ve uygulamanız için Form Kimlik Doğrulamasını manuel olarak nasıl uygulayacağınıza bir göz atalım.

ASP.NET’te Form Kimlik Doğrulaması

Uygulamanızda Form Kimlik Doğrulamasını manuel olarak nasıl uygulayacağınızı anlamadığınız sürece, ASP.NET 2.0’daki yeni kullanıcı yönetimi özelliklerinin size ne kadar zaman ve sorun kazandırdığını tam olarak anlayamazsınız. ASP.NET 1.x’ten Form Kimlik Doğrulamasına zaten aşina iseniz, Form Kimlik Doğrulaması mimarisi hala yerinde olduğundan Form Kimlik Doğrulaması hakkında öğrendiğiniz her şey geçerli olmaya devam eder. Tüm yeni özellikler, zaten mevcut olanı kullanmayı kolaylaştırıyor ve sizin için çok fazla zorlu iş yapıyorlar.

Form Kimlik Doğrulamasına aşina değilseniz, bu bölüm size onu tanıyacak ve manuel olarak nasıl uygulayacağınızı öğretecektir.

ASP.NET 2.0’ın gözünde normal bir kullanıcı yönetimi senaryosunun veya en azından normal bir kullanıcı yönetimi senaryosunun kalıbını kıran özel rol ve kimlik doğrulama şemaları için manuel bir uygulama gerekli olabilir. Kısa süre önce birden fazla kurumsal müşteriyi desteklemek için tasarlanmış bir uygulama üzerinde çalıştım. Tek bir uygulama olarak çalışır, ancak her kurumsal müşterinin uygulama verilerini depolamak için ayrı bir veritabanı vardır.


AnyDesk
TeamViewer
Anydesk Nedir
TeamViewer İndir
AnyDesk indir ücretsiz
Chrome Uzaktan Masaüstü
Güvenli dış Erişim protokolü
Uzaktan bağlantı protokolü


ASP.NET 2.0’daki yeni yerleşik kullanıcı yönetimi özellikleri, tüm kullanıcı bilgilerinin tek bir veritabanında depolanmasını bekler, böylece belirli bir uygulama el ile Form Kimlik Doğrulaması uygulaması gerektirir. Ne tür tuhaf bir durumun ortaya çıkabileceğini asla bilemezsiniz, bu nedenle her şeye hazırlıklı olmak en iyisidir.

Takip eden bölümlerde, bir dizi Form Kimlik Doğrulaması konusu hakkında bilgi edineceksiniz. Yeni ASP.NET 2.0 oturum açma araçlarını kullanıp kullanmadığınızdan bağımsız olarak, tartışılan konuların çoğu geçerli olduğundan dikkatli olun.

■Not : Bir uygulamada Form Kimlik Doğrulamasını manuel olarak uygulamak hakkında tartıştığımız her şeyin örnekleri, Apress web sitesinin Kaynak Kodu alanındaki örnek uygulamada ManualFormAuthWebsite’de bulunabilir.

Kimlik Doğrulama Modları

Kimlik doğrulama, bir sistemin kullanıcının kimliğini belirleme sürecidir ve Form Kimlik Doğrulaması hakkında hiçbir tartışma, diğer alternatiflerin kısa bir özeti olmadan tamamlanmaz. Seçeneklerinizi bilmek, doğru olanı seçip seçmediğinizi anlamanıza yardımcı olur.

ASP.NET, uygulamalarınızı dört farklı kimlik doğrulama modundan herhangi birini kullanarak yapılandırmanıza olanak tanır: Windows, Forms, Passport veya None. Aşağıdaki bölümler, her bir kimlik doğrulama modunun kısa bir özetini ve bunların amaçlandığı durumları sağlar. Ancak, bu kimlik doğrulama seçeneklerinden herhangi birini kullandığınızda, perde arkasında bir güvenlik mimarisinin çalıştığını anlayın.

Windows Kimlik Doğrulaması

Windows Kimlik Doğrulaması, IIS’nin Temel (düz metin), Özet veya Tümleşik Windows Kimlik Doğrulaması aracılığıyla kullanıcının kimliğini doğrulamasını sağlar. IIS, geçerliliklerini belirlemek için bu işlem yoluyla edinilen kullanıcı adı ve parolayı yerel veya etki alanı (Active Directory) kullanıcı hesaplarıyla karşılaştırır. Kullanıcı adı ve parola geçerli değilse, tarayıcı, genel oturum açma iletişim kutusunu (sayfa tabanlı oturum açma formu değil) kullanarak kullanıcıdan geçerli bir kullanıcı adı ve parola ister.

Windows Kimlik Doğrulamasının en büyük avantajlarından biri, kimlik doğrulama işleminin Internet Explorer kullanıcıları için oldukça şeffaf olmasıdır. İnsanlar Windows Kimlik Doğrulaması kullanan bir ASP.NET uygulamasına eriştiğinde, Internet Explorer otomatik olarak Windows hesap bilgilerini web sunucusuna gönderir.

Böylece, Internet Explorer kullanıcıları, web uygulamalarına erişmek için oturum açma bilgilerini sürekli olarak yeniden girmek zorunda kalmazlar. Elbette bu, kullanıcılarınızın Internet Explorer kullanıyor olması gerektiği anlamına gelir. Firefox ve Netscape gibi diğer tarayıcılar, hesap bilgilerini web sunucusuna otomatik olarak göndermedikleri için şeffaflıktan yoksundur. Bunun yerine, daha önce bahsedilen genel oturum açma iletişim kutusunu görüntüleyerek başlarlar.

Windows Kimlik Doğrulaması, uygulamanızı kullanan tüm kişilerin yerel bir Windows hesabına veya etki alanı (Active Directory) hesabına sahip olmasını gerektirir. Bu nedenle, çoğu işletmenin çalışanları için halihazırda Windows hesapları olduğundan, dahili iş uygulamalarının Windows Kimlik Doğrulaması kullanma olasılığı yüksektir.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın