Sayfalama Nedir? – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma
Sayfalama Nedir?
Sayfalama, büyük veri kümelerini sayfa olarak bilinen daha küçük, daha yönetilebilir kümelere ayırma uygulamasıdır. Tüm verilerle aynı anda boğulmak yerine, kullanıcılar, bir çalışmanın sayfalarını çevirmek gibi, her seferinde bir sayfa olan büyük miktarda veriye bakabilirler. Uygun şekilde uygulandığında sayfalama, veritabanı ve web sunucusu yüklerini azaltmaya yardımcı olur, yanıt sürelerini artırır ve bant genişliği gereksinimlerini azaltır.
Google, sayfalama için harika bir örnek sağlar. Google’da “ASP.NET” arattığınızda 7 milyondan fazla sonuç çıkıyor. Aklı başında hiç kimse, üzerinde 7 milyon bağlantı bulunan bir sayfanın gösterilmesini istemez ve Google kesinlikle 7 milyon bağlantı içeren sayfaları sürekli olarak sunacak bant genişliğine sahip değildir.
Bunun yerine, Google bir sayfada 10 sonuç görüntüler ve arama yapanın sonraki 10 sonucu görmek için sonraki sayfaya gitmesine izin verir. Nadiren insanlar bir aramada ilk birkaç sayfayı geçmeyi başarır, bu nedenle Google bir seferde yalnızca 10 sonuç göstererek çok fazla bant genişliği ve işlem gücü tasarrufu sağlar.
SQL Server’ın Önceki Sürümüyle Sayfalama
SQL Server 2000’deki sayfalama deneyimim, çeşitli farklı raporlar üzerinde sayfalama işlevselliğini uygulamaya ihtiyaç duyduğum bir projede başladı. Hızlı bir şekilde öğrendiğim şey, SQL Server 2000’de sayfalamanın kolay bir iş olmadığıdır.
TOP anahtar sözcüğünü kullanarak arama sonuçlarını sınırlayabilirsiniz, ancak bu yalnızca döndürülen toplam satır sayısını kısıtlar. Bu, sayfalama için yararlıdır, çünkü ihtiyacınız olanın ötesinde fazladan veri döndürmezsiniz. Ancak tüm verileri ihtiyacınız olana kadar döndürürsünüz.
Örneğin, 100 öğeniz olduğunu ve 10 sayfa üzerinde her sayfada 10 öğe göstermek için sayfalamayı kullanmak istediğinizi varsayalım. İlk sayfada, öğe sayısını 10 ile sınırlamak için (madde 1-10) ve fazladan 90 sonuç döndürmekten kaçınmak için (madde 11-100) İLK 10’u kullanabilirsiniz.
Ancak ikinci sayfada, tek seçeneğiniz TOP 20’yi kullanmaktır. Bu, fazladan 80 sonuç (21–100 arası öğeler) gönderilmesini önler, bu nedenle her şeyi geri göndermekten daha iyidir, ancak gereksiz yere 10 sonuç (1–10) gönderirsiniz.
Sayfa sayısında ilerledikçe, tüm verileri döndüren son sayfaya ulaşana kadar daha fazla yabancı veri gönderirsiniz. Bu nedenle TOP anahtar sözcüğü faydalıdır ancak harika bir çözüm değildir. Ne yazık ki, SQL Server’ın önceki sürümlerinin sayfalamaya yardımcı olması gereken tek anahtar kelime buydu.
Sayfalama nedir
Paging nedir
Paging nedir telefon
Paging Example
Paging tuşu nedir
Paging Android
Page fault nedir
Paging segmentation nedir
SQL Server’ın önceki sürümlerinde sayfalama sınırlamalarının üstesinden gelmek için birçok geliştirici saklı yordamlara yöneldi. Saklı yordamın arkasındaki temel fikir, bir kimlik alanına sahip geçici bir tablo oluşturmak, bu tabloyu kayıtlarla doldurmak ve ardından otomatik olarak oluşturulan tanımlama alanını bir satır numarası olarak kullanmaktır. 51 ila 60 arasındaki sonuçları seçmek için ifade şunun gibi bir şey okur.
Tabii ki bu programlı olarak yapılır, bu nedenle 51 ve 60 değerleri aslında değerleri geçerli sayfa ve sayfa boyutuna dayanan saklı yordamdaki değişkenlerdir.
Saklanan prosedürler, gereksiz verileri döndürme sorununun üstesinden gelir ve çok hızlıdırlar, ancak yazmak için çok fazla geliştirme süresi gerektirirler çünkü yapmak istediğiniz her sorgu için bir tane yazmanız gerekir (birkaç tanesini birleştirebilirsiniz). onlardan). Bu yüzden iyi bir çözüm, ancak inşa etmek çok fazla zaman ve çaba gerektiriyor.
Çok iyi bilinen bir açık kaynak veritabanı olan MySQL, sonuçları dengelemenize ve LIMITanahtar kelimesini kullanarak bir sayfa boyutu belirlemenize olanak tanır.Sonuçları 51’den 60’a döndürmek, sorguya LIMIT 50,10 ekleme (yani, 50 sonucu atla ve sonraki 10’u döndür) olarak kabul edilir. Ve en azından son 5 yıldır (daha uzun değilse) bu yerleşik çağrı işlevine sahiptir.
Ne yazık ki, Microsoft SQL Server 2005’te buna uymadı ve benzer bir sayfalama mekanizması yapmadı. Şimdi, ne elde ettiğimize bir göz atalım.
SQL Server 2005’te ROW_NUMBER() İşlevini Kullanarak Sayfalama
SQL Server 2005’teki yeni özelliklerden biri, bir sorgu tarafından döndürülen satırları sırayla numaralandırmanıza izin veren ROW_NUMBER() işlevidir. Bu, sayfalama ihtiyaçlarınız için saklı yordamlar oluşturma zorunluluğunu ortadan kaldırır. Ancak, saklı yordamların geçici sorgulardan daha hızlı olduğunu ve süper yüksek performanslı uygulamalar oluşturmanız gerekiyorsa gitmenin yolu olduğunu anlayın.
ROW_NUMBER() işlevini, parametre olarak ORDER BY yan tümcesini kabul eden OVER() yapısıyla birlikte kullanmanız gerekir. Örneğin, Northwind veritabanından tüm müşteri kayıtlarını seçmek ve her birine bir satır numarası vermek istiyorsanız, sorgu ve sonraki sonuçlar bir şeye benziyor.
OVER() yapısında bir ORDER BY yan tümcesi belirtmenize rağmen, bu, sorgunuz için ORDER BY yan tümcesi değildir. Listelemede, sorgunun ORDER BY yan tümcesi, sonuçları sıralamak için RowNum takma adını kullanır, böylece satırın sayı değerlerini sıralı sırada görürsünüz.
ROW_NUMBER() işlevi, OVER() yapısındaki ORDER BY yan tümcesine dayalı olarak satırlara sıralı sayılar atar. Ancak, OVER() yapısında tanımlandığı gibi aynı ORDER BY yan tümcesini kullanarak sorgunuzu sıralamanız gerekmez. Bu, satır numaraları atandıktan sonra satırların gerçek ORDER BY yan tümcesi tarafından yeniden sıralanabileceği ve gösterildiği gibi sıralı olmayan ROW_NUMBER() değerleriyle bir sonuç kümesine yol açabileceği anlamına gelir.
Bu, tasarım gereği davranıştır. Biraz garip görünüyor, ancak muhtemelen beni atlatan sıralı olmayan satır numaralarının harika bir kullanımı var. Her halükarda, sıralı satır numaraları döndüren sorgular, SQL Server 2005’e harika bir ektir ve saklı yordamlara güvenmeniz gerekmediğinden sayfalamayı çok daha kolay hale getirir.
SQL Sorgu Sınıfı
Şimdiye kadar tartışılan her şey SqlQuery sınıfında bir araya getirildi. Bu işlev, SQL sorguları oluşturmak için size nesne yönelimli bir yaklaşım sağlayan dokuz özellik ve üç işlev sunar. Sınıfta bulunan özelliklere ve sınıf düzeyindeki değişkenlere ve her özelliğin/değişkenin oynadığı role ilişkin kısa bir genel bakış sağlar.
Artık her bir özelliği temel olarak anladığınıza göre, SlqQuery sınıf koduna bir göz atalım. Kodun ilk kısmı esas olarak daha önce açıklanan değişken ve özellik bildirimlerinden oluşur. Daha sonra biraz daha karmaşık olan SQL sorgu oluşturma işlevlerine geçer. Listelemeye baktıktan sonra, bu işlevleri ele alacağız.
Gördüğünüz gibi, karmaşıklığın çoğu sorgu oluşturma işlevlerinde, özellikle de BuildQuery işlevinde yatmaktadır. SqlQuery sınıfının özelliklerini kullanılabilir bir SQL sorgusuna nasıl dönüştürdüklerini görmek için sorgu oluşturma işlevlerine bir göz atacağız.
Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır.
1) Backlink Paketi 50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)