İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

Sanal İşlevler – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

Sanal İşlevler – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

 Düzen Yöneticisi

Sanal İşlevler

Bir keresinde, bir müzik sistemi yazarken, çalma motorları olarak hem WinAmp hem de Windows Media Player’ı destekleyebilmeye karar verdik, ancak tüm kodun hangi motoru kullandığını bilmesini istemedik. Bu nedenle, türetilmiş bir sınıfın uygulaması gereken işlevleri tanımlayan ve bazen her iki sınıf için de yararlı işlevler sağlayan soyut bir sınıf tanımladık.

Bu durumda, soyut sınıfa MusicServer adı verildi ve Play(), NextSong(), Pause() gibi işlevlere sahipti. Bu işlevlerin her biri soyut olarak ilan edildi, böylece her oyuncu sınıfı bu işlevleri kendileri uygulamak zorunda kalacaktı.

Soyut işlevler otomatik olarak sanal işlevlerdir ve programcının kodlarını daha basit hale getirmek için polimorfizmi kullanmasına izin verir. Sanal bir işlev olduğunda, programcı türetilmiş sınıf yerine soyut sınıfa bir referans iletebilir ve derleyici, çalışma zamanında işlevin uygun sürümünü çağırmak için kod yazar.

Bir örnek muhtemelen bunu daha net hale getirecektir. Müzik sistemi, oynatma motorları olarak hem WinAmp’ı hem de Windows Media Player’ı destekler. Aşağıda, sınıfların neye benzediğinin temel bir taslağı yer almaktadır.

Polimorfizm ve sanal işlevler, .NET çalışma zamanı sisteminde birçok yerde kullanılır. Örneğin, temel nesne nesnesi, bir nesneyi nesnenin dize temsiline dönüştürmek için kullanılan ToString() adlı sanal bir işleve sahiptir.

Kendi ToString() sürümüne sahip olmayan bir nesnede ToString() işlevini çağırırsanız, nesne sınıfının bir parçası olan ToString() işlevinin sürümü çağrılır, bu yalnızca sınıfın adını döndürür. sınıf.

ToString() işlevini aşırı yüklerseniz (kendi sürümünüzü yazarsanız), onun yerine bu işlev çağrılır ve çalışan nesnesinde bulunan çalışanın adını yazmak gibi daha anlamlı bir şey yapabilirsiniz. Müzik sisteminde bu, çalma, duraklatma, bir sonraki şarkı vb. için işlevlerin aşırı yüklenmesi anlamına geliyordu.

Görünürlük

Nesneleri tasarlarken, programcı nesnenin ne kadarının kullanıcı tarafından görülebileceğine ve ne kadarının nesne içinde özel olduğuna karar verir. Kullanıcı tarafından görülemeyen ayrıntıların sınıfta kapsüllendiği söylenir. Genel olarak, bir nesneyi tasarlarken amaç, sınıfı mümkün olduğu kadar çok kapsüllemektir.

Bunu yapmanın en önemli nedenleri şunlardır:

• Kullanıcı nesnedeki özel şeyleri değiştiremez, bu da kullanıcının kodundaki bu tür ayrıntıları değiştirme veya buna bağlı kalma şansını azaltır. Kullanıcı bu ayrıntılara bağlıysa, nesnede yapılan değişiklikler kullanıcının kodunu bozabilir.
• Bir nesnenin genel bölümlerinde yapılan değişiklikler bir önceki sürümle uyumlu kalmalıdır. Kullanıcı tarafından ne kadar çok görünürse, kullanıcının kodunu bozmadan değiştirilebilecek şeyler o kadar az olur.
• Daha büyük arabirimler, tüm sistemin karmaşıklığını artırır. Özel alanlara yalnızca sınıf içinden erişilebilir; ortak alanlara sınıfın herhangi bir örneği aracılığıyla erişilebilir. Daha fazla ortak alana sahip olmak genellikle hata ayıklamayı çok daha zorlaştırır.

Geçmişte, birden çok dilden çağrılabilen modüller yazmak zordu. Visual Basic’te yazılan kod, Visual C++’dan çağrılamaz. Visual C++ ile yazılan kod bazen Visual Basic’ten çağrılabilir, ancak bunu yapmak kolay değildir. Visual C++, belirli davranışları olan C ve C++ çalışma zamanlarını kullanır ve Visual Basic de kendi özel ve farklı davranışıyla kendi yürütme motorunu kullanır.

Ve böylece Bileşen Nesne Modeli (COM) oluşturuldu ve bileşen tabanlı yazılım yazmanın bir yolu olarak oldukça başarılı oldu. Ne yazık ki, Visual C++ dünyasından kullanmak oldukça zordur ve Visual Basic dünyasında tam olarak yer almamaktadır. Bu nedenle, COM bileşenlerini yazarken yaygın olarak kullanıldı, ancak yerel uygulamalar yazarken daha az kullanıldı.

Dolayısıyla, bir programcı C++’ta güzel kodlar yazarken diğeri Visual Basic’te güzel kodlar yazdıysa, birlikte çalışmanın gerçekten kolay bir yolu yoktu.

Ayrıca, tek bir seçenek tüm pazarlarda işe yaramayacağından, dünya kütüphane sağlayıcıları için zordu. Yazar, kitaplığın Visual Basic kalabalığına yönelik olduğunu düşünürse, Visual Basic’ten kullanımı kolay olacaktır, ancak bu seçim ya C++ perspektifinden erişimi kısıtlayabilir ya da kabul edilemez bir performans cezasıyla sonuçlanabilir.


Polimorfizm C
Polimorfizm Örnekleri C
Kapsülleme C
C Inheritance örnekleri
çok biçimlilik (polymorphism) nedir
What is polymorphism
İnheritance Nedir
Abstraction C Nedir


Veya, iyi performans ve düşük düzeyli erişim için C++ kullanıcıları için bir kitaplık yazılabilir, ancak Visual Basic programcılarını yok sayar.
Bazen her iki tür kullanıcı için de bir kitaplık yazılır, ancak bu genellikle bazı tavizlerin verilmesi gerektiği anlamına gelir.

Örneğin, bir Windows sisteminde e-posta göndermek için, her iki dilden de çağrılabilen ancak her şeyi yapmayan COM tabanlı bir arayüz olan İşbirliği Veri Nesneleri (CDO) ve yerel Mesajlaşma arasında seçim yapabilirsiniz. Tüm işlevlere erişebilen Uygulama Programlama Arayüzü (MAPI) işlevleridir (hem C hem de C++ sürümlerinde).

.NET çalışma zamanı bu durumu düzeltmek için tasarlanmıştır. Kodu (meta veriler) ve bir çalışma zamanı ve kitaplığı (CLR ve .NET Framework) tanımlamanın bir yolu vardır. .NET çalışma zamanının nasıl düzenlendiğini gösterir.

CLR, temel yürütme hizmetlerini sağlar. Bunun da ötesinde, temel sınıflar temel veri türleri, koleksiyon sınıfları ve diğer genel sınıflar sağlar. Temel sınıfların üzerine inşa edilmiş, veriler ve Genişletilebilir İşaretleme Dili (XML) ile uğraşmak için sınıflardır.

Son olarak, mimarinin en üstünde, Web servislerini2 ortaya çıkaran ve kullanıcı arabirimiyle ilgilenen sınıflar bulunur. Bir uygulama herhangi bir seviyede arayabilir ve herhangi bir seviyedeki sınıfları kullanabilir.

C#’ın nasıl çalıştığını anlamak için .NET çalışma zamanı ve .NET Framework hakkında biraz bilgi sahibi olmak önemlidir. Aşağıdaki bölüm bir genel bakış sağlar; daha detaylı bilgi bulabilirsiniz.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın