İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

Raporlama Çerçevesini Oluşturma – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

Raporlama Çerçevesini Oluşturma – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Rapor Tasarımcısı – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Yeniden Kullanılabilir Bir Raporlama Çerçevesi Oluşturma

Arama ve raporlama birbirine bağlıdır çünkü biri doğal olarak diğerine yol açar. Dolayısıyla, raporlamayla ilgili bu bölümün aramayla ilgili bölümü takip etmesi şaşırtıcı olmamalıdır. Raporlama deneyimim, bir iş akışı sistemi için bir dizi rapor oluşturmakla görevlendirildiğim ilk projemde başladı.

Hepsinde aynı gereksinimlere sahip bir düzine rapor vardı: kullanıcıların verileri bir arama formuyla filtrelemesine, verileri bir tabloda satırlar halinde görüntülemesine ve kullanıcıların sütunları artan ve azalan düzende sıralamalarına izin verin. tablo başlığındaki sütun adına tıklayarak. Tanıdık geliyor mu?

İlk birkaç raporu yazdıktan sonra, her sayfada aynı sorgu oluşturma mantığını, aynı veritabanı bağlantısını ve komut yürütme mantığını, aynı sayfalama mantığını ve aynı sütun sıralama mantığını kullandığımı fark ettim. Bu diziyi 10 kez daha tekrarlamak yerine, rapor oluşturma sürecini basitleştirmek için yeniden kullanılabilir bir raporlama çerçevesi yaptım.

Bu çerçeveyi düşünmek ve oluşturmak, bir veya iki rapor oluşturmak kadar zaman aldı, ancak daha sonraki raporları çok kısa sürede oluşturmama izin verdi. Bu çabaya kesinlikle değdi.

İş tarafında, bir raporlama çerçevesine karşı geliştirmenin üç nedeni vardır: hız, doğruluk ve tutarlılık. Tüm sıkıcı raporlama mantığı bir kez yazılır ve yeniden kullanılabilir bir raporlama bileşeninde kapsüllenir. Ardından, kodu sayfadan sayfaya kopyalayıp yapıştırmak veya sıfırdan başlamak yerine, gerektiğinde bileşenden yararlanabilirsiniz. Bu, rapor oluşturma sürecini önemli ölçüde hızlandırır ve sonuçta teslim tarihlerine uyulmasına ve projelerin zamanında ve bütçe dahilinde tutulmasına yardımcı olur.

Hız arttıkça, doğruluk normalde azalır. Bunu düşün. Bir rapor geliştirmek için beş gününüz veya aynı raporu geliştirmek için bir gününüz varsa, hangisi hataya daha açık olacak? Bir çerçeveye karşı kodlama, doğruluğu olumsuz etkilemeden raporları daha hızlı oluşturmanıza olanak tanır.

Hız artışı, verimliliğin bir fonksiyonudur, köşeleri kesmenin veya geliştirme sürecini kısaltmanın değil. Aslında, karmaşık raporlama mantığı bir bileşende kapsüllendiğinden, daha az koda dokunduğunuz için hatalarla karşılaşma olasılığınız daha düşüktür.

Son olarak, bir raporlama çerçevesi kullanmak, raporlama sayfalarınızın her birinin tutarlı olacağı anlamına gelir. Bir geliştirici ekibi tarafından kodlanmış bir uygulamaya baktığımı hatırlıyorum ve her geliştiricinin farklı bir Rapor Sayfası oluşturma yöntemi vardı.

Bazı sayfalar sütun sıralamayı desteklerken, diğerleri desteklemedi. Bazı sayfalar sayfalandırmayı destekledi; bazıları içeriği doğrudan ekrana attı. Ve sayfalandırmaya sahip olanların sayfalarda gezinmek için farklı yolları vardı. Tutarlılık, kullanıcı deneyimi için zorunludur.

Bu bölüm, bir raporlama çerçevesinin nasıl oluşturulacağını ve kullanılacağını özetlemektedir. Onu olduğu gibi veya kendi çerçeveniz için bir temel olarak kullanmakta özgürsünüz.

İşte bölüm nasıl bozuluyor:

• Raporlama Çerçevesinin Oluşturulması: Raporlamanın daha karmaşık yönlerini kapsamak için bir raporlama çerçevesinin tasarımını ve uygulamasını tartışır. Çerçeve, veritabanı bağlantısını, sorgu yürütmeyi, sonuç sıralamayı, sayfalandırmayı ve ISearchControl ve IPaginationControl bileşenlerinin yüklenmesini basitleştirir.
• Raporlama Çerçevesini Kullanarak Rapor Oluşturma: Zengin özelliklere sahip bir Rapor Sayfası oluşturmak için raporlama çerçevesinin nasıl kullanılacağını gösterir. Bu, birden çok arama formunun oluşturulmasını, bir sayfalama gezinme bileşenini ve gerçek Rapor Sayfasının kendisini içerir. Ayrıca, gelişmiş bir arama formu ile basit bir arama formu arasında kolayca geçiş yapmak için çerçeveyi nasıl kullanacağınızı da öğreneceksiniz.

Sadece sizi uyarmak için, bu bölümde tartışılan raporlama çerçevesi, önceki bölümde tartışılan araç ve kavramların çoğunu kullanır. Devam etmeden önce son bölümdeki SqlQuery sınıfına ve ISearchControl arayüzüne aşina olduğunuzdan emin olun.


E-Rapor giriş
Web Rapor
E-Rapor SORGULAMA
e-rapor e-devlet
Robotpos İndir
e-rapor istirahat
t.c. ile rapor sorgulama
E-Devlet rapor sorgulama


Raporlama Çerçevesini Oluşturma

Raporlama, çok fazla parçası olduğu için karmaşık bir konudur. Rapor sayfalarının bir sorgu oluşturması, bir veritabanına bağlanması, sorguyu yürütmesi, sorgu sonuçlarını görüntülemesi, sayfalandırmayı işlemesi ve kullanıcıların bir sütun başlığına tıklayarak verileri sıralamalarına izin vermesi gerekir. Performans da bir husustur, bu nedenle rapor verilerini almak için bir DataReader kullanmak güzel olurdu ve ViewState’in boyutunu mümkün olduğunca sınırlamak için adımlar atmalıdır.

■Not : Veri Okuyucuları, ham okuma performansı açısından Veri Kümeleri’nden daha hızlıdır; ancak raporlarınızda karmaşık hesaplamalar varsa, Veri Kümeleri Veri Okuyucularından daha iyi performans gösterebilir. Neden? Niye?

Veri Kümeleri veri aldığından, veritabanı bağlantısını kapatın ve ardından veriler üzerinde çalışın. Veri Okuyucuları, bağlantı hala açıkken veriler üzerinde çalışır. Raporlama hesaplamalarınızı veritabanı tarafında yapıyorsanız (tavsiye edilir), o zaman bir DataReader iyi performans göstermelidir. Kodda karmaşık hesaplama yapmanız gerekiyorsa, DataSet kullanarak performans artışı elde edebilirsiniz.

ASP.NET 2.0 ile birlikte gelen veri kontrollerine aşina iseniz, daha önce açıklanan gereksinimlerin çoğunun GridView kontrolü kullanılarak uygulanabileceğini söyleyebilirsiniz. ASP.NET 2.0’daki GridView denetimi, ASP.NET 1.x’ten gelen yeni nesil DataGrid denetimidir.

GridView denetimi sayfalama ve sütun sıralamayı desteklese de, bazı kısıtlamalar bu özellikleri sınırlar. GridView ile sayfalama, DataReader nesneleri doğal olarak sunucu tarafı sayfalamayı desteklemediğinden bir DataSet kullanılmasını gerektirir. Disk belleği özelliklerine sahip bir DataReader kullanabilseniz bile, yerleşik disk belleği navigasyonu arzulanan çok şey bırakır.

GridView’ın veri kaynağı olarak bir aracı SqlDataSource kullandığınız sürece, GridView’ın sıralama yeteneklerine sahip bir DataReader kullanabilirsiniz, SqlDataSource’un bir DataReader döndürmesi gerektiğini belirttiniz, SqlDataSource bu DataReader’ı almak için saklı bir prosedür kullanıyor , saklı yordam, SqlDataSource öğesinin bir sıralama sütunu belirtmesine izin veren bir parametreye sahiptir. Söylemeye gerek yok, GridView kontrolünün yerleşik sayfalama ve sıralama işlevinin hayranı değilim.

Bu sorunları aşmak için, hiç vakit kaybetmeden zengin özelliklere sahip raporlar oluşturmanıza olanak tanıyan bir raporlama çerçevesinin nasıl oluşturulacağını öğreneceksiniz.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın