İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

Özel Menü Öğeleri Ekleme – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

Özel Menü Öğeleri Ekleme – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

İletişim Protokolünü Basitleştirme

Özel Menü Öğeleri Ekleme

Dosya ➤ Yönetim ➤ Eklenen Menü Öğeleri menüsü, görüntülenen Eklenen Menü Öğeleri iletişim kutusunu açar. Bu aracı, yeni menü öğeleri oluşturmak, bunların menü çubuğundaki yerleşimlerini ayarlamak ve bunları başka bir veritabanı açmak, bir rapor yazdırmak veya Uyum Programlama Dili’nde yazılmış bir programı etkinleştirmek gibi özelleştirilmiş eylemleri tetikleyecek şekilde yapılandırmak için kullanabilirsiniz. 

CPL programları, bu bölümün ilerisindeki “Uyumluluk Programlama Dili” bölümünde daha ayrıntılı olarak açıklanmaktadır. Üst ve ikinci seviye menü öğeleri eklenebilir. Menü öğeleri yalnızca o anda etkin olan veritabanında veya tüm veritabanlarında görünecek şekilde yapılandırılabilir ve menü öğeleri yalnızca belirli kullanıcılara görünecek şekilde yapılandırılabilir.

Menü öğesinin görüneceği veritabanını tanımlamalısınız. Veritabanı kapsamını, iletişim kutusunun ortasındaki Eklenen Menü Öğeleri etiketi altındaki Veritabanları açılır kutusuyla belirlersiniz. Menü maddesi tüm veritabanlarında görüntülenecekse, “Tüm veritabanları” seçeneğini seçmelisiniz.

Kullanıcı liste kutusunda kullanıcı adlarını tıklatarak ve vurgulayarak menü öğesinin görüneceği kullanıcıları da seçmelisiniz. Bu liste kutusunun içeriğinin, bir veritabanının güvenlik ayarlarından gelen girişlerle önceden doldurulmadığını unutmayın. Kullanıcı etiketi altındaki boş metin alanına oturum açma adlarını girerek ve Ekle düğmesine tıklayarak kullanıcıları eklemelisiniz.

Kullanıcıların Uyum güvenlik modeli (kullanılıyorsa) tarafından tanımlanan veya bir ağ güvenlik modeli tarafından tanımlanan gerçek adlarıyla eşleşmesi gerektiğinden, oturum açma adlarını girerken biraz dikkatli olmalısınız. (Bir Concordance veritabanında güvenlik etkinleştirildiyse ancak oturum açma gerekli değilse, Concordance’ın bir kullanıcının ağ oturum açma bilgilerini yakalayacağını ve kullanıcı için güvenliğin nasıl uygulanması gerektiğini belirlerken bu değeri kullanacağını unutmayın.)

Varsayılan bir kullanıcıyla ilişkili herhangi bir menü öğesinin tüm kullanıcılar tarafından erişilebilir olacağını unutmayın. Bu özelliği kullanmak için, önceki paragrafta açıklanan yöntemlerle varsayılan kullanıcıyı oluşturmanız gerekir. Eklenen Menü Öğeleri iletişim kutusundan her kullanıcı için özel menü öğelerine erişim tanımlamanız gerekir.

Güvenlik iletişim kutusunun “Menü erişimi” sekmesinden (Dosya ➤ Yönetim ➤ Güvenlik menüsünden erişilir) menü düzeyinde güvenliği yapılandırmanın diğer yöntemi, yalnızca Concordance’ın varsayılan menü öğeleri için geçerlidir.

Bir üst düzey menü öğesi eklemek için veritabanı kapsamını ve menünün görüneceği kullanıcıyı seçin. Menü açılır kutusuna menü adını girin. Menü maddesi menü çubuğunun sonunda görünecekse, menü maddesinin Konumu -1 olmalıdır. Aksi takdirde, bu alandaki sayı, menü öğesinin menü çubuğundaki dikey konumuna karşılık gelir.

Örneğin, Dosya menüsü ilk üst düzey menü öğesiyse ve özel menü öğeniz bunun yanında görünecekse, Konum alanındaki değer 2 olmalıdır. Görünen Ad alanı boş bırakılır. Üst düzey menü bir eylemi tetikleyecekse, Dosya düğmesini tıklatıp çalıştırılacak programı seçerek bir dosyayı öğeyle ilişkilendirebilirsiniz. Üst düzey menü öğesi herhangi bir işlem yapmayacaksa ve diğer menü öğelerini içerecekse bu alan boş bırakılmalıdır.

Bir üst öğenin altına bir alt menü öğesi eklemek için, veritabanı kapsamını ve menünün görüneceği kullanıcıyı seçin. Menü açılır kutusundan ana menü adını seçersiniz. Konum alanındaki değer önemsizdir. Görünen Ad alanına alt menü öğesinin adı girilir. Alt menü öğesi bir eylemi tetikleyecekse, önceki paragrafta açıklanan yöntemi kullanarak bir dosyayı öğeyle ilişkilendirebilirsiniz. Yukarı Taşı ve Aşağı Taşı düğmelerini kullanarak alt menü öğelerinin konumunu ayarlayabilirsiniz.

Geçerli bir CPL programının yolunu ve adını Dosya metin alanına girebilirsiniz. CPL programları menü öğeleri tarafından çağrıldığında İşlev metin alanını kullanırsınız. Bazı CPL programları işlevler içerir (programlama kodunun bir bölümü). Dosya metin alanında başvurulan CPL programındaki bir işlevin adı İşlev metin alanında görünüyorsa, menü öğesi tarafından etkinleştirilir.

Concordance, kullanıcıya tek bir sanal veritabanı olarak görünmeleri için 128 adede kadar veritabanını birleştirmenin bir yolunu sunar. Bir veritabanı birincil olarak belirlenir (Concordance, onu ana veritabanı olarak ifade eder); bir kullanıcı onu açtığında, o veritabanındaki tüm kayıtları artı birincil veritabanının birleştirme dosyasında görünen diğer veritabanlarındaki tüm kayıtları görür.

Birleştirme dosyası, diğer Uyumluluk veritabanlarının .DCB dosyalarına giden dosya yollarını içeren bir ASCII metin dosyasıdır. Ana veritabanı için .DCB dosyasıyla aynı ada sahiptir. Örneğin, ana veritabanı dosyası DOCREVIEW.DCB ise, varsa birleştirme listesi DOCREVIEW.CAT olarak adlandırılır.

Bu eylemler ana veritabanından tetiklenirse, birleştirilmiş tüm veritabanlarındaki tüm kayıtlara hem indeksleme hem de arama uygulanır. Birleştirilmiş veritabanlarının kendileri hiçbir şekilde değiştirilmez ve ayrı ayrı açılıp kullanılabilir.


Shopify menü ekleme
WordPress menü yeri değiştirme
WordPress menü Ekleme
WordPress sayfaya Özel menü
Web sayfasına menü ekleme
WordPress menü link kaldırma
WordPress menü gözükmüyor
WordPress üst menü düzenleme


Bir Veritabanını Birleştirmek Ne Zaman Gereklidir?

Tek bir konuyu temsil etmek için birkaç veri tabanı oluşturmanın sizin için yararlı olabileceği zamanlar vardır. Bunun nedenleri performans veya tamamen idari olabilir.

Tek bir Concordance veritabanının teorik sınırı 32 milyon belge kaydıdır, ancak uygulamada, bir veritabanı bu kadar büyük hale gelmeden önce kullanıcıların veritabanı performans sorunları yaşayacağını göreceksiniz. Örneğin, veritabanı birkaç PARAGRAPH alanı içeriyorsa, indeksleme daha uzun sürer.

Veritabanındaki kayıt sayısına bakılmaksızın, dizin süresi engelleyici hale geldiğinde, veritabanını parçalara ayırmayı düşünmelisiniz. Her veritabanını ayrı ayrı, belki de ayrı iş istasyonlarında indeksleyebilirsiniz ve prosedür daha hızlı tamamlanır. Bir dizi birleştirilmiş veri tabanında arama yapmak biraz daha uzun sürse de, aksi halde birleştirmenin kendisi kullanıcı tarafından görülemez.

Bir dizi ilişkili veri tabanına uygulanacak güvenliğin tek tip olmadığı zamanlar da olabilir: bazı kayıtlar için alanlar kısıtlanırken diğerleri kısıtlanmayabilir.

Burada, güvenlik özelliklerini paylaşan kayıt gruplarını farklı veritabanlarında ayırabilir, her birine ayrı ayrı güvenlik uygulayabilir ve ardından bunları tek bir sanal veritabanında birleştirebilirsiniz. Güvenliğin kapsamı her veritabanına özeldir, böylece birincil veritabanına uygulanan güvenlik modeli ikincil, birleştirilmiş veritabanlarının yerini almaz.

Veritabanlarını birleştirmenin başka bir nedeni de basit yönetimdir: aynı konuyla ilgili olan ancak veritabanı başına biraz farklı materyali temsil eden veya çeşitli kaynaklardan gelen ayrı veritabanları oluşturmak sizin için daha kolay olabilir. Kullanıcıların bir bakışta hangi kayıtların hangi veritabanından ve dolayısıyla hangi kaynaktan geldiğini görebilmeleri için her veritabanındaki kayıtları renklendirebilirsiniz.

Not: Uyum veritabanındaki kayıtların rengini değiştirmek için Gözat veya Tablo görünümünden Yazı Tipi düğmesini kullanın.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın