İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

Nesne İlişkileri Oluşturma – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

Nesne İlişkileri Oluşturma – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Android'de Kodlama

Nesne İlişkileri Oluşturma

Genellikle, farklı varlıklar arasında ilişkilerin olması uygundur. Bunun arketipsel örneği ebeveyn-çocuk ilişkisidir. SQL’de, ilişkili tablonun birincil anahtarına bağlı olarak bir tabloyu başka bir tabloyla ilişkilendiren bir yabancı anahtarla bir ilişki tanımlanabilir.

Listing’de gösterdiğimiz gibi, Long ve String yabancı anahtarları için somut uygulamalarla birlikte karşılık gelen bir MappedForeignKey özelliği vardır. Bunu tanımladıktan sonra, foreign key alanında obj metodu kullanılarak ilişki üzerinden nesneye erişim sağlanır.

Yabancı anahtar işleviyle, bire çok ve çoktan bire ilişkileri (yabancı anahtarı nereye koyduğunuza bağlı olarak) kolayca yapabilirsiniz. Birden çoğa ilişkiler, “bir” taraftaki sorgulara yetki veren yardımcı yöntemler kullanılarak elde edilebilir. Sorguları birazdan ele alacağız, ancak Liste 6-8 aynı ilişkinin iki tarafının örneklerini gösteriyor.

Çoktan çoğa eşlemeler yapmak istiyorsanız, kendi birleştirme sınıfınıza, eşlenmiş varlıklarınızın her ikisi için de yabancı anahtarlar sağlamanız gerekir. Bir örnek, harcama girişlerimiz için etiketlere (kategoriler) sahip olmak ve belirli bir girişin birden fazla etikete sahip olmasını isteseydik (örneğin, annenizin doğum günü için bir kitap satın aldınız, dolayısıyla Hediye, Anne , ve Kitaplar). İlk önce, Listede gösterildiği gibi Etiket varlığını tanımlarız.

Birleştirme varlığını kullanmak için yeni bir örnek oluşturmanız ve ilgili örnekleri işaret edecek uygun yabancı anahtarları ayarlamanız gerekir. Gördüğünüz gibi, Expense meta nesnemizde tam da bunu yapmak için bir uygunluk yöntemi tanımladık. Varlıklarımızda bir alan olarak çoktan çoğa erişilebilir hale getirmek için, Listelemede gösterildiği gibi HasManyThrough özelliğini kullanabiliriz.

Girişlere işaret etmek için Etiket varlığında benzer bir alan ayarlanabilir. Birkaç öğeye dikkat etmek önemlidir:

  • Yeni girişler eklemenin tek yolu, örnekleri doğrudan oluşturmak ve kaydetmektir (doğrudan veya yardımcı bir yöntemle). HasManyThrough özelliği aracılığıyla herhangi bir değişiklik yapamazsınız.
  • Alan bir sorgu olarak tanımlansa da, alan aslında tembeldir ve yalnızca bir kez çalışır. Bu, onu sorgular ve ardından bazı yeni örnekler eklerseniz, alan içeriklerinde görünmeyecekleri anlamına gelir.

Yöntem çağrısının her seferinde veritabanından taze çekeceği şekilde birleştirilen sonuçları almanın bir yolunu istiyorsanız, bunun yerine “Birleştirmeleri Biraz Daha Dost Hale Getirmek” bölümünde gösterildiği gibi bir yardımcı birleştirme yöntemi tanımlayabilirsiniz.

Bir veritabanına dizin eklemek genellikle performansı artırmaya yardımcı olur. Mapper, dbIndexed_? sahada kesin. Listeleme, Expense.account alanımıza nasıl bir dizin ekleyeceğimizi gösterir.

Mapper, Index, IndexField ve BoundedIndexField durum sınıflarıyla birleştirilmiş MetaMapper.dbIndexes def aracılığıyla daha karmaşık dizin oluşturma sağlar. Listeleme, daha karmaşık endeksleri nasıl oluşturabileceğimize dair bazı örnekleri gösterir.

Eşleme Şemaları

Mapper çerçevesi, yalnızca etki alanı nesnelerini tanımlamayı değil, aynı zamanda bu nesnelerle uyumlu veritabanı şemasını oluşturmayı da kolaylaştırır. Schemifier.schemify yöntemi tüm işi sizin yerinize yapar; şemanın kendisi için oluşturulmasını istediğiniz MetaMapper nesnelerini iletirsiniz ve gerisini o halleder.

Liste, örnek nesnelerimiz için veritabanını ayarlamak üzere Schemifier’ı nasıl kullanabileceğimizi gösterir. İlk bağımsız değişken, veritabanında gerçek bir yazma işleminin gerçekleştirilip gerçekleştirilmeyeceğini kontrol eder; false ise, Schemifier uygulamak istediği tüm Veri Tanımlama Dili (DDL) ifadelerini günlüğe kaydeder, ancak veritabanında herhangi bir değişiklik yapılmaz.

İkinci bağımsız değişken bir günlük işlevidir. Kalan argümanlar, şemalaştırmak istediğiniz MetaMapper nesneleridir. Dikkatli olmanız ve tüm nesneleri dahil etmeyi unutmamanız gerekir; aksi takdirde tablolar oluşturulmaz.

“Mapper-Enabled Class Oluşturma” bölümünde belirttiğimiz gibi, ilgili MetaMapper’daki dbTableName def aracılığıyla belirli bir Mapper sınıfı için varsayılan tablo adını geçersiz kılabilirsiniz.

Varsayılan tablo adı, sınıf adının aynı zamanda bir SQL ayrılmış sözcüğü olduğu durumlar dışında, Mapper sınıfının adıdır; bu durumda tablo adına _t eklenir. Ayrıca, alanın kendisinde dbColumnName def’i geçersiz kılarak, alan bazında tek tek sütun adlarını geçersiz kılabilirsiniz.

Tablolar gibi, bir alan için varsayılan sütun adı, SQL’e ayrılmış bir sözcük olmadığı sürece alan adıyla aynı olacaktır; bu durumda, sütun adına _c eklenir. Listeleme, ExpenseTag.expense alan eşlememizi nasıl gider_kimliği olarak yapabileceğimizi gösterir.


Nesne ilişkileri kuramı
Melanie Klein, nesne ilişkileri kuramı
Nesne ilişkileri kuramı PDF
Klein nesne ilişkileri kuramı
Nesne ilişkileri Kuramı slayt
Nesne ilişkileri kuramı örnekleri
Melanie Klein nesne ilişkileri kuramı PDF
Ego psikolojisi ve nesne ilişkileri Kuramı


Bir Varlıkta Kalıcılık İşlemleri Gerçekleştirme

Artık varlığımızı tanımladığımıza göre, muhtemelen onu gerçek dünyada veri yüklemek ve depolamak için kullanmak istiyoruz. MetaMapper’da kullanabileceğimiz birkaç işlem var:

  • create: Bu işlem, varlığın yeni bir örneğini oluşturur.
  • kaydet: Bu, bir örneği veritabanına kaydeder.
  • delete_!: Bu, verilen varlık örneğini siler.
  • count: Bu işlem, verilen varlığın örnek sayısını döndürür. Sayılan varlıkları daraltmak için isteğe bağlı bir sorgu ölçüt listesi kullanılabilir.
  • countByInsecureSql: Bu işlem, sayımı gerçekleştirmek için ham bir SQL dizesinin kullanılabilmesi dışında saymaya benzer. Sayım değerinin döndürülen sonuç kümesinin ilk sütununda ve satırında olması beklenir.

Veritabanından örnekleri almak için oldukça az sayıda yöntem de vardır. Bu yöntemlerin her birinin iki çeşidi vardır: varsayılan veritabanı bağlantısını kullanan ve kullanılacak bağlantıyı belirlemenize izin veren (“Birden Çok Veritabanı Kullanma” bölümüne bakın). İkincisi, genellikle yöntem adının sonuna DB eklenir.

MetaMapper’daki sorgu yöntemleri aşağıdaki gibidir:

  • findAll: Bu yöntem, veritabanından bir örnek listesi alır. İsteğe bağlı bir dizi sorgu ölçütü parametresi almak için aşırı yüklenmiştir; bunlar, “Varlıkları Sorgulama” adlı kendi bölümlerinde ayrıntılı olarak ele alınacaktır.
  • Bu yöntem, findAllByInsecureSQL’e benzerdir, tek fark, hazırlanmış ifadelerin kullanılmasıdır; bu, genellikle sürücünün sorgu dizesinde doğru şekilde kaçan bağımsız değişkenleri işleyeceği anlamına gelir.
  • findAllFields: Bu, Mapper örneğinizden yalnızca belirli alanları döndüren normal bir sorgu yapmanızı sağlar. Örneğin tablodan sadece tutarı isteseydiniz bu yöntemi kullanırdınız. Sorguda belirtilmeyen tüm alanların varsayılan değerlerini döndüreceğini unutmayın; Genel olarak, bu yöntem yalnızca verilere okuma erişimi için kullanışlıdır, çünkü alınan örneklerin kaydedilmesi gerçek verilerin üzerine yazılabilir.
  • findMap*: Bu yöntemler, findAll yöntemleriyle aynı işlevselliği sağlar ancak bir varlığı, T’nin isteğe bağlı bir tür olduğu bir Kutu[T]’ye dönüştüren fazladan bir işlev bağımsız değişkeni alır. Harcamalarımızın açıklamalarının bir listesini almak buna bir örnek olabilir.

KeyedMetaMapper özelliği, birincil anahtarına göre tek bir varlığı bulmak için kullanılabilen find yöntemini ekler. Genel olarak, bu işlemler hem Record hem de Mapper’da desteklenecektir.

Ancak, Kayıt bir JDBC arka ucuna sıkı bir şekilde bağlanmadığından, bulma yöntemlerinden bazıları doğrudan desteklenmeyebilir ve ek kalıcılık yöntemleri Eşleyici’de bulunmayabilir. Bu nedenle, bu bölüm özellikle Mapper’ın kalıcılık işlemlerini ele alacaktır.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın