Menülerle Erişimi Kontrol Etme – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma
Menülerle Erişimi Kontrol Etme
If LocParam, bağımsız değişkenleri olarak bir test işlevi ()=>Boolean ve başarısızlık mesajı işlevi ()=> LiftResponse) alır. If yan tümcesini kullanan Loc, belirli bir yolla eşleştiğinde, test işlevi yürütülür ve true döndürülürse sayfa normal şekilde görüntülenir. İşlev yanlış olarak değerlendirilirse, başarısızlık mesajı işlevi yürütülür ve sonucu kullanıcıya gönderilir.
Loc’ta bir String’den bir RedirectWithState örneğine dönüşen bir yanıta örtük bir dönüştürme vardır. Yönlendirme, varsayılan olarak web uygulama içeriğinizin kökü (/) olan LiftRules.siteMapFailRedirectLocation tarafından belirtilen konuma yapılır.
İsterseniz bunu global bir ayar için LiftRules’ta değiştirebilir veya kendi LiftResponse’unuzu sağlayabilirsiniz. Listeleme, Listeleme’de tanımladığımız profil menüsünün, kullanıcının oturum açıp açmadığını kontrol etmek için genişletilmiş bir revizyonunu gösterir. Kullanıcı oturum açmamışsa, oturum açma sayfasına yönlendiririz.
LocParam, esasen If’in aynasıdır. Sayfanın yalnızca test işlevi yanlış döndürürse görüntülenmesi dışında tamamen aynı kurallar geçerlidir. Bu davranışı temsil edecek iki sınıfın olmasının nedeni, bir yüklemin “çalışıyor” olarak okunmasının doğru olarak dönmesinin genellikle daha net olmasıdır.
Site Haritası ile sayfaya özgü oluşturma, sayfaların duruma bağlı olarak farklı şekilde işlenmesini sağlamak için çok fazla esneklik sağlayan gelişmiş bir tekniktir.
Şablon LocParam ile Çalışmak
Genel olarak, bir sayfa için kullanılacak şablon, isteğin yolundan türetilir. Bununla birlikte, Şablon LocParam, bu mekanizmayı tamamen geçersiz kılmanıza ve ()=> NodeSeq işlevine geçerek istediğiniz herhangi bir şablonu sağlamanıza izin verir.
Örnek menülerimize dönecek olursak, karşılama sayfasının giriş yapmış bir kullanıcı için gider girişlerini veya aksi halde düz bir karşılama ekranı göstermesini istiyoruz. Buna yönelik bir yaklaşım Listeleme’de gösterilmektedir. Bu örnekte, uygun şablonu oluşturan ve ardından onu ana sayfa menüsü Loc’ye bağlayan bir Şablon örneği oluşturuyoruz.
Snippet ve LocSnippets Parametreleriyle Çalışma
Bir sayfa oluşturma için şablonu geçersiz kılmanın yanı sıra (kuşkusuz, oldukça kaba bir yaklaşım), SiteMap’in belirli parçacıkların davranışını geçersiz kılmak veya tanımlamak için iki mekanizması vardır.
İlki olan Snippet, parçacığın adına göre tek bir parçacığın gönderimini tanımlamanıza olanak tanır. 5-16 arası listeleme, Snippet’i, az önce Template parametresiyle yaptığımız gibi, ana sayfa oluşturma için aynı sonucu elde etmek için nasıl kullanabileceğimizi gösterir. Tek yapmamız gereken ana sayfamızda <lift:homepage /> snippet’ini kullanmak ve snippet eşlemesi duruma göre gönderilecektir.
LocSnippets özelliği, Snippet kavramını tam bir kısmi gönderme işlevi sağlayacak şekilde genişletir. Bu, belirli bir Loc ile ilişkilendirilmiş çoklu snippet eşlemelerini tanımlamanıza olanak tanır.
İşleri basitleştirmek için Lift, Apply ve isDefinedAt yöntemleri için varsayılan uygulamaları olan bir DispatchLocSnippets özelliği sağlar; bu, çalışması için yalnızca bir gönderim yöntemi uygulaması sağlamanız gerektiği anlamına gelir. Liste, çeşitli snippet’ler için DispatchLocSnippet’leri kullanmanın bir örneğini gösterir.
Erişilebilirlik Menüsü
Erişilebilirlik nasıl açılır
Erişilebilirlik düğmesi
ACR erişilebilirlik servisi aktif etme
Telefonda erişilebilirlik Nedir
Android erişilebilirlik Seti ne işe yarar
Android erişilebilirlik Seti silersek ne olur
Android erişilebilirlik Seti kapatma
Başlığı Ayarlama
“Menü Kullanımı” bölümünde belirttiğimiz gibi, Başlık LocParam bir sayfa için duruma bağlı bir başlık sağlamak için kullanılabilir. LocParam Başlığı basitçe bir (T)=> NodeSeq işlevini alır, burada T güvenli tip parametresidir (buna “Güvenli Tip Parametrelerini Kullanma” bölümünde değineceğiz). Genel olarak, Listelemede yaptığımız gibi, isterseniz bunu yok sayabilirsiniz.
Bir İsteği Test Etme
Test, belirli bir talebin hizmet verilmeden önce uygun parametrelere sahip olduğundan emin olmak için kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Test ile, tam Req nesnesinden geçirilen (Req)=> Boolean adlı bir işlev sağlarsınız. Testin, uygun Loc belirlendikten sonra test edilen If ve Never’in aksine, Site Haritası doğru menüyü bulmaya çalıştığında gerçekleştirildiğini unutmayın.
false döndürmek, bu Loc’un istekle eşleşmediği anlamına gelir, bu nedenle SiteMap uygun bir Loc bulmak için Menülerinizde arama yapmaya devam edecektir. Örnek olarak, belirli bir isteğin Opera’dan Listeleme’deki kodla geldiğinden emin olmak için kontrol edebiliriz.
LocGroup ile Kategorilere Ayırma
LocGroup parametresi, menü öğelerinizi kategorilere ayırmanıza olanak tanır. Menu.group snippet’ini kullanmak (“Menüyü Kullanma” bölümünde bahsedilen), belirli bir grup için menü öğelerini yerinde oluşturmanıza olanak tanır. Öncelikle, bir Menü öğesi için grupları ayarlamak üzere, Listeleme’de gösterildiği gibi, grup adları için bir veya daha fazla Dize bağımsız değişkeni içeren bir LocGroup parametresi eklemeniz yeterlidir.
Şablonlarınızda, menünün bağlamasını Listeleme’de gösterildiği gibi belirtirsiniz. Gördüğünüz gibi, bağlantıların CSS sınıfını kontrol etmek için önek eklenmiş bir öznitelik ekledik (a tek geçerli önektir) ve görüntüleme için bazı gövde XHTML’leri ekledik.
Özellikle, <menu:bind /> etiketi, menü öğelerinin nerede işlendiğini kontrol eder. Gövde öğeleri sağlamazsanız veya <menu:bind /> öğesi olmadan gövde öğeleri sağlarsanız, gövde XHTML’niz dikkate alınmaz ve menü doğrudan oluşturulur.
Kendi Loc’unuzu Yazmak
Gösterdiğimiz gibi, Menü öğeleriniz için pek çok işlevsellik mevcuttur. Daha fazla kontrole ihtiyacınız varsa Loc özelliği, yeniden yazma gibi bir LocParam öğesinde doğrudan karşılığı olmayan işlevsellik sunar. Bir Loc uygulamasının temel tanımı, aynı şeylerin çoğunu kapsar.
Aşağıdaki vals ve def’ler soyuttur, bu yüzden bunları sağlamalısınız:
def adı: Bu, Menu.item yoluyla menüyü almak için kullanılabilecek addır.
def link: Bu, gerçek bağlantıyı temsil eder. Şuradaki örtük dönüştürmeleri kullanabilirsiniz:
Liste[Dize] veya Çift[Liste[Dize],Boolean] veya Bağlantı nesnesini kendiniz oluşturabilirsiniz.
def text: Bu, kullanıcıya gösterilecek metni temsil eder. Örtülü kullanabilirsiniz, String’den dönüştürme veya kendi LinkText örneğinizi sağlayabilirsiniz.
def params: Bu, önceki bölümlerde gösterdiğimiz gibi davranışı kontrol etmek için kullanılan bir Liste[LocParam] döndürmelidir.
def defaultParams: Bu, “Güvenli Tür Parametrelerini Kullanma” bölümünde ele alacağımız tür güvenli yeniden yazma için kullanılır.
Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır.
1) Backlink Paketi 50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)