İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

Köprü Metni İşaretleme Dili – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

Köprü Metni İşaretleme Dili – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Gizli Yöntemler – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

HTML – Köprü Metni İşaretleme Dili

Köprü Metni Biçimlendirme Dili (HTML), bir köprü metni belgesindeki içerikleri işaretlemek için kullanılabilecek öğeleri ve bu öğelerin birbiriyle nasıl ilişkili olduğunu açıklayan bir SGML uygulamasıdır. İşaretleme “<” ve “>” sembolleri içine alınır. HTML, farklı semantiği belirtmek için çok sayıda etiket tanımlar. Örneğin, <H1> etiketi 1. düzey bir başlığı işaretlemek için kullanılabilir.

Etiketler, bir belgeyi mantıksal olarak yapılandırmaya yarar. Örneğin, işaretleme öğesi <strong>, bu etiket çifti arasındaki belge bölümünün mantıksal bir vurgu olarak yorumlanması gerektiği anlamına gelir; bu, tarayıcılar normalde kalın olarak görüntülenir. Grafik tasarımın sınırlı olanakları nedeniyle, tasarımcıların bir belgenin düzenini doğrudan etkilemesini sağlamak için ek öğeler çok erken tanıtılmıştı.

Örneğin, <b> işaretleme öğesi, tarayıcılara bir belge bölümünü kalın harflerle gösterme talimatı vermek için kullanılabilir. Ancak, işaretleme semantiği kaybolur. Düzeni etkileme olasılıklarının zenginliği nedeniyle, çoğu HTML kaynağının mantıksal/anlamsal biçimlendirme öğelerinin kullanımını ihmal etmesi şaşırtıcı değildir.

Bu, makinelerin bilgiyi yorumlamasını çok daha zorlaştırır. Durum daha da kritik çünkü aksi takdirde bilgiler kolayca başka formatlara dönüştürülebilir, örneğin cep telefonları gibi cihazlarda kullanılabilir hale getirilebilir.

HTML kaynaklarının oluşturulmasında ve işlenmesinde basitlik (basit metin dosyaları oldukları için), Web’in her yerde bulunan bilgi karakteri için çok önemli bir özelliktir, ancak sunum yönünün az çok hakim olduğu ortak kullanım tarafından engellenir.

Yeni biçimlendirme öğelerinin tanıtılması, özellikle tarayıcıların bilmedikleri biçimlendirme öğelerini reddetmesi veya yok sayması gerçeğiyle kolaylaştırılmıştır. Bu esneklik, tarayıcı üreticileri tarafından düzen seçeneklerini genişletmek için tekrar tekrar kullanıldı, bu da sonunda birçok yeni standardın yanı sıra “uyumsuz” gösterimlere yol açtı.

Bu sorunlar, çok sayıda uzantının getirilmesini teşvik etti. Örneğin, Basamaklı Stil Sayfaları (CSS), Web belgelerine yazı tipleri, renkler vb. gibi stil bilgileri eklemek için basit bir mekanizmayı temsil eder. Bir XML lehçesi olan XHTML’nin tanıtılmasıyla birlikte, HTML belgelerini tanımlamak için “temiz” bir dil olarak XML’in faydalarını kullanmak mümkün hale geldi. Bu kitabın sonunda atıfta bulunulan literatürde HTML dilinin ayrıntılı bir açıklaması bulunmaktadır.

SVG – Ölçeklenebilir Vektör Grafikleri

SVG görüntü formatı, Ölçeklenebilir Vektör Grafikleri anlamına gelir ve XML’de iki boyutlu grafiklerin tanımlanmasına izin verir. SVG, üç tür grafik nesnesini tanır: düz çizgiler ve eğrilerden oluşan vektör grafikleri, resimler ve metin. Grafik nesneleri gruplandırılabilir ve diğer nesnelere entegre edilebilir.

SVG, düğmelere veya fare hareketlerine verilen yanıtlar gibi olaya dayalı etkileşimi destekler. Örneğin, böyle bir tepki bir görüntünün büyütülmesi olabilir. Ayrıca, kullanıcı etkileşimi için özel bir imleç tanımlamak da mümkündür.

SVG, bir grafik nesnesini önceden tanımlanmış bir yol boyunca taşımak da dahil olmak üzere çok sayıda işlev sunarak her türlü animasyonu destekler. Bu özel özellikler sayesinde, bu biçim her tür etkileşimli ve animasyonlu vektör grafiği için uygundur. Uygulama örnekleri arasında CAD, haritalar ve rotaların gösterimi yer alır.

Senkronize Multimedya Entegrasyon Dili

SMIL, Senkronize Multimedya Entegrasyon Dili’nin kısaltmasıdır; senkronize multimedya sunumlarını temsil etmek için W3C tarafından geliştirilmiştir. SMIL, ses, video, metin ve görüntüler gibi farklı ortamların sunumunun koordinasyonunu sağlar.

Örneğin SMIL, bir cümlenin tam olarak ne zaman söylenmesi gerektiğini ve hangi görüntünün veya metnin paralel olarak görüneceğini tanımlamamızı sağlar. Her ortam doğrudan adreslenebilir ve temsil için bir yer ve zaman belirtebiliriz.

Her ortam için başlangıç ve bitiş zamanları, diğer ortamlarınkilerle nispeten kolaylıkla senkronize edilebilir. Standart kontrol özellikleri, kullanıcının SMIL ile etkileşime girmesine izin verir. Tüm sunumu durdurmak, duraklatmak, hızlı ileri veya geri sarmak mümkündür. Ek işlevler arasında rastgele oluşturucular, ağır çekim ve zaman atlama bulunur. Sunum sırasında, kullanıcı diğer Web sayfalarına gitmek için katıştırılmış bağlantıları seçebilir.

Mevcut Sürüm 2.0’da SMIL, diğer şeylerin yanı sıra animasyon, içeriklerin kontrollü sunumu, bağlantı, farklı ortamların entegrasyonu, zamanlama ve senkronizasyon, zaman manipülasyonları ve geçiş efektleri için işlevler içerir.


Köprü metin Ne demek
Hiper metin nedir
Hiper metin örnekleri
Hypertext Nedir
Hiper Ne Demek tıp
Hiper ne Demek
World Wide Web
Www Nedir


XML – Genişletilebilir İşaretleme Dili

Genişletilebilir İşaretleme Dili (XML), SGML’nin son derece basit bir lehçesidir. Amaç, genel SGML’nin artık HTML ile mümkün olan şekilde Web’de sunulmasını, alınmasını ve işlenmesini sağlamaktır. Bu nedenle XML, uygulama kolaylığı ve hem SGML hem de HTML ile birlikte çalışabilirlik için tasarlanmıştır.

W3C tavsiyesine dayanarak, XML (eXtensible Markup Language), Web içinde ve dışında kullanımı ve yaygınlaşması konusunda gerçekten muzaffer bir ilerleme yaşamıştır. Esnek veri formatlarını en basit yollarla tanımlama ve bu formatları Web üzerinde değiş tokuş etme yeteneği ile, XML, heterojen ortamları homojenleştirmek için ön koşulu sunar.

Bu, tek biçimli veri biçimlerini tanımlamanın yanı sıra, bilgiden bağımsız olarak bu verilerin anlamlarını da dikkate alabileceğimiz anlamına gelir. Genişletme yeteneği, HTML’nin aksine, XML’in örtük semantik ile önceden tanımlanmış işaretlemeyi dikte etmemesinden kaynaklanmaktadır.

Bunun yerine, belirli koşullara uyarlanabilmesi için bir XML belgesinin anlambiliminin anlamını ve yapısını esnek bir şekilde tanımlamamıza izin verir. XML’in HTML’ye bir alternatif olmaktan ziyade, keyfi amaçlar için verileri tanımlamanın tamamen yeni yollarını açmasının nedeni budur.

XML belgeleri iki farklı özellikle karakterize edilir: iyi biçimlendirilmişlik ve geçerlilik. İyi biçimlendirilmişlik, XML’in özünde sabit olsa da, geçerlilik Belge Türü Tanımı (DTD) ve XML şemaları tarafından sağlanabilir.

İkincisi diğer bölümlerde tartışılacaktır. Bir XML belgesinin iyi biçimlendirildiğinden emin olmak için, XML belgelerinin sözdizimine ilişkin genel kurallar vardır ve HTML’den farklı olarak bunlara kesinlikle uyulması gerekir. Aslında, XML belirtimi bu kurallara “kısıtlamalar” olarak atıfta bulunur. XML iyi biçimlilik kurallarını göstermek için örnekler kullanır.

Bu kurallara kesinlikle uyulması gerektiğinden, XML belgelerinin yapısını net bir şekilde belirlemek mümkündür. Bu, XML belgelerinin ağaç tipi yapısını nesne yönelimli bir ağaca dönüştürmek için kullanılabilen Belge Nesne Modeli’nin (DOM) tanımlanmasına yol açtı. Bir satınalma siparişini basit bir XML belgesi örneği olarak gösterir. 


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın