İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

JavaScript Optimizasyonu – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

JavaScript Optimizasyonu – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Optimizasyon Yöntemleri – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

JavaScript Optimizasyonu

Ajax’ta JavaScript’in içsel (ve genellikle üretken) kullanımı göz önüne alındığında, indirme ayak izinizi azaltmak için JavaScript kullanımınızı geliştirmeye odaklanmalısınız.

Popüler kitaplık yazarlarının çoğu JavaScript şişkinliği sorununu anlıyor. Kodlarını standart, tamamen yorumlanmış ve bakımı yapılabilir bir sürümde ve ayrıca “küçültülmüş bir sürümde” sağlarlar. “Küçültme” ve nasıl çalıştığını bilmelisiniz. Ayrıca Ajax uygulamanızı tamamen optimize edecekseniz karşılaşabileceğiniz olası sorunların da farkında olun. Kitaplığınızın dışında da sıkıştırılması gereken kod olması muhtemeldir.

İlk olarak, JavaScript optimizasyonu için kullanılan tekniklerin birçoğunun, tartışıldığı gibi, işaretleme ve CSS için kullanılanlara benzer olduğunu belirtmeliyiz. Bunları es geçeceğiz, ancak bunu yaparken bile, tüm JavaScript optimizasyonlarını daha dikkatli uygulamanız gerektiğini unutmayın. Bunları yanlış uygularsanız, sayfayı bozabilirler!

JavaScript Yorumlarını Kaldırma

// veya /* */ ile gösterilen tüm JavaScript yorumlarını güvenle kaldırabilirsiniz. Tipik son kullanıcıya hiçbir değer sunmazlar ve sadece dosya boyutunu artırırlar. Bunun gibi komut dosyası maskeleme yorumlarının, JavaScript’i tanımayan botlar veya eski tarayıcılar söz konusu olduğunda korumanın yararlı olabileceğinin farkında olmanız gerekir. Komut dosyalarını belgenin dışına eklemek muhtemelen en iyisidir, ancak bunları XHTML uyumlu hale getirmek daha kolay olacaktır.

Koşullu Yorumlar

Ayrıca, genellikle komut dosyası içerme veya CSS ile birlikte kullanılan Internet Explorer’ın koşullu yorum sisteminden de haberdar olmanız gerekir. Örneğin, yoruma duyarlı koşullu bir tarayıcı aşağıdaki ifadeyi okuyacak ve daha eski bir Explorer sürümüyse ancak daha yeni bir sürüm değilse patch.js dosyasını içerecektir.

Böyle bir yorum uzantısını anlamayan tarayıcılar, elbette, ifadeyi güvenle görmezden gelecektir. XHTML optimizasyonunuz sırasında bu tür koşullu yorumları kaldırmamalısınız, aksi takdirde yanlışlıkla JavaScript’inizi bozabilirsiniz. Neyse ki, gelişmiş sayfa optimizasyon araçları bu ayrıntının farkındadır, ancak daha basitleri pek çok değildir.

Boşluğu Dikkatlice Azaltın

JavaScript oldukça boşluktan bağımsızdır ve operatörler arasındaki boşlukları kolayca azaltabilirsiniz.

Ancak yoğuşma yaparken dikkatli olun. JavaScript, satır sonlarını örtük noktalı virgüller olarak ele alır. Satırları noktalı virgülle sonlandırmazsanız, boşluk azaltmanın sorunlara neden olabileceğini görebilirsiniz. Örneğin, aşağıdaki yasal JavaScript, örtük noktalı virgül kullanır.

Kodu yasal hale getirmek için karakterler eklerseniz, komut dosyanızın “görsel olarak” daha sıkıştırılmış görünmesini sağlasanız da, bayt tasarrufu açısından çok az kazanç elde edebileceğinizi unutmayın.


JavaScript download
javascript’i etkinleştir
JavaScript Örnekleri
W3Schools
javascript $ meaning
JavaScript indir pc
JavaScript W3Schools
javascript $ kullanımı


JavaScript Steno Kullanma

Kodunuzu sıkılaştırmak için bir dizi kısa JavaScript ifadesi kullanabilirsiniz. Birkaç baytı tıraş etmek için çok sayıda kısaltılmış atama kullanabilirsiniz. JavaScript’in bazı zayıf yazma özelliklerine güveniyorsanız, bu da daha kısa kodlar elde edebilir. Örneğin, önceki kod parçasını buna indirgeyebilirsiniz.

Dize Sabit Makrolarını Kullan

Kendinizi dizelerin bölümlerini veya tüm dizeleri tekrar tekrar yinelerken bulursanız, global değişken yeniden eşleme kullanan basit bir dize makrosunun birkaç bayt azaltabileceğini göreceksiniz. Örneğin, programınızda çok sayıda uyarı() çağrısı olabilir.

Bu teknikle ilgili bir uyarı var. Makronun anlamlı olması ve makro tanımlayıcının genel bir tasarruf sağlayacak kadar kısa olması için dizeyi yeterince sık kullandığınızdan emin olmanız gerekir.

İsteğe Bağlı Yapılardan Kaçının 

Çoğu durumda, koda zarar vermeden kod ve sözdizimi yapılarını kaldırabilirsiniz. Örneğin, if deyimleri için verilen bloklar ve tek bir deyim içeren çeşitli döngüler, parantezleri kaldırabilirsiniz.

Ayrıca var gibi bazı ifadelerin her zaman gerekli olmadığını da görebilirsiniz. JavaScript’te değişkenler, ilk kullanımda global alanda ortaya çıkar, bu nedenle, kullanmamanız gereken globalleri kullanıyorsanız, çünkü bunlar kötü bir uygulamadır ve dahil edilen diğer komut dosyalarından değişken ad alanı çarpışmaları olasılığını artırır. var deyimini atlayın.

Kodu ayarlamak için başka bayt kırpma hileleri kullanabilirsiniz, ancak genellikle w3compiler gibi bir aracın bunu sizin için yapmasına izin vermelisiniz.

Kullanıcı Tanımlı Değişkenleri ve İşlev Adlarını Kısaltma

İyi bir okunabilirlik için, herhangi bir betik, n yerine numRequests gibi değişkenler kullanmalıdır. Ancak indirme hızı için uzun değişken adları bir zorunluluktur. Burada yine kaynak kodunuzu okunabilir bir şekilde yazmak ve ardından onu teslime hazırlamak için bir araç kullanmak değerlidir. Tüm kullanıcı tanımlı değişken ve işlev adlarını kısa bir ve iki harfli tanımlayıcılara yeniden eşlemek önemli tasarruflar sağlayabilir.

Bazı optimizasyon programları, bir kısaltma listesi ile yeniden eşleme sürecini kontrol etmenizi sağlar. Ancak, API çağrıları gibi bazı işlevlerin diğer komut dosyaları tarafından çağrılmasını bekliyorsanız dikkatli olun. Sözdizimi hatalarına neden olabileceğinden bu adları yeniden eşlemek istemeyebilirsiniz.

Yerleşik Nesneleri Yeniden Eşleme

JavaScript kodunun hacimliliği, uzun kullanıcı değişken adlarının ötesinde, Pencere, Belge, Gezgin vb. yerleşik nesnelerin kullanımından gelir. Örneğin, bunun gibi bir kod verildi.

Nesne ve yöntem yeniden eşleme, yeniden eşlenen öğeler genellikle olduğu gibi tekrar tekrar kullanıldığında oldukça değerlidir. Ancak, pencere veya gezgin nesnesi yalnızca bir kez kullanılmışsa, bu değiştirmelerin aslında kodu büyüteceğini unutmayın. Elle optimize ediyorsanız dikkatli olun. Neyse ki, birçok JavaScript kod optimize edici bunu otomatik olarak hesaba katacaktır.

Bu uyarı, yeniden eşlenen nesnelere sahip komut dosyalarının performansıyla ilgili bir sorunu ortaya çıkarır: boyut küçültmenin yararına ek olarak, bu tür yeniden eşlemeler, nesneler JavaScript’in çözünürlük zincirinin yukarısında kopyalandığından komut dosyası yürütme sürelerini iyileştirebilir. Bu teknik hem indirme hem de yürütme performansını iyileştirse de, bunu yerel tarayıcı belleği kullanımı pahasına yapar.

İsim Çarpışma Uyarısı

Steno JavaScript kodlama uygulamalarıyla ilgili önemli bir sorun, değişken ad alanı kirliliğidir. Komut dosyaları bir web sayfasına dahil edildiğinde, hepsi aynı değişken ad alanını kullanır. Bu nedenle, birden fazla kitaplığın init() adında bir işlevi varsa, birinin üzerine yazılır. Bunu önlemek için tanımlarınızda ön ek kullanabilirsiniz.

Yine de, bu tekniklerin her ikisinin de daha önce tartışılan ad azaltma ipucu karşısında uçtuğunu fark edeceksiniz, çünkü şimdi umarız korumalı kodunuzu çağırmak için MyLibNamePrefix_ init() veya MyLibName.init ( ) başvurmanız gerekecek. ( ) gibi işlevlerin minimalist adlandırılmasıyla özellikle ilgilenmelisiniz, çünkü Web’deki birçok kitaplık ve kod örneği bu popüler tanımlayıcıyı birlikte seçer.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın