İstemci Güvenlik Sorunları – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma
İstemci Güvenlik Sorunları
Web işlemleri sırasında kişisel bilgiler değiş tokuş edilirse, müşteriler, özel verilerinin güvenilir bir şekilde işlendiğinden emin olmak için ilgili hizmet sağlayıcılarla güven ilişkileri oluşturmalıdır.
Güvenilir olmayan sağlayıcılarla etkileşimin yanı sıra, bir müşterinin ana bilgisayarında mobil kod çalıştırıldığında gizlilik de tehlikeye girebilir. Ayrıca, kişisel bilgilerin çalınmasını amaçlayan kimlik avı ve Web sahtekarlığı gibi çeşitli saldırı teknikleri ortaya çıkıyor.
Gizliliği Korumak
Kullanıcılar, SSL korumalı oturumları kullanarak kişisel bilgilerini güvenli bir şekilde hizmet sağlayıcılara aktarabilir. Ancak geriye kalan soru, özel bilgilerin iletimden sonra sağlayıcılar tarafından nasıl işlendiğidir.
Bu, yalnızca güvenli ve sorumlu veri depolamayı, yani potansiyel saldırganların verilere erişim elde etmesinin önlenmesini değil, aynı zamanda hizmet sağlayıcıların bu bilgilerle ne yaptığını da ele alır. Bu nedenle, müşteriler özel bilgilerini iletmeye istekli olmadan önce sağlayıcıların ilk önce güven ilişkileri kurması gerekir.
tarafından belirtilen Gizlilik Tercihleri Platformu (P3P), makine tarafından okunabilen bir XML formatında veri koruma politikalarının beyanı için bir standart sağlar. Hizmet sağlayıcılar, veri uygulamalarını, yani ne tür bilgileri ne amaçla topladıklarını belirten gizlilik politikaları yayınlar. Ek olarak, ilkelerin isteğe bağlı olarak insanlar tarafından okunabilen sürümleri sağlanabilir.
Müşteriler ise gizlilik tercihlerini beyan edebilirler. Bu nedenle, sözde P3P aracıları, örneğin P3P özellikli tarayıcılar (Mozilla, Netscape Navigator veya Microsoft Internet Explorer gibi mevcut tarayıcıların çoğu P3P’yi destekler) veya AT&T’nin Privacy Bird’ü gibi eklentiler gerektirir.
Bir Web sitesi yüklendiğinde, veri koruma bildirimleri kullanıcının tercihleriyle karşılaştırılır. Herhangi bir gizlilik çakışması tespit edilmezse site görüntülenir. Aksi takdirde, kullanıcı olası çakışmalara karşı uyarılır ve gizlilik politikasının ayrıntılarını insan tarafından okunabilir bir biçimde alır.
Örneğimize geri dönelim: Alice, kişisel bilgilerinin ilgili (sipariş-)işlemlerde kullanılması koşuluyla, kişisel bilgilerini çevrimiçi mağazalara aktarmayı kabul eder. book.store.com ise kitap satın almak isteyen müşterilerinden iletişim ve ödeme bilgilerinin istendiğini beyan eder.
Bu özel veriler, yerel olarak book.store.com’da yalnızca sipariş taleplerinin işlenmesi ve malların teslimi için saklanır. Bu durumda book.store.com’un beyanı Alice’in taleplerine uygundur. book.store.com tüketici davranışını analiz etmek için bir reklam ajansıyla işbirliği yapsaydı her şey farklı olurdu.
book.store.com’un Alice’in kişisel bilgilerinin (kısmen) bu ortağa da gönderileceğini beyan etmesiyle, bir politika çatışması ortaya çıkar ve Alice, kitap siparişi sürecine devam edip etmemeye veya iptal etmeye karar vermeden önce bilgilendirilir.
Özellikle e-ticaret sektöründe P3P, hizmet sağlayıcılara müşterilerin güvenini ve güvenini kazanma imkanı sunar. Bir gizlilik politikasının P3P versiyonunda, hangi tür bilgilerin hangi amaçla toplandığını belirtmenin yanı sıra, iletişim bilgileri ve bir politikanın insanlar tarafından okunabilir versiyonuna yapılan atıf listelenebilir.
Ek olarak, güvenceleri belirtmek, yani ilan edilen politikanın güvenilirliğini sağlayan üçüncü bir tarafı veya kanunu listelemek iyi bir uygulamadır.
Müşteriler için P3P, kullanılabilirlik avantajı sağlar. Gizlilik tercihlerinin yalnızca bir kez belirtilmesi gerekir ve bir Web sayfasına erişilmeden önce politika uyumluluğu otomatik olarak kontrol edilir. Güvenilmeyen siteler veya çerezler engellenebilir ve gizlilik politikası çakışmaları durumunda kişisel bilgiler yayınlanmadan önce kullanıcılar bilgilendirilir.
Gizlilik politikalarının yalnızca ilgili hizmet sağlayıcının Web siteleri için geçerli olduğunu, işbirliği yapan aracı tarafların politikalarına ilişkin bilgilerin yer almadığını unutmayın. Örneğin book.store.com’un gizlilik politikası, kredi kartı bilgilerinin iletildiği ChiefCard’ın gizlilik kurallarını listelememektedir.
Özel bilgiler, örneğin Web formlarını doldurarak, kullanıcının tanımlayıcı bilgileri ifşa etmesi gerekmeden de elde edilebilir. Bilgisayarlara benzersiz IP adresleri atanır. Bir kullanıcı bir İnternet servis sağlayıcı aracılığıyla İnternete bağlandığında, en azından bu servis sağlayıcı ve talep edilen sitenin barındırıldığı Web sunucusu, kullanıcının IP adresini belirleyebilir.
Veri aktarımı şifrelenmemişse, üçüncü şahıslar bile iletişimi dinleyebilir ve kullanıcı isteklerini takip edebilir. Anonimleştiriciler, bireysel kullanıcıların Web’de anonim olarak gezinmesine yardımcı olmak, yani Web isteklerinin izlenme riskini en aza indirmek için tasarlanmış araçlar ve hizmetlerdir.
Proxy sunucuları olarak çalışan çeşitli ticari ve ticari olmayan anonim tarama hizmetleri mevcuttur. Yani, bir müşterinin Web tarayıcısı, tanımlayıcı bilgileri kesen ve onun adına isteği ileten anonimleştirme hizmetinin indirektliği üzerinden hizmet sağlayıcıya bağlanır.
Genel olarak, bu tür aracı servislerle iletişim şifrelenir. Tipik olarak, istekleri izleme olasılığını azaltmak için karışımlar adı verilen birkaç aracı kullanılır.
VALORANT istemci
Sunucu ve istemci Nedir
Maksimum istemci sayısı nedir
İstemci Nedir
Web istemcisi
Sunucu Nedir
Oyun istemcisi nedir
Lan istemcisi nedir
Mobil Kod Güvenliği
Karmaşık görevlerin statik HTML sayfaları aracılığıyla sunulması bazen zordur. JavaScript, Java uygulamaları veya ActiveX denetimleri gibi mobil kod kullanan dinamik Web sunumları kullanılabilirliği artırabilir. Ayrıca, dikkatli kullanılırsa kullanıcıların dikkatini çekmeye yardımcı olabilir.
E-ticaret örneğimizi ele alırsak, kitap siparişi, alışveriş sepeti içeriğinin sunumu ile başlayan, Alice’in teslimat adresi ve ödemeyle ilgili ayrıntıları girmesinin istenmesi ile devam eden ve sipariş işleminin özeti ile biten adım adım gerçekleştirilebilir. her adım, yardımcı bir etkileşimli asistan tarafından yönlendiriliyor.
Mobil kod, kaynağından (örneğin, book.store.com’un Web sunucusu) farklı bir ana bilgisayarda (örneğin, Alice’in ev bilgisayarı) yürütülür. Potansiyel olarak kötü amaçlı programlar (nedeni bilinmeyen) koruma olmadan yürütülürse ciddi güvenlik riskleri oluşur.
Muhtemel tehditler, örneğin gizli dinleme, yerel dosya sistemine yetkisiz erişim, sistemin kararlılığı üzerindeki etki veya sunuculara karşı dağıtılmış hizmet reddi saldırıları (DDOS) başlatarak daha fazla saldırı gerçekleştirmek için yerel sistemin kötüye kullanılmasıdır. Zararlı mobil kodun neden olduğu hasar, korumalı alan, ayrıntılı erişim denetimi ve kod imzalama yoluyla önlenebilir.
Korumalı Alan Oluşturma ve Ayrıntılı Erişim Denetimi
Java 1.0’da uygulamalar için korumalı alan yaklaşımı tanıtıldı. Korumalı alan oluşturma, mobil kodun müşterinin ana bilgisayarında gerçekleştirmesine izin verilen işlevlerin kısıtlanmasına yol açar.
Bir Java uygulaması kullanılarak gösterildiği gibi, korumalı alan, programların dosya sistemi gibi hassas kaynaklara erişmesini engelleyen kısıtlı bir ortamdır. Korumalı alan yaklaşımının bir dezavantajı, yalnızca potansiyel olarak kötü amaçlı kodlar için değil, aynı zamanda güvenilir uygulamalar için de uygulamaların işlevselliğini önemli ölçüde kısıtlayan sabit bir ilkenin uygulanmasıdır.
Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır.
1) Backlink Paketi 50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)