İstatistiksel Veri Analizi – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma
İstatistiksel Veri Analizi
Excel, seçtiğiniz veri değerlerine dayalı olarak çok çeşitli istatistiksel ve mühendislik verisi analizi raporları oluşturmak için kullanabileceğiniz bir dizi istatistiksel veri analizi aracı içerir.
Bu istatistiksel veri analiz araçlarından bazıları şunlardır:
• Tanımlayıcı İstatistikler aracı, ortalama, medyan, mod, standart sapma, minimum, maksimum, toplam, sayım ve en büyük ve en küçük veri değerleri gibi istatistikleri görüntüleyen bir rapor sağlar.
• Histogram aracı, belirli veri değerlerinin sıklığını gösteren bir rapor sağlar.
• Derece ve Yüzdelik aracı, belirli veri değerlerinin sıra ve yüzde sıralamasını gösteren bir rapor sağlar.
İstatistiksel veri analizi gerçekleştirmek için aşağıdakilerden birini yapın ve Veri Analizi iletişim kutusundaki adımları tamamlayın:
• Excel 2007’de Veri (Analiz) ➤ Veri Analizi’ni tıklayın.
• Excel 2003’te, Araçlar ➤ Veri Analizi’ni tıklayın.
Veri Analizi araçları, Excel yüklendiğinde her zaman mevcut olmayabileceğinden, kullanmaya çalışmadan önce mevcut olduklarını onaylamalısınız. Veri Analizi komutu Veri (Analiz) grubunda (Excel 2007’de) veya Araçlar menüsünde (Excel’de) görünmüyorsa
2003), aşağıdakilerden birini yapın:
• Excel2007’deOfficeButton’a tıklayın➤ExcelOptions.Sol bölmede,Eklentiler’e tıklayın.Yönet listesi ekranın alt kısmında Excel Eklentilerini gösterirken Git’e tıklayın. Analiz Araç Paketi onay kutusunu seçin, Tamam’a tıklayın ve ardından Veri (Analiz) ➤ Veri Analizi’ne tıklayın.
• Excel 2003’te, Araçlar ➤ Eklentiler’e tıklayın, Araç Paketini Analiz Et onay kutusunu seçin, Tamam’a tıklayın ve ardından Araçlar ➤ Veri Analizi’ne tıklayın.
Ancak, Eklentiler iletişim kutusunun Kullanılabilir Eklentiler listesinde Çözümleme Araç Paketi onay kutusu görünmüyorsa, Microsoft Office Kurulum programını yeniden çalıştırarak ve kullanılabilir Excel eklentileri listesinden Çözümleme Araç Paketi’ni seçerek Araç Paketini Çözümleme’yi yüklemeniz gerekir. -ins. Ardından Excel’i başlatabilir ve Veri (Analiz) ➤ Veri Analizi (Excel 2007’de) veya Araçlar ➤ Veri Analizi (Excel 2003’te) seçeneğine tıklayabilirsiniz.
İstatistiksel veri analizi gerçekleştirmek için aşağıdakileri yapın:
1. Excel 2007’de Veri (Analiz) ➤ Veri Analizi’ne tıklayın. Excel 2003’te, Araçlar ➤ Veri Analizi’ne tıklayın
2. Veri Analizi iletişim kutusunda, kullanılabilir bir analiz aracı seçin ve ardından Tamam’a tıklayın.
3. Seçilen analiz aracını çalıştırmak için ekrandaki yönergeleri izleyin.
Bu alıştırmada, Tanımlayıcı İstatistik aracını bir dizi veri üzerinde çalıştırma alıştırması yapacaksınız:
1. Excel’i başlatın.
2. Office Düğmesi ➤ Aç’a (Excel 2007’de) veya Dosya ➤ Aç’a (Excel 2003’te) tıklayın, ExcelDB_Ch06_15.xls dosyasına göz atın ve dosyayı seçin ve Aç’a tıklayın.
3. Excel 2007’de Veri (Analiz) ➤ Veri Analizi’ne tıklayın. Excel 2003’te, Araçlar ➤ Veri Analizi’ne tıklayın.
4. Veri Analizi iletişim kutusunda, Tanımlayıcı İstatistikler’i seçin ve ardından Tamam’a tıklayın.
5. Giriş Aralığı iletişim kutusuna tıklayın ve ardından B2 ile B41 arasındaki hücreler için hücre referansını yazın veya seçin.
6. Gruplandırma Ölçütü seçenekleri için Sütunlar seçeneğine tıklayın.
7. İlk Satırdaki Etiketler onay kutusunu işaretlenmemiş olarak bırakın.
8. Çıktı seçenekleri alanında, Yeni Çalışma Sayfası Katı seçeneğini ve Özet İstatistikleri onay kutusunu seçin. Bu alandaki diğer onay kutularını boş bırakın.
9. Tamam’ı tıklayın. Seçilen veri değerlerinin ortalama, medyan, mod, standart sapma, minimum, maksimum, toplam ve sayısı gibi istatistikler dahil olmak üzere özet istatistiklerin görüntülendiği yeni bir çalışma sayfası oluşturulur.
Tekrarlanan Veritabanı Görevlerini Otomatikleştirme
Excel’i ne kadar çok kullanırsanız, aynı eylem gruplarını tekrar tekrar gerçekleştirme şansınız o kadar artar. Örneğin, seçilen çalışma sayfası hücrelerinin görsel biçimini sık sık benzer bir yazı tipi stili, satır yüksekliği ve kenarlık stiliyle değiştirebilirsiniz.
Veya belki de satış işlemleriyle ilgili veri kayıtlarını işlem tarihine göre sık sık sıralıyorsunuz. Bu bölümde, bu tür eylemleri otomatikleştirmek için Excel’in makro kaydedicisini ve Excel programatik nesne modelini Visual Basic for Applications ile nasıl kullanacağınızı öğreneceksiniz.
Excel etkileşimlerinizi kaydederek ve ardından bu kayıtları Excel’i istenen sonuçları elde edecek şekilde otomatikleştirecek şekilde özelleştirerek, gelecekte benzer eylemler yapmak istediğinizde zamandan tasarruf edebilir ve hataları azaltabilirsiniz.
Hangi istatistiksel analiz nerede kullanılır
İstatistiksel veri Analizi Ders Notları
İstatistiksel veri Analizi Nedir
Tez istatistik analiz
İstatistiksel analiz yöntemleri PDF
Makalede istatistiksel analiz yöntemleri
SPSS ile istatistiksel Veri Analizi
İstatistiksel analiz nedir
Makro Kaydediciyi Kullanma
Excel’in makro kaydedicisi, dijital bir müzik kaydediciye çok benzer şekilde çalışır. Bir dijital müzik kaydedicinin çalabileceğiniz müziği kaydetmesi gibi, Excel’de bir makroyu (bir eylemi gerçekleştirmek için bir dizi talimat) adlandırabilirsiniz; kaydedici başlar, Excel’de bir dizi eylem gerçekleştirirsiniz ve ardından kaydı durdurursunuz.
Daha sonra, istenen eylemi gerçekleştirmek için kaydedilen makroyu gerektiği gibi oynatabilirsiniz. Örneğin, bir grup çalışma sayfası hücresine koşullu biçimlendirme uygulamak için bir dizi eylemi kaydedebilirsiniz. Daha sonra bu eylem kümesini değiştirebilir ve başka bir çalışma sayfası hücresi grubuna koşullu biçimlendirmeyi hızlı bir şekilde uygulamak için bunları yeniden kullanabilirsiniz.
Makro kaydediciyi kullanmak için aşağıdakileri yapın:
1. Excel 2007’de, Geliştirici ➤ (Kod) Makro Kaydet’e tıklayın. Excel 2003’te Araçlar ➤ Makro ➤ Yeni Makro Kaydet’e tıklayın.
2. Makro Kaydet iletişim kutusundaki seçenekleri tamamlayın.
3. Excel’de otomatikleştirmek istediğiniz eylemleri gerçekleştirin.
4. Bittiğinde, Excel 2007’de, Geliştirici ➤ (Kod) Kaydı Durdur’a tıklayın. Excel 2003’te Kaydı Durdur araç çubuğunda Kaydı Durdur düğmesine tıklayın.
Makroyu çalıştırmak için Excel 2007’de Geliştirici ➤ (Kod) Makroları’na tıklayın, istediğiniz makroyu seçin ve ardından Çalıştır’a tıklayın. Excel 2003’te, Araçlar ➤ Makrolar ➤ Makrolar’a tıklayın, istediğiniz makroyu seçin ve ardından Çalıştır’a tıklayın.
Makro kaydediciyi kullanmak için aşağıdakileri yapın:
1. Excel 2007’de, Geliştirici ➤ (Kod) Makro Kaydet’e tıklayın. Excel 2003’te Araçlar ➤ öğesine tıklayın.
Makro ➤ Yeni Makro Kaydet.
2. Makro Kaydet iletişim kutusundaki seçenekleri tamamlayın:
• Makro Adı kutusuna, daha sonra başvurmak üzere kolayca hatırlayabileceğiniz bir ad yazabilirsiniz.
• Kısayol Tuşu kutusuna, bu makroyu çalıştırmakla ilişkilendirmek için kullanmak istediğiniz bir klavye karakteri yazabilirsiniz. Örneğin, J harfini yazarsanız, bu makroyu daha sonra çalıştırmak için Ctrl+J kısayol tuş kombinasyonunu kullanabilirsiniz.
• Makroyu Sakla listesinde, bu makroyu saklamak istediğiniz konumu seçebilirsiniz.
•Açıklama kutusuna, ileride başvurmak üzere makro için bir açıklama yazabilirsiniz.
3. Excel’de otomatikleştirmek istediğiniz eylemleri gerçekleştirin.
4. Bittiğinde, Excel 2007’de, Geliştirici ➤ (Kod) Kaydı Durdur’a tıklayın. Excel 2003’te Kaydı Durdur araç çubuğunda Kaydı Durdur düğmesine tıklayın.
Makroyu çalıştırmak için Excel 2007’de Geliştirici ➤ (Kod) Makroları’na tıklayın, istediğiniz makroyu seçin ve ardından Çalıştır’a tıklayın. Excel 2003’te, Araçlar ➤ Makrolar ➤ Makrolar’a tıklayın, istediğiniz makroyu seçin ve ardından Çalıştır’a tıklayın.
Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır.
1) Backlink Paketi 50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)