İletişim Kutusu Tasarlama
İletişim Kutusu Tasarlama
Keşfimize uyarı diyaloglarıyla başlayacağız. Uyarı iletişim kutuları genellikle formların doğrulanması veya hata ayıklama ile ilgili basit mesajlar içerir. HTML sayfalarında sıklıkla bulduğunuz aşağıdaki hata ayıklama örneğini göz önünde bulundurun.
Bu iletişim kutusunu, bir mesaj ve bir Tamam düğmesi içeren basit bir eşzamanlı iletişim kutusunu görüntüleyen uyarı işlevi aracılığıyla JavaScript’te programlayabilirsiniz. Kullanıcı OK butonuna tıkladıktan sonra programın akışı devam eder. Uyarı işlevi geri dönene kadar bir sonraki kod satırı yürütülmeyeceğinden, bu iletişim kutusu eşzamanlı olduğu kadar modsal olarak kabul edilir.
Bu tür bir uyarı iletişim kutusu, hata ayıklama için yararlıdır. Ancak Android böyle doğrudan bir işlev veya iletişim kutusu sunmaz. Bunun yerine, uyarı iletişim kutuları oluşturmak ve bunlarla çalışmak için genel amaçlı bir tesis olan bir uyarı iletişim kutusu oluşturucusunu destekler. Böylece android.app.AlertDialog.Builder sınıfını kullanarak kendiniz bir uyarı iletişim kutusu oluşturabilirsiniz.
Kullanıcıların aşağıdaki görevleri gerçekleştirmesine izin veren iletişim kutuları oluşturmak için bu oluşturucu sınıfını kullanabilirsiniz:
• bir mesajı oku ve Evet veya Hayır ile yanıtla
• Pickanitemfromalist
• Bir uzmandan birden çok öğe seçin
• Bir uygulamanın ilerlemesini görüntüleyin
• seçeneklerden bir seçenek belirleyin
• Programa devam etmeden önce bir istemi yanıtlayın
Size bu iletişim kutularından birini nasıl oluşturacağınızı ve bu iletişim kutusunu bir menü öğesinden nasıl çağıracağınızı göstereceğiz.
Bu diyaloglardan herhangi biri için geçerli olan bu yaklaşım şu adımlardan oluşur:
1. Bir Oluşturucu nesnesi oluşturun.
2. Ekran için düğme sayısı, öğe listesi ve yakında gibi parametreleri ayarlayın.
3. Düğmeler için geri arama yöntemlerini ayarlayın.
4. Oluşturucuya iletişim kutusunu oluşturmasını söyleyin. Oluşturulan iletişim kutusunun türü, Oluşturucu nesnesinde ne ayarladığınıza bağlıdır.
5. İletişim kutusunu göstermek için dialog.show()’u kullanın.
Bu basit uyarı iletişim kutusunun kodu basittir. Dinleyici kısmı bile kolayca anlaşılır. Temel olarak, düğmeye tıklandığında yapacak hiçbir şeyimiz yok. Tamam düğmesine karşı kayıt olmak için boş bir dinleyici oluşturduk. Tek garip kısım, diyaloğu oluşturmak için yeni bir şey yapmamanızdır; bunun yerine parametreleri ayarlarsınız ve uyarı iletişim kutusu oluşturucusundan bunu oluşturmasını istersiniz.
Bilgi İstemi İletişim Kutusu Tasarlama
Artık basit bir uyarı iletişim kutusunu başarıyla oluşturduğunuza göre, biraz daha karmaşık olan bir uyarı iletişim kutusunu ele alalım: bilgi istemi iletişim kutusu. Başka bir JavaScript temeli olan bilgi istemi iletişim kutusu, kullanıcıya bir ipucu veya soru gösterir ve bir düzenleme kutusu aracılığıyla girdi ister.
Bilgi istemi iletişim kutusu, devam edebilmesi için bu dizgiyi programa döndürür. Bu, çalışmak için iyi bir örnek olacaktır, çünkü Builder sınıfı tarafından sağlanan bir dizi kolaylığa sahiptir ve ayrıca Android diyaloglarının senkron, asenkron, kipli ve kipsiz doğasını incelememize izin verir.
Bilgi istemi iletişim kutusu oluşturmak için izlemeniz gereken adımlar şunlardır:
1. Bilgi istemi diyalogunuz için bir düzen görünümü oluşturun.
2. Düzeni bir Görünüm sınıfına yükleyin.
3. Bir Oluşturucu nesnesi oluşturun.
4. Oluşturucu nesnesindeki görünümü ayarlayın.
5. Girilen metni yakalamak için düğmeleri ve geri aramalarını ayarlayın.
6. Uyarı iletişim kutusu oluşturucuyu kullanarak iletişim kutusunu oluşturun.
7. İletişim kutusunu gösterin.
Şimdi size her adımın kodunu göstereceğiz.
Web sitesi iletişim sayfası Örnekleri
İletişim sayfası HTML
Hazır iletişim Formu HTML
İletişim sayfası Örnekleri
Web sitesi İletişim Formu oluşturma
Hazır form şablonları
Web Sitesi İletişim sayfası Örnekleri kodları
Web site iletişim bölümü
Bilgi istemi İletişim Kutusu için XML Düzen Dosyası
İstem iletişim kutusunu gösterdiğimizde, bir TextView istemi ve ardından kullanıcının yanıt yazabileceği bir düzenleme kutusu göstermemiz gerekir. Liste, bilgi istemi iletişim kutusu için XML düzen dosyasını içerir. Bu dosyayı prompt_layout.xml olarak adlandırırsanız, R.layout.prompt_layout adlı bir kaynak kimliği oluşturmak için onu /res/layout alt dizinine yerleştirmeniz gerekir.
Bir Kullanıcı Görünümü ile bir uyarı İletişim Kutusu Oluşturucu Kurma
Bir bilgi istemi iletişim kutusu oluşturmak için talimatlarımızdaki 2 ila 4. adımları birleştirelim: XML görünümünü yükleme ve onu uyarı iletişim kutusu oluşturucusunda ayarlama. Android, android adlı bir sınıf sağlar. view.LayoutInflater, bir XML düzeni tanım dosyasından bir View nesnesi oluşturmak için. XML düzen dosyasına dayalı olarak iletişim kutumuzun görünümünü doldurmak için LayoutInflater’ın bir örneğini kullanacağız.
Listing’de, LayoutInflater statik yöntemini kullanarak LayoutInflater’ı alıyoruz. from(ctx) ve ardından bir View nesnesi oluşturmak üzere XML’i şişirmek için LayoutInflater nesnesini kullanın. Ardından, bir başlık ve az önce oluşturduğumuz görünüm ile bir uyarı iletişim kutusu oluşturucusu yapılandırıyoruz.
Düğmeleri ve Dinleyicileri Ayarlama
Şimdi 5. adıma geçiyoruz: düğmeleri ayarlamak. Kullanıcının istemi yanıtlayabilmesi için Tamam ve İptal düğmelerini sağlamanız gerekir. Kullanıcı İptal’i tıklarsa, programın bilgi istemi için herhangi bir metin okuması gerekmez. Kullanıcı Tamam’ı tıklarsa, program değeri metinden alır ve tekrar etkinliğe iletir.
Bu düğmeleri ayarlamak için, bu geri aramalara yanıt verecek bir dinleyiciye ihtiyacınız vardır. “Prompt Dialog Listener” kısmında listener için kod vereceğiz fakat önce Listing kısmından buton kurulumunu inceleyelim.
İstem İletişim Kutusunu Oluşturma ve Gösterme
Son olarak, 6. ve 7. adımlarla bitiriyoruz: bilgi istemi iletişim kutusunun oluşturulması ve gösterilmesi. Uyarı iletişim kutusu oluşturucunuz olduğunda bunu yapmak kolaydır.
Diyalog Dinleyici istemi
Bilgi istemi iletişim kutusu, PromptListener adlı bir dinleyici geri arama sınıfı aracılığıyla bir etkinlikle etkileşime girer. Sınıfın onClick adlı bir geri arama yöntemi vardır ve onClick’e iletilen düğme kimliği, ne tür bir düğmenin tıklandığını tanımlar. Kodun geri kalanını takip etmek kolaydır. Kullanıcı metni girip Tamam düğmesini tıkladığında, metnin değeri promptReply alanına aktarılır. Aksi takdirde değer null olarak kalır.
Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır.
1) Backlink Paketi 50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)