İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

İçerik Sayfaları Oluşturma – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

İçerik Sayfaları Oluşturma – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Gizli Yöntemler – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

İçerik Sayfaları Oluşturma

Ana Sayfa kullanan herhangi bir sayfa, içerik sayfası olarak bilinir. Ana Sayfalarda daha önce açıklandığı gibi Yeni Öğe Ekle iletişim kutusunu kullanarak uygulamanıza yeni içerik sayfaları eklersiniz. Ancak, öğe listesinden Ana Sayfa’yı seçmek yerine Web Formu öğesini seçersiniz.

Web Formu’nu seçtikten sonra bir içerik sayfası oluşturmak için şu adımları izleyin:

1. Ad metin kutusunda sayfa adını belirtin.
2. Arka plan kod dosyası kullanmak istiyorsanız Kodu ayrı bir dosyaya yerleştir seçeneğini işaretleyin.
3. Ana Sayfa Seç seçeneğini işaretlediğinizden emin olun. Bu, Yeni Öğe Ekle iletişim kutusuna yeni sayfanın bir Ana Sayfa kullanılmasını gerektiren bir içerik sayfası olduğunu bildirir.
4. Ekle düğmesini tıklayın.

Ekle düğmesine tıkladıktan sonra Visual Studio, gösterildiği gibi Ana Sayfa Seç iletişim kutusunu görüntüler. Bu iletişim kutusu, uygulama klasör yapınızı görüntüler ve yeni sayfa için hangi Ana Sayfayı kullanmak istediğinizi seçmenize olanak tanır. İletişim kutusunun sol tarafında dizinleri seçtiğinizde, o klasördeki Ana Sayfalar sağ tarafta görünür. Kullanmak istediğinizi bulduğunuzda, seçmek için tıklayın ve ardından Tamam düğmesini tıklayın.

Tamam düğmesini tıklattıktan sonra, Visual Studio, hangi Ana Sayfanın içerik sayfasının kullanacağını tanımlayan uygun <@% Sayfa %> yönergesi parametrelerine sahip yeni bir içerik sayfası oluşturur. Ayrıca, Ana Sayfadaki ContentPlaceHolders ile eşleşen İçerik denetimlerini otomatik olarak oluşturur.

İçerik denetimlerinin, İçeriğin enjekte edilmesi gereken Ana Sayfadaki Content® PlaceHolder denetimini tanımlayan ContentPlaceHolderID adlı bir özelliği vardır. Listeleme, daha önce gösterilen Ana Sayfa ile kullanım için Visual Studio tarafından oluşturulan içerik sayfasını gösterir.

Kod listesinin en üstündeki <@% Page %> yönergesindeki MasterPageFile özelliğine dikkat edin. Bu özellik, sayfanın içeriğiyle birlikte kullanması gereken Ana Sayfa dosyasına işaret eder. Ayrıca sayfanın, normalde bir sayfada bulunan standart <HTML> veya <BODY> etiketlerini içermediğini unutmayın.

Bunun yerine, iki İçerik denetimine sahiptir. İçerik denetimi içinde serbest egemenliğiniz olsa da, İçerik denetimi dışındaki bir içerik sayfası için herhangi bir HTML veya web denetimi belirtemezsiniz.

Son olarak, İçerik denetimlerindeki ContentPlaceHolderID değerlerinin, Ana Sayfadaki ContentPlaceHolder denetimlerinin kimlik değerleriyle eşleştiğini gözlemleyin. Yanlışlıkla var olmayan bir ContentPlaceHolderID değeri belirtirseniz, görev listesinde bir hata almanız gerekir. Projeniz yine de başarılı bir şekilde oluşturulacak, ancak sayfayı çalıştırırsanız bir istisna oluşturacaktır.

Örneğe dönersek, daha önce tartışılan Ana Sayfayı kullanarak bir şirket iletişim listesi oluşturmak istediğinizi varsayalım. Ana içerik, şirketteki kişilerin isimlerini ve uzantılarını içermelidir. Hızlı Bağlantılar bölümü, Telefon Sistemi Yardım sayfasına bir bağlantı ve İletişim Bilgilerimi Güncelle sayfasına bir bağlantı içermelidir. İçerik sayfası işaretlemesi Listeleme gibi görünür.

Gördüğünüz gibi ContactList.aspx içerik sayfasında sadece içerik belirtilmiş. İçerik sayfasında hiçbir düzen, başlık ve alt başlık tanımlanmamıştır. ASP.NET sayfayı oluşturduğunda, içeriği Ana Sayfaya enjekte eder ve nihai sonuç görünür.


Word içindekiler tablosu oluşturma
Hazır içindekiler tablosu
Elle içindekiler tablosu oluşturma
Hazır içindekiler tablosu Word indir
Hazır içindekiler tablosu indir
İçindekiler tablosu oluşturma
Tez içindekiler tablosu oluşturma
Word içindekiler oluşturma tez


İçerik Sayfalarından Kalıp Sayfalara Erişme

Bir içerik sayfasının Ana Sayfadaki kontrollere veya işlevlere erişmesi gerekebileceği birçok senaryo ortaya çıkar. Bunu, Sayfa nesnesinin Ana özelliği aracılığıyla yapabilirsiniz. Her ASP.NET sayfası, Ana Sayfasına bir başvuruyu Ana özellikte saklar. Sayfa bir Ana Sayfa kullanmıyorsa, referans Hiçbir Şey olarak ayarlanır.

Varsayılan olarak, Master özelliği bir MasterPage türüdür. Bu, tüm Ana Sayfaların nihai olarak devraldığı MasterPage temel sınıfında normal olarak bulunan herhangi bir yönteme veya özelliğe erişmenizi sağlar. Master özelliğindeki en kullanışlı yöntemlerden biri, kontrolleri aramak için Ana Sayfaya ulaşan FindControl yöntemidir.

Örneğin, Ana Sayfanızda lblTitle adında tanımlanmış bir Label denetiminiz varsa, Master.FindControl(“lblTitle”) kullanarak bu Label denetimine bir başvuru alabilir ve ardından bir Label denetimine döndürülen denetimi yayınlayabilirsiniz. Bu, içerik sayfasındaki mantığa dayalı olarak Ana Sayfadaki kontrolleri ayarlamanıza olanak tanır.

Ana Sayfa ile etkileşim kurmak için başka bir yararlı taktik, <@% MasterType %> yönergesini kullanarak Ana özelliğini güçlü bir şekilde yazmaktır. Bunu yapmak için, <@MasterType> yönergesini <%@ Page %> yönergesinin altına ekleyin ve VirtualPath’i Ana Sayfa dosyasına yönlendirin.

Ana özelliği güçlü bir şekilde yazmak, bir Ana Sayfadan hedef türe dökmek zorunda kalmadan, o Ana Sayfada tanımlanan genel yöntemlere ve özelliklere doğrudan erişim sağlar. Örneğin, sol tarafında menüsü olan bir Ana Sayfanız olduğunu varsayalım.

Tüm sayfalar tam olarak aynı menüyü kullanır, böylece onu doğrudan Ana Sayfada tanımlarsınız. Ancak bazı sayfalar menüyü hiç kullanmadığı için bu sayfalarda gizlemek istiyorsunuz. Bu nedenle, Ana Sayfada HideMenu adlı bir genel işlev oluşturursunuz.

Yöntem, görünümden gizlemek için menü bölümündeki visible özelliğini false olarak ayarlar. Master özelliğini güçlü bir şekilde YAZMAZSANIZ, tanımladığınız genel yöntemi kullanmadan önce Master özelliğini yayınlamak zorunda kalırsınız.

Bu, kodla çalışmayı ve kodu okumayı biraz daha kolaylaştırır. Ek bir avantaj olarak, Ana özelliği güçlü bir şekilde yazmanız, Ana Sayfada belirtilen yöntemler ve özellikler için size tam IntelliSense desteği verir.

Uygulamanız için Varsayılan Bir Ana Sayfa Tanımlama

Tüm içerik sayfaları genellikle, <%@ Page %> yönergesindeki MasterPageFile özelliği aracılığıyla hangi Ana Sayfayı kullanacaklarını belirtir. Kapalı bırakırsanız, sayfaya eriştiğinizde ASP.NET bir hata verir ve İçerik denetimlerinin yalnızca bir Ana Sayfa ile birlikte kullanılabileceğini size bildirir. Bu kuralın bir istisnası vardır. Listede gösterildiği gibi, <pages> öğesinde web.config’de varsayılan bir Ana Sayfa tanımlayabilirsiniz.

Web.config’de varsayılan bir Ana Sayfa belirttiğinizde, <%@ Page %> yönergesinde tanımlanan bir masterPageFile değeri olmayan tüm içerik sayfaları Web.config’deki Ana Sayfa için varsayılan olur. Bu özelliği, uygulamanızın hangi Ana Sayfaları tek bir konumdan kullandığını yönetmenize yardımcı olması için kullanabilirsiniz.

■Not : ASP.NET, varsayılan Ana Sayfayı yalnızca <%@ Sayfa %> yönergesinde açıkça tanımlanmış bir Ana Sayfaya sahip olmayan içerik sayfalarına uygular. ASP.NET ayrıca varsayılan Ana Sayfa ayarını uygulamadan önce sayfanın bir içerik sayfası olduğunu (yani İçerik denetimlerini içerdiğini) kontrol edecek kadar akıllıdır. Varsayılan bir Ana Sayfa ayarlamış olsanız bile, uygulamanızda Ana Sayfa kullanmayan normal sayfalarınız olabilir.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın