Göz Atma Görünümü – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma
Göz Atma Görünümünde Ek Açıklamalar
Ek açıklamalar, bir kullanıcı tarafından sağlanan ek bilgileri içeren Gözat görünümündeki metin bölümleridir. Kullanıcılar, Gözat görünümünde metnin bir bölümünü vurgulamak için ek açıklamaları kullanabilir ve ardından, belki bir metin bloğunun alaka düzeyi hakkında öznel yorumlar ekleyebilir.
Ek açıklamalar, serbest biçimli yorumlar (Not olarak bilinir) veya bir etikettir. Bu etiketler, önceki bölümde açıklanan belge düzeyindeki etiketlerle aynıdır. Bununla birlikte, bir etiketin bu şekilde nasıl kullanıldığının kapsamı farklıdır: yalnızca ek açıklama için vurgulanan metin bölümü için geçerlidir. Bu daha dar tanımlanmış şekilde kullanılan etiketler, Sorunlar olarak bilinir.
Yorumlara ve Sorun etiketlerine ek olarak, ek açıklamalar size nota harici bir dosya veya URL ekleme olanağı sağlar. Bu şekilde, bir Adobe PDF belgesi veya bir Microsoft Excel çalışma kitabı gibi Concordance dışındaki dosyalar ve programlar, eğer dosya vurgulanan metin bloğuyla ilgiliyse ek açıklamaya bağlanabilir. Her notun yalnızca bir eki olabilir ve ek, harici bir işlem olarak veya bir resim görüntüleyici tarafından başlatılabilir.
Ek Açıklama Ekleme ve Silme
Ek açıklama eklemek için, Gözatma görünümünün etkin olması gerekir. Bir metin bloğunu vurgulayın, ardından sağ tıklayın ve “Yeni not” seçeneğini seçin. Notlar aracı açılır.
Notlar aracının iki sekmesi vardır: Not ve Ek. Not sekmesinde, Sorunlar ve Not olmak üzere iki bölme vardır. Sorunlar, önceki bölümde açıklanan yöntemler kullanılarak oluşturulmuş etiketlerdir.
Ayrıca, bu araçtan, etiketler arasındaki beyaz alana sağ tıklayıp “Yeni sayı” seçeneğini belirleyerek ve ardından etiketi buna göre adlandırarak etiket ekleyebilirsiniz. Bu araçtan eklenen etiketler, belge düzeyinde etiketler olarak da kullanılabilir hale gelir ve Etiketler/Sorunlar ekranının Etiketler bölmesinden görüntülenebilir. Vurgulanan metne uygulamak için bir veya daha fazla Sayı düzeyinde etiketi tıklayabilirsiniz.
Not sekmesinin Not alanı, yorum girebileceğiniz bir metin alanıdır. Bu, serbest biçimli bir metindir ve bir veritabanının -notes.dcb dosyasında saklanır. Sonuç olarak, notlardaki metin indekslenir, Concordance’ın sözlük dosyalarına eklenir ve aranabilir.
-notes.dcb dosyasındaki veriler, bir yönetici ana veritabanındaki verileri indekslediğinde veya yeniden indekslediğinde otomatik olarak indekslenir. Bu verilere ana veritabanı .DCB dosyasından erişilebildiğinden, -notes.dcb dosyasını açmanız için hiçbir neden yoktur.
■Not: Aşağıdaki seçenekleri kullanarak veritabanının alanlarında, açıklama notlarında veya her ikisinde de tam metin arayabilirsiniz: Ara ➤ Ara menüsünden erişilebilen Concordance’ın Arama aracı; Ara düğmesi ; veya F2 tuşuna basarak. Varsayılan “Yalnızca veritabanında ara” şeklindedir.
Sayı etiketlerini veya yorumlarını girdikten sonra, ek açıklamayı kaydetmek için Uygula düğmesine tıklayabilirsiniz. Vurgulanan metnin artık sarı bir arka planı vardır ve altı çizilmiştir, bu da ona bir ek açıklamanın eklendiğini gösterir. Fare işaretçinizi vurgulanan metin bloğunun üzerine getirdiğinizde, nota atanan Notun ilk satırı görüntülenir.
Bir açıklama oluşturduktan sonra, vurgulanan metne çift tıklayarak Notlar aracını açabilirsiniz. Bir açıklamayı silmek için, belirli bir açıklama için Notlar aracını açabilir ve ardından Sil düğmesini tıklayabilirsiniz.
Google arama gizliliği
Chrome gizlilik modu
iPhone Google gizlilik modu
Gizlimoda nasıl Geçilir
Chrome gizlilik modu kapatma
Android Chrome gizlilik modu kapatma
Chrome karanlık mod pc
Google siyah tema yapma
Çoklu Ek Açıklamalar Arasında Gezinme
Notlar aracı, bir belgedeki açıklamalar arasında gezinmenizi sağlar. Önceki ve Sonraki düğmeleri, Notlar aracının odağının belge içinde sırasıyla önceki veya sonraki açıklamaya kaymasına neden olur. Notlar aracında etkin olan bilgi notu, arka planda Gözat görünümünde vurgulanır.
Bir belgedeki tüm ek açıklamaları bir bakışta görmenin başka bir yolu, Concordance’ın altındaki Etiket düğmesi aracılığıyla değiştirilen Etiketler/Notlar ekranını kullanmaktır. Bu ekrandaki Notlar bölmesi, notun metnini, ek açıklamaya atanan Yayın etiketlerinden birini ve ek açıklamaya eklenmiş herhangi bir ekin yolunu görüntüler.
Sütun başlıkları, Concordance’ın Tablo görünümü sıralamasında sütun başlıklarını aynı şekilde sıralar: bir kez tıklamak, ek açıklamaları alana göre artan düzende sıralar. Tekrar tıklandığında azalan şekilde sıralama yapılır.
Ekler
Harici bir dosya, Notlar aracının Ek sekmesinden bir notla ilişkilendirilebilir. Bir açıklamanın yalnızca bir eki olabilir. Ek, kullanıcının bilgisayarında bulunan gerçek bir dosya olabilir, bir ağda olabilir veya bir web sayfasının URL’si olabilir.
Bir ekin nasıl uygulandığına bağlı olarak, Concordance’tan ayrı bir harici işlem olarak başlatılabilir (yani, dosya kendi yerel uygulamasında başlatılır), dosya Concordance’a kayıtlı görüntüleyici tarafından dosyadan açılabilir. Araçlar ➤ Tercihler menüsü veya dosyanın asıl dosya yolu panonuza kopyalanır. Bu son seçenek, yolu farklı bir uygulamaya yapıştırmanıza izin verir.
Açılır kutuda bulunan “Ek türü” seçenekleri, “Not tıklandığında eki aç” onay kutusu işaretliyse, Gözat görünümünden ek açıklama metnine çift tıkladığınızda ekin nasıl işleneceğini kontrol eder.
Bu seçenek işaretlendiğinde, Gözat görünümünden açıklamayı çift tıklatmanın normal davranışının geçersiz kılındığını ve böylece Notlar aracı yerine ekin başlatıldığını unutmayın. Ekli bir açıklamayı düzenlemek için, açıklamanın üzerine sağ tıklayıp “Notu düzenle” seçeneğini seçebilirsiniz.
“Ek türü” açılır kutusunda aşağıdaki seçenekler mevcuttur:
• <yok>: Hiçbir ek seçilmedi. Ek metin alanı kilitli.
• Harici: Ek, ayrı bir işlem olarak başlatılır.
• Görüntüleyici: Ek, kayıtlı görüntüleyiciden açılır.
• Pano: Ekin dosya yolu panonuza kopyalanır.
Bir dosya bir ek açıklama ile ilişkilendirilmişse ancak “Nota tıklandığında eki aç” işaretli değilse, Gözat görünümünden ek açıklamayı sağ tıklayıp “Eki çalıştır” seçeneğini belirleyerek eki başlatabilirsiniz. . Yukarıdaki seçenekler, dosyanın nasıl işleneceğini tanımlar.
<yok> dışında herhangi bir seçenek seçildiğinde, Ek alanının kilidi açılır ve bir ağda gezinmek ve eklemek istediğiniz dosyayı bulmak için Gözat düğmesine tıklayabilirsiniz.
Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır.
1) Backlink Paketi 50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)