İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

Görüntüleri Yazdırma – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

Görüntüleri Yazdırma – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Uygulama Güncelleme

Görüntüleri Yazdırma

Yazdır iletişim kutusunu kullanarak görüntüleri Opticon’dan yazdırırsınız. Bu iletişim kutusunu Dosya ➤ Yazdır menüsünden, Ctrl+P klavye kombinasyonuna basarak veya Yazıcı düğmesine tıklayarak etkinleştirebilirsiniz.
Standart araç çubuğunda

Bu iletişim kutusunun yazdırılacak görüntülerin görünümünü ve sayısını kontrol eden dört sekmesi vardır: Yazdır, Üst Bilgi ve Alt Bilgi, Seçenekler ve Kurulum. Aşağıdaki bölümler, iletişim kutusunun her bir sekmesini ayrıntılı olarak açıklamaktadır.

Yazdırma Sekmesi

Bu sekmeden yapılan seçimler yazdırılacak görüntülerin aralığını, kopya sayısını ve bir baskı oturumundan seçimler içeren bir baskı profilinin açılıp açılmayacağını veya kaydedileceğini kontrol eder. Görüntülendi.

Baskı Aralığı

“Baskı aralığı” seçenekleri, hangi görüntülerin yazdırılacağını kontrol eder. Belirli bir seçeneği etkinleştirmek için seçeneğin yanındaki radyo düğmesini seçmelisiniz:

• Tüm görüntü: Yalnızca geçerli görüntüyü yazdırır. Resmin tamamı yazdırılır.

• Görüntülenen kısım: Görüntünün yalnızca o anda Opticon’da görüntülenen kısmını yazdırır. Bir görüntünün bölümlerinin büyütülmesinin görüntünün bazı bölümlerinin görüntülenebilir Opticon ekranından taşmasına neden olabileceğini hatırlayın. Bu seçeneği belirlerseniz görüntünün görüntülenmeyen bölümleri yazdırılmaz.

• Sayfalar: Kimden ve Kime metin alanları, geçerli belge kaydını tanımlayan toplam görüntü sayısını görüntüler. Başlangıç ve Bitiş değerlerinin değiştirilmesi, toplam sayfa sayısının bir alt kümesinin yazdırılmasına neden olur.

Örneğin, bir belge kaydının on ayrı görüntü tarafından tanımlandığını varsayalım. Yazdır iletişim kutusu ilk açıldığında, Kimden alanı 1’i ve Kime alanı 10’u içerir. Kimden alanına 5 ve Kime alanına 7 girilmesi yalnızca beşinci, altıncı ve yedinci resimleri yazdırır.

•Belgeler:FromandTotext alanları, Concordance’daki son etkin sorgudan erişilebilen toplam belge kaydı sayısını görüntüler. Opticon bağımsız bir uygulama olarak açılırsa, bu seçenek devre dışı bırakılır. Başlangıç ve Bitiş değerlerinin değiştirilmesi, toplam belge sayısının bir alt kümesinin yazdırılmasına neden olur.

Örneğin, Uyum sorgusunun on ayrı belgeyi temsil ettiğini varsayalım. Yazdır iletişim kutusu ilk açıldığında, Kimden alanı 1’i ve Kime alanı 10’u içerir. Kimden alanına 5 ve Kime alanına 7 girilmesi, yalnızca beşinci, altıncı ve yedinci belge kayıtlarındaki görüntüleri yazdırır.

• Sayfa sayısı: Bazen, Uyum sorgusu tarafından tanımlanan bir belge aralığı tarafından temsil edilen kaç ayrı görüntünün olduğu bilinmez. Opticon, bir belge aralığında bulunan toplam sayfa sayısını hesaplayabilir. Sayfa Sayısı düğmesinin tıklanması, Opticon’un her belgedeki toplam sayfa sayısını toplamasına ve metin alanında bir toplam görüntülemesine neden olur.

• Liste: Liste düğmesi bir Aç iletişim kutusunu başlatır. Geçerli bir Opticon yazdırma dosyası seçmek için iletişim kutusunu kullanırsınız. Düzgün yapılandırılmış, virgülle ayrılmış bir ASCII dijital dosyasında listelenen belirli resimleri yazdırmak için bu seçeneği kullanın. Yazdırma dosyasının formatı aşağıdaki gibidir.

Her giriş aşağıdaki gibi tanımlanır:

• db (veritabanı): Uzantı hariç herhangi bir sürücü harfi veya Evrensel Adlandırma Kuralı (UNC) eşlemesi dahil olmak üzere görüntü tabanına giden tam yoldur.
• ik (görüntü anahtarı): Uyum görüntü tabanında göründüğü şekliyle görüntü anahtarı.
• sayfa: Bu görüntü de dahil olmak üzere yazdırılacak sayfa sayısı. Liste dosyasındaki her sayfayı belirtmeyi hatırlarsanız, normalde bu değeri 1 olarak ayarlayabilirsiniz.
• ayrılmış: Bu değer için hiçbir şey belirtmeyin.
• Upper_left: Görüntünün sol üst köşesine eklenecek metni belirtir.
• Upper_right: Görüntünün sağ üst köşesine eklenecek metni belirtir.
• lower_left: Görüntünün sol alt köşesine eklenecek metni belirtir.
• lower_right: Görüntünün sağ alt köşesine eklenecek metni belirtir.
• paper_source: Sürücüye bağlı kağıt tepsisini belirtir.
• ekstra metin: Ekstra sayfaya dahil edilecek metin.


Bilgisayardan fotoğraf yazdırma
Ekran görüntüsü
Windows ekran görüntüsü alma kısayolu
Word yazdırma kısayolu
Laptopta ekran görüntüsü nasıl alınır
PC ekran görüntüsü Alma programı
Ekran görüntüsü alma
Fotoğraf yazdırma uygulaması


Al/Kaydet

Yazdırma oturumu sırasında seçilen seçenekleri daha sonra kullanmak üzere .OPF dosya uzantısına sahip ayrı bir dosyada kaydedebilirsiniz.

Bu seçenek grubundaki seçimler, yazdırılacak her görüntünün kopya sayısını kontrol eder:

• Kopya sayısı: Yazdırılacak kopya sayısını belirtmek için metin alanındaki yukarı ve aşağı okları kullanabilirsiniz.
• Harmanla: Hedef yazıcı harmanlamayı destekliyorsa, bu onay kutusu yazdırılan çıktının harmanlanmasını zorunlu kılar. İlk sayfa grubu (veya belgeler) yazdırılır, ardından ikinci grup vb. yazdırılır. Bu seçenek seçilmezse, ilk görüntü n kez (“Kopya sayısı” alanında ayarlandığı gibi) yazdırılır, ardından ikinci görüntü vb. yazdırılır.

Üstbilgi ve Altbilgi Sekmesi

Üstbilgi ve Altbilgi sekmesindeki seçenekler, resimlerin üstbilgisine ve altbilgisine hangi bilgilerin (varsa) yazdırılacağını kontrol eder. Bir görüntünün üstbilgisi ve altbilgisi, toplam dört bölüm için iki bölgeye ayrılır: sol üst, sağ üst, sol alt ve sağ alt. Her bölüm bir açılır kutu ile temsil edilir.

Her açılır kutunun yanındaki Yazı Tipi düğmelerini kullanarak yazı tipi stillerini özelleştirebilirsiniz. Bir Yazı Tipi düğmesine tıklandığında bir Yazı Tipi iletişim kutusu açılır.
Her açılan kutuyla ilişkili liste iki tür öğe içerir: veritabanı alan adları ve hesaplanan değerler. Veritabanı alan adları büyük harflerle gösterilirken, hesaplanan değerler köşeli parantezler içinde gösterilir. Ek olarak, verileri bu alanlara manuel olarak girebilirsiniz.

■Not : Tarihler ve saatlerin biçimini, Opticon’un Tarihler sekmesindeki Tercihler iletişim kutusundan yapılandırabilirsiniz. Bu iletişim kutusunu Opticon’un Araçlar ➤ Tercihler menüsünden açarsınız.

Açılır kutudan bir değer girilmesi veya seçilmesi, verileri yazdırıldığı gibi görüntünün üst bilgisine veya alt bilgisine damgalar. Uygulamada bu sekme, açıklanan Üretim Sihirbazının Üstbilgi ve Altbilgi iletişim kutusu gibi işlev görür. Tek fark çıktıdır: belge üretimleri elektronik dosyalar oluştururken, baskı kağıt kopyalar üretir.

Seçenekler Sekmesi

Seçenekler sekmesinden yapılan seçimler, bir ayırıcı sayfanın kullanılması gerekip gerekmediğini ve baskı hatalarının üretimi durdurup durdurmayacağını veya ayrı bir dosyaya yazılması gerekip gerekmediğini kontrol eder.

“Kırmızı çizgileri yazdır” onay kutusu etkinleştirilirse, kırmızı çizgiler doğrudan görüntülerin üzerine yazdırılabilir. Etkinleştirildiğinde, farklı kırmızı çizgi türlerine karşılık gelen onay kutularının kilidi açılır. Kırmızı çizgi onay kutusunun etkinleştirilmesi, yazdırılmasına neden olur. Sırasıyla tüm onay kutularını etkinleştirmek veya devre dışı bırakmak için “Tümünü seç” ve “Tümünü temizle” düğmelerini kullanabilirsiniz.

“Notları yazdır” onay kutusu, Notes kırmızı çizgilerine gömülü metnin yazdırılıp yazdırılmayacağını belirler. Etkinleştirilirse, Notlar metni, resim yazdırıldıktan sonra sayfaları yazdırır. Bu metnin nasıl görüntülenmesi gerektiğini belirlemek için Yazı Tipi düğmesini kullanabilirsiniz.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın