Gelişmiş Arama Formu Oluşturma – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma
Gelişmiş Arama Formu Oluşturma
Gelişmiş form, insanların daha ayrıntılı aramalar oluşturmasına olanak tanır. Kullanıcılar, belirli bir çalışan kimliği, çalışanın adı ve soyadındaki anahtar kelimeler, çalışanın unvanındaki anahtar kelimeler ve hatta belirli bir tarih aralığında doğmuş çalışanlar için arama yapabilir. Gelişmiş form gösterilir. Form daha gelişmiş olmasına rağmen, yine de basit form gibi ISearchControl arabirimini uygular.
Bir kez daha, bu kullanıcı denetiminin uyguladığı tek yöntem, ISearchControl arabiriminin gerektirdiği GetSqlQuery işlevidir. GetSqlQuery işlevi bir SqlQuery nesnesi başlatır, FROM özelliğini Çalışan tablosuna ayarlar ve çalışan kimliği (varsa), ad anahtar sözcükleri, başlık anahtar sözcükleri ve doğum tarihi aralığı için WHERE yan tümcesine koşullar eklemeye devam eder.
CreateKeywords veya CreateDateRange işlevlerini çağırmadan önce değerin varlığını kontrol etmeniz gerekmediğini unutmayın. Eklenecek geçerli girişler olmadıkça Where özelliğine giriş eklemezler. Her şey söylenip yapıldığında, işlevin sonucu olarak SqlQuery nesnesini döndürür. Şimdi gerçek arama sayfasında bu tür formlar arasında nasıl geçiş yapılacağını görelim.
Ana Arama Sayfasını Uygulama
Ana arama sayfası, varsayılan bir arama formu yüklemek, formlar arasında geçiş yapmak, sorguyu formdan almak ve alındıktan sonra sorguyu fiilen kullanmak için tüm mantığı içerir. Ancak, koda girmeden önce, ana arama sayfasında listelenen dört kontrol hakkında bilgi sahibi olmanız gerekir.
EmployeeSearch.aspx.vb arka plan kod dosyasında beş yöntem ve SearchForm adlı tek bir sınıf düzeyi değişkeni vardır. SearchForm, sayfanın formdan SqlQuery’yi alabilmesi için uygun forma (basit veya gelişmiş) bir referans tutar.
Form Adı Özelliği
Kullanıcıların iki form arasında geçiş yapmasına izin verdiğinizde, hangi formu kullanmak istediklerini belirlemek için bir yola ihtiyacınız vardır. Bu örnek, bu belirlemeyi yapmak için FormName özelliğini kullanır. FormName, yüklenecek olan arama formunun (kullanıcı denetimi) dosya adını döndürür.
Özellik, bilgileri gerçekten depolamak için Session nesnesini kullanır, bu nedenle kullanıcının her oturum açmada ayarı yalnızca bir kez değiştirmesi gerekir. İsterseniz bunu bir profil ayarı yapabilirsiniz
oturum açmalar arasında saklanacak bilgiler. Ayrıca, kullanıcı özel olarak bir form seçmediyse, yani Session(“SearchForm”) Hiçbir Şey döndürürse, özellik varsayılan olarak “Simple➥ orm.ascx” döndürür.
Kurulum Formu Yöntemi
SetupForm, uygun arama formunu yüklemekten ve onu phForm yer tutucusuna eklemekten sorumludur. Bunu, kullanıcı denetimini belirtilen dosya adında yükleyen ve elde edilen nesneyi SearchForm değişkeninde saklayan LoadControl öğesini çağırarak yapar. Ardından SearchForm’u bir ISearchControl’e aktarır ve ISearchControl’e bir başvuruyu SearchControl adlı sınıf düzeyinde bir değişkende saklar. Sayfa, SQL sorgusunu almak için daha sonra btnDisplayQuery_Click olay işleyicisinde SearchControl’ü kullanır.
Daha sonra, iyi tanımlanmış bir ada sahip olduğundan emin olmak için kullanıcı denetiminin kimliğini ayarlar. Kullanıcı denetiminde kimliği ayarlamazsanız, ASP.NET denetim için otomatik olarak bir kimlik oluşturur. ASP.NET bir sonraki geri gönderme işleminde kontrolünüze aynı kimliği yeniden atamazsa, bu veri ve olayların kaybolmasına neden olabilir, bu nedenle verilerin uygun şekilde ulaştığından emin olmak için bu kontrole her zaman aynı adı veririz. Kimliği ayarladıktan sonra SetupForm, phForm’daki tüm kontrolleri siler ve PlaceHolder’a Arama Formu ekler.
SetupForm’daki kodun son bölümü, basit arama formu gösteriliyorsa geçiş bağlantı metninin “Gelişmiş Arama” ve gelişmiş arama formu gösteriliyorsa “Basit Arama” olarak okunmasını sağlar.
Google detaylı arama kodları
Gelişmiş arama
Gelişmiş arama motoru
Gelişmiş Arama nasıl Yapılır
Google Gelişmiş arama Motoru
Google form oluşturma
Google advanced search
Form oluşturma
Click Yöntemi
Geçiş düğmesine tıklamak, basit olan şu anda gösteriliyorsa gelişmiş formun görüntülenmesine veya gelişmiş olan gösteriliyorsa basit olanın görüntülenmesine neden olur. Bu yöntem, FormName özelliğini kontrol etmek için bir If ifadesi kullanır ve FormName özelliğini buna göre değiştirir. Ardından, geçerli formu PlaceHolder’dan kaldıran ve yenisini ekleyen SetupForm()’u çağırır.
Page_PreLoad Olay İşleyicisi
Page_PreLoad yöntemi, seçilen formu yer tutucuya yükleyen SetupForm() yöntemini çağırır. Page_PreLoad olay işleyicisi sırasında formun sayfaya yüklenmesi, aynı zamanda arama formu verilerinin bir geri gönderme sırasında otomatik olarak kullanıcı denetimine geri yüklenmesi anlamına gelir.
btnDisplayQuery_Click Yöntemi
Eylem düğmesine tıklandığında, SqlQuery nesnesi, SearchForm değişkeni tarafından başvurulan arama formundan alınır. Daha sonra bu nesnenin GetQuery() işlevi çağrılır ve sonuçta elde edilen SQL ifadesi, sayfada görüntülenebilmesi için bir etikette saklanır. Normalde sorguyu yürütürsünüz, ancak bu sadece bir örnektir.
Kullanıcı Kontrolü Tabanlı Arama Formlarının Faydaları
Artık değiştirilebilir arama formlarının nasıl uygulanacağını anladığınıza göre, arama formlarını bu şekilde uygulamanın bazı faydalarını ele alalım. Arama formlarının birden çok yerde kullanıldığı çok sayıda projede çalıştım.
Çalışan arama formu doğrudan çalışan yönetimi sayfasında kullanılabilir ve ayrıca form doldurulurken bir çalışanın aranmasına yardımcı olmak için de kullanılabilir. Formlarınızı kullanıcı kontrolleri olarak uyguladığınızda, bu formları projenizin diğer alanlarında kolayca yeniden kullanabilme olasılığınız artar.
Başka bir fayda, arama formlarınızı ISearchControl arabirimiyle uygulamaktan gelir. Bu, arama formlarınızı birbirinin yerine kullanılabilir hale getirir ve bunların görüntülenmesini daha etkili bir şekilde yönetmenize olanak tanır. ISearchControl arabirimi olmadan, genellikle panelleri gösterip gizleyerek ve çok daha fazla kod kullanarak form ekranlarını yönetirsiniz.
Bu bölümde SqlQuery aracını tartışmak için çok zaman harcadık, ancak nesne yönelimli bir SQL sorgu oluşturucusunun belirli durumlarda kesinlikle size çok fazla zaman ve güçlük kazandırabileceğini göreceksiniz. Daha önce de belirtildiği gibi, SqlQuery aracı hiçbir şekilde eksiksiz bir çözüm değildir. Hala desteklemediği belirli anahtar kelimeler ve maddeler vardır ve ihtiyacı buldukça ona her zaman daha yaygın arama işlevleri ekleyebilirsiniz.
Ayrıca, veri uygulamalarınızı daha verimli hale getirmenize yardımcı olacak SQL Server 2005’teki özelliklerdeki yeni özellikleri kullanarak sayfalama hakkında çok şey öğrendiniz. Sayfalanmış veriler, çoğu uygulama için performansı kesinlikle artırabilir ve SqlQuery aracı, disk belleği verilerini kullanmayı çok kolaylaştırır. Ayrıca, kullanıcılarınızın büyük veri kümelerini incelemesini kolaylaştırır.
Son olarak, kullanıcılara gelişmiş ve basit arama seçenekleri sunmak için arama formlarının nasıl oluşturulacağını ve değiştirilebilir formların nasıl oluşturulacağını öğrendiniz. İnsanlar esnekliği kesinlikle takdir ediyor, bu nedenle bu tür özellikler, kullanıcı kabulünü ve bir uygulamanın genel kullanılabilirliğini artırmaya yardımcı olabilir.
Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır.
1) Backlink Paketi 50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)