İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

Form Kimlik Doğrulaması – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

Form Kimlik Doğrulaması – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

WordPress Ekranı  – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Form Kimlik Doğrulaması

Form Kimlik Doğrulaması, kullanıcıların tarayıcı tarafından oluşturulan genel oturum açma iletişim kutusu yerine web tabanlı bir oturum açma formuna kullanıcı adlarını ve parolalarını girerek kendilerini tanımlamalarına olanak tanır. Bir kişinin kullanıcı adı ve parolası, bir kullanıcı bilgi veri deposuna (veritabanı, XML dosyası vb.) göre doğrulanır.

Başarılı bir şekilde kimliği doğrulandıktan sonra, sistem o kişiye sonraki isteklerde kimliği doğrulanmış kullanıcıyı tanımlayan bir kimlik doğrulama bileti verir. Kimlik doğrulama biletleri geçerli olduğu sürece kişilerin kimlikleri doğrulanmış olarak kabul edilir.

Herkese açık siteler genellikle birkaç önemli nedenden dolayı Form Kimlik Doğrulamasını kullanır. İlk olarak, gerçek oturum açma deneyimi çok daha kullanıcı dostudur. Web tabanlı form, kişilerin unutulan parolaları almasına veya müşteri hizmetleriyle iletişime geçmesine hızla yardımcı olmak için eğitici metinler, grafikler ve yardımcı bağlantılar içerebilir.

Böylece oturum açma görünümü ve hissi sitenizle eşleşebilir ve bunu Windows Kimlik Doğrulaması ile ilişkili genel oturum açma iletişim kutusundan çok daha sezgisel hale getirebilirsiniz. İkinci olarak, Form Kimlik Doğrulaması, Windows hesaplarına bağlı olmayan oturum açma kimlik bilgilerini kullanır, böylece oturum açma bilgilerini bir veritabanında depolayarak büyük bir kullanıcı tabanını kolayca destekleyebilir ve sürdürebilirsiniz.

Form Kimlik Doğrulaması ile ilgili tuzakların çoğu bu bölümün başında özetlenmiştir. Özetle, Form Kimlik Doğrulamasını kurmak ve çalıştırmak için bazı yardımcı işler yapmanız gerekiyor. Bu, bir kullanıcı yönetimi veritabanı oluşturmayı, bu veritabanına göre kullanıcı kimlik bilgilerini doğrulamak için kod geliştirmeyi ve Context.User ana nesnesine manuel olarak rol bilgilerini eklemeyi içerir.

Halka açık siteler söz konusu olduğunda, Form Kimlik Doğrulaması kesinlikle gitmek istediğiniz yoldur. Şirketiniz Internet Explorer’dan başka bir konuda standart hale getirdiyse Form Kimlik Doğrulamasını da düşünebilirsiniz, çünkü bu size en azından oturum açma deneyimi üzerinde biraz denetim sağlar.

Pasaport Doğrulama

Passport Authentication, Microsoft’un tek oturum açma çerçevesidir ve ASP.NET 2.0’da desteklenir. Bu kimlik doğrulama yöntemi, sektördeki kabulünü kaybediyor gibi görünüyor ve Microsoft’a ait olmayan sitelerden yavaş yavaş kayboluyor.

Kimlik doğrulama türü olarak Yok öğesinin belirtilmesi, uygulamanızdaki tüm kimlik doğrulamasını kaldırır. Uygulamanızın kimlik doğrulama ek yükünü kaldırdığı için uygulamanızın kullanıcıların kimliğini doğrulaması gerekmiyorsa bu en iyi seçenektir.

Uygulamanız için Bir Kimlik Doğrulama Modu Yapılandırma

Web.config’in <authentication> bölümünde mode özniteliğini ayarlayarak, uygulamanız için kimlik doğrulama modu türünü yapılandırırsınız. mode niteliği, daha önce tartışılan moda karşılık gelen dört ayardan birini kabul edebilir: Windows, Forms, Passport veya None. Windows Kimlik Doğrulaması, yeni web uygulamaları için varsayılan moddur. Uygulamanız için Form Kimlik Doğrulamasını nasıl etkinleştireceğinizi gösteren örnek bir yapılandırma sağlar.

Mod öznitelik değerini “Formlar” olarak ayarlamak, uygulamanız için Form Kimlik Doğrulamasını etkinleştirir, ancak bu yalnızca başlangıçtır. Bir uygulamada Form Kimlik Doğrulamasını manuel olarak uygulamak için hala çok fazla çalışma var.


Google kimlik doğrulama
Facebook kimlik doğrulama
Google Ads Kimlik doğrulama
Kimlik doğrulama gmail
Kimlik doğrulama hatası
Kimlik doğrulama NEDİR
Kimlik doğrulama uygulaması
Kimlik doğrulama uygulaması Instagram


Konseptte Kimlik Doğrulama 

Kavramsal olarak, bir kimlik doğrulama bileti, bir sinema bileti gibidir. Sinemaya gittiğinizde gişede durursunuz, katılımcıya ödeme yaparsınız ve karşılığında size bir bilet verir. Bu bilet, bir film için para ödediğiniz ve sinema salonuna kabul edilmeniz gerektiği anlamına gelir. Biletsiz sinemaya girmeye çalışırsanız, girişiniz reddedilir. Eski bir bilet kullanarak bir filme girmeye çalışırsanız, girişiniz de reddedilecektir.

Benzer şekilde, Form Kimlik Doğrulaması kullanan bir ASP.NET web uygulamasında oturum açtığınızda, ASP.NET size bir kimlik doğrulama bileti verir.

Bu bilet, ASP.NET’e kullanıcı adınızı ve şifrenizi zaten girdiğinizi, kullanıcı adınızın ve şifrenizin geçerli olduğunu ve bilet geçerli olduğu sürece kimliğinizin doğrulanmış olarak kabul edilmesi gerektiğini söyler. Kimlik doğrulama biletlerinin de geçerlilik süreleri vardır. Bir biletin süresi dolmuşsa, ASP.NET bileti geçersiz olduğu için dikkate almaz ve kullanıcının yeniden oturum açması gerekir.

Kimlik Doğrulama Çerezleri

Çoğu uygulama, kimlik doğrulama bileti içeren bir tanımlama bilgisi söylemenin bir yolu olan kimlik doğrulama tanımlama bilgileri aracılığıyla kimlik doğrulama biletleri yayınlar. Konu sona erme söz konusu olduğunda bunun bazı ilginç sonuçları vardır. Kimlik doğrulama biletlerinin geçerlilik süreleri ve çerezlerin geçerlilik süreleri olmasına rağmen, bunlar tamamen ayrı şeylerdir.

Kimlik doğrulama biletinizin süresi, tanımlama bilginizin süresi dolmadan sona ererse, süresi dolduğundan ASP.NET bileti dikkate almaz. Tanımlama bilginizin süresi kimlik doğrulama biletinizden önce dolarsa, tarayıcı tanımlama bilgisini sildiği için ASP.NET hiçbir zaman kimlik doğrulama biletini almaz.

Her iki durumda da, yeniden doğrulamanız gerekir. Bu, kalıcı kimlik doğrulama biletleri (yani, kullanıcıların tarayıcı oturumları arasında oturum açmalarına izin veren “Beni Hatırla” işlevi) oluştururken birçok soruna neden olma eğilimindedir. Kalıcı bir kimlik doğrulama bileti oluşturursanız, bunu kalıcı bir tanımlama bilgisine yerleştirdiğinizden emin olun.

Varsayılan Oturum Açma Sayfası ve Oturum Açma Yönlendirme URL’si Belirtme

İstediğiniz herhangi bir sayfaya bir giriş formu koyabilseniz de, varsayılan giriş sayfası olarak işlev gören bir sayfa olmalıdır. ASP.NET, uygulamada oturum açmadan önce korunan bir kaynağa erişmeye çalıştıklarında kullanıcıları varsayılan oturum açma sayfasına gönderir. Varsayılan oturum açma sayfasını <forms> öğesinin loginUrl özniteliği aracılığıyla yapılandırırsınız.

ASP.NET, kullanıcıları varsayılan oturum açma sayfasına yönlendirdiğinde, kullanıcının erişiminin reddedildiği konumu içeren ReturnUrl adlı bir sorgu dizesi değişkeni ekler. Kullanıcı başarıyla oturum açtıktan sonra, onları tekrar bu sayfaya yönlendirmek zorunda kalmamaları için yeniden bu sayfaya yönlendirebilirsiniz.

Elbette, kullanıcılar varsayılan oturum açma sayfasına manuel olarak da gidebilirler (bir bağlantıya tıklayarak), bu durumda ReturnUrl değişkeni yoktur. Bu durumda, kullanıcı, oturum açmış kullanıcılar için varsayılan bir sayfaya yönlendirilmelidir. Bu varsayılan oturum açma yeniden yönlendirme URL’sini <forms> öğesinin defaultUrl özniteliği aracılığıyla belirtebilirsiniz.

FormsAuthentication sınıfındaki araçlar, kullanıcının sorgu dizesindeki ReturnUrl veya Web.config’deki defaultUrl kullanılarak yeniden yönlendirilip yönlendirilmeyeceğini otomatik olarak belirler. 


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın