Düzen Animasyonu
Düzen Animasyonu
Gördüğünüz gibi, kare kare animasyon, Android uygulamalarınıza görsel efektler eklemenin hızlı ve kirli bir yoludur. Düzen animasyonu neredeyse basittir. Düzen animasyonunu, Android’de en sık kullanılan iki kontrol olan ListView ve GridView ile birlikte kullanacaksınız. Özellikle, bir ListView veya GridView’daki her bir öğenin görüntülenme biçimine görsel efektler eklemek için düzen animasyonunu kullanacaksınız. Aslında, bu tür bir animasyonu bir ViewGroup’tan türetilen tüm kontrollerde kullanabilirsiniz.
Bu bölümün başında belirttiğimiz gibi, düzen animasyonu, canlandırılan düzenin parçası olan her bir görünüme ara doldurma ilkeleri uygulayarak çalışır. Ara doldurma, görünümün bazı özelliklerinin düzenli aralıklarla değiştirildiği bir süreçtir.
Android’deki her görünümün, görünümü ekrana eşleyen bir matrisi vardır. Bu matrisi çeşitli şekillerde değiştirerek, görünümün ölçeklemesini, dönüşünü ve hareketini (çeviri) gerçekleştirebilirsiniz. Örneğin, görünümün şeffaflığını 0’dan 1’e değiştirerek, alfa animasyonu denen şeyi başarabilirsiniz.
Bu bölümde, düzen animasyonu yeteneklerini öğrenmek, test etmek ve denemek için basit bir test donanımı sunacağız. Ara doldurma animasyonunun nasıl ekleneceğini size göstereceğiz.
Liste görünümü. Ayrıca enterpolasyon fikrini ve animasyondaki rollerini tanıtacağız ve açıklayacağız. Enterpolatörlerle ilgili SDK belgeleri biraz belirsizdir, bu nedenle size ilgili kaynak kodunu göstererek enterpolatör davranışını açıklığa kavuşturacağız. adlı bir şeyi de ele alacağız.
Bir animasyon ve bir Görünüm Grubu arasında aracılık yapan Düzen Animasyon Denetleyicisi.
Temel Ara Doldurma Animasyon Türleri
Çeşitli ara doldurma animasyonlarını uygulamak için test donanımını tasarlamadan önce, size temel ara doldurma animasyon türleri hakkında bazı ayrıntılar vereceğiz:
• Animasyonu ölçeklendir: Bu tür animasyonu, bir görünümü x ekseninde veya y ekseninde daha küçük veya daha büyük yapmak için kullanırsınız. Animasyonun gerçekleşmesini istediğiniz pivot noktasını da belirtebilirsiniz.
• Döndürme animasyonu: Bunu, bir görünümü bir pivot noktası etrafında belirli sayıda derece döndürmek için kullanırsınız.
• Animasyonu çevir: Bir görünümü x ekseni veya y ekseni boyunca taşımak için bunu kullanırsınız.
• Alfa animasyonu: Bir görünümün şeffaflığını değiştirmek için bunu kullanırsınız.
Animasyonun ne zaman başlayacağı ve biteceği için başlangıç değerlerini ve bitiş değerlerini belirtmeniz gerektiğinden, bu animasyonlarla ilişkili tüm parametre değerlerinin bir başlangıç ve bitiş çeşidi vardır.
Her animasyon aynı zamanda bir bağımsız değişken olarak süreye ve bağımsız değişken olarak bir zaman enterpolatörüne izin verir. Düzen animasyonuyla ilgili bu bölümün sonunda enterpolatörleri ele alacağız, ancak şimdilik enterpolatörlerin animasyon sırasında animasyonlu bağımsız değişkenin değişim oranını belirlediğini bilin.
Bu animasyonları /res/anim alt dizininde XML dosyaları olarak tanımlayacaksınız. Bunun test donanımında bolca gösterildiğini göreceksiniz, ancak Listeleme, bu animasyonların nasıl tanımlandığına dair anlayışınızı pekiştirmek için hızlı bir örnek gösteriyor.
Bu dosyaya sahip olduğunuzda, bu animasyonu bir düzen ile ilişkilendirebilirsiniz; bu, düzendeki her görünümün bu animasyondan geçeceği anlamına gelir. Birazdan göreceğiniz gibi, test koşum takımı bu süreci çok daha ayrıntılı bir şekilde ele alıyor.
Burası, bu animasyonların her birinin android.view.animation paketinde bir Java sınıfı olarak temsil edildiğini belirtmek için iyi bir yerdir. Bu sınıfların her biri için Java belgeleri, yalnızca Java yöntemlerini değil, aynı zamanda her animasyon türü için izin verilen XML bağımsız değişkenlerini de açıklar.
Artık yerleşim animasyonunu anlamak için animasyon türleri hakkında yeterli altyapıya sahip olduğunuza göre, düzen animasyonu test takımının tasarımına geçelim.
Ücretsiz animasyon yapma
Online animasyon yapma
3D animasyon yapma
2D animasyon yapma sitesi
Online animasyon yapma sitesi ücretsiz
3D animasyon yapma programı ücretsiz
Ücretsiz animasyon programları
Fotoğraflardan animasyon yapma
Düzen-Animasyon Test Donanımını Planlama
Bir etkinlikte basit bir ListView kümesi kullanarak ele aldığımız tüm düzen animasyonu kavramlarını test edebilirsiniz. Bir ListView’e sahip olduğunuzda, her liste öğesinin o animasyondan geçmesi için ona bir animasyon ekleyebilirsiniz.
Bir görünümü 0’dan y ekseninde orijinal boyutuna büyüten bir ölçeklendirme animasyonunuz olduğunu varsayalım. Bu animasyonu bir ListView’e ekleyebilirsiniz. Bu olduğunda, ListView bu animasyonu kullanarak o listedeki her öğeyi canlandırır.
Listeyi yukarıdan aşağıya veya aşağıdan yukarıya canlandırmak gibi temel animasyonu genişleten bazı ek parametreler ayarlayabilirsiniz. Bu parametreleri, bağımsız animasyon ve liste arasında aracı görevi gören bir ara sınıf aracılığıyla belirtirsiniz.
/res/ anim alt dizinindeki XML dosyalarında hem bağımsız animasyonu hem de aracıyı tanımlayabilirsiniz. Arabulucu XML dosyasına sahip olduğunuzda, bu dosyayı kendi XML düzen tanımında ListView için bir girdi olarak kullanabilirsiniz.
Bu bölümün geri kalanında vereceğimiz kod listelerini gördüğünüzde bu sizin için netleşecektir. Bu temel kurulumu çalıştırdıktan sonra, ListView görüntüsünü nasıl etkilediklerini görmek için tek tek animasyonları değiştirmeye başlayabilirsiniz.
Örneklerimiz, ölçeklendirme animasyonunu, çeviri animasyonunu, döndürme animasyonunu, alfa animasyonunu ve çeviri ile alfa animasyonunun bir kombinasyonunu kapsayacaktır. Bu üst düzey plan biraz belirsiz görünüyorsa, sıkı durun; Bu bölümün sonunda, neden bahsettiğimizi anlayacaksınız. Bu alıştırmaya başlamadan önce, animasyon tamamlandıktan sonra ListView’ün nasıl görüneceğini görmelisiniz.
Etkinlik ve Liste Oluşturma
ListView için bir XML düzeni oluşturarak başlayın, böylece bu düzeni temel bir aktiviteye yükleyebilirsiniz. Liste, içinde bir ListView bulunan basit bir düzen içerir. Bu dosyayı /res/layout alt dizinine yerleştirmeniz gerekecek. Dosya adının list_layout.xml olduğunu varsayarsak, tam dosyanız /res/layout/list_layout.xml içinde yer alacaktır.
Liste, içinde tek bir ListView bulunan basit bir LinearLayout gösterir. Ancak ListView tanımı ile ilgili bir noktaya değinmemiz gerekiyor. Not Defteri örnekleri ve diğer Android örnekleri üzerinde çalışırsanız, bir ListView kimliğinin genellikle @android:id/list olarak belirtildiğini göreceksiniz.
Bahsettiğimiz gibi, @android:id/list kaynak referansı, android ad alanında önceden tanımlanmış bir kimliğe işaret eder. Soru şu ki, @+id/list_view_id gibi kendi kimliğimize karşı bu android:id’yi ne zaman kullanacağız?
Yalnızca etkinlik bir ListActivity ise @android:id/list kullanmanız gerekir. Bir ListActivity, bu önceden belirlenmiş kimlik tarafından tanımlanan bir ListView’ün yükleme için uygun olduğunu varsayar. Bu durumda, bir ListActivity yerine genel amaçlı bir aktivite kullanıyorsunuz ve açıkça ListView’ü kendiniz dolduracaksınız. Sonuç olarak, bu ListView’ü temsil etmek için ayırabileceğiniz kimlik türünde herhangi bir kısıtlama yoktur. Bununla birlikte, görünürde ListActivity olmadığı için hiçbir şeyle çakışmadığı için @android:id/list kullanma seçeneğiniz de vardır.
Bu kesinlikle bir konudan sapmaktır, ancak bir ListActivity dışında kendi ListView’lerinizi oluştururken dikkate almaya değer. Artık etkinlik için gereken düzene sahip olduğunuza göre, kullanıcı arabiriminizi oluşturabilmeniz için bu düzen dosyasını yükleyecek etkinliğin kodunu yazabilirsiniz.
Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır.
1) Backlink Paketi 50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)