Değişmez Web Bölümleri – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma
Varsayılan İçerik ve Değişmez Web Bölümleri
Kişiler bir sayfada kullanıcı değişiklikleri yapmadan önce, o sayfa yalnızca paylaşılan kapsamda tanımlanan öğeleri görüntüler. Böylece, paylaşılan kapsam, insanlar bir portal sayfasını ilk ziyaret ettiğinde varsayılan içeriği ve düzeni tanımlar. Varsayılan olarak, kullanıcıların paylaşılan Web Bölümlerinde kullanıcı kapsamı değişiklikleri yapmasına izin verilir, bu nedenle varsayılan içerik yeni kullanıcılar için yararlıdır, çünkü onlara bu değişiklikleri yapacakları bir başlangıç noktası verir.
Paylaşılan kapsamın başka bir kullanımı, değişmez Web Bölümleri oluşturmaktır. Kişilerin bu Web Bölümünü kapatma, bağlama, düzenleme, gizleme, simge durumuna küçültme veya taşıma yeteneklerini reddetmek için paylaşılan kapsamda bir Web Bölümündeki davranış özelliklerini ayarlayabilirsiniz.
Bu, belirli bir Web Bölümünün her zaman kullanıcılarınızın ekranlarında görünmesini sağlamak için yararlı bir taktiktir. Örneğin, önemli şirket haberlerini yayan bir Web Bölümünüz varsa ve kullanıcıların bunu ekrandan kaldırmasını istemiyorsanız, değişmez hale getirmek için davranış özelliklerini değiştirebilirsiniz.
Not :Hiçbir davranışsal özellik, bir kullanıcının belirli bir bölgedeki Web Bölümlerini yeniden sıralamasını engelleyemez. Belirli bir Web Bölümünün her zaman bir bölge içindeki belirli bir konumda görünmesini istiyorsanız, Web Bölümünü programlı olarak kontrol edip yeniden konumlandırmanız gerekir.
Paylaşılan Kapsam Yetkilendirmesi
Varsayılan olarak, hiç kimse değişiklik yapmak için paylaşılan kapsama giremez. Bir kullanıcının yetkilendirme olmadan paylaşılan moda geçme girişimi, bir InvalidOperationException oluşturulmasına neden olur.
Web.config’deki Web Bölümü yetkilendirme bölümüne ekleyerek, hangi kullanıcıların ve rollerin paylaşılan kapsama girmek için erişimi olduğunu açıkça tanımlamanız gerekir. Paylaşım kapsamı yetkilendirmesini ayarlamak için sözdizimi, gösterildiği gibi ASP.NET yetkilendirme ayarlarını oluşturmaya benzer.
Gördüğünüz gibi, <yetkilendirme> bölümü, kendisi <webParts> öğesinin içinde bulunan <kişiselleştirme> öğesinin içindedir. enterSharedScope fiili için <allow> veya <deny> girişleri oluşturarak, paylaşılan kapsama kullanıcı erişimine izin verebilir veya bunu reddedebilirsiniz.
Bu özel örnekte, yönetici rolünün parçası olan tüm kullanıcıların erişimine izin verilirken, Richard ve Anna’nın paylaşılan kapsama erişimi reddedilir. Yetkilendirme öğelerini tanımlarken sıranın önemli olduğunu unutmayın. Richard ve Anna yönetici olsalar bile, kullanıcı adına dayalı reddetme kuralı role dayalı izin verme kuralından önce göründüğü için erişimleri reddedilir.
Yetkilendirmeyi Kontrol Etme ve Kapsamı Değiştirme
Kişisel kapsamdan paylaşılan kapsamdan geçiş, kapsamın sayfanın WebPartManager denetiminden değiştirilmesini gerektirir. Geçerli kullanıcının paylaşılan kapsama girmeye yetkili olup olmadığını kontrol etmek de iyi bir fikirdir, çünkü uygun yetkilendirme olmadan geçişi denemek bir istisna ile sonuçlanır. Kullanıcı yetkilendirmesini kontrol etmek ve kapsamı değiştirmek için Listedeki kodu kullanabilirsiniz.
ToggleScope() yönteminin herhangi bir parametre almadığına dikkat edin. Yöntem basitçe bir kapsamdan diğerine geçer ve girmek istediğiniz kapsamı belirlemenize izin vermez. Ancak, Listeleme’de gösterildiği gibi Kişiselleştirme Kapsamı numaralandırıcısını kullanarak sayfanın geçerli kapsamını belirleyebilirsiniz.
Sayfanın WebPartManager denetimindeki Kişiselleştirme.Kapsam özelliği, sayfa kapsamını tanımlayan bir numaralandırma saklar. Bu kodun daha sonra sayfa kapsamları arasında geçiş yapmak için kullanılan düğmedeki metni ayarlamak için kullanıldığını göreceksiniz. Kapsama özel kodu çalıştırmak için de kullanabilirsiniz. Kişiselleştirme.Kapsam salt okunur bir özelliktir, bu nedenle onu yalnızca sayfa kapsamını kontrol etmek için kullanabilirsiniz, değiştiremezsiniz.
Duyarlı web tasarımı
Web tasarımı ve Kodlama iş imkanları
Google gizlilik ve güvenlik
Web Tasarımı ve Kodlama Nedir
Gizlilik ve güvenlik ayarları
Chrome gizlilik ve güvenlik ayarları
Responsive Ne Demek
Responsive site örnekleri
Bir Web Bölümünü Kapatma ve Silme
Bir Web Bölümünü silmek, onu sayfadan kalıcı olarak kaldırır ve tüm kişiselleştirme ayarlarını yok eder. Bir Web Bölümü örneğini sildikten sonra, PageCatalogPart’ta görünmez. Sayfaya geri eklemek istiyorsanız, Web Bölümünün yeni bir örneğini oluşturmanız ve ayarlarını yeniden yapılandırmanız gerekir.
Bir Web Bölümünü kapatma ve silme arasındaki ayrımın farkında olmalısınız ve Web Bölümü uygulamanızı kullanacak kişilere bu ayrımı bildirmelisiniz. Bir Web Bölümünü kapatmak, onu görsel olarak sayfadan kaldırır.
Ancak perde arkasında, Web Bölümü hala sayfayla ilişkilendirilir ve tüm kişiselleştirilmiş ayarlarını korur. Bir Web Bölümünü kapatmayı, onu gizlemek veya görünmez yapmak olarak düşünebilirsiniz. Bir Web Bölümünü kapattıktan sonra, bir sayfadaki tüm kapatılan Web Bölümlerinin listesini tutan PageCatalogPart aracılığıyla görünür hale getirebilirsiniz. Öğe alındığında, kapatılmadan önceki tüm ayarları korur.
Bir Web Bölümünü Gizleme ve Kapatma
Ayrıca Web Bölümlerini gizleyebilirsiniz, bu da onları göz atma görüntüleme modunda görünmez kılar. Tasarım, katalog, düzenleme veya bağlantı moduna geçtiğinizde, bunları uygun şekilde düzenleyebilmeniz için gizli Web Bölümleri yeniden görünür.
Bir Web Bölümünü gizleme ve kapatma arasındaki temel fark, gizli bir Web Bölümünün hala Web Bölümü Çerçevesinde etkin bir katılımcı olmasıdır. Bir bağlantıya katılmak için bir Web Bölümüne ihtiyacınız olduğunda, ancak sayfada görünmesini istemiyorsanız bunu yararlı bulacaksınız. Kapalı Web Bölümleri bir bağlantıya katılamaz, ancak gizli Web Bölümleri katılabilir.
Web Bölümü Arayüzleri, Sınıflar ve Kontroller
ASP.NET 2.0’da Web Bölümleri ile çalışırken çeşitli arabirimler, sınıflar ve denetimlerle karşılaşacaksınız. Bir Web Bölümü sayfası oluşturmak, çeşitli Web Bölümü denetimlerinin sayfada nereye sığdığını ve birbirleriyle nasıl etkileşime girdiklerini anlamayı gerektirir.
Gerçek bir Web Bölümü oluşturmak, temel Web Bölümü işlevini barındıran arabirimler ve kontroller hakkında bilgi gerektirir. Bu bölümde, Web Bölümlerini oluşturan çeşitli bileşenler hakkında her şeyi öğreneceksiniz. Tartışmak üzere olduğumuz sınıfların grafiksel bir genel görünümünü gösterir.
Web Bölümü Arayüzü
Herhangi bir ASP.NET denetimi Web Bölümleri Çerçevesine katılabilir çünkü ASP.NET, uygun şekilde adlandırılmış GenericWebPart sınıfını kullanarak Web Bölümü olmayan denetimleri çalışma zamanında Web Bölümü işlevselliğiyle otomatik olarak sarar.
GenericWebPart sınıfı, denetimin çerçeveye katılması için gereken minimum Web Bölümü işlevselliğini sağlar, ancak GenericWebPart’taki tüm Web Bölümü özellikleri, tanımsız değerlere ayarlanır. Bu, kullanıcılar Web Bölümü kataloğuna baktıklarında oldukça kafa karıştırıcı hale getirir çünkü tüm Web Bölümleriniz “Adsız” olarak adlandırılır ve benzer şekilde işe yaramaz bir açıklamaya sahiptir.
Web Bölümleri Çerçevesinde kullanmayı planladığınız kullanıcı denetimleri ve sunucu denetimlerine IWebPart arabirimini uygulayarak bu karışıklığı önleyebilirsiniz.
IWebPart arabirimi, bir Web Bölümündeki en önemli özellikleri tanımlamaya yardımcı olan bir dizi özellik sunar ve GenericWebPart sınıfına, Web Bölümü Çerçevesi ile denetim arasında özellik değerlerini ileri ve geri iletmesi için bir yol sağlar.
Başka bir deyişle, kontrol içindeki bir IWebPart özelliğinde yapılan değişiklikler Web Bölümleri Çerçevesine kadar yayılır ve Web Bölümleri Çerçevesinde yapılan değişiklikler kontrole geri yayılır.
Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır.
1) Backlink Paketi 50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)